sodalı böreği bende yapmak istiyorum ama denenmiş bi tarif bulamadım sen yap bakalım yorumlarını bekliorum
BENim yaptığım bi sodalı börek var canım çok beğendim ben. google a sodalı börek yaz ilk çıkan portakal ağacı sitesindeki sodalı börek2 diye bi tarif var. onu denedim ben çok güzel oldu ama bu sefer yağını birazcık azaltıp yapıcam. ya ewdeki peynirler biraz kötü olmuş kahvaltıda yenmicek bari börek yapim değerlensin dedim hem değişklik olur akşam için dimi.
Elif senden tatlı tarifi istiyorum bende :) Etimek tatlısı dışında :)
bebişim tatlı yapmıyorumki öyle ben. ama yaptığım her yeni tarifi paylaşırım. bak bu kurabiyeyi deneyeyim diyorum bugün vaktim olursa. şimdi bi siteden aldım. çok nefis olucağa benziyo.
-225 gram yumuşamış tereyağı
-2/3 bardak şeker
-1 adet yumurta
-1 paket vanilya
-2 çay kaşığı kabartmatozu
-1 yemek kaşığı pudra şekeri
-2 + 1/4 su bardağı un (hamur kıvamını tutturacak kadar)
-1 su bardağı robotta un gibi olacak şekilde çekilmiş badem
-1 bardak çokokrem (her bir kurabiyenin üzerine yarım tatlı kaşığı olacak şekilde)
Yapılışı:
-Yumuşamış tereyağ ve tozşeker ve pudra şekerini çırpın.
-1 yumurtayı da bu karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.
-2 su bardağı un,vanilya ve kabartmatozunu eleyip , kurabiye hamurunu yoğurun.
-1 su bardağı bademi de kurabiye hamuruna ekleyip iyice yoğurun.
-Kalan unu da azar azar ekleyerek yoğurma işlemini tamamlayın.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye aralıklı olarak dizin.
-Her bir kurabiye hamurunun ortasına baş parmağınızla küçük çukurlar açın.Ben 24 tane hamur eldeettim.
-160derece ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirin.Ben pişmemişlerdir düşünesiyle kurabiyeleri kahverengi olana dek fırında tuttum.Böylece daha gevrek olmalarını da sağlamış oldum.Ayrıca bademlerin kabuklarını soymadan kurabiyeye ekledim,siz isterseniz kabuklarını soyduktan sonra robottan geçirip hamura ilave edebilirsiniz.
-Pişen kurabiyelerinizi fırında çıkarır çıkarmaz üzerine yarım tatlı kaşığı çokokrem sürün.
Tşk ederim canım.Hafta sonu yemege arkadaşlar gelebilirde yemekten sonrası tatlı ne yapıyım diye bulamadım.Geçen hafta sonu forumda senin yazdıgın etimek tatlısı tarifini bulcam diye anam ağladı.Zor oldu ama buldum ve yaptım :) Tşk ederim. Albüm falan yapsan da böle yormasan bizi :)
yok kız öyle albüm filan yapıcak kadar becerkli değilim ki.. Aslında kocacım beni rahat bıraksa ben çok şey deniycemde yaptırtmıyoki yanında oturayım istiyo hep. Beğendinmi tatlıyı ??
elif portakal ağacından dediğin sodalı börek tarifini buldum. tariften ve resimden pek bişeye benzetemedim ama yorumları okuyunca mutlaka yapmalıyım diye düşündüm.. eve giderken yufka alıp, akşam yemeğinden sonra yapmayı düşünüyorum, yapıp pişirmeden buzdolabına koyacam, yorumlardan anladığım kadarıyla bir gece dolapta bekleyince daha güzel oluyomuş.. evde de bir sürü elmalı soda vardı acaba elmalı sodayla yapsam nasıl olur
Elmalı elmalı kokmazmı ki? tatlımsı bi koku olursa emeğin boşa gider, benceee,
elif portakal ağacından dediğin sodalı börek tarifini buldum. tariften ve resimden pek bişeye benzetemedim ama yorumları okuyunca mutlaka yapmalıyım diye düşündüm.. eve giderken yufka alıp, akşam yemeğinden sonra yapmayı düşünüyorum, yapıp pişirmeden buzdolabına koyacam, yorumlardan anladığım kadarıyla bir gece dolapta bekleyince daha güzel oluyomuş.. evde de bir sürü elmalı soda vardı acaba elmalı sodayla yapsam nasıl olur
kızlar benim börek planları çöpe gitti sağolsun babacım aradı balık almışlar yemeğe çağırdı hem de işyerinden alıcak beni canıııımmmm..
kızlar benim börek planları çöpe gitti sağolsun babacım aradı balık almışlar yemeğe çağırdı hem de işyerinden alıcak beni canıııımmmm..
ben hiç gıda boyası kullanmadım, burda bulmam da zor olur gibi sanki ama nişanımda dr. otkerin küçük tüplerde renkli renkli krem gibi şekerlemelerinden alıp davetlilerin baş harflerini yazmıştım herkezin çok hoşuna gitmişti, daha da renkli bişiler yapmadım
doğru dedin sen onu... ben sade soda da alayım... ya bu ayva tatlısınada gıda boyası lazımmışşş.. bulabilirmiyim acaba yaa... aktarlara bakacam eve giderken.
ayvanın kendi çekirdeği renk veriyormuşş, haşlarken çekirdeklerinide atın suyuna..
eveeett onuda okudum....tamam tamam yapacam bu akşam, buyrun gelin beklerim arkadaşlar ayva tatlısı yemeye.. küçük bi eksiğim var sadece onuda marketlerden bulurum inşallah, ayvam yok :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?