2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

Allah kabul etsin.
Bende evimde pişirmek istiyom.Ne biliyim evimizin bereketi olsun diye. Annemler haftasonu taşıncaklar onlara yardıma giderim.Diğer haftasonu da cok mu geç olur,hiç bilmiyom ki?

bende yemem ama pişirmek istiyorum.. bereketli olması için .. bugun netten tarifleri kurcalıyım iyice:)

ben de istiyorum aşure yapmak inş.yaparım
kızlar çıkıyorum ben iyi akşamlar hepinize yarın görüşürüz...

İnternette tam bilgiye raslayamadım ama anladığım kadarı ile şöyle;

Aşure ; muharrem ayı içerisinde yapılabiliyor.

Muharrem ayı :26 kasımda başlamış.

Muharrem ayı 29 gün oluyormuş.

Yani benim anladığım 24 Aralığa kadar aşure yapabiliyoruz arkadaşlar.

Hayırlı aksamlar kızlar, kımsecıkler kalmamıs bu saatte doğal olarak, ben evde yalnızım esım ıse gıttı anca gırıp okudum yazdıklarınızı...

Ahsencım hadı gozun aydın tatlım...

Banucum onemlı bırsey cıkmamasına cok sevındım, Allah beterınden korusun...

Lemancım doğum gunun kutlu olsun canım, Allah hayırlı uzun omurler versın ınsallah...

aydasu teşekkür ederim canım. normalde ben bu satte nette olmam evimizde olmadığı için ama şu an annemlerdeyim. eşim maça gitti geç gelecekmiş bende evde tek yemek falan yiyemem o yüzden buraya geldim oohh oturuyorum sıcacık :)) kuaförden erken geldim kadının eve gitmesi lazımmış yarına attı beni, şimdi saçlarıma bakım yapacam bari fazla yıpranmasın

Herkese merabalar, bayadır yazamıyorum ve geçmişi okuyamadım. O yüzden ortaya böyle dalıyorum kusura bakmayın.
Bu gece moralim çok bozuk, buraya paylaşmak istedim. Hafta sonu eşimle 7. yıldönümüzdü. Bilen bilir biz farklı şehirlerde yaşıyoruz iş durumu yüzünden. Ben sürekli gidip geliyorum, o cmt çalıştığı için gelemiyo. Uçak biletlerimi temmuz ayında topluca aldım. Ta o kadar zaman önce, daha nişanlıyız temmuz ayında, ben yıldönümümüzün tarihinde onun yanında olacak şekilde bilet almıştım. Ben tam 5 ay önceden bunu düşünüyorum.
Sonuç ne olsa beğenirsiniz, eşim hatırlamadı. Üstelik bir hafta önce haftaya cmt yıldönümümüz dedim. Bişeyler yapmasını istiyordum. Pek oralı olmadı. kaç zamandır arkadaşlarımı davet etmek istiyordum. 2-3 kere sordum bu cmtsiye çağırayımmı, çağır dedi. Ben zaten anlamıştım umursamadığını. Bir süpriz beklemiyordum, ama en azından hatırlar, gelip öper demiştim. Misafirlerimiz gittikten sonra tvnin karşısında uyuklamaya başladı. Düşününki biz 15 günde 1 görüşüyoruz. Ondada cuma gece 1 de eve giriyorum, pazar akşam 8 de evden çıkıyorum. Yani adam gibi gecemiz cmt. Ama o cmt saat 23.30 da tvnin karşısında uyuklamayı tercih etti. Ondan hiç bu kadar uzak hissetmemiştim kendimi. Kendi kendime sordum, nerde beni dünyalar kadar seven adam. Beni canından çok sevdiğini söyleyen, benim için heryere gelip, herşeyi yapabileceğini söyleyen sevgilim. Beni bu kadarmı özlemiş, uykusuz olsada o gece uykusuz olmaya değmezmi. Üstelik yıldönümümüzde.
Neyse bi ara gözünü açtı,noldu niye suratın asık dedi. Çok harika bir yıldönümü geçiriyorum, iyiki bugün gelmişim, senin yanındayım dedim. Ben öyle deyince bir off çekti. Unuttum aşkım özür dilerim, yorgunum, dalgınım, bugunün tarihinin farkında değilim... Sonra yattığı yerden kollarını açıp, gel aşkım öpeyim dedi. Doğrulmaya bile tenezzül etmeden, beni yattığı yere çağırıyor. O an o kadar sinirlendimki, öpmene gerek yok, boşver önemli bişey değil, sen uyumana bak dedim. Bi 5 dk daha kalkmadı, konuşmaya çalıştı benle. Neyse sonra kalktı, 2 saat kadar oturduk muhabbet ettik hiçbirşey yokmuş gibi. Ama içime oturdu hala atamıyorum.
Pazar sabahı uyandı, ben kalkalı yarım saat olmuştu. Normalde onu uyandırmadan hayatta kalkmaz pazarları, ben hep kahvaltıyı hazırlar uyandırırdım. Ama bu pazar kalktım, garanti belgelerini falan ayırdım. Kendime iş uydurdum. Uyanmış gelmiş yanıma ben açım diyor, sonra gitti salona uzandı. Bekledi bir yarım saat daha, yani hazırlayıp çağırmam gerekiyordu değilmi? gittim kalk beraber hazırlayalım dedim. zahmet edip kalktı, birlikte hazırlayıp yedik. sonra toplamadan salona geçtik. Çay içerken bi yerlere gitmek için plan yaptık. bulaşık var dedim. Tamam sen onları hallet hazırlanıp çıkalım dedi. Benmi yapacağım dedim? yardımmı edeyim dedi, Hiçbirşey demeden uzandım ve tam 2 saat uyumuşum. Kalktığımda mutfağı toplamıştı. Sonra döndüm zaten.
Ben gerçekten şaşkınlık içindeyim, sevgiliyken yada nişanlıyken önüme yemekler hazırlayan, dağınıklığımı toplayan, kahvemizi yapıp getiren adam, şimdi utanmasa suyunu bile benden isteyecek. Cmt misafirlere yemek yapacağım, temizliğe vaktim olmayacak sen yapsan dedim. Sonuçta ben şehir dışından geliyorum, bi gün önce yapabilsem ondan istemem. Gittimki ev leş içinde, en son annemle benim temizlediğim haliyle duruyor. Ben bütün gün temizlik yaptım, yemekleri ablamla misafirliğe gelen arkadaşlarım yaptı.
Çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Hafta sonu çok mutsuz oldum, gittiğime pişman oldum. Biz daha 3 aylık evliyiz, üstelik beraber bile yaşamıyoruz. Ama ne zaman gitsem alıyor laptopunu oyun oynuyor, tv izliyor, facebooktaki videoları izliyoor. Tvnin kumandasıda, laptopta onda olduğu için ben dekorasyon gibi oturuyorum sıkıldım diyene kadar. Bir rahatsızlık belirtisi gösterince gel fiilm izleyelim, gel şunu yapalımı anca o zmn diyor. Hep yorgun, hep halsiz, hep şikayetçi. Ben mesaiden çıkıp gidiyorum, dönüşte uçaktan inip mesaiyiye gidiyorum. Onun 10 da 1 i kadar şikayet etmiyorum.
Ama bu hafta sonu patlama noktam oldu benim. Bugün akşam eve geldim, tlfnda bütün içimi döktüm. Kendini savunmaya çalıştı, işinde çok mutsuzmuş, ondan böyleymiş falan. Yanında ben yokmuşum, Ankaraya benim için gelmiş ben gitmişim. Çok yalnızmış, evlenmiş ama yine yalnızmış. sanki ben burda yalnız değilim, ben ondan daha yalnızım. Onun orda tanıdığı var, benim annem babamda orda. Benim kimim var, bir tane dertleşeceğim arkadaşım bile yok burda. O kadar doldumki, böyle devam edeceksen ben istemiyorum. Ben mutsuzum böyle istemiyorum. sanmaki evlendik diye artık böyle devam edeecek. Eski haline dönmen için çaba göstermelisin, tabi beni bahsettiğin kadar seviyosan dedim. Sevgi günde 3 kere öpüp, tüm gün kanepede yatmakla olmuyo! Bunalımdaymış benim kocam, ben ondan daha bunalımdayım. Hayatım tepetaklak oldu, düdük kadar şehire geldim kaldım bi başıma. Sigarayı bırakalım borcumuz çok diye hergün konuşup duruyodu, ben bıraktım o hala pöfür pöfür içiyo. Sigara bırakma merkezzinden randevu almayı bekliyo, randevusunu değil, randevu almayı bekliyo! Neyi bekliyoo bende tam anlayamadım. İşte bu gece koptum, bi dahaki sefer uçak biletlerimi yakacağımı, artık çok yorulduğumu, ve ne için geldiğimi sorgulamaya başladığımı söyledim. 15 günde 1 olan uçuşlarımın yarısını iptal edip, ayda 1 geleceğim bundan sonra dedim. Beni çok özlersen sen gel, cmt gece binersin, pzr gece dönersin, önemli olan görüşmek değilmi, kaç gün görüşeceğimizin ne önemiı varki dedim..
Benim 3 aylık evliyken yıldönümünü sallamayan, nişanlıyken geçirdiğimiz ilk doğum günümde lcwdan kareli gömlek alan, aklına özel bir şey isteyebileceğim gelmeyen, memurluğa atanıp buraya geldiğim ve hayatımda yalnız geçirdiğim ilk doğum günümde kız arkadaşlarımın çiçek göndereceğini bildiği halde kendi göndermeyi unutan, ben küstüm diye doum günümden sonra gönderip benden çiçeğe sevinmemi bekleyen, ben işten 5 te çıkıp 11 e kadar o havaş senin bu dolmuş benim o uçak benim o metro benim diye koştururken, evde 4 saat dinlendiği halde beni almaya geldiğinde çok yorgun olduğunu söyleyen bir kocam var... Üstelik bu bahsettiğim koca 7 yıllık sevgililik hayatımızda benimle buluşmak için kış ayazında 1 saat bekleyen, penceremin altında beni bekleyen, benim bütün saçma kaprislerimi çeken, benim için elinde bir valiz memleketini ve arkasındaki herşeyi bırakıp gelen kişi. Evet aynı kişi..

günaydın hanımlar gerçi busabah izmir biraz zor aydınlandı hava kapalı olduğu için ama olsun.shadow senin yazdıklarının üzerine benm bunu yazmam biraz ters olcak ama kusura bakma pazar günü eşimin eniştesi geldi yatılı olarak ve izin vermediğimiz halde evde posur posur sigara içti çok sinir oldum evin içi resmen kahvehane gibi oldu o sinirle dün sabah eşime kızdım ve işe giderken ona kahvaltı hazırlamadım ama bütün gün içim hiç rahat emedi neyse kendimi affettirmek adına akşama bi sürü bişiler hazırladım ayrıca bizim dün nişanlanma yıldönümümüzdü ben pek önemsemiyordum aslında nişanlanmanın yıldönümü de kutlanmaz die düşünüodum canım kocacım da unutmamış işten gelirken pasta almış canım benm çok mutlu oldum ince düşüncesine

günaydın hanımlar, shadowcum çok dolmuşsun sen, anlayabiliyorum zor günler geçiriyorsun. bizler bile ilk zamanlarda zorlanmışken sen bide başka şehirde tek başına bunları yaşıorsun. inşallah herşey düzelir en yakın zamanda. eşin aklını başına alırda biraz olsun senin ondan daha zor zamanlar geçirdiğinin farkına varır. dediğin gibi ayda bir defa git veya ailende o şehirdeymiş gittiğinde annenlerin yanında daha fazla vakit geçir sadece yatmaya gel evine. belki anlar biraz. ne kadar kaldı, iki sene miydi orda görevin? bide hangi şehirdeydin canım sen?

shadowshows; içine atmamak adına yaz konuş derdini anlat, beklentiler, kırılmışlıklar var, bi süre sen gitme onun gelmesini bekle, kendini mutlu edecek uğraşlar bul bak zamanla nasıl düzeliyor, ikinizde ayrı ve yalnız kaldınız en önemlisi evlendiniz ama ayrı yaşamanın verdiği huzursuzlukla birbirinize sarıyorsunuz, kendine ve eşine haksızlık etme, senin için gelmiş o şehre senin tayin çıkmış sen gitmişsin işinde de mutsuzmuş, gerçekten bunalımdadır belki eşin, bütün bunlara seni sevdiği için katlandığı düşünülürse bırak unutsun yıl dönümünü,
eminim benim eşimin keyfi yerinde herhangi bi sorunu derdi yok yıl dönümü geldiğini de kutlamicak, doğum günümün bi önemi olmicak vs. vs. mesala benim için çok önemli olmasına ve 3. yıllık ilişkide her doğum günümde kendisine küserek surat asarak tepki verdiğim halde değiştiremediğim eşimi bu şekilde sevmeyi öğrendim hala beklentilerim heveslerim olsa da,

shadow ; tatlım çok zor bi sınavdan geçiyosunuz ve sen çok haklısın bu bir gerçek. Ama eşinde haklı güzelim. Bizimde 21 kasım 6. tanışma yıldönümümüzdü. Benimki tarihi bilir, 21 kasım olduğunu biliyo ama o gün hiç tarihe bakmamış,tam cafe açmasının önceleriydi çok yoğundu. bende pasta yapmıştım. Hatırlar diye bekliyodum. AKşam mumları yaktım pastayı getirdim. Bugün 21 kasımmıydı dedi çok üzüldü. Özür diledi. Bende bozuldum ama napim dedim yoğun zamanı boşwer elif üzme kendini.olur böyle şeyler. şimdi onun açısından düşün. yaşadığı şehri bırakıp senin yanına geliyo, ne hayallerle,hep birlikte olacağınızı düşünerek.ama bu sefer sen bşka şehire gidiyosun. O hergün ewe gelince yemeği hazır olucak akşamları senle vakit geçirecek diye hayal kurarken boş ewe geliyo, yemeği kendi yapıyo, ve kendi memleketi değil. içten içe düşünüyodur ben bunun için mi geldim diye. Konuşa konuşa zamanla aşıcaksınız bunları ama moralinizi bozmayın. Hani kızıyosunya kahvaltıyı beraber toplayalım,beraber hazırlayalım. Adam zaten herzaman bunları kendi yapıyo. sen geldiğindede eşinin rahatlığını görmek istiyodur. Ama sana ilgisiz olması aptığı enn büyük hata işte. 15 günde 1 görüşüyosunuz insan ne tv görür ne laptop. her dakikasını aşkla dolu dolu geçirmeniz gerek. İşallah atlatırsınız bu sorunları canım. Bir an önce yanyana gelirsiniz artık.

kızlar 2011 gelin adayları diye bi topic vardı ya hepsi üyeliğini kapatıp gitmiş, başka nickler alıp başka bir topic açmışlar sanırım. çok şaşırdım şimdi gördüm daha.. bende diyordum oraya nie bişi yazan olmuyo ne zamandır.. nere gitiklerini bilemedim ama

aslında bende bunu kapatıp yeni bi isim almayı çok düşündüm çünkü adım falan biliniyo, tanıdığım birileri okuyo olabilir mi acaba diye çok düşündüğüm oldu :44: adımı yazmayın bari kızlar yaa..

ewet canım başka bi topik açmışlardı orayıda kapattılar. Benim de üyeliğim kendi adımla aslında değiştirmek istiyorum bende. Gerçi gizli bişey yazmıyorum görseler nolucak ama yinede bize özel alanlarda kalmalı diimi...

benimde kendi adıma bazen korkuyorum okuyanlar varmıdır diye sonuçta her şeyimizi paylaşıyoruz..

bu ay çok sancılı geçiyo regl ..sabahtan beri kıvrandım kustum durdum...herkes hadi git dedi...ama izin almaya da çekiniyorum ya... sanki sürekli izin alıyormuşum gibime geliyo..allahtan biraz geçti....haftada iki gün işini patronla konuşmam lazım..yoksa iyice deliricem çok zorlanıyorum ailemi bile göremez oldum artık..

shadow: yaşadığın gerçekten çok zor farklı bi şehirde ve tek başınasın ama erkekler kendilerini bizim yerimize koyamazlar..onun kide gerçekten zor senin için farklı bi şehre gelmiş ve ne kadar başkalarıda olsa yanında sen olmadığın için yalnız...evi temizleyen yok sen olmadığında...akşam eve geldiginde sıcak bi yemek yok.. onu da bırak onun da işte canı sıkılıyo ama geldiğinde derdini dinleyecek gece sarılıcagı bi eşi yok yanında... sen çok haklısın ama o da kendni şu an bunalımda hissedyo demekki... evlenince erkeklerin ilgileri azalıyo zaten benim eşim de aşırı ilğilenirdi benimle ama şimdi eskisi kadar kalmadı..ama onlar bizi hala çok seviyo...sende eşini çok seviyorsun sakinleşmeye çalış...ataman olunca herşey daha güzel olacak bunu düşün:)

Bu topicteki gelinlerin birbirine bağlılığı, arkadaşlığı ve dayanışması çok hoşuma gidiyor ya, tebrik ediyorum sizi kızlar Bizim Ekim gelinleri topiciği uykularda ve dağılmış vaziyette

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…