kESİNlikle yapmalısın lemancım çok mutlu olur. Ben ilk ayımızda yapmıştım romantik yemek. Çok sevinmişti eşim.
bilmemki yapsammı acaba.. gerçi eşimin işe gelmesiyle benim gelmem arasında 45 dak falan var, çiçek alıp direk eve gelsem, kendimi ve masayı hazırlarım ama yemek yapamam.. yemek olarakta bi makarna yaparım soslu flan olur heraldebide kırmızı şarap alayım oda güzel olur.. hazır çorbada olur yanına :)
fotoğraflarınız çok güzele benziyo merakla bekliyorum
Yemek olarak ne yap biliyomusun. Bugün bifteklik al. Dövdür iyice. Bugün akşamdan zeytinyağ,kekik,karabiber,azıcıkta salça sos yap etleri içinde beklet. karıştır güzelce onları.Birazda sarımsak koy ince ince kesip. yarına kadar beklet dolapta. Yarın akşam gelir gelmez onları teflon tavada ocağa koy. çok kısık ateşte pişsinler. suyunu salıp çeker. beklettiğin sosuda içine dökücen tabi. Kızarmaya başlayınca alt üst edesrin. Tuzunu ocaktan almaya yakın koy. Sen hazırlanırken pişer zaten. 45 dkda çoktan yetişir. hemde çok lezzetli oluyo. Yanına yine makarna yaparsın.
İlk aylarınızı kutluyorsunuz sanırım.
çalışan ve eşi erken gelen için malesef sıkıntılı oluyor yetiştirmek ama.
bizde kutlamıştık eşim çiçek yollamıştı.bende yemek hazırlamıştım falan evde
İlk aylarınızı kutluyorsunuz sanırım.
çalışan ve eşi erken gelen için malesef sıkıntılı oluyor yetiştirmek ama.
bizde kutlamıştık eşim çiçek yollamıştı.bende yemek hazırlamıştım falan evde
şimdi sosta bekletirken z.yağını bol koyuyosunya, pişirirkende etleri tavaya koyarken sosuyla berbaer koyuyosun. Beraberce pişiyolar yani. Çok lezzetli oluyo valla. Bi arkadaşıma vermiştim bu tarifi o da ewlilik yıldönümlerinde yaptı eşi çok beğenmiş.. Bende aydönümümüzde yapmıştım benimki bayılıyo zaten buna. 1 gece önceden sosta bekletince etler yumuşuyo ve sos içine işliyo çok güzel oluyo. Tavaya koyarken etlere 1-2 çizik atarsan bıçağı çok bastırmadan içleride daha iyi pişer.
evet çalıştığıımız için daha zor ama ben 45 dak. erken gidiyorum ondan, hem elifin dediği gibi etleri bir gün önceden hazırlarsam yetişir sanırım. aslında sabahta benden önce çıksa ben masayıda hazırlar öyle çıkardım.. ama artık masayıda yarın akşam hazırlayacam.. ay benim şamdanımda yok yaaa, geçende mum yakayım demiştim mecburen minik sos tabaklarımın içine koymuştum mumları.. bu akşam mumlukda bakayım bari..
ilk aylar kutlandı canım artık 2. ayımız. Zaman geçti gitti valla hızlıca.. Bizde aynen eşim çiçek almıştı, bende güzel bi yemek hazırladım ewde.
şimdi sosta bekletirken z.yağını bol koyuyosunya, pişirirkende etleri tavaya koyarken sosuyla berbaer koyuyosun. Beraberce pişiyolar yani. Çok lezzetli oluyo valla. Bi arkadaşıma vermiştim bu tarifi o da ewlilik yıldönümlerinde yaptı eşi çok beğenmiş.. Bende aydönümümüzde yapmıştım benimki bayılıyo zaten buna. 1 gece önceden sosta bekletince etler yumuşuyo ve sos içine işliyo çok güzel oluyo. Tavaya koyarken etlere 1-2 çizik atarsan bıçağı çok bastırmadan içleride daha iyi pişer.
evet çalıştığıımız için daha zor ama ben 45 dak. erken gidiyorum ondan, hem elifin dediği gibi etleri bir gün önceden hazırlarsam yetişir sanırım. aslında sabahta benden önce çıksa ben masayıda hazırlar öyle çıkardım.. ama artık masayıda yarın akşam hazırlayacam.. ay benim şamdanımda yok yaaa, geçende mum yakayım demiştim mecburen minik sos tabaklarımın içine koymuştum mumları.. bu akşam mumlukda bakayım bari..
ilk aylar kutlandı canım artık 2. ayımız. Zaman geçti gitti valla hızlıca.. Bizde aynen eşim çiçek almıştı, bende güzel bi yemek hazırladım ewde.
felaket başım ağrıyo,dünden beri 3 tane ağrı kesici içtim banamısın demedi .. okuyorum ama cevap veremiyorum.. Elifin et yemeği hem pratik, hemde lezzzetliye benziyor.. benim eşimde eti çok seviyor.. iyi olayımda deneyim bende..
geçmiş olsuuuuun, tansiyonla ilgili olabilir mi acaba? yükselmiş veya çok düşmüş olabilir mi oda baş ağrısı yapar, bi eczeneden falan ölçtürme şansın var mı?
yada saçların ıslak balkona falan çıktın mı? nemli saçla bile rüzgara faln çıkmamaya çalış oda baş ağrısı yapar.
Sağol canım, söylediklerinden olduğunu sanmıyorum..annemde migren vardı, benim onun gibi değil ordan biliyorum ama senede 1-2 kere oluyor böyle başımın bir tarafı felaket ağrıyor, mideme vuruyor, ne kadar ağrıkesici içersem içeyim yaramıyor. Süresi 1-2 gün, sonra geçiyor ama bende savaştan çıkmış gibi oluyorum..
mesainin bitmesine 2 saat kaldı, kafamı koysam uyurum 2 saat, ama o zmn evde uykum kaçıyor.
Lemlem, evlenmek için herşey hazırdı, benim tayinim herşey hazırken çıktı. Böylesi kısmetmiş. ben bu aralar fazla gerginim sürekli kavga çıkarıyorum. para olayında kavga hiç etmedik, o sadece benim harcamalarıma laf ediyo, o laf ettikçe ben daha çok harcıyorum. ikimizin cebindede 5 kuruş kalmıyo, altın bozduruyoruz, bitiyo yine bozduruyoruz. Ona rağmen ikimizinde kartları faizde şuanda. Biz 2 ev geçindirdiğimiz için böyle oluyor. Aslında ikimizde kötü maaş almıyoruz, eşim net maaşının dışında prim alıyor, bişeler satıp prim almak içinde çok çalışıyo iş yerinde. İnsanlar asgari ücretle geçiniyo. Belki tek evimiz olsa bizde gül gibi geçineceğiz. Ama 2 evin masrafı, benim uçak masrafım, bide düğünde iğne ipliğe kadar herşeyi kendimizin yapması sonucu borçç batağına girdik. Bazen düşünmüyo değilim bütün takıları bozduralım, borçlarımızı kapatalım gül gibi yaşayalım sonra. Ama net bi hesap yaptım, borcumuz takılarımızın nerdeyse 2 katı. İkimizde borçlarımız yüzünden strese girdik, ben bide ayakkabı alamamanın verdiği ekstra stresteyim. Her sezon başı ilk yaptığım şey ayakkabı almaktı, şimdi kış geldi geçen sezon aldıklarımı giyiyorum. Bundan şikayetçi olmaya utanıyorum, ama napıyım alışkanlıktan vazgeçmek kolay değil.
migrense çok zor olur yaa çok geçmiş olsun tekrar. karanlık ve çok sessiz bir odada uyuman gerekiyor başka çaresi yok, genellikle ağrı kesiciler geçirmiyor, benimde kardeşimde var, yazık onun sürekli tutar baş ağrısı çok çekiyor. bir arkadaşımda başını tülbentle sıkıca sarıp öyle yatardı, akşam sar bari, sıdıkanın annesi gibi :) sıdıka vardı eskiden bilirmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?