2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

deme öyle deme deme öyleee

Heracım çok iyi anlatıp açıklamışsın sanırım anlar bu şekilde yapan arkadaşlar kadın doğumcular söylüyor zaten,2-3aya koptum

ama öyle şekerim yani. bu arada siz de napıyosunuz 600 lira market alışverişi çok yaw. abur cubur yemeyin o kadar. zaten zararlı. bizim temizlik malzemeleri de dahil aylık alışverişimiz 150-200 ü geçmiyor... hatta daha da düşürmenin yollarını aramıyor değiliz. biz de klimayla ısınıyoruz elektrik faturası 200 lira gelmiş çok mu kızlar yaa ama iki klimayı akşam açıp tüm evi rahat rahat ısıtıyorum ya napim soğuğa hiç gelemem ben... doğalgaz evin önüne geldiğinde bizim evin tadilatı bitmişti bi daha yüreğim insaat falan kaldırmaz dedim yaptırmadım... önceden bu kadar erken geleceğini bilsek yaptırırdık belki ama şimdi zor yani 2- yıl evde tadilat falan istemem Allah mecbur etmedikçe...

Ben marketten dertliyim sende elektrikten çok gelmiş hera gerçi klima ile ısınıyosunuz ısınma içinde olunca normal,biz doğalgaz geçen ay 60 geldi elektrik 37 su 25 geldi market dışından herşeyden tasarruf yapıyorum

deme öyle deme deme öyleee

ama lemlemcimmmm malesef gerçek bu... biraz dikkatli olmak lazım... yapmayın yani ya ilaç alın ya eşiniz korunsun... hiç birinden zarar gelmz... annelerimiz ve öncesi hep doğum kontrol yöntemlerinden bi haber istemeden hamile kalmış hep. şimdi mantıklı düşünün tama mhepimiz evliyiz hamile kalsak da bi şekilde bi hayat sunabiliriz o çocuğa ama pşanlanmamış bir hamilelik mi yoksa planlanmış olanı mı daha mutlu eder insanı... bu gerçekten hassas bi konu. hem maddi hem manevi yönden...

kızlar size geri çekilme yöntemiyle ilgili bi örnek vereyim kendi annem yaşadı.hiç farkında olmadan hamile kaldı hemde 43 yaşında ve o yaşından sonra doğurmak zorunda kaldı.

oyy tatlım zor olmuştur annen için ya. hem utanmıştır hem riskli bi hamilelik olmuştur. ya korkutuyonuz kızlar beni be off napsakki...

Kesinlikle planlı hamilelik daha doğru olur,maddi açıdan hazır olmak sonuçta sıfırdan ev dizdik mutlaka ödediğimiz borçlarımız var,manevi açıdan bir bebeğe hazırmıyız,anne olmaya hazırmıyız,düşüncelerimiz ne yönde bunların hepsi çok önemli,mesela ben bebek istiyordum yaş itibari ile daha bebek sahibi olmak için yeteri olgunluk olup olmadığını test ettim sonuç negatifdaha yapmam gereken şeyler var

kızlar evim sıcak oluyo 4 tarafım dolu doğalgaz sadece pazar günleri yakıyorum o da akşam üstü ki ben sıcağı inanılmaz severim 36 tl gelmiş çok mu cimrileştim ne evlenince annemin evinde hep yüksek derecelerde açardım hiç kapatmazdım ince kısa kolularla askılılarla gezerdim ama su çok geldi 48 tl elektrikte 24 lira gelmişti ben evlenince annemin su faturası düşmüş baya bekarken bile yaz kış hergün banyo yapardım şimdi düşünün halimi

Annem için çok zor oldu hiç beklemediği bi anda hamile kaldı.hamileliği boyunca biraz fazla yedi şekeri çıktı sonra doktor perhiz vermek zorunda kaldı tabi şeker bünyede kaldı ozamandan sonra şeker hastası oldu.şimdi ilaç kullanıyor.doğumu da kolay olmadı normal doğum yapamadı bi gece hastanede sancı çekti doğmadı çocuk mecburen sezeryanla aldılar.
zor oldu ama iyi ki de olmuş dioruz şimdi 12 yaşında kocaman delikanlı oldu maşaallahh

bende bimden böreklik peynir almıştım, ıspanağımda var 2gün önceden kalmıştı, bide 2 tane yufkam var. bende peynirli ıspanaklı börek yapsam diye düşünmüştüm ama iki yufka içinde fırın açmayaım bi akşam fırında yemek yaparım onuda atarım die düşündüm öylede kaldı.

annem yumurtayla yoğurt veya sütü karıştırıp her kata o karışımdan fırçayla sürüp arayada iç koyuyor o karışımdan en son üstede sürüp susam çörek otu serpiyor.

ya kızlar çok alakasız amaa ıspanaklı börek tarifiniz varmı şöyle çıtır çıtırrr??

canım ıspanaklı börek yapmıyorum ama şöyle biliyorum ıspanağı haşlıyosun sonra soğan ve baharatla biraz kavuruyosun börek harcı hazır oluyo

canım tava böreği yap o zaman çok lezzetli oluyo canım çekti valla

kavurmaya veya haşlamaya gerek yok ıspanak ot zaten böreğin içinde pişiyo kolayca ben çiğ ıspanağın içine yoğurt yumurta ve lor peyniri koyuyorum,yada daha da lezzetli olsun istiyosan taze soğanın yeşil yapraklarını da doğra içine süper olur tadı.

kesinlikle haklısın canım... ama bak hanımlar hemen yemek muhabbetine dalıp bizi duymazdan geliyorlar... neyse herkesin özel hayatı bu ama bebek istemiyorum deyip de böyle davranmak doğru değil bence... dikkat etmek lazım...

akşam menülerinizi sorucam ama çoook acıktımmmm dayanamayabiliriiiimmm

bu akşam menümüz eltimden şehriye çorbası fırında tavuk patates pirinç pilavı sütlaç olacakmış

bizim akşam menümüzde herse var. herseyi bilirmisiniz hani etli sulu pilav gibi dövmeyle yapılıyo. başka ne var bilmiyorum, buda kayınvelidemin menüsü çünkü akşama onlardayız.

bende öğle yemeği yememiştim, anneme gittim ordada unuttum söylemeyi dışarı çıktık gezdik falan, saat 2buçuk gibi söyledim annemcimde hemen yemek hazırlamış bezelye ve pirinç pilavı yedim daha acıkmadım.

herkese iyi akşamlar bende çıkıyorum kızlar..

ıspanaklı börek yapmadım ama yediklerimden dolayı söylüyorum kavrulunca ayrı bi lezzetli geliyo bana yoksa geç pişer diye değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…