ayy evet diimi, şimdi bide onlar en ufak lekeyi bile gösterir, işin yoksa uğraş dur.. artık her aldığımız eşyayı temizlik yönünden de düşünmek gerekir.. yıllar önce bizimkilerle fırınlı ocak alırken çok güzel özellikleri olan bitane vardı babamla çok beğenmiştik de annem aman yok istemem ben onu bir sürü girintisi çıkıntısı var onu mu temizleyip duracam ben deyip istememişti, özelliklerine falan bakmayıp en sade en düz olanını seçmişti. hahahaaaa o geldi aklıma.
Misafir ağırlamayı bu aralar hiç istemiyorum, aileden birileri olunca sıkıntı değil hele de her akşam gelsinler istiyorum, ama işte eşimin arkadaşı ve eşi resmen kendini zorla davet ettirdi ya, salonu ısıtamıyoruz zaten ufoyla ısınıyoruz küçük odaya geçtik misafir olunca da biraz tıkış tıkış olur üstelik bu oda sonradan resmen uydurulan bi oda halımı bile annemden kullanmadığı bi halıyı aldım, zigonum da yok evet, o kadar eksiğin için de fazla samimi olmadığım insanları ağırlamaktan hoşlanmıyorum,
hmmm birde sanırım cumadan hafta sonu da dahil eşimin ananesi bizde kalacak, kaynım (eşimin erkek kardeşi kayın oluyo du dime) istanbula kız arkadaşının yanına gidecek evde yalnız kalmasınmış ya eşim gitsinmiş ya anane gelsinmiş görümcecikler diyo kaynana da gelini yalnız bırakma evde diyo, haydaaa cuma annemlere gidiyorum ablam bi o gün izinli anca görebiliyorum, cumartesi uyku temizlikle, pazarda ütü hafta içinin yemekleriyle geçiyo çok rutin göründüğü gibi her şey bi de ananeyi ısıtması doyurması hoş sohbet olması var, üstüne hasta da oldum,
biraz fazla sinirliyim bu gün iş yerinde gerildim iyice, iş yapmayan her şeyi üstünden atan personellerden gına geldi artık
Misafir ağırlamayı bu aralar hiç istemiyorum, aileden birileri olunca sıkıntı değil hele de her akşam gelsinler istiyorum, ama işte eşimin arkadaşı ve eşi resmen kendini zorla davet ettirdi ya, salonu ısıtamıyoruz zaten ufoyla ısınıyoruz küçük odaya geçtik misafir olunca da biraz tıkış tıkış olur üstelik bu oda sonradan resmen uydurulan bi oda halımı bile annemden kullanmadığı bi halıyı aldım, zigonum da yok evet, o kadar eksiğin için de fazla samimi olmadığım insanları ağırlamaktan hoşlanmıyorum,
hmmm birde sanırım cumadan hafta sonu da dahil eşimin ananesi bizde kalacak, kaynım (eşimin erkek kardeşi kayın oluyo du dime) istanbula kız arkadaşının yanına gidecek evde yalnız kalmasınmış ya eşim gitsinmiş ya anane gelsinmiş görümcecikler diyo kaynana da gelini yalnız bırakma evde diyo, haydaaa cuma annemlere gidiyorum ablam bi o gün izinli anca görebiliyorum, cumartesi uyku temizlikle, pazarda ütü hafta içinin yemekleriyle geçiyo çok rutin göründüğü gibi her şey bi de ananeyi ısıtması doyurması hoş sohbet olması var, üstüne hasta da oldum,
biraz fazla sinirliyim bu gün iş yerinde gerildim iyice, iş yapmayan her şeyi üstünden atan personellerden gına geldi artık
geçen gün bi alışveriş merkezinde temizlik robotu diye bi elektrik süpürgesi tanıtımı vardı,şarj ediyomuşsun,evde yokken çalıştırıyomuşsun sen gelene adar evi 2-3 kere süpürüyomuş.ne güzel dimi yaaaa,1500 tl idi,ve işin kötüsü bende elektrik süpürgemi 1500 e aldım,bilseydim alırmıydım
evi temizlerkende dövücü başlığını takmıştım nasıl olduysa ayağıma geldi ayağımı kaptı resmen süpürge.dövücü başlığının içinde dönen bi kısım var,oraya sıkıştı,zor kurtardım ayağım mosmor oldu bide paramla rezil oldum
benim eşim yarın gündüze geçiyo bi hafta böyle normal insanlar gibi yaşıcaz oleyyycanım buzlukta bekletme işi hakkında hiç bi fikrim yok poğaçaları yapıp pişirip buzlukta saklıyoruz ama pizza olurmu bilmiyorum. pişirip öyle atabilirsin çıkarıncada fırında ısıtırsın yani tam bilemiyorum araştırmak gerek :))
günaydın hanımlar..
ben bugün ıspanak yemeği yoğuyapıcam sabah kalkınca ayıklayıp sirkeli suya koydum bekliyo şimdi. nasıl çamurluyduu anlatamam bi an ben bunları temizleyemem atıyım diye aklımdan geçirmedim değil. yanına mercimek çorbası istedi eşim onu yaparım dünden de domatesli bulgur pilavı var. yoğurt felan yeter zaten eşim 8-8 buçuğa doğru eve gelecek çok geç yemek yemek için
benim de hafta sonu yaptığım mercimek çorbam var, kapuskam var biraz, bir de pırasa havuçlu limonlu oluyo ya onu denicem bugün,
biz eşimle etten tavuktan pek haz almıyoruz anca ızgara olursa ay da yılda bir ama balık severiz onu da anneme gideriz yeriz,
oh ne güzel benimki sebze pek sevmez tek yediği şey ıspanak ve karnabahar. bende özledim zeytinyağlı pırasa yemeğini böyle dediğin gibi bol limonluu ama adam yemiyoo bende kendime göre diye yapıyorum ölçüm yok ya koca tencere doluyo sonrada atılıyo üzülüyorum
Günaydın kızlar haftasonundan beri hastayım grip hala geçmeditabiki işe gelip yinede çalışıyorum,herkes yemeklerden bahsetmiş dün mercimek çorbam vardı hasta olduğum için bişey yapamadım kocacımda pizza söyledi çorba ve pizza yaptık,bugün ise mercimek çorbam kalanı var içeriz sıcak sıcak iyi gelir,ama yanına ne yapıyım bilmiyorum patlıcan var,kabak var,taze fasulye var bir haftadır dolaptalar bozulmadan bişeyler yapmam lazım ama artık ne yapıcağımı bilmiyorum,ha birde dünden önce pırasa yapmıştım çok güzel olmuştu limonlayıp yedik zeytinyağlı olduğu için dolapta bugünde yenebilir,
İnsan kafasında yaptığı planın bozulması gibi kötü bişi yok gerçekten ya hiç olmadık durumlar ortaya çıkıyo ya hiç hoş olmuyo.bizde de çok oluyo hesapta olmayan şeyler hoopp birden peydahlanıyo zaten nezman plan yapsak kayınvaldem arar ya bişi ister ya gel al beni der aklına ne gelirse oğlunu arar ister
Gerçekten zor bir durum,heleki kendini müsait hissetmediğinde birilerin gelmek istemesi,sanırım bir iki saat oturup kalkarlar kendini sıkma bu konuda benim oturma odam yok yapmadık oturma odasını ardiye çamaşır ütü odası yaptık oraya bende halı almadım annemden aldım kullanmadığı bir halıyı, salonda oturuyoruz bakalım belki ilerde yaparız.
Uff yatıya misafiri zaten sevmek zor hem kış hem çalışıyoruz hemde yatıya kalınınca baya yoruluyor insan Allah kolaylık versin bir hafta sonun var dinlenmek ve evinle ilgilenmek için,eşin biraz ananeyle ilgilenirken sende biraz biraz işlerini yaparsın,sakin ol biraz sen sinirlenince herşey düzelmiyor boşuna stres yapma kendine..
ya durumuda izah ettik havalar ısınsın ilk sizi davet edicez, zaten yeni evliyiz ilk aylarda akrabalarımızı davet ettik anca, birde benim kaynana ve görümce öğretmen olan bir diğer görümceye birlikte göz kulak oluyolar il dışında yaşıyor kendileriburda eşimin ağbisine ve ananeye de biz göz kulak oluyoruz ev soğuk zaten biz bile battaniye ye sarılıp oturuyoruz,
görümcecikler telefon da eşime ananeyi yalnız bırakma ya sen git ya o size gelsin demiş miş, çamaşırları kirlenmiş gidip makinaya atmak gerekirmiş, onlar uzaktaymış sık sık uğramak gerekirmiş aferdesiniz de ben zor yetişiyorum evime işime kendime sağlığıma, neyse 3 gün kendimizden ödün vericez
semertacım kolay gelsin sana, bu soğukta ve de çalışırken yatılı misafir ağırlamak zor gerçekten. birde yaşlı bir insansa daha da zor. inşallah suratsız değildirde, tatlı dilli tontoş ninelerdendir. boşver ya olduğu kadar yaparsın kendini strese sokma bence.:87:
Bu ilk yatılı misafirm olmicak ki alıştım sayılır, kaynanamlar bayramda geldiklerinde 5 kişi olaraktan 2 gün 1 gece ağırladım, sonrasında da tüm nevresimler makinaya ordan da ütüye epey yorulmuştum allahtan yastıklarım yetti diye sevinmiştim nasıl bi duyguysa, iyi ağırlamamın karşılığı son gün pijama takımı haketmiştimkızlar siz siz olun iyi ağırlayın eşinizin ailelerini yoksa ne olur ne olmaz alınan hediyeleri haketmeyebilirsiniz, yaa eğer iyi ağırlayamasaydım o pijamalar hiç bi zaman benim olamayacaktı:2:
biz alırdık sana
sizi ağırlamadan mı gerçekten alırmıydınnhaketmemiş olsam bile mi
tabikide alırdıkkayınvalidem de bana atlet, yün içlik falan almış. Demek bende iyi ağırlamışım onları geçen hafta sonu
tabikide alırdıkkayınvalidem de bana atlet, yün içlik falan almış. Demek bende iyi ağırlamışım onları geçen hafta sonu
boşver canım, tek taşımı kendim aldım,tek basıma kendim yaptım dersin sende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?