2011 Ekim Anneleri

oy oy maşallah erkek demek en büyük hayalim sağlıklı hayırlı bi evlat olucak maşallah..
saol cnm ben daha onu yaptırmadım az kaldı ama
heeee bu arada bebeğinimi hissediyorsun benmi yanlış anladım

hissediyorum pıt pıt atıyor hareket ettikten sonra oturunca vs

bende hiç olmazdı
kayınvalidem annem falan diyorlar 3 aylık oldu normaldir o pıt pıt oluyor kıpırdıyor bebek sonuçta sallandırıyor olduğu yeri

Son düzenleme:

maşallah ya bence seninkide erkek zaten satlarımızda çok yakın bide erken hissettiriyosa erkek derler ya hoş ben hissetmedim daha bişi ama bence seninkide aslan parçasıı

bende hiç olmazdı
kayınvalidem annem falan diyorlar 3 aylık oldu normaldir o pıt pıt oluyor kıpırdıyor bebek sonuçta sallandırıyor olduğu yeri

ayşe yaa benimki acayip ayakları hiç durmuyo kendini itip duruyo ayaklarıyla hop hop hopluyo içerde tabi ultrasondan gördüğüm bu ama ben zerre kadar hissetmiyorum hatta 3 çocuk doğurmuş annem bile hissediyomusun diye sordu o kadar tepiklediki

bende hiç olmazdı

bende bazen bişeyler hissediyorum karnımda ama bebek mi değilmi bilemiyorum tabi bana da daha erken geliyo belki bi kaç hafta sonra daha netleşir neden olduğu

maşallah ya bence seninkide erkek zaten satlarımızda çok yakın bide erken hissettiriyosa erkek derler ya hoş ben hissetmedim daha bişi ama bence seninkide aslan parçasıı

inşallah canım ya seninki nası gösterdi erkenden 14.haftadan önce olmaz pazarlık yok diyip duruyor benim dr
ama erkek hissediyorum ben

benimkide aynıydı minicik ayaklarını ittiriyor kendini sallandırıyordu cdsi evde bakıp bakıp gülüyoruz
bende bazen bişeyler hissediyorum karnımda ama bebek mi değilmi bilemiyorum tabi bana da daha erken geliyo belki bi kaç hafta sonra daha netleşir neden olduğu

ne biliyim cnm drlara sorarsan 16dan önce hissedemessin diyorlar ama ben hissediyorum

ööyle mii demek bizi gözetliyordun gizli gizliii. peki yeşilim zeytinim aklımızda olsun bi daha seni göremezsek çobanın hikayesi gibi yapalım o zaman
olsun canım nolacak, nazlı gününde ol nazlarız senin gönlünü. rahat ol
tel no işini de yapalım, özelden mesaj atarım ben sana numaramı. sakınca görmezsen sen de bana verirsin. ben de seni gece gündüz çaldırır, arar, mesaj atar, gönlünü nazlarım
böyle böyle ufaktan başlayalım sistem oluşturmaya.

inşallah canım ya seninki nası gösterdi erkenden 14.haftadan önce olmaz pazarlık yok diyip duruyor benim dr
ama erkek hissediyorum ben

ben sormadım canım hatta belli değildir diye sormak aklıma bile gelmedi annem sordu doktorda şurda ufak bi çıkıntı var pipiyi andırıyo dedi yüksek ihtimal erkek dedi radyoloji doktoruna da ben sordum bakim o ne diycek diye kendi doktorumdan sonra oda erkek deyince ilan ediverdik bizde
erkek senin ki erkek

niye o kadar geç çıkıyor, çok oldu sen yaptıralı? hem sen kalp atışını da çok geç duydun, niye bu kadar ağırdan alıyosunuz neden neden nedenn :)

obezite sınırına yaklaşınca koşa koşa gidip dijital tartı aldım canım. sadece 3 kilo aldın, dert ettiğin şeye bak diyor bana, çok sevdim çook
sen ne durumdasın?
canım çok güzel bi tartı almışsın seninki de benimki gibi akıllıymış ben bu sabah tartıldım 800 gr almış gözüküyorum istersen bazen bize gel bizde tartıl benimki hamile bayan ruhuna çok güzel hitap ediyo bu arada şaka maka göbişim çıktı yeni doğum yapmış arkadaşım 3. aydan sonra bel bölgem genişlemişti ama kilo almış gözükmüyodum dedi. benimki de öyle bi şey herhalde...

Hamileliğin belki de en zevkli kısmı karnınızdaki bebeğin hareket etttiğini hissetmek ve onun canlı bir varlık olarak gelişimini sürdürdüğünü bu sayede bilmektir. Bebeğin ilk hareketlerini hissetmek tüm anneleri heyecanlandıran keyifli bir olaydır. Karnınızdaki bebek hamileliğin 7-8. haftaları gibi çok erken bir dönemde hareket etmeye başlamasına ve anne adayı olarak bunu ultrasonda görebilmenize rağmen onun hareketlerini genelde 16-22. haftalar civarında bir dönemde hissetmeye başlarsınız.

Deneyimli anneler hızlanma, canlanma, diriltmek gibi anlamlara gelen ve ingilizcede "quickening" olarak tanımlanan ilk hareketi ilk kez bebek bekleyen anne adaylarına göre genelde daha erken hissederler. Bunun nedeni deneyimli anelerin bebek hareketlerini barsak hareketi gibi diğer karın içi hareketlerden ayırt edebilmeleridir.

Anne adayının vücut yapısı da bebek hareketlerinin hissedilmesindeki farkta rol oynar. Zayıf anne adayları kilolulara göre bebeklerinin oynadığını daha erken dönemde fark ederler. Benzer şekilde birden fazla sayıda bebeğe hamile olan anne adayları da bebek hareketlerini bir süre daha önce hissedebilirler.

Kadınlar bebeklerinin ilk hareketlerini hissetmeye başladıklarında bunu değişik şekillerde tarif ederler. Karnın içinde mısır patlıyormuş, küçük bir balık yüzüyormuş ya da kelebek kanat çırpıyormuş şeklindeki tarifler en sık kullanılan benzetmelerdir. İlk başlangıçta gaz ya da barsak hareketi ile karıştırılan bu ilk hareketler daha düzenli şekilde fark edilmeye başlandıktan sonra kolayca diğer hareketlerden ayırt edilebilir. Bu erken hareketler ayaktayken değil daha ziyade otururken ya da yatarken fark edilebilir.

İlk başlangıçta bebeğin hareketlerinin sayısı az ve araları açıktır. Bir gün birkaç hareket hissederken ertesi gün hiç hareket hissetmeyebilirsiniz. Bu endişe edilecek bir durum değildir. Bebeğiniz sürekli ve düzenli bir şekilde hareket etmesine karşın bu hareketlerin çok büyük bir kısmı sizin hissedebileceğiniz kadar güçlü değildir. Ancak ikinci üçayın sonlarına doğru hareketler daha düzenli ve güçlü hale gelir ve sizin hissettiğiniz hareket sayısı da artar.

Diğer hamile kadınlar ile kıyasladığızda ya da değişik kaynaklardan edindiğiniz bilgiler ile karşılaştırdığınızda sizin bebeğinizin hareketlerinin farklı olduğunu görürseniz yine endişelenmenizi gerektirecek bir durum yoktur. Çünkü her bebeğin kendine özgü bir hareket düzeni ve şekli vardır. Benzer şekilde ikiz ya da üçüz gebeliklerde de her bebeğin hareket düzeni farklıdır. Plasentanın ön tarafta yerleştiği durumlarda da hareketler daha az hissedilebilir. Yine her anne adayının vücut yapısı farklı olduğundan başka anne adayları ile kıyaslama yapmak çoğu zaman doğru bir yaklaşım değildir. Her bebeğin hareketi farklı olduğu için aynı anne adayının iki gebeliğindeki bebek hareketleri de farklı olacaktır.

ne güzel nazım geççiyor

bende sana özelden msj attım 7/24 bende nazlarım yeterki nazlanmak iste

maaşallah canım o zaman sana da bebeğine de çok şanslısın keşke bende hissetsem artık yavrumu
çok saol cnm asıl önemli olan 2li testi bi atlatalımda alahın izniyle

çok şanslıymışsın canım pipilini yirim senin
erkekse bizim kaan geliyo inş :82:

kızlar nasılsınız keyifler nasıl. kızlar sizde bebiş kıpırdamaya basladımı kelebek cırpınıtısını duyan oldumu:) benim bebişde bir tık yok

mrb bende iki gündür kelebek diil ama daha küçük bir böceğin kanat çırpmasına benzer bir şey hissediyorum ara ara oluyor özellikle uzandığımda oluyor. Farklı bir duygu, gaz yada benzer birşey gibi değil. Ama yinede 17. haftadan sonra ilk gebeliklerde hissedilebildiğini yazıyor nette, genellikle bu haftalarda ikinci gebeliği olanlar tecrübeli oldukları için hissedebiliyorlarmış ama ben içimde çok küçük bir böceğin kanat çırpmasını hissediyorum sanırım bebeğim hareket ettiğinde oluyor zaten çok kısa sürüyor...

niye o kadar geç çıkıyor, çok oldu sen yaptıralı? hem sen kalp atışını da çok geç duydun, niye bu kadar ağırdan alıyosunuz neden neden nedenn :)

5. haftada kese göründü 8 de kalp atışı için çağırdı doktor ama cihazdan öttürü duyamadık gördük sadece sonra ben doktor değiştirdimm şimkidi doktor 2 haftada bir çağııyor gerçi ben onda da duymadım kalp atışını yine cihazdan ötürü, radyolojinin ultrason cihazında duydum daha geçen hafta ilk defa
aslında 10 gün sonra çıkar dediler yani 26 sında e benim randuvuda 30 unda olunca 2 kere gitgel olmasın diye 30unda göstericem
yani ağırdan alan doktorlarımız hastanemiz sanırım yoksa 2 haftada bir doktordayız 5-8-10-12-14 annem çok sık gidiyorum diye kızıyo bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…