canım bizim c.tesi 1 ayımız oldu. Yazdım yaptığım hazırlığı az önce. Ama tabi benim eşim işte olduğu için yemeği sofrayı hazırlayabildim. Ama siz beraber geliyosunuz madem öyle bişey yapamazsın. Şöyle yap o tv izlerken sen güzelbişeyler giy üstüne. Onun sevdiği bi geceliği giy mesela, yatak odasınıda mumlarla süsle. Sonra seslen içerden aşkıım bi gelirmisin diye. 1. ayımız kutlu olsun kocacımmmm diye sarılıverirsin. E sonrada kutlarsınız işte =)
hoşgeldin caglasam mı, nasılsın? evlilik nasıl gidiyor?
bu arada biraz önce sorduğum sorunun cevabını buldum sanırım bende bu şekilde yapacam, biri yazmış, annemde böyle yapardı şimdi hatırladım..
Dolmalık Biber; Çekirdekli kısımları temizleyip şapkalarını atmıyorum, kaynar suya koyup 2-3 dk. şoklayıp çıkarıyorum.Kuruduktan sonra yine kullanım şeklime göre adet belirleyip iç içe geçirip poşetlere koyuyorum , sonra yapacağım gün önce iç harcı hazırlayıp , dolmalıkları çıkarıyorum ve hemen içlerini dolduruyorum.
Sağolasın benim de bir haftadır duruyo dolapta sırf yer kaplıcak diye yapmıyodum bunu öğrendiğim iyi oldu haşlanan biberleri iç içe koyacağım diğmi çözüldükten sonra açarken yırtılmasa bari,
ben kışlık hazırlığımı bitirdim sayılır dondurucu da az yerim kaldı,
bamya, taze barbunya, taze fasülye, domates, melemenlik, kızarmış biber, közlenmiş biber patlıcan, mısır bide kolaylık olsun diye sigara böreği attım,
kavanozlarda közlenmiş biber, melemenlik, domates sosu, yaptım afferim banaaa:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?