kızlaaaar merhabaa ben geldiiiim.. günün en önemli olayından başlayayım, bugün gelinlik provam vardı, gelinlikçiyle kavga ettim, sinir içerisinde terkettim orayı..
bugün önce annemle iç çamaşırı aldık, pier cardininkini aldım.. sonra gelinlikçiye gittik, gelinliğimi giydim ölçüsü alındı arkası brit olacak ya, daha yapmamışlar neyse 25'inde teslim edecekler yaparlarmış. sonra duvak seçimine geldi, kısa duvağımı beğendim çok güzel gelinliğimin deseninde hafif simli gibi falan... dedim uzun duvar nerde? o zaten boş duvak olacak dediler, e kenarları nasıl olacak ona bi bakayım dedim, ne kenarı kenarı olmayacak boş olacak dedi.. nasıl yani işleme, boncuk, vs. bişey olması lazım dedim.. yok öyle olmaz uzun duvak dümdüz tül olur dediler, getirdiler bi top tül, hani kumaşcılarda satılan süsleme tülleri var ya metresi 2tl, aynen onlardan işte, kenarları makasla kesilmiş, uçları bile dikilmemiş bişey.. ben tabi şok bu ne beeee dedim, duvak dediler, dalga mı geçiyorsunuz siz benimle dedim, yok bu böyle olur, uzun duvak desensiz işlemesiz ucu boş olur zaten sadece salona girerken arkanda sürünecek bişi dediler, ben foto çekimlerinde de kullanacam ayrıca bu duvak diye getirdiğiniz şey metresi 2 tl den kumaşcılarda satılıyor ben kına için ıvır zıvır süslemeyede aldım bu tülden dedim.. kadın diyor ben bilmem kaç yıldır bu işi yapıyorum işleme uzunda olmaz.... ben çıldırdım, bak dedim sana göre olmayabilir ama ben böyyyyleee istiyoruuuuuum, bas bas bağırıyorum, kadın diyor hiç bir gelinlikçide yok öyle birşey, ben bağırıyorum varrr, getirir gözünüze sokarım sizin bu duvak sandığınız şeyinde ne olduğunu anlatırım dedim.. ama nasıl sinirliyim hiç susmadan bağırıyorum çağırıyorum, girdim kabine çıkarıııın şunuu üstümdeeeeeen, gelinliği nerdeyse parçalayacağım.. hemen geldi çıkardılar, halaa bana laf anlatmaya çalışıyorlar, boş duvak olarak anlaşmıştık bak deftere yazmışım, boş duvak nee be boş duvak neee? bu tül parçası gidin işinize diye bağırıyorum... sonra kadın dedi eğer kenarları işlemeli isterseniz özel olarak yaparız ama oda 300tl olur ded, yuuhhhh dedim sen dalga mı geçiyorsun? kiralık gelinlik aldık diye bedava mı aldık? ne saçmalıyorsun sen dedim, istemiyorum siizn duvağınızıda sizide alın başınıza çalın dedim, hepsi başıma toplandı, ben ne hakaretler ediyorum bi görseniz nerdeyse dükkanın camını çerçevesini indirecem, daha şu an aklıma gelmeyen bir sürü şey saydım, sinirle aldım çantamı falan, istemiyorum sizden duvak muvak ben başka yerden alırım dedim, alır sizede gösteririm duvak neymiş nasıl olurmuş dedim, kadın diyor burda hiçbir gelinlikçide yok öyle uzun ve işlemeli duvak diyor, hatta bu pasajı bırak antalyada bile yok diyor. yürü anneeeee diye bağırdım, gelinlikçi kadın arkamdan dil döküyor, annemciim arada bana hak verir hareketlerle tabiii yaaanii diyebildi, o bile korktu o halimden, bi yandanda korkmuş gözlerle panik şeklinde bana bakıyor falan.. 25inde gelir gelinliği alırım dedim bağırarak çıktım gittim sonra sinirle dükkandan..
ordan çıktık biraz ilerde bir gelinlikçinin camında uzun kenarları işlemeli bir duvak gördüm, içeri girdim bir amca var, ama benim gözlerimden ateş çıkıyor resmen, amca bu duvak mıııı diye daldım içeri, adam ayağa kalktı birden ne olduğunu şaştı, evet duvak dedi, bu uzun diiimiiii dedim, adam evet uzun dedi, peki bu kenarlarındakiler işleme diiiimiiiiii dedim, adam eveeet dedi daha bi şaşırarak.. amca bak ben şimdi gelinlikçimden çıktım, maalesefki gelinliğimi bi yerden almış bulundum kadın bana duvak diye boş kenarları bile dikilmemiş bir tül parçası getirdi benimde tepem attı dedim.. siz bu duvağı ayrı satıyormusunuz dedim evet satarız kızım dedi, merak etme sen uzun duvak veririm ben sana dedi, ne kadar pekii dedim 30tl dedi...... yaa kızlar işte böyleeeeee..... o an çok sinirliydim annem de beni bekliyordu, ben arabayı getirmeye giderken görmüştüm, ben daha sonra gelecem dedim çıktım.. adam sinirlenme kıızım ayarlarız burdan dedi..
30 tl ye bulmuşsun sinirine canına yazık değmemiş hiç cnm yaaa.herkes para peşinde herkes kurt olmuş,iyi yapmışsın ama en azından ağzına geleni söylemişsin,bidahaki gittiğindede uzun duvağını gözlerine sokar,onların yaptıgınıda yere atarsın,kapak olur zaten
benimde bi kısa bi uzun duvağım olucak.gelinliğim taşlı olduğu için kısa duvağımda ince bi sıra taş istedim kenarına dikmişler.gözüme çok ince geldi dedim daha kalın yapalım aynen banada 300 dediler vazgeçtim,uzun duvakta sadece gelinliğimin alt tarafınfa olacak olan pullardan serpiştircekler,onu çıkartacağım için çok önemsemedim