2011 Ekim Anneleri

sen sprotif halinle bile eziyosundur benim güzeller güzeli arkadaşım
iyi oluyo benim arada bakımlı hatun görmem kadın olduğumu hatırlıyorum

Özür dilerim şimdi fark ettim

Gebelikte 28.haftada yapılması gerekiyor.Doğumdan sonra bebek babanın kan grubuna taşıyorsa anneye bir aşı daha yapılıyor.

ciddi misin benim doktorum doğumdan sonra yapacaz dedi iğneyi. söylediğin iyi oldu teşekkür ederim valla
kanaman falan olursa muhakkak haberim olsun demişti o zaman da iğne yapılması gerekiyomuş acaba senin de kanamadan dolayı mı erkene aldılar.

çok haklısın denizcim mesela ben. İstanbul'da bunu yapıyolarsa elazığ'da ben öleyim o zaman

günaydın cicişler..dün gece gecyatmıstım halıyle henuz yarım saat oldu uyanalı..esım evımın karsısındakı okulda ogretmen ,zıl calmıs tenefuse cıkmıslar esımde kosa kosa eve gelıp ben uyurken yastıgımın kenarına pembe bir gonca gül bırakmıs .. geldıgını duydum ama uykudan gozumu acamamıstım ,soluk soluga kalmıs bır gulu getırcem dıye aceleden .. oooyyy kocişim benımmm..

endleeslove canım indirect coombs diye bi test var onu yaptı mı doktorun sana. genelde ondan sonra karar verilirmiş iğne yapılıp yapılmayacağına

canımmm
aslında c vitamini alımına dikkat ediyorum ama olacagı varmış
şükür çabuk atlattım
sen nasılsın hemşom,herşey yolunda inşallah

saol canım. bu haftalarda keyfim yerinde bulantı ve kusmalarım azaldı (maşallah deyin bakalım. )Sadece sabahları oluyor Allah'ıma şükürler olsun. O da bebişimle benim aramda bi işaret Kızım, annecim iyiyim meraklanma diye mesaj yolluyo bana.
Kanama için bugün son iğnemi vurulucam. İnşallah doğuma kadar daha kanama olmaz da bir daha vurulmam.
tavsiye ettiğin gibi iyi düşünmeye çalışıyorum.

Evet kanama olduğu için erken yapıldı ama 28.haftada mutlaka iğne yapılıyor diye biliyorum birde bana her gitmemde indirekt coombs testi yapılıyor bu testte kan uyuşmazlığı ile ilgili.

Günaydınnnnn, nasılsınız güzel anneler

Günaydın eyt cim ben iyiyim, minnoşum da iyi. Sen de iyisindir umarı canım.

Kızlar bu arada Paşam dan haber var mı?
Domatesli pilav, sinem_ahmet'i de göremiyorum sanki.

IIh:44: Haber görmedim ben, haftasonu bize yazan arkadaşı derinss di galiba, yazacağını söylemişti ama belki o da haber alamadı henüz. inşallah iyidir.

çok haklısın denizcim mesela ben. İstanbul'da bunu yapıyolarsa elazığ'da ben öleyim o zaman

Filizcim bence sen şimdiden bunu araştır ve nerden nasıl temin edileceğini öğren. Allah korusun doğumdan sonra bi de iğne peşinde koşmayın, gerçi o zamana kadar daha çoook şey değişir uygulamalarda...

sen sprotif halinle bile eziyosundur benim güzeller güzeli arkadaşım
iyi oluyo benim arada bakımlı hatun görmem kadın olduğumu hatırlıyorum

Yok canım daha neler
Evliyiz, hamileyiz. Amiane tabirle en alasından kadınız valla :)

hepinize güneşli, mis gibi bir ankara havasından günaydııınnn kızlar:)
ben geçmişi okuycam biraz zor olucak arayı kapatmam ama neyse çenesi düşük arkadaşlarım benimm:)

Günaydın canım hoşgeldiin. Senin o mis gibi güneşli havan bizim buralara uğramadı şekercim yağmur çamurda geldim işe, şemsiyeyle geldim şıppır şıppır. Sizin ordan buraya doğru hava açacaktır umarım, şuan kapalı ve kasvetli söğütözü tarafı.
İstanbuldaki arkadaşlar, yarından itibaren hava sıcaklığı orda 10 derece birden düşecekmiş hazırlıklı olun, üşütmeyin.

kızlar bir kahve fincanına kaşığın ucuyla kahveyle süt koysam bişey olur mu

offf kızlar yaaa. ne kadan da dikkatilisiniz yaa. Valla ben her gün sabahları bolsütlü 1 çay bardağı nescafe götürüyom. Zaten çay içmiyorum hiç. O kadar kaçak olsun ya. Onu içince mutlu oluyorum ben. Mutlu anne&mutlu bebek dimi Denizcim?

ben sık kahve tuketmem ama bazen 2 bardagı ustuste ıctıgım oluyo.. oyle aman aman bır zararı oldugunu dusunmuyorum .. olsaydı etrafımdakı en yakın olarak ablalarımın bebeklerınde dunyanın sıkıntısı cıkardı..

nassınızkızla...işim çok yoğun bakamıyorum hiç ne konuşuldu ama yukarda kan uyuşmazlığı ile ilgili bişiler okudum....bizde de var

iki tane toprağa vermişsen.birde her gün o iğneleri yiyorsan inan pimpirikli oluyosun

Evet kanama olduğu için erken yapıldı ama 28.haftada mutlaka iğne yapılıyor diye biliyorum birde bana her gitmemde indirekt coombs testi yapılıyor bu testte kan uyuşmazlığı ile ilgili.

Annenin kan grubu rh negatif (-) babanın kan grubu rh pozitif (+) olan durumlarda anne ve bebek arasında kan uyuşmazlığından dolayı etkileşim olma ihtimali vardır. Bu anne ve babadan meydana gelen bebeğin kan grubu rh (-) olursa kan uyuşmazlığından dolayı etkileşim olmaz, bebek kan grubu rh (4) olursa etkileşim meydana gelebilir. Hamilelik sırasında bebeğin kan grubu bilinmediği için rh (+) olma ihtimaline karşı 28. hafta civarında proflaktik (önleme) amaçlı anti-d iğnesi yapılır. İlaç uygulanmadan önce indrekt coombs testi (IDC) ile anne ve bebek arasında etkileşim var mı diye araştırılır. IDC testinde etkileşim izlenirse anti-d iğnesi uygulanmaz, etkileşim yoksa anti-d uygulanır. (Bazı merkezlerde ilk gebeliklerde 28. haftada anti-d uygulanmaz sadece doğumdan sonra gerekirse uygulanır.) Doğumdan sonra artık bebeğin kan grubunu öğrenme imkanı vardır, bebeğin kan grubuna bakılır eğer bebek kan grubu rh (+) ise anneye doğumdan sonra 72 saat içerisinde anti-d immunglobulin iğnesi yapılır. Bebek kan grubu rh (-) ise iğnenin yapılmsına gerek yoktur çünkü rh uygunsuzluğuna bağlı etkileşim sadece anne rh (-) bebek rh (+) ise gerçekleşebilir. Bebek rh (+) olduğunda anti-d immunglobulinin en iyi şekild etki gösterebilmesi için doğumdan sonra 72 saat içerisinde yapılması gerekir ancak temin edilemeyen veya gecikme yaşanan durumlarda doğumdan sonra 2-4 haftaya kadar da yapılabileceği bildirilmektedir. Anti-D immunglobulin gebeliğin 28. haftasında ve doğumdan sonra 72 saat içerisinde (bebek rh pozitif ise) olmak üzere iki kere anneye uygulanır. Bebeğe hiçbir zaman anti-d immunglobulin uygulanmaz. Bunun dışında amniosentez, kordosentez, anne karnına travma, plasenta previa veya dekolmana bağlı kanama gibi durumlarda anti-d immunglobulin uygulanır.

valla arkadasa fazlasıyla katılıyorum.. bu denlı üstune dusersenız basının beladan kurtulmaz arkadaslar.. evham yapmayın onunuze gelenı canınızın cektıgını abartmadan yıyın.. hamıleyız yahu

bişe olmaz canım çok az koyarak iç bir bardak ama ben çay bardağıyla içiyorum, büyük fincan ya da kupayla değil.

hahahah :) herkes benim bu sözümdeki iyi niyeti kötüye çekiyor yahuu :) eslem de yaptı aynısını geçen gün kahveyi önce hüpletti sonra gümletti valla fondip ohh ne alaa.
mutlu anne&mutlu bebek elbette, sonsuza dek hem de ama sağlık da önemli tabi sağlıklı anne&sağlıklı bebek :) her gün içmeyi yanlış buluyorum ben şahsen ama çay, sigara içmiyor, çok açık ve bol sütlü içiyorsan belki görmezden gelebiliriz.

ayy kırbirkere maşallah
buğünki iğne son iğnen olacak

tamam o zaman içiyorum.bişey olursa doktora teyzeleri iç dedi derim sizin üstünüze atarım.eşime çok kızdım sakinleşmem lazım çünkü

kahvaltım masada kladı koktum kahvaltıyı unuttum ((

doktorumu arıyacam bakalım ne diyecek. sağ ol endlesslove haberdar oldum sayende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…