2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

saat 7 olsada bizde çıksak çık sıkıldım ben bugun

sodalı börek harika oluyo gerçekten kurtarıcım resmen eşimde bayılıyo. elifin tarifini verdiği kremşantili kurabiyeyide memlektette yapmıştım gelen giden bayıldı az önce bi arkadaşım arayıp tarifini istedi sağol valla elif hem çok basit hemde çok lezzetli. ama kakaolu toplarının tarifini kaçırmışım geçmiştede aramaya üşendim bi ara yazarmısınn rica etsem:26:
eşimi işe yolladım yarınki yemekleri yapmaya karar verdim yarına günümü yemek yapmakla geçirmek istemiyorum. patlıcan musakka yapıcam eşim çok sever bi kez yapmıştım yenilebilecek derecede olmuştu inş. bu sefer bi tık daha güzel yaparım tarif defterim kayıp kolilerin birine koyduğumu sanıyodum ama hiç birinden çıkmadı gitti emeklerim şimdi yeni bi tane yapmam gerek yemek bloklarında geziniyorum

günaydın hanımlar... bugün stresteyim kafam karışık, canım sıkılıyor.. işten ayrılmaı düşünüyorum çok sıkıldım.. bugün genel müdür gelecek belki onla konuşurum..

dün akşam ayva tatlımı yaptım, kıpkırmızı olmadı, kendi çekirdeklerini ve nar taneleri de koymuştum ama renk vermedi demekki, ama tadı nefisti.. nar hafif ekşimsilik vermiş, çok severim ekşimsi tatlıları zaten.. eşim hiç beğenmedi, kendini beğenmiş, tadına baktı sadece accık ucundan.. o ağır tatlıları sever baklava vs gibi.. ekşi şeyleri hiç sevmez.. ama o kadar yapmışım bi parçayı bari bitir demi yooook.. sinir etti yine beni.

zaten yaptırmak da istememişti, ne tatlısı yaa gel yanımda otur falan dedi ben ısrarla yaptım, bide o yüzden yemedi heralde. canım bişiler yapmak istiyor yapamıyorum yaa, yemek bile yaptırmıyor, o gelmeden yaptım yaptım, yoksa uğraşma vs deyip duruyor..

neyse akşam tatlımı yemeyince bende ona surat yaptım gittim yattım, sonra dayanamadım kalktım mutfağa gittim ortalığı topladım böreğimi yaptım.. dolapta şimdi sodalı böreğim... yarın akşama pişircem bakalım, inşallah güzel olur... peki kızlar o böreğin üstüne susam, çörek otu vs bişiler serpiştirilmiyo mu? tarifte yazmıyordu..

Günaydın canım ,

olsun sen beğenmişsin ya boşver sen yersin . bende şerbetli tatlıları sevmem canım ne biliyim eşim bana bunun için surat assa üzülürdüm herhalde sevmiyorum sonuçta sende düşünme bence bunu oda sevmiyormuş demekki.
ama seni kırmamak adına tadına bakabilirdi..

benim eşimde evde öyle yemekten sonra mutfakta yada başka yerde olmamaı çok sevmiyor benim de işime geliyor işyerinde yoruluyorum zaten tv falan izliyoruz

Dünkü yazılarımızdan sonra sanki eşimde bizi okuyormuş gibi ayva almış gelmiş eve :26: Nasıl yaptığını yazarmısın, bende deneyeyim..
Çalışmak ve ev işleri bizi zorluyor, alışkın olmadığımız için ama başka sorun yoksa işten ayrılmak iyi düşün canım, çalışmaya alışınca evde durmakta zor bu zamanlar yeni iş bulmakta zor..

evet zaten bende çok uzatmadım.. gittim böreğimi yaptım ne güzel.. beraber yeriz diye düşünmüştüm yemeyince bozuldum ama neyse hepsi bana kaldı oda güzel..

evet zaten bende çok uzatmadım.. gittim böreğimi yaptım ne güzel.. beraber yeriz diye düşünmüştüm yemeyince bozuldum ama neyse hepsi bana kaldı oda güzel..

aynen canım sana kalmış..
dün öyle bir geçer zamankiyi de izleyemedim 2 gündür evde yokuz evde toz falan almam lazım belki yarın maç yaparlar evi temizlerim
bazen iyi oluyor böyle maç yapması kendime zaman ayırabiliyorum

günaydın herkeze,
Leman hayırdır güzelim, iş yerinde büyük bi problemin yoktur umarım, hayırlısı olsun sinir stresle hareket etme olurmu,
dün benim de dondurucuya atmak için sigara böreği sarmam gerekiyod 1,5 kilo yufka mutfak soğuk bende oturma odasında eşimle birlikte sardım sağolsun beya yardımcı oldu, yoksa 2 saat mutfakta sarsam kalkıp bakmaz noldu diye,

ya ben her akşam bu gün erken yatıcam diyorum bizim ki tv nin başından kalkmıyo beni de göndermiyo yatmaya off zaten dün gece iş yerinde problem olmuş gitti, biraz da korktum neyse kapıyı dışardan kilitlemiş, bu arada 2 aydır ilk defa bi kaç saatte olsa yalnız yattım hiç iyi bişi değilmiş hiç uyuyamadım gelene kadar,

yalnız bakarmısın evlilik iyice işlemiş zihnimize, kendime zaman ayırabiliyorum'un içinde evin tozları da var

aaa okuyor olabilir mi acabaaa
ben tarifi portakal ağacından almıştım.. bu tariftekinde 6 ayva diyor ben 3 ayvayla yaptım, ikiye böldüm 6 parça oldu, tenceremin dibine sığdı hepsi... gıda boyası koymadım, nar taneleri koydum, karanfil koydum ve ayvanın çekirdeklerinide koydum.. birde burda şeker miktarı çok fazla ben her yarım için üstüne iki yemek kaşığı toz şeker koydum gayetde tatlı olmuştu.. bunlarıda tarifin altındaki yapanların yorumlarından öğrendim zaten.. bide daha önceden yaptığım krem şantim vardı dolapta üstlerinede birer kaşık krem şanti koydum.. birde nar tanelerini...

malzemeler:

•6 adet ayva
•1,250kg toz şeker
•1/2 çay kaşığı gıda boyası, aktardan isterken ayva tatlısı için aldığınızı belirtin
•10 adet karanfil
•ayvaların çekirdekleri
hazırlanması:

1.ayvaları soyup ikiye bölün. çekirdek yataklarını çıkarıp çekirdeklerini bir kenara alın.
2.temizlenen ayvaları yayvan bir tencereye yanyana dizin. üzerine bir kase suda eritilmiş gıda boyasını dökün.
3.toz şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ekleyin. ayvaların yarısına gelecek kadar soğuk su koyun. taşmamasına dikkat ederek pişirin. pişince servis tabağına alıp kaymak, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…