2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

elif hatırlattığın iyi oldu benimde nohut ve fasulye haşlayıp koymam lazımdı.. aslında akşam otururken bile koysam yatana kadar haşlanırda soğurda bile... peki siz düdüklüde mi haşlıyorsunuz? hızlı pişince kabukları çıkıyor sinir oluyorum.. geçen gün tencerede yavaş yavaş pişirdim fasulyenin kabukları çıkmamıştı güzel oldu öyle.. hee bende tek hazırlık olarak 3 yemeklik taze fasulye koydum, 1 kilo alıp 3e böldüm.. barbunyada alayım yaa bende çok severim ama daha hiç yapmadım, gerçi bende bilmiyorum yapmasıını, içine havuç falanda koyuyodu annem, nasıl yaptığını sorarım.. kırmızı biberde almıştım onlarda kaldı gitti öyle, hala çirimediyse közlesemde kaldırsam aslında iyi olur

kızlar ya benim kına fotolarımı görebiliyomusunuz albümümde? çok önceden eklemeye çalışmıştım ama hep hata veriyordu, şimdi tesadüfen baktım orda görünüyor, şaşırdım.. sizde göreiliyomusunuz?

Canım albümler diye tıkladığımızda gözüküyo. Bende görmemiştim baktım şimdi sen deyince. Çok güzeller hepsi. Bende yıkattım elelrimi kocacığıma

Canım albümler diye tıkladığımızda gözüküyo. Bende görmemiştim baktım şimdi sen deyince. Çok güzeller hepsi. Bende yıkattım elelrimi kocacığıma

yaa, bakıyorum 0 resim yazıyo. bazen açılmıyo, hala bi bozukluk var sanırım.. teşekkür ederim, bende onun elini yıkamıştım sonra.. çok güzeldi yaaaa. dün düğün resimlerimizi aldık, akşam sürekli baktım durdum, tek tek inceledim çok güzel çıkmışlar.. birde güzel kutulu bir albüm aldık onları yerleştirdim.. ama hala dış çekim albümümüz hazır değilmiş, diğer fotolarıda cd'de vermiyor adam

Akşamları yapıyorum genelde ama kavonozlarımı cumartesi yaptım aşkım ben uyurken gitmiş ekmek almış kahvaltı hazırlamış ruhum duymadı, hatta bulaşık makinasını bile boşaltmış arkadaşları basket maçına çağırınca gitti niye kahvaltı hazırladı tabi önden yolunu yaptı o maçtayken bende kavonozlarımı hazırladım bi önceki akşamdan kardeşimle domatesleri soyup doğramıştık çünkü, benim kardeşlerim sağolsun gün aşırı bendeler film falan izliyoruz her işime yardımcı da oluyolar pek zorlanmıyorum, gece birlikte gezmeye de çıkıyoruz hep iş hep iş değil yani:) annemim bi hoşuna gidiyo bi hoşuna gidiyo ben böyle hazırladıkça, şimdi havalar güzel ve günler uzunken yapayım da kışın çok kolaylık olur, hatta domatesleri kaynatırken sulanıyo ya fazla suyunu aldım domates çorbası yaptım harika oldu ekşi ekşii

0 resim diyo ama içine girince resimler gözküyo cnm,bizimde dış çekimlerimiz geldi,2 gündür sürekli onlara bakıyorum zaten :) iyiki yaptırmışız hiç acımadım verdiğimiz paraya,bi yere gidememiştik yorgunluktan,şimdi diyorum keşke oraya da gitseymişiz,ama çok yorulmuştm

Fotoğraf eklemede problem var heralde benim fotoğraflarım görülüyomu? Bikaç tanede yeni fotoğraf ekledim.

elif albümün görünüyor, sonradan mı ekledin bilmiyorum önceden görmediğim bikaç değişik fotoda var, mesela kucağında minik bi kız çocuk var seni öpüyor...

vafi sende hoşgeldin nasıl geçti düğününüz falan? nasılsın nasıl gidiyor?

düğünüm güzel geçti sorunsuz, ama kendime söz vermiştim zaten o gün hiç bişeyi kafama takmıycaktım.. sonra balayına gittik patara-antalya arasını gezdik kafamıza göre takıldık,beğendiğimiz yerde kaldık dün geldik,yorucuydu ama çoook güzeldi.. Bi tek benim evim tam yerleşmedi, bazı şeyler yetişmemişti onları stres yapıyorum..

Herşeyin sorunsuz geçmesine sevindim güzelim, ev de yerleşir hiç merak etme ev senin evin içinde yaşayacağaın daha çok güzel günlerin var yavaş yavaş içine sine sine yerleşirsin merak etme

Herşeyin sorunsuz geçmesine sevindim güzelim, ev de yerleşir hiç merak etme ev senin evin içinde yaşayacağaın daha çok güzel günlerin var yavaş yavaş içine sine sine yerleşirsin merak etme

sağol canım ev konusunda gerçekten motivasyona ihtiyacım var, gözümde çok büyüyor çünküü..

cnm benim1 ay olacak ama hala yerleşmedi onu dert etme zamanla olucak şeyler .. zamanla evine alışıp o şuraya bu buraya koyacaksın ...o kadar eksikleri çıkıyo ki zaten hallediliyo zamanla...sen mutlu olmana bak evinde gerisi kolay:)

sıkıldım kızlar ya ..bana bir gün izin yetmiyo dün eşim evi süpürdü ben silemedim bile orayı topla burayı topla domates biber vardı fazla hediye gelmişti köyden onlaı dograyıp dolaba koydum fasulyem fazlaydı yarısını pişirdim kalanı gene domatesli biberli dolaba koydum ...öğlene kadar yatmıştık sonra çok güzel bi kahvaltı hazırladım saat 2 ye gelmişti:) öyle işte dolabımızı yerleştirdik falan sonra eşimin iş tşörtlerini yıkadım kayınvaldem boyası akmıyo demişti bende inandım 7 tşört yakaları beyazdı normalde ama artık hafif laciverlik katılmış durumda ..keşke bi tanesini yıkayıp deneseymişim allahtan kış geldi kışlık kıyafetlere geçiyolar:)cnm kocacım kızmadı bile bana benimkini yapsalarda kıyameti koparmıştım... ben kocamı çok ama çok seviyorum ya iyi ki evlenmişiz:)

kızlar bugün folyoda böle tavuk bezelye patates biber filan türlü gibi fırında yemek yapmak istiyorum ama hiç folyo kullanmamıştım bilgisi olan var mı?

çok sıkıldım ya ne geçmek bilmeyen bi gün doğru dürüst sorun da olmadı çözeyim,
akşam da ay dönümümüz ben en iyisi benimkini çıkışta güzel bi film alması için göndereyim, bende masa hazırlayım o kadar da halsizim ki yemek hazırlamaya üşenirim gibi geliyo, ben akşam kuaföre gitsem elimde çiçekle eve dönsem mumlu mumlu güzel bi masayla aşkım beni karşılasa falann, fazla uçtum farkındayımm

Ya düğünümüzün üzerinden 1 hafta bile geçmeden görümcem geldi kaldı,bikaç gün sonrada amcamlar,yani kaynanamla kaynatam geldi kaldılar.Biraz can sıkıcıydı tabii,yengem,yani kaynanam hep kendine göre birşeyler yapıyor,şunu şöyle yap,bu böyle daha iyi olur,yemek yaparken falan bunu böyle yapıyorum,güzel oluyor.Ben bişey yaparken bakıyor,bunu sen böyle mi yapıyorsun,güzel oluyor mu diye soruyor.Ki benim yaptığım yemekleri herkes beğenir.

Neyse şu nohut muhabbetine gelince.Geçen haftasonu annemler gelecekti.Akşamdan nohutu ıslattım.Sabah ben kalktığımda yengem nohutu haşlamış,süzmüş,kabuklarını hep çıkarmıştı.Ben böyle yapıyorum,güzel oluyor dedi.Aslında bende kabuklu seviyorum yemeği.Sende böyle yap diyor :))

Annemde 5-6 kavanoz yemeklik domates,közlenmiş biber,yeşil fasulye,barbunya getirdi sağolsun.En sevdiğim yemektir barbunya.Sevgili kocam ve ailesi pek sevmiyor benim sevdiğim şeyleri.Çünkü ben genelde soğuk yemekleri,zeytinyağlıları seviyorum.Onlarınki de sıcak olacak...

Bir gün o kadar aç değildik,çayın yanında atıştıralım diye yemek düşünüyoruz.Patlıcan vardı.Şakşuka gibi yaptım.Tabii ılıktı yediğimizde.Ama hepsini yiyemedik,kaldı.Onu dolaba koydum,ertesi gün yine yemek derdine düştük.Yengem o patlıcanları yemek yapalım dedi,yenmiyor böyle dedi.Biberden nefret ederim,yemeklere illa koymam gerekiyorsa ya 1 ya 2 tane doğrarım.Onlarında en çok tükettiği şey.Her bir yere gittiklerinde biber alıp geliyorlar.İşte biberli falan yapalım dedi.Bende dedim yenge ben kendime ayırayım biraz,sen nasıl istiyorsan öyle yap.Ayırdım kendime,onlar ayrı yiyor ben ayrı :)

kızlar bugün folyoda böle tavuk bezelye patates biber filan türlü gibi fırında yemek yapmak istiyorum ama hiç folyo kullanmamıştım bilgisi olan var mı?

canım aliminyum folyoda değil ama fırın poşetleri var ya onlarda yaparız biz, henüz evimde hiç yapmadım ama annemde çok yaptım, çok güzel oluyor... parça tavuk, 4'e bölünmüş domatesler, kabuğunu soyup yine büyük büyük doğradığın patatesler, biber, soğanlarında en küçüklerini seçip soy ama tüm koy... istersen hepsini bi kaba koy, biraz yağ,tuz birazda salça koyup harmanla, (biz sadece tavuk ve patatesi bu salçalı sosla harmanlayıp diğerlerini sonradan poşete ekliyoruz.. çok güzel oluyor. hem fırın tepsin batmıyor hemde kendi buharıyla o poşetlerin içinde çok lezzetli oluyor, domatesin suyu falanda çıkıyor... mmmmmmm acıktım yaaa

eftelyacım Allah sana yardım etsin, benim babam rahatsızdı halam başka şehirden gelmişti burdaydı, daha evimi bir kere düğünden önce görmüştü hiç yemeğe bile gelmemişti, bak evleneli bir ay olmuş ama yinede rahatsız etmek istemedi kadın.. sen çalışıyorsun boşver yemekle falan uğraşma dedi ben gittim hep annemlere.. bize bitek davet ettik diye oda ailelerimiz geldi yemeğe, onun haricinde daha çaya bile gelmediler, yeni evliyiz diye rahatsız etmek istemiyorlar. sizinkiler yüzsüzlük yapmış biraz...

bu damak zevkine gelince sanırım hepimizde vardır hemen hemen.. nişanlıyken herşeyi birlikte yiyen biz, meyve zevklerimizi bile ayırmış durumdayız.. senin bide akraban yani amcanlarla damak zevkiniz değişikmiş biz hiç düşünmeyelim o zaman.. sen merak etme ama erkek milleti ne de olsa yavaş yavaş bizim damak tadımıza alışıp kendi sevdiklerini unutacaklar bence, ne de olsa yemekleri yapan biziz...benimki salatada biber sevmezdi marul sevmezdi artık yiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…