Ooh ya süper valla. Ne güzel canım benim tadını çıkarın işallah güzel bi tatil geçirirsin. ya ewlilik gerçekten çok güzel dimi gizlilik yok,özgürsün sewdiğinle.. tartışsan bile aynı ewin içinde 5 dk bile sürmüyo.Hayatı paylaşıyosun.Bak beraber tatile gidiyosun.Çok şükür iyiki sevdiğimiz kişilerle ewlendik..
Bu arada kızlar hiç konuşmadık nikahta ewet derken değişik bişeyler söledinizmi siz yada eşiniz ??
ben dondurucuya 5 yemeklik ayrı ayrı taze fasülye, 2 pakette közlenmiş kırmızı biber ve patlıcan attım kışın salatasını yapıcammm, ve mısır attım he bide annem katlama katlama yapmış onları attım,
canım ya ya şu kahvaltıda yapılan domatesli dediğin sos kavonozlarda saklanan sotan sa eğer tarifini verir misinnn ben çok seviyorum onu ama buralarda bilen yook
sarma sarıp buzluğa atanda var hanımlar pratiklik adına. ama denemedim bilmiyorum tadı açısından nasıl olur bi fikrim yok
canım közlenmiş kırmızı biberi sadece közleyip buzdolabı poşetinemi koydun nasıl yaptın bende yapıp atmak istiyorumda...
ben o dometesli kırmızı biberli şeyi şöyle yapıyorum biberleri közleyip soyuyosun minik minik doğra domatesi rendeliyosun ya da minik minik doğrayabilkirsin ben ya da ikisini birden rondodan geçir ama elde yapman daha lezzetli oluyomuş... istersen azcık da yeşil biber koyabilirsin. sonra bunları geniş bi kapta tuzunu 4-5 diş sarımsağı sirkeyi ve zeytinyağını ekleyip harmanla ve cam kavanoza koy ve istediğin zaman yiyebilrisineğer fazla yaparsan dondurucudada saklayabiliyomuşsun benim arkadaşım öyle yapıyomuş daha uzun süreli olsun diye bittikçe alıp açıp buzdolabının altında saklıyomuş..
canım közlenmiş kırmızı biberi sadece közleyip buzdolabı poşetinemi koydun nasıl yaptın bende yapıp atmak istiyorumda...
ben o dometesli kırmızı biberli şeyi şöyle yapıyorum biberleri közleyip soyuyosun minik minik doğra domatesi rendeliyosun ya da minik minik doğrayabilkirsin ben ya da ikisini birden rondodan geçir ama elde yapman daha lezzetli oluyomuş... istersen azcık da yeşil biber koyabilirsin. sonra bunları geniş bi kapta tuzunu 4-5 diş sarımsağı sirkeyi ve zeytinyağını ekleyip harmanla ve cam kavanoza koy ve istediğin zaman yiyebilrisineğer fazla yaparsan dondurucudada saklayabiliyomuşsun benim arkadaşım öyle yapıyomuş daha uzun süreli olsun diye bittikçe alıp açıp buzdolabının altında saklıyomuş..
doğru bi daha çözülmesini beklemeyiz. ben buzluk böreklerinin arasına streç film seriyorum istediğim kadar çıkartıp pişiriyorumhiç bişey olmuyor ama saklama kabı küçük ise arasına poşet falan serin buzluktan çıkınca ayırması kolay olsun
normal biber dolmasına da bişey olmuyor benim buzlukta var hızlıca pişiyor...
Kırmızı biber ve patlıcanı fırında közlüyorum, soyup olduğu gibi buzdolabı poşetiyle atıyorum,
senin tarifi de aldım perşembe günü yapıcam inş.
doğru bi daha çözülmesini beklemeyiz. ben buzluk böreklerinin arasına streç film seriyorum istediğim kadar çıkartıp pişiriyorum
..
trabzon güzel mi :))))
cevabını bildiğim bir soru :)
doğru bi daha çözülmesini beklemeyiz. ben buzluk böreklerinin arasına streç film seriyorum istediğim kadar çıkartıp pişiriyorum
umarım güzel olur canım. bende atıyım bi kaç tane kırmızı biberr bayılıyorum kırmızı biberli yemeklere...
hımm bende buzluğa közlenmiş kırmızı biber atacam, annem közleyip soyuyor, başını ve çekirdeklerinide çıkarıyordu.. sonra buzdolabı poşetlerine parça parça her sofrada yenecek kadar yapıp koyuyordu..
ayyy akşam olduu 1 saat sonra pazara gitcem bide bizim mahallenin pazarı en ucuz pazarlardan biri kayınvalidemin siparişleri bile var :)) çok pis gaza geldim 10 kilo falan domates alırmışım
evde bi eksik yok, sadece kışlık bişiler almaya gidecem, domates, kırmızı etli biber, bulursam güzelinden taze fasulye, dolmalık biber.. aklıma gelenler bunlar, kızlar başka ne atılırdı buzluğa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?