2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

kızlar yaaa bu cumartesi günü bizim 1.ayımız doluyooooor.. ne zaman evlendikte ne zaman 1 ay oldu anlamadım ben.. cumartesi ben izinliyim eşim çalışıyor, bi süpriz falan yapmak istiyorum ama ne yapsam var mı fikri olan? bide hediye almak istiyorum..

ya bendede yemek yok bende düşünüyorum napsam diye alışverişe çıkmam gerek ilk önce ama... bu arada benimkide 7.30 da geliyo eve gerçi gelir gelmez biz yiyoruz e ev hanımıyım yaa yemeği hazırlıyıp bekliyom kocacığı
valla ne çabuk geçti dimi zaman bizimde bi hafta sonra tam bugün 1 ayımız dolcak valla nasıl bi sürpriz yapabilirsin ki acaba sen izinli olduğuna göre evde başbaşa romantik bi yemek iyi olabilir tüm gün hazırlanırsın. ya da eğlenmeyi seviyosanız dışarıda bi yer ayarlayabilirsin. hediye olarakta seçeneklerin varmı ki nelerden hoşlanır eşinki?

ayy ne güzel yemeğini rahat rahat yapıyorsundur, bende tüm hafta boyunca acaba ev hanımı mı olsam diye düşünüyorum ama evde tek kaldığım cmt günleri gelince bu fikrimden vazgeçiyorum.. gerçi cmt temizlikle geçiyor ama yinede tek olunca sıkılıyorum bide ben hep çalıştım hiç evde oturmadım alışkın değilim. sen nasıl zaman geçiriyorsun?

romantik bir yemek bende düşündüm salondaki yemek masasına güzel bir sofra hazırlasam mumlarla falan, bilmiyorum ki beğenir mi acaba? bide o unutursa o gün elinde bi çiçekle bile gelmezsede üzülürüm.. oda üzülür unuttuğu için, sonra üzgün üzgün yeriz o yemeği hediye olarak alabileceğim bi eksiği yok aslında ama fanatik beşiktaşlı olduğu için gidip kartal yuvasından bişey almam onu çok mutlu eder, ben fenerbahçeliyim, onların o kuş yuvalarına girmiş olmam bile onu mutlu eder gerçi.. daha önce almıştım çok sevinmişti, hediyeden çok oraya gitmiş olmama sevinmişti, oraya girince ordaki atmosferden etkilenip beşiktaşlı falan olacağımı zannediyor

günaydın hanımlar,

ben de çok yorgunum yaaa daha yatağımıza da alışamadım herhalde... sürekli hafif bir uyku ile sabahı ediyorum... akşama ben zeytinyağlı barbun fasulye yapıcam dün gece tv izlerken ayıkladım fasulyeleri poşede koyup buzluğa kaldırdım. domatesimi de rendeledim kaldrdım... gidince soğan doğrayıp bi güzel kavurup atıcam hazır malzememi pişicek yemeğimiz. bir de pilav yaparım yanına yoğurt tamam işte :) yemekleri akşamdan hazır etmek iyi oluyor annem verdi taktiği taze fasulye falan da öyle yapılabilir... bu arada kuşbaşı et , tavuk falan alırken 300 gram iki kişiye rahat rahat yetiyor bolca. bilginiz olsun :) pilav da 1 su bardağı tam bitiyor 2 tabaklık :)

Lemlem biz de 8 gibi falan yiyoruz canım. ben de 6.30 da evde oluyorum yemek pişene kadar sofra hazırla falan saat 8 i buluyor... şimdi güzel de kışın az daha erken yememiz gerekebilir... biraz daha pratik olmalıyız :)

bende üniw bittikten sonra hep çalıştım nişanlandım bıraktım işi felan kpss ye çalışırım dedim malum o da olmadı... e buraya geldim yabancıyım bu şehre daha bi ay olmadı bende sıkıldım evde oturmaktan ama hemen bulunmuyo iş bi de biraz evine alış dediler bi kaç ay... valla sabah eşimi yolluyom sonra bazen uyuyorum eğer yorgunsam değilsem uyanıp geceden kalma dağınıklığı topluyorum ki biz feci dağınık bi karı kocayız ama eşim daha dağınıkmış sonra nete giriyorum işte tv ye bakıyorum kitap okuyorum, kpss den bi kaç soru çözüyom, e saat 1-2 oluyo zaten sonrada yemek işine başlıyorum. e bi de çamaşır günü felansa zaten bi kaç defa dönüyo makina. evde zamanımı geçirmek istemiyosam çok yakınımda alışveriş merkezi var oraya gidiyorum zaten evin eksiği bitmiyo sürekli bişeler alıyorum ama yinede çalışmak en iyisi
bence romantik yemeğe bayılır. ayrıcada unutacağını sanmıyorum eğer böyle bi korkun varsa ufaktan yokla ağzını unuttumu diye.. fanatikse zaten ordan bişeyler alman harika olur. benim eşimde fanatik ts li ve zaman zaman diyo zaten iyiki başka bi takımı tutmuyosun aşkım çok şükürrr ellerini açıp şükrediyo düşün

akşama gene salata yaparım ama yanına hafif bişey yapmam lazım aklıma hiç bişey gelmiyo ya...bişey istemem dese bile gene de benim yapmam lazım hafif bişey ne yapabilirim kızlar ya
lemlemcim bencede hoş bi yemek hazırla süslen püslen mumlar falan süper olur kartal yuvasına da gir bakalım mutlu et kocişini:)

akşam yapmak güzel fikirde neyi nasıl yapacağını bilmeyince sorun oluyoçok çalışmam lazım bu konularda galiba kızlar bana taktik verin ya çok acemiyim... biz eve gittiğimizde zaten 8 olmuş oluyo yemek falan derken 9 a kalıyoruz ya

Son düzenleme:
evet kızlar romantik bir akşam yemeğine karar verilmiştir, laptoptan güzel bir müzik açarım, birde mumlar falan koydummu al sana romantik akşam yemeği, güzel giyinirim birde.. hediyesini de veririm... zaten cumartesi akşamı olduğu için kesin evde durmayız biz, arkadaşları falan çağırır biyerlere gideriz..

bu arada bu akşama ne yapsam bilemedim, evde patlıcan var biraz kabak var, anneme sordum, karışık kızartma yap üstünede domates sosu yap güzel olur dedi... ben artık yemeklerin yanına çorba pilav vs yapmıyorum çünkü yenmiyor hep kalıyor, eşim fazla yemek yemiyor göbeği çıktı çünkü :)) rejim yapacakmış artık, herkes evlenince salmışsın demiş :)

bende şimdi dondurucuya kış için ne yapıp koyabilirim diye araştırma içindeyim. hem pratik olur hem de kışın bulamıcamız şeyleride yemiş oluruz... bi de domatesli kırmızı biber yapıcam zaytinyağlı sarımsak veazcıkda sirkeyle. sürekli yapardım ben harika oluyo sabah kahvaltısı içinde. bi de çalışan bayanlar boş vaktinizde bolca biber ve domatesi az yağda kavurun dometesler ölünceye kadar sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters çevirip soğutun 1 gün beklettikten sonra kilerde saklayın istediğiniz zaman hem yemeklerde hemde menemen için hazır iç. çok pratik bide kış malum...

evet kızlar romantik bir akşam yemeğine karar verilmiştir, laptoptan güzel bir müzik açarım, birde mumlar falan koydummu al sana romantik akşam yemeği, güzel giyinirim birde.. hediyesini de veririm... zaten cumartesi akşamı olduğu için kesin evde durmayız biz, arkadaşları falan çağırır biyerlere gideriz..

bu arada bu akşama ne yapsam bilemedim, evde patlıcan var biraz kabak var, anneme sordum, karışık kızartma yap üstünede domates sosu yap güzel olur dedi... ben artık yemeklerin yanına çorba pilav vs yapmıyorum çünkü yenmiyor hep kalıyor, eşim fazla yemek yemiyor göbeği çıktı çünkü :)) rejim yapacakmış artık, herkes evlenince salmışsın demiş :)

benimde kayınvalidem hazırlamış bu domateslerden sizede yapayım dedi, bende nasıl yaptığını sordum kendim yaparım dedim, senin burda yazdığın gibi tarif etti, şimdi hatırladım bugün bizim mahallemizin pazarı var, gidip kış gelmeden bol bol domates almak lazım.. bide kırmızı ve yeşil etli biberlerden alacam

Slm... Dün gittim taze fasulyemi yaptım. Önceki günden pilav, yoğurt. Kocacım çok beğendi tam istediğim gibi olmuş dedi. Sevindim =) Öğle yemeği içinde ewe gidicem Kocacım kahvaltıya bekliyo bakalım neler hazırladı canım benim..

Lemlemcim romantik bi yemek çok iyi fikir bende istiyorum bigün yapmayı ama daha kısmet olmadı. Çok mutlu olur kocacın.

Lemlemcim romantik bi yemek çok iyi fikir bende istiyorum bigün yapmayı ama daha kısmet olmadı. Çok mutlu olur kocacın.

Ne güzel yaa seninki dünden kalan yemeği yiyormuş.. benimki pilavı falan yemiyor, ne kadr azda yapsam artıyor yemek atmaya kıyamıyorum 2-3 gün dolapta bekliyor sonra mecbur çöpe gidiyor tabiii.. bende hiç sevmem babam sağolsun yemediği için biz hiç alışmadık bigün önceki yemeği yemeye, en başlarda bende diyordum kalan yemeği yiyemem diye ama şimdi anlıyorumki aslında yenebilirmiş... benimkininde alışkanlığını dğiştirsem iyi olacak

romantik yemeğe nasıl yemekler yapsam acabaa? et sever fırında etli metli bişiler yapsam iyi olur... bide romantik bir domates çorbası yaparım

ben dondurucuya 5 yemeklik ayrı ayrı taze fasülye, 2 pakette közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan attım kışın salatasını yapıcammm, ve mısır attım he bide annem katlama katlama yapmış onları attım,
canım ya ya şu kahvaltıda yapılan domatesli dediğin sos kavonozlarda saklanan sotan sa eğer tarifini verir misinnn ben çok seviyorum onu ama buralarda bilen yook

bugün benim menümde karnıyarık ve çılbır var.çorba yapmayı düşünmüyorum.çılbırı çok severim isterseniz tarifi veririm :)

şu domatesi anlatayım size,biz şu şekilde yaparız;domatesi rendeleriz,büyük bi tencereye içine bol miktarda tuz koyarak kaynatırız.domates baya suyunu çeker,pişer yani,domates çok sulu çıkarsa suyunu bitirmeye çalışmayın sulu kalsada olur,ocağı kapatınca cam kavanozlara kepçeyle doldurun ağzını iyice sıkıp kavanozu ters çevirip bekletiyoruz,iyice soğuyana kadar beklicek,sonra istediğiniz yerde saklayın,yalnız kapağını açtıktan sonra buzdolabında tutun.

çok kolaydır,rendelemek zor gelirse doğrayabilirsinizde,kaynar suya domatesleri bi kaç saniye tutup çıkarınca kabuğu hemen soyulur,soyduktan sonra doğrayın yine kaynatın,biz zonra rondodan geçiririz,iri sevmem ben,ama iride kalabilir

sadece domatesle yapılabildiği gibi içine salçalık kırmızı biberde koyabiilrsiniz oda güzel olur,kışın okadar rahat oluyoki,zamanınız varsa mutlaka yapın

tarifimiz burda sona erdiiiiii,inş anlatabilmişimdir.

aaa ben kışın yemeklik domatesi anlattım sen kahvaltıyı sormuşsun o biberle yapılıyo,çok fazla bilmiyorum

şu domates kaynatma işini bende yapacam... peki semerta sen taze fasulyeyi falan nasıl koydun ayıklayıp direk taze taze mi koydun? yoksa haşladın falan mı?
közlenmiş kırmızı biberi annemde çok yapar kışın çok severiz bizde, közleyip buzdolabı poşetlerine koyup kaldırıyordu, onuda yapayım... ayyy turşu işim bitti şimdide bunlar başladı

biz fasulyeyei ayıklarız,kaynar suya atarız,rengi kırılana kadar kaynar ama çok az 1-2 dk en fazla,sonra hemen kurularız ve buzluğa atarız :))

Bende taze fasülyeyi anlatayım, Fasülyeyi ayıklarız, sonra domatesle fasülyeyi ocağa alır, karsalarız rengi değişince alırız ocaktan, soğutup birer yemeklik paylaştırarak difrize atarız, kışında altına sadece yağ soğan yapar pişiririz.
kışılık domates hiç yapmadık annemde de yapılmazdı şimdi sizden aldığım tarifle perşembe günü yapıcam hatta bi kavonozda anneme vericem kii aferin kızıma desinnn,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…