2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

merhabalar hanımlar, nasılsınıııız? semertacım hergünümüz başka geçiyor genellikle düzen oturmadı hala..bu yemek ve temizlik derdi olmasa evlilik ne güzel bişi aslında... ben koyverdim artık işleri.. :)) yatak odamız acayip dağınık bi halde, ütülenecekler yığıldı bi köşeye, annemden gelen son parça parça ıvır zıvır eşyalarım vardı onlarda bi köşede duruyor, adım atacak yer kalmadı, ama hiç yapasım yok.. yapmaya niyetleniyorum bi kalkayım başlayayım diyorum eşim aman kalsın gel tv izleyelim diyor, yine oturuyoruz diizimizin başına... bir iki hafta yetecek kadar ütülü kıyafeti var zaten.. ben eşimin bütün yazlık ve kışlıklarını tek tek yıkayıp kaldırdığım için bu kadar çok ütü çıktı aslında, temiz gelseydi kıyafetleri bu kadar yorulmaz bu kadar bıkmazdım.. aman napalım biter yavaş yavaş.. bugün akşam ne yemek yapsam acabaaa

günaydın kızlar benim bi dizi saatim bile yok eve geç gidiyoruz .en erken 8 gibi gidiyoruz...yemekti falan uzun sürüyo...her şeyi bulaşık makinasına atıyorum iyi ki almışım kurtarıcım oldu benim...aşırı uykum var benim ya bide grip oluyorum gözlerim akıp duruyo ve çok soğuk burası dondumşimdi evde tv karşısında battaniyemi üzerime alıp uyumak vardı

sanırım hepimizde aynı dertler var benimde bi odam var çalışma odası tarzında sadece bi köşe koltuk ve kitaplığımız var tüm fazlalıkları ütülenecekleri evlerimizden getirdiğimiz ve hala yerleştiremediğimiz eşyalarımızı oraya attım ama toparlayamadım oda giderek girilmez bir hal alıyor allahtan yatak odam mutfağım ve salonumuz derli toplu ama akşamları çok yoruluyorum ben ya..birde benim derdim evimin katlı olması çamaşır makinam alt katta biz orta katta oturuyoruz odalarımız üst katta düşünün artık bi çamaşır yıkamak sermek toplamak dert oluyor bana in çık in çık mahvoluyorum ama allahtan eşimde titiz ve çok düzenli ve kendisi de yardım ediyor alışırız heralde cuma günüde misafir gelev-cek bu akşamda biz abimlere gidiyoruz ordan gelince baya çalışmamız lazım yoksa hiç toparlayamıcaz=)

günaydın hanımlar
bende uyandım eşim uyuyo bi kaç işim var evde onları halledip kahvaltı hazırlayıp uyandırcam kocacığı yumurtalı patates yapcam hergün yumurta yiyo benimki kahvaltıda. koliyle yumurta alıyoz dolaba sığmıyo valla ben evde olmama rağmen bazen işlerimi yetiştiremiyorum temizlik, yemek yapsam ütü kalıyo mutlaka bişeyler yetişmiyo akşam pert oluyorum resmen:44: sizleri düşünemiyorum:97:

6 olmadan evde oluyoruz genellikle, bi odam var orda da oturma grubum kondisyon bisikletim ve çamaşır kurutmalığım var çok kullanmadığım için odayı, sürekli çamaşır serili duruyor, artık yeni çamaşır yıkanıp asılacakta ben o zaman toplicam, ütüleri de geçen hafta yaptım, normalde kumaş falan giymez benim ki iş içinde standart kıyafetlerimiz var fazla ütüm çıkmıyor, başta nevresim falan da ütülerim diyodum ama yok başa çıkamam, annemden öğrendiğim gibi yapıyorum makinadan çıkan çamaşırları çırparak güzelce katlıyorum, kuruyanları toplayıp yerleştirene kadar öyece katlı duruyorlar, küçükleri asıp büyük nevresim gibi şeyleri seriyorum kanpe üstüne kırışmadan kuruyorlar, pek te ütülemeye gerek kalmıyo böylelikle nevresimleri, ee böyle böyle en kolay olanı bulucaz,
uyku benim de başımın belası hala geç yatıyoruz sabahta zorlanıyoruz doğal olarak,
hafta sonu misafirim gelicek, yemeğe pek güvenemiyorum, onun için çaya davet etmeyi daha mantıklı buldum, haşhaşlı tatlı, sigara böreği, sarma yanına bişey daha yaparım yeter sanırım, yemek için de alıştırma yapıyorum kardeşlerimi falan çağırıp masa hazırlıyorum ama genel de yardım ettikleri için kendi performansımı net göremedim daha:))

bizde 7.30 gibi evde oluyoruz bazen eşim benden önce evde oluyor genelde yemeğim oluor eşim önce gittiyse yemekleri ısıtmaya başlamış oluor bende sofra kuruyorum beraber gittiysek ben yemeklerle ilgileniyorum o sofrayı kuruyor sonra bulaşıkları topla çay yap onu topla meyve ye falan derken saat ilerliyor ama ben çok yoruluyorum hiiiççç dizi falan izleyemiyorum oturduğumuz süre boyunca koltukta uyuklayıp duruyorum zaten en geç 11.30da yatıyoruz...

bizim hala fotoğraflarımız elimize geçmedi, fotoğrafçı çok yoğunmuş, albümün birdee bilmem kaç gün biyerde beklemesi mi ne gerekiyormuş kristal olduğu için... ama ben artık eviimizde fotolarımız olsun istiyorum yaa,1 tane bile yok, çerçevemiz var iki tane boş boş duruyor... ( duvarlarımızda bomboş hiç tablomuzz falan yok, salondaki çiçeklerime çok güzel saksılar aldım toprak aldım yerleştirdim ama toprakları yetmedi hepsi balkonda bekliyor.. koridorumuzda bir duvar vazomuz var ama içi boş çiçeğimiz yok ( ayakkabılığı hala yerleştiremedi, şu yaz tamamen bitsede yazlık ayakkabıları kolileyip bodruma kaldıracam yaa. hala yazlık ayakkabı giyiyoruz burda kış gelemedi, kıyafetlerde kaldı öyle, yazlık kışlık karıştı gitti.. bu ev ne zaman düzene girecek yaaa :44:

günaydın hanımlar nasılsınız ben grip oluyorum ya annem de yok kim bakcak ühhüüüüü

hepimizi evlilik zorluyo anlaşılan o boş odam benim de girilmez durumda çamaşırlık koydum ..yıkananlar birikmiş bi şekilde.. işlerimizde standart giyiyoruz o rahat oluyo gerçekten allahtan kumaş falan giyen bi eşim yok..yemek te çok aramıyo ama gene de ben yapma gereği hissediyorum ...ne hayallerim vardı tv karşısında eşimle otracaktım ama olmuyo yarım saat dursam kalkıp şunu yapmalıyım dşye hissediyorum.. mutfagım amerikan tarzı yemek odasına açılıyo yemek odam da oturma odasına o yüzden tezgahta hiç bişey olmaması gerekiyo ...ay zormuş bu işler bide annemin evinde 9 da 10m uyurdum genelde şimdi 12 yi buluyo e sabah da ev yakındı işe 8 gibi kalkardım şimdi 7 ye çeyrek kala kalkıyorumkuaföre fırsat bulamıyorum..işten çıktıgımda kapanıyo pazar temizlik miyapsam kocamla mı ilgilensem dinlensem mi yoksa kuaför mü bilemiyorum .. önceleri farklıydı izin günlerimiz her işim hallolurdu...

off ya benim de uykummm var şimdi sızıp kalıcam iş başında benimki de seyehate çıktı 3 gece yok anneme geçtim dün iş çıkışı insana çok garip geliyo yıllarca evin bildiğin yere yatıya gitmek daha bi özen gösteriyolar e özlemişler doğal olarak.eve gelince hazır yemek yemek bulaşıkları ellemeden tvnin karşısına geçip ayakları uzatmak gibisi yokmuş yaa annem benmm yıllardır meğer ne haklıymışşş yorulmakta..

servet85 benimde mutfağım amerikan tarzı direk oturduğumuz salona açılıyor gerçekten çok zor sürekli çok derli toplu ve tertemiz olmalı.. birde yemek falan yaparken salona kokusu sinecek diye çok korkuyorum davlumbazı sürekli çalıştırıyorum birde ankara soğuğunda cam açık duruyorum yaaa=)

oyy hanımlar hepimizin derdi ortak. Bende tek benmiyim daha hala düzene girmeyen diyodum yazdıklarınızı okuyunca içim rahatlıyo :) sandık alınıcak küçük odaya koyulucak çeyizler içine yerleşicek.şimdilik yatak odamın bi köşesinde duruyo oyalı havlular,tülbentler,patikler.Üstlerini örttüm tozlanmasınlar diye. küçük oda hep diyorum zaten darmadağın. Ayakkabılık yaptırıcak bütçe ayıramıyoruz şimdilik. plastik ayakkabılıklardan alıp koyucamo odaya. sürekli kullandığım ayakkabılar durur üzerinde.Diğerleri kolilerde durucak.fazla mutfak eşyaları var bikaç parça ütü masası süpürge eşimin eski kitapları ooo dolu orası. diğer yerler toplu.Ütülenecekleri gardrobun bi rafında biriktiriyorum ben dağınıklık olmuyo.Dün bi kısmını yaptım giyilcek kadar.Ama hepsini bitiremedim.Ütüyle ilgili problemim büyük.Ay sıkılıveriyorum ya.Bide ütümü hiç beğenmedim.bugün nöbetçiyim. 23:30' a kadar işyerindeyim. yemek filan yapamıycam.

benim eşimde yardım etmeye başladı, ne yapılacak diye soruyor artık.. ama mesela geçen gün ben babmın yanına uğrayacaktım oda eve gidip mantıyı pişirecekti, eve gitti, ben gelene kadar sürekli bişiler için aradı, önce aradı bu mantı az değilmi dedi, fazla bile hepsini yapmayacam sen hepsini çözdür hatta ayırma hepsini pişir kalsın dedim tamam dedi, 10 dak geçti, hangi tencereyle yapacam diye aradı, anlattım tarif ettim, 5 dak sonra tekrar aradı önce suyumu koyacaz dedi, yok dedim cattle de suyu kaynat sonra tencereye dök, tarif ettim tamam dedi, 10 dak geçti tekrar aradı sigorta attı elektrik giiti ısıtıcı çalışmıyor dedi, tamam suyu tencereye koy ocağa koy orda kaynasın deddim, 5 dak sonra tekrar aradı elektrik olmayınca ocağı açamamış, çakmakla yak dedim, çakmağın yerini tarif ettim 15 dak da ancak buldu, sonra tekrar aradı ocağı açamamış, elektirk gelmiş, cinnet geçirmek üzereydim yeter yaa deyip kapattım tlfnu, 1saat geçmişti ama hiç bir şey yapamadı benide tlfda deli etti.. sinirden bağırmamak için zor tuttum kendimi, bu sefer bidaha hiç bişi yapmayacak die. anlayacağınız ben eve gelene kadar benim beceriksiz kocam bi suyu bile kaynatamamıştı, eve geldiğimde cattle'a suyu koymuş ama altını açmamış açtığını sanmış bekliyordu... bişi söylemesemde hareketlerimle ne kadar sinirlendiiğimi belli ettimki kaçtı yanımdan.. işte böyle beceriksiz bi kocam var hanımlar, yani bi iş yapmaması aslında benim için daha hayırlı olabilir...

Ne güzel kalabalıklaşmışızz,
akşamları geremiyorum net bağlatmadım anneme gittiğimde girebilirim ancak,
benimde muftağım ve salonum düzenlidir sadece, bu akşam soğan halkası yapıcam hiç denemedim umarım güzel olur, bi de sarma sarıp dondurucuya atanınız varmı nasıl oluyo güzel pişiyomu?

evet çok kötü oluyo ya salonumu kapatıyorum ama oturma odam kurtulamıyo balkon açıyorum donuyorum zaten grip olmuşum merkezi sistem ısıtmalı ev daha yakmadılar davlumbazda açık ama pek etkilemeyi yemekli misafirin varsa hele kötü oluyo..onlar masada sanki yanındalar yemek hazırlarken hızlı ve dikkatli olman gerekiyo...

sarma saracak vaktin var mı diye bir sorsana bana? ilk zamanlar biraz daha uğraşıyordum özeniyordum yemeğe, dolma falan yapmıştım her akşam bi tatlı falan yapıyordum ama artık o kadr yapmıyorum.. bugün fırında başemal soslu makarna yapmayı düşünüyorum, aslında pek sevmem ama olsun yaa karnımız doysun yeter.. puuufff...

cnm annem genelde öyle yapar hatta dolabımda bile var şuan düğünden önce koymuştu hazır olsun iye bayrama yapıcam :)

benimde cuma günü yemeğe misafirim gelecek tek kişi ama ona bile telaş yaptım evde kıymam ve patlıcanım var islim kebabı yapıyım diyorum pilav yaparım sonra patlıcan ve kırmızı biber közleyip yoğurtlarım çoban salatada yaparım bide tavuklu şehriye çorbası yaparım tatlı olarakta tavuk göğsü yaparım maç izleyeceklermiş eşimle çayın yanınada mısır patlatıp çerez veririm yeter heralde=)

Ayy leman hakikaten beceriksiz bi eşe sahipsin kuzum ama olsun sen onu yla getirirsin =) Benimki yapar o kadar ya. Süpürgee bile yapıyo sağolsun.Ama tabi arkasından hep toparlamak gerek erkek sonuçta bizim kadar özenli olmuyo. Ama düşünmeleri bile güzel bee..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…