annemde de var silikon kek kalıplarından ilk yaptığında oda tutturamamıştı halbuki çok güzel kek yapar, ama artık yapıyor çokta güzel oluyor... sanırım silikon kek kalıpları yağlanmıyor tam tersine unlanıyor harcını koymadan önce. emin değilim ama..
(alıntıdır) yarım kilo fasulye 1 kğ lık kavanoza tam denk geliyo...
uzun uzun güzelce kavanoza yerleştirildikten sonra yarım çay bardağı sirke (bardak büyük olcak tabi) dökülür. üzerine salamura tuzu ile karıştırılmış su ilave edilir (tuz ayarını kendin yapacaksın çünki hiçbir zaman ölçülü tarifler tutmuyor, biraz tuzlu olacak) en üstünede 8-10 diş sarmısak konur, varsa maydonoz koy koku versin ağzını sıkıca kapat.
bu tarifi oktay ustadan aldım canım.
fasulye turşusu buldum topiclerde gezinirken, bi bayan kış hazırlıklarını paylaşmış resimli, çok güzelde şeyler yapmış...
Günaydın kızlar, dün düğün günümüzün 1. ay dönümüydü :) Ne çabuk geçiyor zaman :)[/QUO
allah devamını getirsin tatlım ee eskidik artık bizz canımmm :)
kızlar ben geldimmmmmmmm
biliyorum çok uzun süre sessiz kaldım ama okadar olaylar olduki şükür evimdeyim. kına gecemde kayınvalidemle problemler oldu. düğünümde düğün salonunun elektrik sistemi gitti. salon kayınpederin arkadaşıydı ama hiçbirşey yapmadılar. kamera ışığında takı töreni yapıldı. kayınvalidem takılarımı istedi kavga ettim. kocam salonda ağladı sinir krizi geçirdi. elektrik olmadığı için bir saat olmadan düğünü .ptal ettik. eve döndük. kimseyle görüşmüyorum. çok moralim bozuktu. ama yavaş yavaş toplarlanıyorum.
kocamla kapımızı kapatık. kmseyi hiçbirşeyi eve almıyoruz. huzurumuzu ikimiz koruyoruz. dahada güzel olacak. umarım kısa sürede iş bulurum. evlilkten henüz birşey anlamadım. en tuhaf tarafı yemek yapmayı bildiğim halde sanki hiç yemek yapmamış gibi ne pişirsem diye düşünüyorum. cumartesi günü ilk misafirlerim gelecek. hepinizi çok özledim. kocaman öpüyorum. resimlerimin çoğu facebookta var. özelden maillerinizi yada face adlarınızı yazarsanız. sizi eklerim :) cepten bazen face e bakabiliyorum. kendinize çok iyi bakın.
Günaydın kızlar, dün düğün günümüzün 1. ay dönümüydü :) Ne çabuk geçiyor zaman :)[/QUO
allah devamını getirsin tatlım ee eskidik artık bizz canımmm :)
Amin canım doğru söylüyorsun eskidik :)
kızlar ben geldimmmmmmmm
biliyorum çok uzun süre sessiz kaldım ama okadar olaylar olduki şükür evimdeyim. kına gecemde kayınvalidemle problemler oldu. düğünümde düğün salonunun elektrik sistemi gitti. salon kayınpederin arkadaşıydı ama hiçbirşey yapmadılar. kamera ışığında takı töreni yapıldı. kayınvalidem takılarımı istedi kavga ettim. kocam salonda ağladı sinir krizi geçirdi. elektrik olmadığı için bir saat olmadan düğünü .ptal ettik. eve döndük. kimseyle görüşmüyorum. çok moralim bozuktu. ama yavaş yavaş toplarlanıyorum.
kocamla kapımızı kapatık. kmseyi hiçbirşeyi eve almıyoruz. huzurumuzu ikimiz koruyoruz. dahada güzel olacak. umarım kısa sürede iş bulurum. evlilkten henüz birşey anlamadım. en tuhaf tarafı yemek yapmayı bildiğim halde sanki hiç yemek yapmamış gibi ne pişirsem diye düşünüyorum. cumartesi günü ilk misafirlerim gelecek. hepinizi çok özledim. kocaman öpüyorum. resimlerimin çoğu facebookta var. özelden maillerinizi yada face adlarınızı yazarsanız. sizi eklerim :) cepten bazen face e bakabiliyorum. kendinize çok iyi bakın.
kızlar ben geldimmmmmmmm
kocamla kapımızı kapatık. kmseyi hiçbirşeyi eve almıyoruz. huzurumuzu ikimiz koruyoruz. dahada güzel olacak. umarım kısa sürede iş bulurum. evlilkten henüz birşey anlamadım. en tuhaf tarafı yemek yapmayı bildiğim halde sanki hiç yemek yapmamış gibi ne pişirsem diye düşünüyorum. cumartesi günü ilk misafirlerim gelecek. hepinizi çok özledim. kocaman öpüyorum. resimlerimin çoğu facebookta var. özelden maillerinizi yada face adlarınızı yazarsanız. sizi eklerim :) cepten bazen face e bakabiliyorum. kendinize çok iyi bakın.[/QUOTE
kötü geçmesine üzüldüm cnm .. ama boşver kapıyı kapatınca sen ve eşin kalıyorsunuz siz ikiniz mutlu olduktan sonra gerisi boş... kayınvaldem de bize vermedi altınları takı töreni istememiştik eşimle vermediğine mutlu bile oldum :) kız evi takı takmazmış çeyiz falan alırmış bizde kendi annesi verseydi belki sorun olacaktı bu durum vermeyince rahatladım:)sadece arkadaşlarımız taktığı altınlar bizde kaldı biraz sıkıştık başta ama allaha şükür rahatadık biraz şimdi ...sende iş bulursun rahatlarsanız inşallah:)
eşimle ilgili dha doğrusu evleneli 1 ay oldu fakat biz hala karı-koca olamadık bununla ilgili eşim bunu çokn büyütüyo sürekli geriliyo dolayısıyla evdede gergin bir hava oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?