iyiyim canım artık, hatta dün akşam temizlik bile yaptım.. Benim halılarım eksikti, haftasonu onları almıştık, dün geldiler, onlarıda serdim, ev tamamlanınca keyfimde yerine geldi.. Sen nasılsın?
aaa okuyor olabilir mi acabaaa
ben tarifi portakal ağacından almıştım.. bu tariftekinde 6 ayva diyor ben 3 ayvayla yaptım, ikiye böldüm 6 parça oldu, tenceremin dibine sığdı hepsi... gıda boyası koymadım, nar taneleri koydum, karanfil koydum ve ayvanın çekirdeklerinide koydum.. birde burda şeker miktarı çok fazla ben her yarım için üstüne iki yemek kaşığı toz şeker koydum gayetde tatlı olmuştu.. bunlarıda tarifin altındaki yapanların yorumlarından öğrendim zaten.. bide daha önceden yaptığım krem şantim vardı dolapta üstlerinede birer kaşık krem şanti koydum.. birde nar tanelerini...
malzemeler:
6 adet ayva
1,250kg toz şeker
1/2 çay kaşığı gıda boyası, aktardan isterken ayva tatlısı için aldığınızı belirtin
10 adet karanfil
ayvaların çekirdekleri
hazırlanması:
1.ayvaları soyup ikiye bölün. çekirdek yataklarını çıkarıp çekirdeklerini bir kenara alın.
2.temizlenen ayvaları yayvan bir tencereye yanyana dizin. üzerine bir kase suda eritilmiş gıda boyasını dökün.
3.toz şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ekleyin. ayvaların yarısına gelecek kadar soğuk su koyun. taşmamasına dikkat ederek pişirin. pişince servis tabağına alıp kaymak, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin.
oo hayırlısı olsun canım, iyi günlerde kullan.Fıstık gibi olmuştur şimdi evin.
İyiyim bende, ama canım hiç iş yapmak istemiyor.Bu psikolojiyi bir an önce atmam lazım üstümden.
O kadar çok ayva tatlısından bahsedildi ki,benimde canım çekti valla.Evde tatlım var.Hafta sonuna bende denicem kesin.
vafi birde kapağı kapalı tencerede orta-kısık arası ateşte yarım saat pişirdim, arada bir kontrol edip yumuşaklığına bakabilirsin... birde nar koyacaksan eğer narın tadına bak, çok ekşiyse az koy bu sefer çok ekşi olabilir.. benim narım mayhoştu çeyrek narın tanelerni ekledim..
semerta, ya aslında işle ilgili bir problemim yok, maaşım iyi, şartlar iyi, doğru düzgün iş bile yok, yorucu değil, altımda son model şirlket arabası kendi işlerimi bile yapabiliyorum, saat kısıtlamam yok, istediğim yere gidip geliyorum, kimseye ben şura gitçem dememe gerek yok,(görüldüüğü üzere devamlı burdayım) ve cmt-pazarım tatil...ama işte gel gör ki beni çalışmamak sıkıyor.. bizim işimiz pazarlama gibi bişi, randevular alıp görüşmeler yapmam gerekiyor ama ben mühendisim pazarlamacı değilim, iki senedir görüşüyorum ama bişey satabildiğimde yok.. kendimi devamlı başarısız gibi görüyorum, hep tamamlanamamış işler var gibi.. sattığımız ürün çok pahalı ve olmazsa olmaz bişi değil, otellerle görüşüyoruz.. ama bir sürü dolap dönüyor rüşvet vs.. bizi işyerimiz rüşvet olaylarına karışmıyor tasvipte etmiyoruz ama millet alışmış o olmazsa almıyorlar.. çok paralr dönüyor başkalarının işini bozmuş oluyoruz, arkamızdan atıp tutmalar oluyor kendimizi ispat etmemiz zor.. kimse otel patronu tasarruf yapacak diye düşünmüyor benim cebime ne kadar girecek derdinde.. etrafımızda hep sahtekar insanlar.. ooofff işte bunlardan çok sıkıldım, sürekli başarısız olmaktan sıkıldım.. bişeyler yapmak istiyorum, çalışmak istiyorum.. iki senedir iş rahat dedim, maaş iyi dedim, karışan yok bişey diyen yok dedim sabrettim hırs yaptım olmadı, rüşvet bile verdik olmadı, ne yaptımsa olmadı.. kendimi burda yük gibi hissediyorum, yattığım yerden maaş alıyorum sanki onlarda benden memnun değilde bişi diyemiyolar gibi.. satış olsa sonrasındaki teknik serviside ben veriyorum suların analizi vs yapıyorum.. ama oda yok, kış geldi iyice durgunlaştı.. geliyoruz gidiyoruz bişey yaptığımız yok.. bunaldım artık..
başka bi iş bulayım diyorum, bulduğm hiçbir iş burası gibi değil, burdan güzel biyerde bulamadığım için çıkamıyorum.. burdaki insanları ortada bırakmakda istemiyorum. ama onlarda büyük bir yatırım yapmış iki sene olmuş artık geri dönüşlerin başlaması lazım adamlar bekliyor yok yok yok... eşime anlatıyorum rahat batıyo sana diyo ( doğru söylüyo), mutlu değilsen çık diyor. ne yapacağımı bilmiyorum.. bazen ben gidiyorum yaa deyip çekip gidesim geliyor.. ne yapacam bilemedim.. böyle böyle iki sene geçti işte
Kızlar birşey sorabilir miyim, yeni pişmiş keki kalıptan çıkardım az önce aynı kalıpla -henüz sıcak- başka bi kek pişirme durumum oldu acaba ikinci kek yapışır mı kalıba Normalde yapışmasın diye kalıba tereyağı sürüp üzerine un serpip buzdolabında bekletiyordum ama şimdi kalıp çok sıcak buzdolabına koyamam, öğleye kadar da pişmesi gerek öğleden sonrası için lazım iki kek de çünkü.
Kalıbı soğuk suda yıka bence canım hem temiz olur hem soğumuş olur
iyiyim canım artık, hatta dün akşam temizlik bile yaptım.. Benim halılarım eksikti, haftasonu onları almıştık, dün geldiler, onlarıda serdim, ev tamamlanınca keyfimde yerine geldi.. Sen nasılsın?
Benim de küçük odama halı almam lazım, otantik bi kilimim vardı ama olmuyo onunla buz gibi yerler, evde fazla eşyadan da hoşlanmıyorum ama bu kış böyle geçmez, hmm bi de yatak odasında da aynı kilimlerden vardı, yatak odasınada kırmızı puf puf tüylü küçük halılardan düşünüyorum sabah yataktan çıkıpta soğuk yere basmak ıyyy içim donuyo
Benim de küçük odama halı almam lazım, otantik bi kilimim vardı ama olmuyo onunla buz gibi yerler, evde fazla eşyadan da hoşlanmıyorum ama bu kış böyle geçmez, hmm bi de yatak odasında da aynı kilimlerden vardı, yatak odasınada kırmızı puf puf tüylü küçük halılardan düşünüyorum sabah yataktan çıkıpta soğuk yere basmak ıyyy içim donuyo
Halı olmayınca ev ısınmıyor, birde sürekli toz oluyor.. Bende daha almadım yatak odasına halı, eşimin ev tozuna alerjisi var hafif küçük bir halı almayı düşünüyorum, silkelemek kolay olsun diye...
Arkadaşlar halı demişsinizde, bi evde halı oluncamı daha çok toz olur, olmayıncamı sizce?
Bugun alerjik astım teşhisi koydular bana. Yeşil doğaya ve ev tozuna alerjim varmış. Bu sebepler artınca astımım alevlenecekmiş her zaman. Ankaradaki hayatım boyunca hiçbi problemim yoktu. Meğer Ankara kuru hava ve yeşillik olmayan bi şehir olduğu için rahatmışım. Şimdi tayin olduğum yer yemyeşil ve nemli. bu da astımımı alevlendirmiş. sigarayı bırakmak zorundayım.
Bazı geceler nefes alamayıp cama çıkardım. Nefesim kesilirdi ama aklıma hiçç astım gelmemişti. Ben hep psikolojik sanıyodum. Meğer bu şehirin bana bi hediyesi olmuş...
Tabi bu bi tayin sebebimidir, acaba rapor verirlermi bana onuda merak etmiyo değilim:)
İlk öncelikle geçmiş olsun canım.Benimde toza alerjim var. İlk ay sürekli hapşırıyodum şimdi azaldı.Halıları yeni kullanıyoruz ya,çok tüyü çıkıyor.Sulu süpürge kullanıyorum ben,suyun içindeki tozları görünce şaşıp kalıyorum.
geçen hafta sonu bende yatak odasındaki halıyı silkeliyim dedim.
5. katta oturuyoruz biz.Zar zor silkelerken alt kaltlardan kadının biri bana tip tip baktı.
Anam dedim şimdi laf edicek, topladım halıyı. Apartmanda yaşamanın öle kötü bir yanı var ya.
Saol cnm. Hapşırma falan bendede var. ama beni kuru öksürük ve yeterli nefes alamamak zorluyor. Aslında daha çok yeşillik ve hava yüzünden astımım arttı ama ev tozununda etkisi var. çünkü yıllarca bi şikayetim yoktu benim. Ankaradan taşınınca oldu böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?