2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

ciddimi yaaa.. millet olmuyo mu diye soruyomuymuş gerçekten?? pardon yanlış anlamada merak ettim kayınvalidenler nerde yaşıyo?

kayserideler cnm bence kendisi çok istiyoya ondan eşimi kandırıyordur:) yoksa daha iki ay olmadan millete ne bizim çoçugumuzdan:)

bu arada pratik ve güzel bir yemek, tavuk kanat al, teflon tencereye azcık yağ, kızınca diz tavukları kısık ateşte pişsinler, onlar pişerkende pilavı koy, bir yandanda salata yap.. benimki çok seviyor.

et haşlama falanda seviyor yanında pilavla.. bugünde onu yapacam, kemikli eti buzluktan çıkardım buzdolabının içine koydum, patetes, soğan ve havuçta koyup haşlayacam. suyunada piştikten sonra sarımsak rendele ve limon suyu.. mmmm mis gibi oluyor.

yaprak sarma zahmetli ama biber dolması hem kolay hemde çabuk oluyor. akşamdan yapıp dolaba koyabilirsin, işten gelir gelmezde koy ocağa pişsin.

haftasonu köfteler yapıp buzdolabı poşetlerine sarıp buzluğa at mesela, oda çok pratik oluyor, işten geldikten sonra bile çıkarsan çözülebiliyor, her katına poşet koy ki yapışmasın kolay açılıyor. yanına patates kızartabilir, veya pilav cacık falanla yiyebilirsiniz.

kayserideler cnm bence kendisi çok istiyoya ondan eşimi kandırıyordur:) yoksa daha iki ay olmadan millete ne bizim çoçugumuzdan:)

bencede kendisi istediği için millet soruyo falan demiştir, kimsenin sorduğunu sanmıyorum ne saçmalık yaa. bizim ailelerimizde çok istiyor ama bize bişey söyleyemiyorlar. hem evlilik otursun önce biraz, evimize eşlerimize iyice alışalım, bikaç yaz geçirelim tatil falan yapalımda ondan sonra. bizim daha görmek istediğimiz çok yer var, inşallah önümüzdeki yaz karadeniz turu düşünüyoruz. belki yurt dışına falanda gidebiliriz tekrar. ikimizde yay burcuyuz özgürlüğüme düşkünüz, haftaiçi bile hergün evde duramıyoruz, mutlaka biyerlere çıkıyoruz, çocuk falan olursa kafayı yeriz, yada onuda alıştırırız oda gezer bizle durmadan.

güzel tariflermiş cnm eline sağlık hemen not ediyim ben bunları:)

ben çoçukları çok seviyorum ya o kadar ara vermem galiba...şubat gibi olsun istiyoruz zaten o zaman kadar borçlarıda halletmiş oluruz inşallah...

günaydın hanmlar,

bugün bize de yarım gün ama ben eğitim kurumundayım .. diğer kurumları bilemem... 1 buçuk saat sonra çıkıcam yarın bir arkadaşımızın doğum günü var ona hediye alıcam. sonra evime gidicem ve biraz temizlik yapıp çamaşır falan yıkarım asarım... akşama anneme davetliyiz yemekten yırttım ama bi tatlı yaparım giderken. yarına da ütü yaparım azcık... ohh ne güzel keşke hep cuma günleri yarım gün olsa ya.... işlerimizi yaparız azar azar...

keşke bizimde yarım gün olsa yaaaa :18: ama biliyorum ki mümkün değil
akşama misafirim var eşim yapacak bişeyler artık ben çıkana kladar meşhur tavuğu var ondan yapacak.
yarına da kayınvalidemler gelecek yemeğe
pazar günü yine misafirimiz var bu sefer çaya napsam kendimi boğaz köprüsünden atsam mı ?

oyy bütün haftasonun misafirlerle geçecek, kolay gelsin sana.. çok yıpratma kendini yaa, hazır bişiler al, artık o kadar güzel hazır kurabiyeler falan var ki ev yapımı gibi :)) yaş pasta al bide, oda çok güzel oluyor çayın yanında..

ben eğer az misafirimiz geldiyse, mesela bi çiftse, iki büyük tabak bişiler hazırlıyorum.. biri onlara biri bize.. tatlı, pasta, kurabiye, börek flan dolduruyorum tabağı.. iki üç çeşit küçük çerez tabaklarına çerez koyuyorum, sonra meyveleri soyup doğrayıp birde meyve tabağı yapıyorum.. hepsini birden getirip sehpalara yerleştiriyorum, hepberaber sohbet edip tv falan izliyoruz iyiyp içiyoruz, çok fazla oturup kalkmak zorunda da kalmıyorum, çaycıyıda yanıma alacam hatta bundan sonra onun için bile kalkmaya gerek kalmaz o zaman.. hemde çok güzel görünüyor dolu dolu sehpalar flan.. bunu bi arkadaşım yapmıştı çok hoşuma gitmşti, artık bizde böyle yapıyoruz.. meyve tabağı hazırlarken eşimde yardım ediyor, mandalina falan soyup dilimliyor.

yemekli canım akşamki misafirimize çorba,tatlı,bamya yemeği ve yaprak sarma yaptım akşama da eşim tavuk,pilav,patates püresi yapıcak yarına da kaynanamlar gelecek onlara da kalanlarla uyumlu bişey yaparım artık.
gerçi yaptıklarımdan da pek kalacağını sanmıyorum ancak yeter tavuk falan ertesi güne ısıtılmaz çünkü bakıcam artık yaw. hep böyle misafirler yüzünden 5 kilo aldım :18::18::18:

söylediğin güzel oluyor 4 çift isek bende yapıyorum takıyoruz film izliyorum mısır falan patlatıyorum hem ben rahat ediyorum hem de onlar

Son düzenleme:

Allah misafirin eksikliğini göstermesin tabiki ama çok yorucu oluyo ya. Temizliği,hazırlığı,hizmeti. Ek olarak masrafı... Ama yinede olsun gelsinler ya şimdi yeniyiz ya ondan böyle birde ben havalar soğumadan alayım diyorum ew kaloriferli değil ufoyla ısınıcaz biz. Hava ılıkken gelmek isteyenler gelsn.

benim annemin evi de böyleydi çat kapı misafir gelirdi hep beraber olurduk genelde teyzemler,dayımlar,amcamlar falan devamlı beraber büyüdük.
balayından geldiğimde bi sürü misafir çağırdım ev çok boş geldi Allah eksiklerini göstermesin ama gerçekten çok seviyorum misafiri ağırlamayı falan inanılmaz keyifle yapıyorum :80:
Bazen üstüste gelince yoruluyorum ama gelende çok fazla iş yaptırmıyor Allah var
4,5 ay oldu işte 30 kez misafir gelmiştir rahat her haftasonumuz genelde dolu oluyor

Son düzenleme:
kocacımla düzeldik:) bide onlar 10 da açacaklarmış bende izin aldım 10 a kadar tatil bana:)

kocacımla düzeldik:) bide onlar 10 da açacaklarmış bende izin aldım 10 a kadar tatil bana:)

selam hanımlar..
ben memleketteim şimdi kayınvalidemlerdeyiz ordan girdim yazıyorum. sürpriz yaptık perşembe geldik annem çok sevindi babam uyuyodu şok oldu bayağı duygusal anlar yaşadık... canlarım benim öle özlemişim ki 2 gndür onlardaım bugün kaınvalieme geldim... bayramın son günü dönüyoruz Allahım zaman geçmesinnnnn lütfennnn.... sizleride merak ettim birz okuyabildim... şimdi çıkmam gerek çok öpüyorum hepiniziii

slm millett..
bol bol alışveriş yaptık bu ctesi :)))
dün de öğleden sora tatil die kocacım bni balık yemeye götürdü birascık uzaklaraa :)))

annemleri çağırdım gelmelerini çk istedim ama olmadı babamın işleri yüzünden gelmediler sinir oldum

ve galiba ben kilo alıyorummm ooff hayırr kesin alıyorumm herkes evlilik yaramış dio
oysa abur cubur çk yemiyoruz kii...nası oldunu anlamıyorum ama göbeklendim yineeee...bayrama biras dikkat etmelii

Merabalar,
3 gün eşimle kaldım yine döndüm. Bu 3 gündede birbirimizi yedik. Nasıl geçiniliyo bunun bi sırrı varmı acaba? daha doğru düzgün birlikte yaşayamamışken nasıl olacak ileride korkuyorum ben.
Bugun akşam uçağım vardı, sabah kahvaltı yaptık 12 gibi,sonra eşim uykum var deyip tekrar yattı, öğlen 4 oldu hala uyuyordu. Uyandırmaya çalışıyorum uyanıyor ama kalkmıyor. Çok sinirlendim, 8 de evden çıkacağız, ben gideceğim ama 4 oldu hala uyumak istiyor. Demekki uyku daha önemli, ben her hafta boşuna yollarda sürünüyorum. Bu kadar sıkıntıyı ben çekiyorum, ama o sürekli yorgun sürekli uykusuz. Yollarda sürünen benim ama yorgun olan o hep.
Böyle olunca içimden gitmek gelmiyor benim. Ben bu kadar fedakarlık yaparken karşımdakinin tek derdi uyumakmış gibi geldi bugun. Ben bi hafta yokum, koca bir hafta istediği kadar uyuyabilir. Bende çok seviyorum uyumayı, ama Ankaradaki vaktimi uyuyarak heba etmek istemiyorum, ztn çok kısıtlı vaktim var.
Maddi olarakta tartışmamız an meselesiydi, ama o konuyu kapamaya çalıştık. Çok geriliyorum çünkü ben. Paramız bitti ben parça parça altınları bozduruyorum, onada gönderiyorum kendimde kullanıyorum. Bunu mecbur yapacağız. Ama ortak diye aldığımız eşya taksitlerini ben ödüyorum, çünkü maaş farkımız çok, o kira ve kredisini ödediğinde cebinde haşlık bile kalmıyor. Mecbur ben ödeyeceğim tabiki ama her ay bana kalması sinirimi bozuyor birşeyde diyemiyorum. Bu konuda hiçbiyerde konuşmuyorum, gerçekten ayıp olduğunu biliyorum, ama benim yarım kadar maaş almasıda sinirimi bozuyor.
Üstüne birde hep o yorgun, hep o bezmiş.. Benim gittikçe herşeye olan inancım bitiyoor..

Gerçekten zor birşey başarıyorsunuz, yeni evlisiniz ayrı şehirlerde yaşamak zorundasınız, buda gerginlik yaratıyor haliyle.. Erkekler bizim kadar ince düşünemiyorlar, seni anlamıyor diye üzme kendini, bu duruma ne kadar üzüldüğü al karşına direk söyle, imalardan, tavırlardan anlamıyorlar çünkü..

günaydın ve herkese mutlu haftalar,

bu aralar ben yine bunalımdayım kızlar yaaa.. ev işleri beni mahvediyor.... ben aşırı titizim bir de... sürekli bişilerle meşgulum evde... eşim ayın sadece belli dönemleri haftaiçi evde her hafta yok ama aslında belki de her hafta burda olmaması düzene alışmama mani oluyor... çnkü o yokken pek bişi yapmıyorum evde... ben artık pes ettim geçen haftadan itibaren 2 haftada bir temizlie kadın gelicek fakat yine de temizlenicek ve yapılıcak hep bişiler oluyor... dün çamaşırları eşime astırıyordum ben de 5 dk oturayım dedim bir bardak su aldım salona girerken suyu yere döktüm halı ve parkeler battı neyse sildim temizledim. mutfağa gittiim bir bardak daha su alayım derken sürahiyi dşürdüm bütün mutfak battı.... sinirimden ağladım durdum... bu aralar bişiler oluyor bana... anlamadım gitti... sonra akşam yemeği hazırlarken kıymanını kıvamını ne yaptıysam tutturamadım... 250 gr. kıyma çöpe gitti... sonra makarna patates falan yaptım salata yaptı kocam yedik afiyetle saat 9 gibi salonda bir uyumuşum bütün gece geçmiş gitmiş... sabah uyandım kocamla vedalaştım ve işe geldim... anlayacağınız zor günler geçiriyorum... sanırım biraz evi kendi aline bırakmam lazım... bir tane saç görsem bütün evi süpürüyorum... evime biri gelse her yeri silip süpürüp duruyorum... kalabalık misafirim gelmedi henüz hiç.. bir de öyle olunca napıcam bakalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…