2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

kızlar başka neler yapıyosunuz anneleriniz neler yapardı bizlerde yapalım,
hem böyle yemek hazır gibi oluyo 2 dklık işi kalıyo,
hıı bi de patlıcan atıcam aynı taze fasülye gibi,
annemde patlıcanları karnıyarık gibi yapar tabi kıymasız bol domates biber maydonoz sarımsakla bunun turşusunu kurar, o kadar güzel olurki otur yemek gibi ye, anneme yaptırım en iyisi zahmetli gibi geldi
bi de domatesi olduğu gibi difrize atıyoruz biz, kullanırken suya tutunca incecik kabuğu soyuluyor hem doğraması daha basit oluyo doğru yemeklere,

Son düzenleme:
* patlıcan,kabak falan bunları kızartıp buzluğa atabilirsiniz sonra çıkartır üzerine sos yapar yersinz

* kek,börek,sigara böreği falan sarıp atabilirsiniz kızartıp yersiniz.

* nohur,barbunya haşlayın atın yemeklerini yapmak çok daha kolay

* mısırı haşlayıp atarsınız sonra ister koçanı ile koy istersen de ayıkla öyle ye.. :)

* patlıcanı, kırmızı biberi közle kabuğunu soy ve buzlupa at sonra yine kullanırsın.

kızlar peki sizde hiç kavanoz varmı bu domatesleri koymak için? annemde vardı birsürü, 1litreliklerden, o çok dağıtır sağa sola bakimde kalmışsa alayım biraz.. ben turşu için cam kavanozlardan almıştım.. bu 1 litrelik cam kavanozlarda şu an mevsimi heralde heryerde var, bi markette görmüştüm geçen gün tanesi 1.30du..

şimdilik benim 1 tane reçel kavanozum var boşaldı, bi tanede yarımdı onu da boşaltırım, onlar 1litrelik değil ama daha minicik.. olsun azda lazım olur bir yemeklik falan kullanırım..

* patlıcan,kabak falan bunları kızartıp buzluğa atabilirsiniz sonra çıkartır üzerine sos yapar yersinz

* kek,börek,sigara böreği falan sarıp atabilirsiniz kızartıp yersiniz.

* nohur,barbunya haşlayın atın yemeklerini yapmak çok daha kolay

* mısırı haşlayıp atarsınız sonra ister koçanı ile koy istersen de ayıkla öyle ye.. :)

* patlıcanı, kırmızı biberi közle kabuğunu soy ve buzlupa at sonra yine kullanırsın.

kızlar peki sizde hiç kavanoz varmı bu domatesleri koymak için? annemde vardı birsürü, 1litreliklerden, o çok dağıtır sağa sola bakimde kalmışsa alayım biraz.. ben turşu için cam kavanozlardan almıştım.. bu 1 litrelik cam kavanozlarda şu an mevsimi heralde heryerde var, bi markette görmüştüm geçen gün tanesi 1.30du..

şimdilik benim 1 tane reçel kavanozum var boşaldı, bi tanede yarımdı onu da boşaltırım, onlar 1litrelik değil ama daha minicik.. olsun azda lazım olur bir yemeklik falan kullanırım..

sigara böreği kolaylık kahvaltıya çayın yanına hemen ikişer tane kızartıyorum, börek yaptım iki parça yufka kalırsa hemen sarıp atıyorum dolaba,
mısırı da annem getirmişti haşlayıp yiyebiliğimi yedim kalan hemen dolaba,
nohutu, barbunya yı nasıl unuttum ya annemde hep bulundururdu dolapta,
patlıcan kabak kızartması yapayım yemek için yaptığım da genelde fazladan yapıyorum böyle şeyleri yarısı dolaba yarısı hop mideye,

benimde annemin yolunu tutmam lazım kavonoz için, olsun minik minik nolur ki

aynen canım bende genelde yaptığımı fazla yapıyorum sonra buzdolabı poşeti ile yolluyorum buzluğa
domatesleri de ben rendelemiyorum çok sulu oluyor. minik minik doğruyorum.. 6*7 yemek kaşığı poşet ile koyuyorum..

romantik yemeğe nasıl yemekler yapsam acabaa? et sever fırında etli metli bişiler yapsam iyi olur... bide romantik bir domates çorbası yaparım

1 gece önceden bifteklik etleri salça karabiber zeytinyağı kekik kimyonlu sosta beklet.Yada sabahtan akşama kadar.koy dolaba sosun içinde.akşama kısık ateşte ağır ağır pişsin suyunu çekip salsın sonra çok az daha yağ ekleyip kızart. Yanına pilav. Öndende bi mercibek çorbası.Güzel bi tatlı.ohh mis gibi yemek.

Kışlık bizde annemle tazze fasulye koyduk.Ben dolmalıkta koyayım diyorum.Dolmalık biberleri kaynamış atlını kapattığımız suyun içie sokup çıkarıcakmışız.sonra kuraklayıp poşetle buzluğa. birde kızarmış kırmızı biber koydum çok güzel kahvaltılık ve meze oluyo bakın tarifini burayayazmıştım çok önce.
http://www.kadinlarkulubu.com/mezeler-ordovrler/410302-kahvaltilik-peynirli-kirmizi-biber.html

Senin bu tarifini daha öncede okumuştum ama yapmak nasip olmamıştı, artık yaparım benim damak tadıma uygun çünkü kırmızı biber olsunda sade olsun

aslında kışlık domatesi soda-gazoz şişesinde yapılır,şişeyle birlikte kaynatılır,kapağı ve kapatma makinası pazarda satılır,ama o bence çok zahmetli,şöyle bi güzelliği var bir yemeklik,her yemekte bi tane açıyosun hiç artmıyo bozulmuyo

Bebişim evinin,düğününün fotolarını sen ne zaman ekliycen ?Meraktayım

Hımmm evimin fotosunu daha hiç çekmedim ev bomboşkene çekmiştim çekerim bi ara,
yalnız senin dış çekimlere bayıldım, bizim dış çekimler bu kadar profosyonel değil maleseff, hem cd de vermediler albümden tarayı atması zor olacak.
normal düğün fotolarından bi kaç tane eklerimm

şimdi dış çekimlerden bikaç tane daha ekliycem albüme canım. 5 dk sonra bakarsın onlarada. Bunlar ham halleri. İşlemden geçince daha güzel olur herlade. Sizinkilerde güzeldir tatlım ama insana kendisi güzel gelmiyo galiba. Mesela benim bi arkadaşım yaptırdı dış çekim çok beğendim çook güzel olmuş. Kendimi o kadar çk beğenmedim. Ama benimkini de herkes çok beğendi. Kendimizi hergün görmeye alışkınız ya bide o çekimlerin olduğu anları biliyoruz filan heralde psikoljik insan kendine güzel gelmiyo

elifcim resimlerin çok güzel çıkmış gerçekten üzerinde resim kalitesi oynanınca sende beğenirsin..
ben dış çekimde inanılmaz eğlendim.. özellikle koç müzesinde onun içinde resimler gözüme harika geliyor..

Sağol canım. Ben senin resimlerini görmedim galiba. Albümün varsa bakayım. Güzeldir eminim. Bikaçtane daha ekledim istersen bakabilirsin.

Sağol canım. Ben senin resimlerini görmedim galiba. Albümün varsa bakayım. Güzeldir eminim. Bikaçtane daha ekledim istersen bakabilirsin.

album olarak burada yok canım facede var bi kaç resim. resim boyutları ile oynamak zorunda kaldığım için buraya eklemiyorumm face var ise ekle

teşekkür ederim canım, bu tariifi artık başka bir zamana yaparım, cmt için plan yapmış benim aşkım, gerçi aydönümümüz olduğunu bilerek mi yoksa yaz bitiyo son haftasonumuz diye mi bilmiyorum ama antalyaya 90 km falan olan biyer var oraya gitçez galiba iki günlük..

Ooh ya süper valla. Ne güzel canım benim tadını çıkarın işallah güzel bi tatil geçirirsin. ya ewlilik gerçekten çok güzel dimi gizlilik yok,özgürsün sewdiğinle.. tartışsan bile aynı ewin içinde 5 dk bile sürmüyo.Hayatı paylaşıyosun.Bak beraber tatile gidiyosun.Çok şükür iyiki sevdiğimiz kişilerle ewlendik..

Bu arada kızlar hiç konuşmadık nikahta ewet derken değişik bişeyler söledinizmi siz yada eşiniz ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…