Arkadaşlar halı demişsinizde, bi evde halı oluncamı daha çok toz olur, olmayıncamı sizce?
Bugun alerjik astım teşhisi koydular bana. Yeşil doğaya ve ev tozuna alerjim varmış. Bu sebepler artınca astımım alevlenecekmiş her zaman. Ankaradaki hayatım boyunca hiçbi problemim yoktu. Meğer Ankara kuru hava ve yeşillik olmayan bi şehir olduğu için rahatmışım. Şimdi tayin olduğum yer yemyeşil ve nemli. bu da astımımı alevlendirmiş. sigarayı bırakmak zorundayım.
Bazı geceler nefes alamayıp cama çıkardım. Nefesim kesilirdi ama aklıma hiçç astım gelmemişti. Ben hep psikolojik sanıyodum. Meğer bu şehirin bana bi hediyesi olmuş...
Tabi bu bi tayin sebebimidir, acaba rapor verirlermi bana onuda merak etmiyo değilim:)
Yok bende dikkat edicem biri laf etmesin diye, o yüzden küçük ince kilim gibi bişey arıyorum yatak odasına,süpürsemde arada silkelemem lazım.. Eşimin ev tozuna alerjisi var, halı kullanmıycaktık ama soğuk oluyor.. Hani ortada dursun, ayaklarımızı yere basmayalım diye küçük birşey arıyorum yatak odasına..
Valla kızlar bende anlamadım halı oluncamı olmayınca mı daha çok toz oluyo,
zaten halılarımız yeni olduğu için süpürgeye inanılmaz derece de tüyleri geliyo bunlarda evde toz oluşturuyo,
halısız oda da maşallah tozlar gözle görülüyo daha pismiş gibi geliyo, halı sadece toz görmemizi engelliyo, bana kalırsa halı olunca daha tozlu oluyo,
Al canım al, özellikle bizler ayaklarımızdan üşütüyoruz. Benim evde terlik giyme gibi bir alışkanlıgım yoktu. Annemlerin evinde sıcak su vardı,ev sürekli sıcak olunca yerlerde sıcak oluyomus, şimdi yerler buz gibi oluyor sabah.Mecbur terlik giymeye alıştım :)
Evet halı tozu topluyormuş, ama halı olmayınca toz odanın her köşesine dağılıyormuş, koltukların üstü,dolapların içi..Halıyı temizlemek daha kolay, ben evi süpürüyordum,tozunu alıyordum,yerleri siliyorum birgün sonra heryer toz, hava soğuk camda açmıyorum, bütün gün çalışıyoruz evde kimse yok.. Kafayı yiycektim, temizlik yapmaktan nefret ettim.. Bide halıcı yeni halının ilk başta tüy yaptığını bir hafta hergün halıları süpürüp,sonra su dolu kovaya bir bardak sirke döküp silersek hem tüylerin yok olacağını hemde halının daha parlak olacağını söyledi..2 kere yapsak yetermiş..
silince giderse sileyim bende süpürürken ucundan topak topak tüyleri toplamaktan bıktım bi de iyi temizlensin diye fırçasını da kullanıyorum, hmm sirke çok faydalı nazara falan da iyi gelir ama kokusu işte az da damlatılsa koyuyo ya
Sildikten sonra tüm camları açarız 15 dk, koku kalmaz sanırım.. Tozdan kurtulayımda, yaptığım temizliğin görünmemesinden bıktım çünkü..
bizim halılarda sürekli topak topak toz, ilk zamanlara göre daha azaldı tabii ama yinede her süpürmede bakıyoruz bir sürü toz toplamış makine.. bide toz toplama bölümü şeffaf çok güzel görünüo içine girenler :) hangi halıyı süpürsek o bölüm o renk oluyo tozlarından.. bende evde kalın çorap giyiyorum birde terlik giyiyorum mutlaka, sanki yerler buz gibi geliyo, bide ben oturma odamızdaki halının altına kilim alıp sermek istiyorum, aynı boyda kenarlardan görünmeyecek şekilde sersem, acaba altında toplanıp dururmu? halı shagy bayada kalın tüyleri var ama sanki soğukluk geliyo gibi geliyo banada..
bizim halılarda sürekli topak topak toz, ilk zamanlara göre daha azaldı tabii ama yinede her süpürmede bakıyoruz bir sürü toz toplamış makine.. bide toz toplama bölümü şeffaf çok güzel görünüo içine girenler :) hangi halıyı süpürsek o bölüm o renk oluyo tozlarından.. bende evde kalın çorap giyiyorum birde terlik giyiyorum mutlaka, sanki yerler buz gibi geliyo, bide ben oturma odamızdaki halının altına kilim alıp sermek istiyorum, aynı boyda kenarlardan görünmeyecek şekilde sersem, acaba altında toplanıp dururmu? halı shagy bayada kalın tüyleri var ama sanki soğukluk geliyo gibi geliyo banada..
15 dk geçer mi ki koku vafi, koku sinerse çok kötü olur. Önce küçük halıda falan dene derim ben. Ne olur ne olmaz.
halı sert ve kalın olduğu için toplanmaz canım sanmıyorum, valla ben de halı tozlu oluyo diye yatak odası ve küçük odama kilim sermiştim ama mecbur ısıtması için halı alıcam bu odalara da, yerler mermer bi de buz resmen buz hatta havalar biraz daha soğusun su döküp dondurup üstünde kayak yapmayı düşünüyorumo derece buz gibi yani
Yaw korktum şimdi, geçmezmi diyorsun :26: Dediğin gibi yapım o zaman, bide bir kova suya bir değilde yarım bardak sirke koyayım..
Anamm bi de 1 bardak sirkemi koyacaktın vayy:)) bence koymuş gibi olsun azıcık koy ya çeyrek falan, kokunun çıkmadığını düşünsene çeyrek bardak koy bence
Selam kızlar benimde canım çok sıkkın.Memurluk dışında çalışmak istemiyorum artık.Lemancığım seni iyi anlıyorum bende şu an adliye sınavlarına hazırlanıyorum onu bekliyorum çok bunaldım artık ukala tiplerle uğraşmaktan
Selam kızlar benimde canım çok sıkkın.Memurluk dışında çalışmak istemiyorum artık.Lemancığım seni iyi anlıyorum bende şu an adliye sınavlarına hazırlanıyorum onu bekliyorum çok bunaldım artık ukala tiplerle uğraşmaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?