bende araştırdım biraz ama 30çalışandan az olmaması gerekiyomuş çalışan sayısı 26 be 8 aylık bi çalışanım.
canım geçmişi okuyarak geliyorum yeni gördüm yazdıklarını. 6 aylık kıdem şartını taşımana rağmen işyerinde 30 işçi çalışmadığı için iş güvencesi hükümlerine göre işe iade davası açamıyosun ancak kötüniyet tazminatı davası açabilirsin..işverenin seni işten çıkarması anayasının eşitlik hükümlerine ve iş kanunu maddelerine aykırı.bu konuda senin lehine yargıtay kararları da mevcut.
seni şu anda işten çıkarmaya kalkarsa öncelikle kıdem tazminatına hak kazanamıyorsun çünkü en az 1 yıldır çalışıyor olman gerekiyor. ihbar tazminatına ihbar sürelerine riayet etmemesi durumunda(senin için 4 hafta) hak kazanırsın. bunun haricinde fazla çalışman varsa, hafta tatili, dini-ulusal bayramda çalışmışsan ücretlerini talep edebilirsin..
tubacım eğer ankaradaysan yardımcı olurum. istediğin zaman aklına bişey takılırsa sorabilirsin..
bu arada sana kağıt imzalatmaya yani ibraname imzalatmaya kalkarlarsa imzalama bi avukatla görüş önce olurmu?
malesef yeni rumuzlada giremiyor ipden kapatilmis
canım geçmişi okuyarak geliyorum yeni gördüm yazdıklarını. 6 aylık kıdem şartını taşımana rağmen işyerinde 30 işçi çalışmadığı için iş güvencesi hükümlerine göre işe iade davası açamıyosun ancak kötüniyet tazminatı davası açabilirsin..işverenin seni işten çıkarması anayasının eşitlik hükümlerine ve iş kanunu maddelerine aykırı.bu konuda senin lehine yargıtay kararları da mevcut.
seni şu anda işten çıkarmaya kalkarsa öncelikle kıdem tazminatına hak kazanamıyorsun çünkü en az 1 yıldır çalışıyor olman gerekiyor. ihbar tazminatına ihbar sürelerine riayet etmemesi durumunda(senin için 4 hafta) hak kazanırsın. bunun haricinde fazla çalışman varsa, hafta tatili, dini-ulusal bayramda çalışmışsan ücretlerini talep edebilirsin..
tubacım eğer ankaradaysan yardımcı olurum. istediğin zaman aklına bişey takılırsa sorabilirsin..
bu arada sana kağıt imzalatmaya yani ibraname imzalatmaya kalkarlarsa imzalama bi avukatla görüş önce olurmu?
rica ederim canım hamilelik dolayısıyla işten çıkarıldığını mutlaka yazdır. çünkü yarın öbür gün dava açtığında elindeki en büyük delil bu olucak. bi arkadaşımız ses kaydı demiş ama ne yazık ki mahkemeler ses kaydını delil olarak kabul etmiyo. en az 2 arkadaşını ayarla işten çıkmadan önce tanıklık yapacak.öncelikle çok teşekkür ederim bana sadece ihbarını veririm dedi dediğin gibi 1 yılı doldurmadığım için ihbarbsüresince çalıştırmakta istemiyor sanırım.ama ibrarnameyi imzalamadım beni çağığıcaklardı haber bekliyorum onlardan ama şunu dedim ibrarnamade hamileleik dolayısıyla çıkarıyoruz muhakkak yazsınlar dedim yoksa imzalamam 2 gündür gitmiyorum işee...bu arada kocaelinde oturuyorum malesef...
bende bişey sorayım advocate 3 gün üstüste mazeretsiz işe gitmemek çıkarılma sebebimidir?
rica ederim canım hamilelik dolayısıyla işten çıkarıldığını mutlaka yazdır. çünkü yarın öbür gün dava açtığında elindeki en büyük delil bu olucak. bi arkadaşımız ses kaydı demiş ama ne yazık ki mahkemeler ses kaydını delil olarak kabul etmiyo. en az 2 arkadaşını ayarla işten çıkmadan önce tanıklık yapacak.
1.haftada kaç saat çalışıyodun?
2.haftasonu çalıştırıyorlarmıydı seni?
3.dini ve ulusal bayramlarda çalışıyomuydun?
kızlar ne bol muhabbetli bi topikmiş oku oku bitmiyo yeni katıldım aranıza takip etmeye çalışıyorummm
canım işçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına 2 iş günü veya bir ay içinde 2 defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda 3 iş günü işine devam etmemesi işverene haklı nedenle derhal fesih hakkı tanır..
öncelikle çok teşekkür ederim bana sadece ihbarını veririm dedi dediğin gibi 1 yılı doldurmadığım için ihbarbsüresince çalıştırmakta istemiyor sanırım.ama ibrarnameyi imzalamadım beni çağığıcaklardı haber bekliyorum onlardan ama şunu dedim ibrarnamade hamileleik dolayısıyla çıkarıyoruz muhakkak yazsınlar dedim yoksa imzalamam 2 gündür gitmiyorum işee...bu arada kocaelinde oturuyorum malesef...
sanırım birde 6 ayı doldurduktan sonra 2 haftalık olan yıllık iznimin 1 haftasını kullanmaya hak kazanıyormuşum doğrumu buda..
cnm bu arada hoşgeldin bildim ben seni hatırladımmm:79:
ne büyük vicdansızlık. böyle insanların varlığı düşüncesi bile beni geriyor. çıkarıyorsan insan gibi çıkar işten, arkandan iyi konuşsun insanlar. senden esirgediği 1 maaş kıdem tazminatıyla zengin mi olacakmış bu adam!varsayalım ki hak kazanmadın, o yüzden vermiyor. böyle bir durumda bile çalışanı için, al bunu da bebeğinin ihtiyaçlarını al dese, bu sevaba girse ne olacak, fakirleşeek mi. hayır. ama insanlar öyle adileşti ki, sadece bugünü, bu dünyayı düşünüyor ve gün geçtikçe gaddarlaşıyorlar.
evrak imzalama tuba, kocaeli barosuna git, sana bir avukat tayin ederler, haklarını sonuna kadar öğren ve al.
kızlar ne bol muhabbetli bi topikmiş oku oku bitmiyo yeni katıldım aranıza takip etmeye çalışıyorummm
tubacım eğer hamilelik ibaresini yazmıyorlarsa da en azından aleyhine bi cümle yazılmamasına dikkat et çünkü ispat külfeti senin üzerinde. ibranemede sadece ihbar tazminatını aldığını diğer alacak haklarının(fazla çalışma, ulusal bayram, dini bayramların arife günlerinde çalıştıysan onlar vs.) ve dava açma hakkının mahfuz(saklı) olduğunu yazarak imzala.evet bende öyle dedim ama ya yok öyle yazmayız derlerse ne yapmam lazım.ve 1 arkadaşım var yanımda olaya tanıklık eden.
çalışma saatim 8,30-6,30
cumartesi 4,30 kadar çalışıyordum
sadece kurban ve ramazan bayramları tatşl diğer günler ful çalıştım
Teyzoşlar benim yavrunun odası hazır alıcaklarım bunlar inşallah
Odamızı halımız perdemiz resim çerçeveleri duvar kağıtları ve minderler renklendiricezAma tam olarak hayalini kurduğum mobilyalar bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?