Günaydın kızlar,
bu ne sessizliktir ya, nerdesiniz kızlarr,
hafta sonu misafirim gelecek çaya ne yapsam ne yapsam off şimdiden düşünmeye başladım, gelen misafirim eşiminn çocukluk arkadaşı ve annesi ailesinden önce bu teyzeyle tanıştırmıştı beni,
kesin haşhaşlı tatlı yapıcam, sigara böreği var kızartıcam, söyleyin bakim başka ne yapayım, şöyle kesin bi tarif varsa evet bu çok güzel tutuyo dediğiniz
Günaydın kızlar,
bu ne sessizliktir ya, nerdesiniz kızlarr,
hafta sonu misafirim gelecek çaya ne yapsam ne yapsam off şimdiden düşünmeye başladım, gelen misafirim eşiminn çocukluk arkadaşı ve annesi ailesinden önce bu teyzeyle tanıştırmıştı beni,
kesin haşhaşlı tatlı yapıcam, sigara böreği var kızartıcam, söyleyin bakim başka ne yapayım, şöyle kesin bi tarif varsa evet bu çok güzel tutuyo dediğiniz
canım krem şantili kurabiyeyi kesinliklee yapmalısın. Çok güzel oluyo. Akşamdan yap bayatlamıy hiç zaten 1 hafta yeniyo. Birde ben geçen bimden kakao almıştım onun arkasındaki keki yaptım o da çok güzel oldu çok güzel kabardı. birde benim yaptığım pratik değişik bişey daha var. Milföylerin arasına çokokrem sürüyorum üçgen katlıyorum (istersen milföy hamurunu önce üçgen kesip küçült sonra çikolata sürüp tekrar üçgen katla) üzerine yumurta beyazı sürüyorum. şeker serpiyorum. Fırına veriyorum. Çok güzel oluyo.
Evet topik çok sessiz herkesin işi var sanırım,Pratik birşeyler yapabilirsin makarna salatası,patates salatası,kek veya kurabiye geçen hafta benimde arkadaşlarım geldiğinde yapmıştım bunları birde paçanga böreği yaptım,çok şey yapınca yenmiyor gerçi kendine göre pratiklerini seçip yapabilirsin.
paçanga böreği hiç yapmadım bi araştırım bakim, senin tarifi de alabilirim müsaitsen tabi,
hafta sonu bana yetmiyo ya, hele bi de misafir ağırlayacaksam, öğleye kadar uyuyorum hafta içi erken kalkmanın acısını çıkarıyorum sonra akşama kadar temizlik vs, hoop pazar tekrar yorgun oluyorum yine nerden baksan öğleye kadar uyuyorum kahvaltıydı oydu buydu derken dışarıda çıkılıyo sanırım ben hep uyumak istiyorum
günaydın hanımlarr
12ye doğru uyandım ben yaa nasıl o kadar uyudumm yatağa yapışmışım zor kalktım resmen
off yemeğim yok temizlik yapmam gerek bide alışverişe çıkcam... çok işim var çooookkk
geceden kuru fasülyeyi suda beklettim şimdi kaynatıyorum sucuklu kuru fasülye yapcam eşim istedi ben ilk defa yapıcam sucuklusunu diğerinden bi farkı yoktur galiba. yanında pilav cacik yeter zaten 8 buçukta eve geliyo zaten şişmanladım o saattede yiyince dertleniyorum
semerta yanına kısır ya da patates salatası yapabilirsin salata tarzı bişey olsun bence. bence yeter ama çeşit az diyosan kolay bi kek yap hemencecik tarçınlı cevizli kek yapabilirsin ben çok severim:))
slm kızlar bugun sistemlerimiz yoktu internet falan da yktu haliyle çok sıkıldım yeni açıldı ... dün ablamlarda kaldım çok güzeldi ama ilk onları gördüğüm anağladım neden bilmiyorum amabenim pasta derdim yok ya annemler sağolsun bolca yapmışar evlendiğimizden beri yiyoruz maşallah bitmedi bayramada az bir ilave yaparım yada anneme derim çok yapsın ben ondan biraz alıyım:)süper bi fikir oldu ya:) yemek yda pasta önerisinde bulunmak isterdim ama ben bu işlerden pek anlamıyorum ya
Bende ailemi 3 gün görmeyince sulanıyorum, pasta uzun süre nasıl dayanıyo ki yaş pasta dolapta saklanır bi süre belki de kekler kurabiyeler falan da saklansa
bugün akşamdan başlasam temizliğe diyodum ama bu akşamda ablamlar gelicek ne zamandır görmedim onları da dün annemdeydik yemeği orda yedik eve geçtik,
bu gün sadece alışveriş ve çayın yanına neler yapılacağına karar verim,
bende artık hafta sonu erken kalkmaya çalışsam iyi olucak benim ki geçen hafta hep benden önce kalktı kahvaltı bile hazırladı, tembel çıktım ben
Maaşallah sofistike iyi uyuyosun şişiceksin uyumaktangece erken yatmıyosun sanırım bundan kaynaklanıyor uyuman, erken kalkmaya alışırsan hem işlerin biter gün içinde rahat edersin,sekiz buçukta yemek yiyosunuz bizim dokuzuda bulduğu oluyor işden çık trafiği çek eve git yemek yap salatasıydı oydu buydu ancak sürüyor birde evi toparla ortada bişeyler varsa çok zor iş evle uğraşmak hepimiz yakında kolaylarız inşallah.
şiştim zaten ama uyumaktan değil canımnormalde geç kalkmam bugün o kadar uyudum nedense. daha öncede demiştim ben evdeyim çalışmıyorum. çalışmadığım halde inanın zaman zaman yetişemiyorum. sizler madalyalıksınız
şiştim zaten ama uyumaktan değil canım
Sofis hamilemisin yoksabu ikonu yapmışsın şiştim derken
şiştim zaten ama uyumaktan değil canımnormalde geç kalkmam bugün o kadar uyudum nedense. daha öncede demiştim ben evdeyim çalışmıyorum. çalışmadığım halde inanın zaman zaman yetişemiyorum. sizler madalyalıksınız
Bizimde cumartesi akşamı misafirlerimiz var.Yemek kolayda mezeleri bol tutmak lazım sofrayı zengin gösteren mezedir :) Birde kızlar şu kremşantili kurabiye nasıl oluyor bir bilen tarifini paylaşırsa püf noktalarıyla süper olur....
Şimcik şekerim 1 paket toz kremşantiyle 1 bardak sıvıyağı çırpıyosun. Sonra 3 bardak un ekleyip yoğuruyosun. yuwarlak şekil verip varsa yağlı kağıta yoksa az yağlı tepside 15 dk(benm fırınım çabuk pişiriyo 15 dk bekletmiyorum) üzeri kızarmadan alıyoruz. soğuyunca tepsiden çıkarıp bi kaba alıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Un kurabiyesi gibi çok güzel bi kurabiye oluyo.
Benmde nugget var ewde. Yarısı yapmştm yarısı duruyo. Makarna yapmak istemiyorum yanına daha dün salatasını yedik çünkü. pilavda yapmıycam yarın yapıcam onu. E bunun yanına başka nolur kızlar akıl werin.acaba marketten taze soğan filan alsamda patates salatasımı yapsam olurmu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?