''Geri Çekme (Coitus İnterruptus) yöntemi başarılı bir aile planlaması yöntemi midir?
Hayır. Geri Çekme (Coitus İnterruptus) yönteminin güvenirliliği düşük olduğundan istenmeyen gebeliklerin büyük kısmı bu yöntem sonucunda oluşmaktadır.
Yöntem tamami ile erkeğin kontrolüne, ilişkideki tecrübesine; yani penis vajina içinde erken boşalmamasına bağlıdır.
Geri Çekme (doğal yöntemlerle korunma) yönteminin diğer başarısızlık nedeni ise ilişki sırasında, erkeğin penisinde boşalmadan önce gelen ilk meni içerisinde sperm hücrelerinin bulunmasıdır. Böylelikle daha erkek boşalmadan bile belli oranda sperm vajinaya geçmektedir.
Geri Çekme (dışarıya boşalma) yöntemi kimler için uygundur?
Bu yöntem modern tıpta bir doğum kontrol yöntemi olarak önerilmez. "Gebelik olsa da olur" diyenler için belki bu yöntem düşünülebilir.
Etkin korunma için çifte uygun şekilde prezervatif, ria (spiral), doğum kontrol hapları gibi modern aile planlaması yöntemleri ön planda düşünülmelidir.'' internetten alıntıdır.
birilerine bişileri göstermek için site kurallarına aykırı bişi mi yaptım onu da bilmiyorum.... ama sinirlendim. ben birşeyi araştırmadan cahilce yorum yapmam. dayanaklarım yoksa konuşmam da bilmediğim konu hakkında..... arkadaşın da maymun gibi olduysa onun hormonları vücudu tüylenmeye müsaiitir olmuştur herhekste aynı etkiyi yaratacak diye birşey yok ayroca doğum kontrol haparı göğüs ve rahim ağzı kanseri gibi kadınları ilgilendiren kanser türlerine karşı da az da olsa koruma sağlar.... evet doktorlar en azından iyi olanları herşeyi doğru bilir. adamlar yıllarca boşuna mı okuyor. bu nasıl cahilce bir yorum sen hangi hakla doktorlar herşeyi bilmiyor diyebiliyorsun???
annemdeyken daha önce bosch kullandık çok kötüydü tefal aldık kesinlikle ütü de tafal 1 numara bana kaynanam hediye ettiği için philiıps o da iyi ama tefal kadar değil ilk fırsatta kendimizi toparlayınca tefal alıcaz eşim çok ütü yaptığı için değiştirelim diyo
kocam benim hap kullanmama izin vermiyo ben de kullanmaya korkuyorum zaten bazen przrvtf kullanıyoruz ama çok hoşlanmıyoruz bazen geri çekilme ama o zaman da en güzel yerinde bırakıyosunne anlamı kalıyo ama yine de dışardan bşy takviye etmekten sağlıklı
iyi güzel arastırmıssın.eline saglık.valla hiç kendimi yormıycam sana bişiy anlatayım die sen kullanabilirsin tmm.eşimin iradesine güveniyodum zaten artık bebek istediğimiz için ona da gerek kalmadı.
Kızlar düğünden sonra hiç yazamadım buraya haklısınız
Evlendim çok mutluyum hiçbir problemim yok.Balayında rixos tkirova'ya gittik lemlem güzel mi diye soruyordum ya sana.İşte orada sadece 5 gün yerine 2 gün kalabildik.Otel mükemmeldi.Ama çok kötü bir olay oldu Kayınvalidem vefat etti.Zaten düğünümüz olurken hasta yatıyordu.İçimden topiğe yazmak gelmedi.İlk 1 ay eşim çok üzgündü.
Ama şimdi çok mutluyum dediğim gibi nazar değmesin
Şu günlerde eşimin doğumgünü var.Ağvada bir otele rezervasyon yaptırdım.
2. balayımız olacak orası allah kısmet ederse
teşekkür ederiiimm arada naz yapmak iyi oluyomuş
sofişcim sen hiç öyle şeylere takılma.... hiç bişicik olmaz kötülük eden kendisine etmiş olur Allah görür herşeyi.... sen o gelmeden bi de geldiğinde 7 şer tane ayetel kursi, nas, felak oku üfle evine hiç bişicik olmaz... walla ben hep misafir gelmeden yapıyorum... kimin gözü değer kiminki değmez belli olmuyor. o kadar ii niyetli bakanın beğenenin bile gözü değer bazen... sen duanın gücüne inan bişicik olmaz korkma... aklına kötü şey getirme...
yok gelecekler zaten buyursun gelsinlerde.... dediğiniz gibi kızlar bol bol dua okumak lazım ben başlıyım şimdiden okumaya
heracım geçmiş olsun okumuşuzdur ama unutmuşuzdur söylemeyi yaa kusura bakma..
sofistike bence en azından bir kere gelsinler, ne kadar istemesende evini görmek isteyecektir akraba sonuçta. mesafeli davranırsın çok samimi davranma. anlar heralde.
kızlar tabi herkesin kendi özel hayatı herkes istediği yöntemle korunabilir doğacak sonuçlar da kişilerin kendini ilgilendirir...
benim tek derdim burda yönlendirme yapılmaması.. çnkü herkesin vücut yapısı farklıdır birine hap ii gelir birine gelmez... bunu bizler bilemeyiz... o nedenle hangi yöntemi kullanacağını bilmeyen ya da karar veremeyenler için en sağlıklısı uzman yardımı almaktır.
Sofistike bencede duanın gücü canım kesinlikle. oku evinin içine üfle. Rabbim hepimizin ewini yuvasını kem gözlerden, nazarlardan korusun işallah.
Kızlar dünkü yaptığım mantarlı tavuk sotem çok güzeldi. Eşim bayıldı. Yediğim en güzel sotedi diyo. Çok şükürki bütün yaptığım yemekleri beğeniyo kocacım. Yanınada spagetti yaptım.
haplar herkese aynı etkiyi göstermez evet ama ya olumsuzluklar bana denk gelirse
günaydın hanımlar... neyse dünkü maç krizini atlattık, ama nasıl bir takımsa haftada 3 defa maç mı olur yaaa... neyse, şampiyon falan olamasınlarda inşallah, bide şampiyonluk kutlaması için istanbula gitme işi çıkarmasın başıma..
bizde bugün yemeğe kayınvalideme davetliyiz, dün akşam eve geldikten sonra mutfağımı temizledim heryer tertemiz oldu. bugünde eşim işten çıkana kadar banyoyu temizlerim ve evi süpürür silerim nasılsa yemek yapmayacam. haftasonuna tertemiz olur.
demetin söylediği şekilde mi yaptın pekii? biber,domates,soğanlı falan? bende yapıyorum ama sadece tavuk ve mantarla yapıyorum. başka bişey koymuyorum oda çok güzel oluyor ama demetin anlattığı gibide denemek istiyorum
kızlar bosch marka ütü kullanan var mı aranızda? benim ütüm çok kötüydü ya bu ay ütü alacaz. herşeyi boschtan aldık eşim onuda bosch alalım diyor. acaba iyimidir bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?