2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

sıfırdan yapıyoruz canım. demleme yapıcakmış çayı benim kocacık. Bakalım nasıl yapıcak. Ewde bi deneme yaptırayım ben ona. Hamburgerleri sandwichleri denedik ama şu çayı da bi denemek lazım :) Geçen ewde milkshake yaptım. Öğrettim eşimede. onu da yapıcak :)

Elif,

Böyle şık şık saklama kutuları alırsınız şeffaf haftasonları falan sende kek,börek,tiramisu,amerikan salatası, değişik tatlılar falan yapabilirsin genelde ev yapımı şeyler güzel gidiyor..
dayımın büfesi vardı oradan biliyorum

Günaydın kızlar
hafta sonum full misafir ağırlamakla geçti iki günde doluydu evimiz.
cumartesi akşam yemeğine geldiler ilkkeZ bukadar çok kişiyi tek başıma ağırladım çok şükür beğendiler yemeklerimi de

kocacık deyince güldüm bi... bende diyorum arada ama benimki sinir oluyor, kocacık, bebişim, cicim gibi şeyler deme bana diyor bende inadına diyorum bazen..

kahve firmasıyla anlaşsanız bi makina verirler heralde.. gerçi onunda bi kotası falan olabilir. ama pratik oluyo inşallah verirler.. ayy ne heyecanlıdır yaa, nasıl bir cafe olacak daha çok yemek yenen biyer gibi mi? akşam kaça kadar açık olacak mesela, bazı günler canlı müzik falan olsa, haftanın iki günü gibi, ünv öğrencileriyle anlaşırsınız çalar söylerler.. tavla, jenga vs gibi oyunlarda güzel olur.. ayy tütsü falan da yakın hoş koksun içerisi..

Son düzenleme:

Bende öyle düşünüyorum canım. Kurabiye kek filan yaparım arada. Birde çikolata toplarından yapıcam. Çay, kahve içenlerin yanına arada ikram eder eşim dikkat çeker hoşlarına gider bellki dimi.

Bende öyle düşünüyorum canım. Kurabiye kek filan yaparım arada. Birde çikolata toplarından yapıcam. Çay, kahve içenlerin yanına arada ikram eder eşim dikkat çeker hoşlarına gider bellki dimi.

kesinlikle koca yuvarlak kurabiye yap 4'e böl yada minik lokum al kahvenin yanına güzel oluyor. ikram müşterinin hoşuna gider çünkü

Valla canım bizim yaşadığımız şehirde (ufacık bi yer 80000 nüfus var ) şöyle gençlerin gidip oyun oynayyabileceği bi yer yok. jenga, tabu, monopoly, twister, karaoke filan aldık. Cafe 3 katlı. alt katı oyunlara ayırdık. çekyat aldı oraya eşim daha rahat olsun diye. giriş katı mutfak tezgahı orda olucak 3 masa filan koyulcak tek gelen erkekler filan orda oturucak. üst kata da aileler filan geçicek. dekorasyonuna çok para harcayamadık paramız kısıtlı olduğu için. SAndwich yapıcak işte çeşitli. İstanbul kadıköyüde bi yer var. Sandwichlere değişik isimler veriyo. Bizde onun gibi mallzeme değiştikçe değişik isimler koyduk.Menüyü hazırladık bilgisayarda. Buraya değişik gelir ilgi çeker belki dedik. Canlı müziği haftanın 1 günü belki yapabilirz. Baklaım zaman ne göstericek. Heyecanımız büyük. Kıyamam benim kocacık uyuyamıyo.

elifcim tam ölçü veremicem göz kararı yapıyorum ama yarım yemek kaşığı kadar tereyağ koyuyorum, onun erimiş hali kadar zeytinyağ koyuyorum, tereyağın o çiğ kokusu biraz gidene kadar ikisini biraz kızdırıyorum, daha sonra yağların tamamından biraz fazla sıcak su ekliyorum biraz kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyorum. yufkaların sosunu önceden kesmeden sürüyordum ama son zamanlarda kestikten sonra sürmeye başladım daha kolayıma geldi öyle, yani sana kalmış bir şey her iki türlü de yapabilirsin
bu arada cafeniz umarım bol müşteri, bol kazanç getirir de eşinin yüzü güler...

bunu hemen bizim kızlarla paylaşmalıyım dedim:)))) azcık uzun ama , Malum temizlikk derdimiz
Unutmayın...
Bir toz tabakası, altındaki ahşabı korur.
'Bir ev mobilyaların üzerine 'seni seviyorum' yazabildiğinde gerçek bir ev olur .'
Yıllardır her hafta sonu,'aman biri çıkıp geliverirse' diye en az sekiz saatimi
her şeyin mükemmel görünmesine harcıyordum.
En sonunda anladım ki,
hiç kimsenin çıkıp geldiği filan yok; hepsi dışarıda hayatlarını yaşayıp eğleniyorlar !
ŞİMDİ, insanlar ziyarete geldiğinde,kendimi evimin durumunu izah etmek zorunda hissetmiyorum;
İnsanlar, benim daha çok dışarda hayatımı yaşarkenve eğlenirken ne yaptığımla ilgililer.
Bunu hala keşfedemediyseniz,
lütfen tavsiyelerime kulak verin.
Hayat kısa, tadını çıkarın !
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın
ama onun yerine
bir resim yapmak,
bir mektup yazmak daha iyi değil mi,
kurabiye ya da bir kek pişirmek,
bir tohum ekmek toprağa,
istemek ve gereksinim duymak arasındaki farkı keşfetmek ?
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın,
ama bilin ki çok zamanımız yok
içilecek bir kahveyle,
yüzülecek bir nehir,
tırmanılacak bir dağ,
dinlecenek bir müzik,
okunacak bir kitap,
dedikodu yapılacak arkadaşlar,
sürdürülecek bir hayat .
ama bilin ki
dünya gözlerinizi kamaştıracak güneşle dışarıda,
saçlarınızın arasında gezecek rüzgarla,
karla, sizi ıslatacak yağmurla...
Bu gün bir daha yaşanmayacak.
ama hep aklınızda bulunsun,
yaşlılık bir gün gelecek
ve bu çok da hoşunuza gitmeyecek
Ve bir gün bu dünyadan gittiğinizde
- ki hepimiz mecbur gideceğiz -
geride daha çok toz bırakacağız !
BUNU HAYATINIZDAKİ KADINLARLA PAYLAŞIN..
Topladıklarınız değil,
nasıl bir yaşam yaşadığınıza dair dağıtabildiklerinizdir hayat...

Son düzenleme:
genelde buna uyarım canım evim pis değildir ama bal dök yala deyimini de kullanamam gel sor bana hayatımı yaşıyorum sadece geziyorum,eğleniyorum

genelde buna uyarım canım evim pis değildir ama bal dök yala deyimini de kullanamam gel sor bana hayatımı yaşıyorum sadece geziyorum,eğleniyorum

En iyisini yapıyosun, sabah ki muhabbetin üstüne iyi oldu bu yazı, ee bari hafta sonlarını yemesek temizlikle falan, benim bu yazıyı evimin duvarına falan asmam gerekir etkisi uzun süre sürsün istersemm

En iyisini yapıyosun, sabah ki muhabbetin üstüne iyi oldu bu yazı, ee bari hafta sonlarını yemesek temizlikle falan, benim bu yazıyı evimin duvarına falan asmam gerekir etkisi uzun süre sürsün istersemm

cuma akşamı iyice yorul tüm işlerini bitir canım haftasonun sana kalsın en rahat böyle oluyor ben öyle yapıyorum. bu hafta c.tesi de çalışıcam mesela. onun için yarına falan toz alır bi süpürüm yeter
yada haftasonu eşim yapar

Ah bi de içim rahat etse, dün bile kendimi zor tuttum şöyle bi ortalığı süpürmemek için, umutsuz ev kadınlarındaki nermini gördükçe korkuyorum,

Gayet güzel bir yazı, temizlik stresi yaptığımız zaman bi kere okuyalım.. Ev işleriyle boğuşurken evet ya dışarıdaki hayatı kaçırıyoruz, en önemlisi sevgilimle vakit geçirmek varken temizlikle boğuşuyorum..

Ben bu yazıyı okumuştum ve çok beğenmiştim. Ben öle aşırı titiz değilimdir. hergün toparlarım ewimi lavabomu 2 günde bir owarım mesela ama süpürge haftada 1 yaparım sadece. Şarjlı süpürgeyle alıyorum kırıntıları hemen. Kocamda çok yorma kendini diye kızıyo zaten. Onunla vakit geçirmeyi daha çok sewiyorum. Kızlar sürekli büyük temizlik yapmanıza gerek yok ya yormayın kendinizi. Kocalarınızla bi arada olmanın tadını çıakrın ona bol vakit ayırın. Yakında çocuk olunca bu baş başa kalmayı çook özliyceksiniz :)

semerta ; geçmişe dalmışım ya ben bu topiğe nisan ayında yazmaya başlamışım sen benden önceden beri varsın. Ay o zamanki dertlerimizi okuyorum. Aslında 1 sene bile olmadı ama hayatımız ne çok değişmiş. Düğündü gelinlikti ailelerdi derken şimdi hayatımız nasılda değişti. Ayy nostaljik yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…