Ne olursa olsun kpss yi kazanana kadar herşeyi yap. İnsanın hayatını garantilemesi herşeyden daha önemli. Birinin yanında çalışmak, ağız kokusunu çekmek çok zor, heleki bayan için. Tabi kpss ataman olana kadar biyerlerde çalışıp hem paranı kazanır, hem tecrübe kazanabilirsin. Eşinden para istemek zordur heralde, ama bununda keyfini çıkarmaya bak. Ben eşimden şimdiye kadar hiç para istemedim, burda her türlü masrafımı kendim karşılıyorum, bazen keşke durumu müsayit olsada bende eşimin kartını alıp bi güzel alışveriş yapayım isterdim. Bekarken aldığımı futursuzca harcıyordum, hesap vereceğim kimse yoktu. hesaplarımız birleşmedi ama eskiden soramazdı istediğimi alırdım ağzını açamazdı. Şimdi gayet söyleniyo kendime bişey alsam. Bu kadar borcun içinde luzumsuz harcamalarım olduğunu kabul ediyorum ama o kadar şeye göğüs geriyorum, o kadar kazanıyorum kendi emeğimle, bazı şeylerede hakkım olmalı.
off kızlar ben de yaralıyım bu konularda.eskiden her istediğimi alırdım param olunca şunu yaparım bunu yaparım derdim.işim ve eşim aynı anda oldu.kazandığım para benim param değilmiş gibi sanki.en ufak bişeyi alırken 2 kere düşünüyorum.halbuki maaş almadan önce aklıma estikçe yardıma ihtiyacı olanlara yardım ederim diyordum.Allahım verdiğim sözü tutamıyorum.maaşım oldu ama keyfi bişi yapamıyorum.100 200 milyon koymaz bana ama evliyken çıkarıp veremiyorum.eşe dosta hediye aldım bugün memleketten uzaktayım bayrama giderken götürcem diye.keşke herkese çok daha güzel hediyeler alabilseydim.kötü hissediyorum.kuzenlerime oyuncak alcam ona bile gerek yok diyor.bugün abisinin yaptığı iyilikten bahsetti.eşim evin en küçüğü.benim benden 3 yaş küçük kardeşim var.kardeş abiden abladan başka oluyor senin kardeşin yok anlamazsın dedim.bişeylerin yerini mi yapıyosun dedi.sanki ben kardeşime para vermek için fırsat yaratıyomuşum gibiydi ifadesi.bugün kardeşime hediye almak aklıma bile gelmemişti halbuki.çok canım sıkıldı.her fırsatta aileme para vereceğimi düşünüyor ki hiç ihtiyaçları yok durumları gayet ii.param yokken aldıklarım daha fazlaydı.hayallerim daha fazlaydı.şimdi hiçbişi istemiyorum hiçbişeyin de hayalini kurmuyorum.şurdan 1 saatlik uzaklıkta gezilecek yerler var oraya bile gitmedik.ot gibi hissediyorum kendimi.evden işe işten eve.uyu kalk yemek yap temizlik yap yat.
HoşbuLdum LemanEvet çok sessiz bi topic oLduğunun farkındayım evLiLik böyLe değiştiriyor işte hayatımızı
Ben çaLışmıyorum evimin hanımı oLdum, bu yüzden pek zorLanmıyorum.SizLeri düşünüyorum da gerçekten çok sabırLısınız. Onca koşuşturmaya iyi dayanıyosunuz. Ben herhaLde oturur hergün ağLardım
Nazar değmesin sizLere
günaydın arkadaşlar..
shadowshow canım ne zaman canın sıkılırsa daralırsan gel yaz buraya, her zaman burda olamıyoruz ama gördükçe cevap yazarız.. çok çok geçmiş olsun. yanlız yaşamak çok zordur, sabret hepsi geçecek inşallah.. akşamları kendine bitki çayı yap direncini artırır, hasta olmazsın.. bitki çayı derken hazır satılan sallamalardan değil, aktarlardan ıhlamur, adaçayı, zencefil falan al, bunların hepsini at bi çaydanlığa, nane, kekik at, elma doğra (çekirdekleriyle kabuklarıyla falan doğra at içine), bal koy, 1 tane limon doğra yine kabuğuyla falan... kaynat iç canım. o kadar iyi geliyorki. iki gün önce bende çok kötüydüm oturacak halim bile yoktu başımı taşıyamıyorddum resmen, evde bunu yaptım içtim, 3 bardak içtikten sonra kendime geldim. tadı da çok güzel oluyor
umutsunuz; ben senin yazdıklarını bugün gördüm, dün erken çıktık biraz. tarifin için teşekkür ederim, ama hiçbişey yapamadım evde zamanım olmadı ortalığı toplamaktan. hazır aldık hepsini olardan verdik.
kızlar sizde mikrodalga fırın var mı? ben almamıştım, annemlerde de vardı ama işe yaramaz bişey gibi geliyordu şimdi boşluğunu anlıyorum.. almayı düşünüyorum ama hangi marka alayım bilemedim. boscha baktım ilk olarak, küçük eski tiplerden vardı 210tl. bide saat ayarlı falan olanı vardı oda 430tl ydi.. saat ayarlı olan hem daha geniş hem kullanışlı ama çok pahalı geldi yaa. sizinkiler nasıl, acaba saat ayarlı alsam, sabah işe gitmeden ayarlayıp koyarım işten gelmeden hazır olacak tarifler falan olur mu? bide o kadar saat fırının içinde bekleyeceği için bozulma ihtimali var tabii, hele de antalya gibi biyerde kalmaz dışarda o kadar saat diye düşünüyorum.. acaba gereksiz bir özellk mi olur?
Sağol lemlem, bende son günlerde buraya yazdıkça deşarj oluyorum. Bugun daha iyiyim düne göre, ilaçlarla kalktım ayağa.
Yemek tarifleri paylaşıyosunuz, bende yapmak istiyorum ama, beceremiyorum ya. Yani yapıyorum herşeyi tarifteki gibi, %80 yakıyorum, yakmasam tuzunu fazla kaçırıyorum. Kesin bi arıza oluyo. Geçen gün eşim tavuk sote yapmıştı, bayıldım çok lezzetliydi. Telefonda tarif verdi bende burda yaptım, tavuklar buruştu, içindeki dometes kurudu, altı yandı zaten. Eşimin dediğini aynen yaptım, niye böyle oluyor anlamıyorum. Bide o pilavı hiç tutturamıyorum. 5 aydır yemek yapıyorum, ama o pilav bi kere bile annemin pilavına benzemedi. Beceriksizmiyim neyim
Valla bana saat ayarlı gereksiz geldi. arçeliğin bi mikrodalgası var, fiyatı çok uygun, hatta bi ara kampanya yaptılar 80 tlye düşürdüler. Gerçek fiyatı 150 falandı sanırım. Pişirme özelliğide var. Annemde ondan var çok kullanışlı bir mikrodalga. Eğer beyaz eşyaların beyazsa kesinlikle onu al. Benim herşeyim inox o yüzden alamıyorum. Bahsettiğim aynı mikrodalganın alt modeli, sırf inox olduğu için 400-500 civarı. beyaz eşyalarda inox için verdiğin fark dokunmuyo ama, küçük ev aletlerinde çok farkediyo. Kısmet olmadı daha bende mikrodalga alamadım, tost makinesi, narenciye sıkacağı falan hiçbişey yok evimde. Bitek çaycım var inox:) Herşeyi inox istediğim ve iyisi olsun dediğim için yavaş yavaş almak istedim.
mikrodalgayı gereksiz buldum ben. Çözülmesini istediğim şeyleri sabah işe gelirken derin dondurucudan alıp buzdolabına koyuyorum. akşama kadar çözülüyo zaten. Fırınımda setüstü. o her işimi görüyo. Hiç ihtiyaç hissetmedim mikrodalgaya.
Bende iyiki almışım diyorum, cam, porselen hiç farketmiyo yiyeceğim kadarını koyup ısıtıyorum hatta kahvem soğumuşsa onu bile öylece fincanla ısıtıyorum,
Ama geçende aliminyum folyoda sarılı böreklerim vardı nerden koydum mikroya çatur çutur acayip sesler ışıklar falan çıkıyo bi panik oldum, neyseki bişi olmadı, bi de hamur işlerini, ekmek gibi ürünleri mikroda ısıtmayın lastik gibi oluyo soğunca yenmiyo bi daha,
Lemlemcim saat ayarına güvenip te şu saat te çalışsına güvenemem ben nasılsa çok kısa bi sürede çözüyo ürünleri, ayrıca pişirme ayarını ben hiç kullanmadım kullanmıyorum, sadece ısıtma (her zaman değil tek porsiyonluk olanları sadece) ve çözdürme işlemi için kullanıyorum.
Bende iyiki almışım diyorum, cam, porselen hiç farketmiyo yiyeceğim kadarını koyup ısıtıyorum hatta kahvem soğumuşsa onu bile öylece fincanla ısıtıyorum,
Ama geçende aliminyum folyoda sarılı böreklerim vardı nerden koydum mikroya çatur çutur acayip sesler ışıklar falan çıkıyo bi panik oldum, neyseki bişi olmadı, bi de hamur işlerini, ekmek gibi ürünleri mikroda ısıtmayın lastik gibi oluyo soğunca yenmiyo bi daha,
Lemlemcim saat ayarına güvenip te şu saat te çalışsına güvenemem ben nasılsa çok kısa bi sürede çözüyo ürünleri, ayrıca pişirme ayarını ben hiç kullanmadım kullanmıyorum, sadece ısıtma (her zaman değil tek porsiyonluk olanları sadece) ve çözdürme işlemi için kullanıyorum.
aliminyum folya, hatta bazı tabaklarda lame,dore şekiller var onlarıda koyma onlarda kıvılcım yapar. Allah korusun yangın riski oluşur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?