Kızlar artık yemek tarifi verirken dikkat etmek gerekli sanırsam aramızda bi hamile var artıkın :)
Veriyim tarifi ebrucum
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
1 çay brd sıvıyağ
2 kahva fincanı toz şeker
1 paket (8-9 yemek kaş.) kakao
1 pakt vanilya
1 paket kbrtma tozu
aldığı kadar un
Şerbeti için
1,5 bardak süt
1,5 bardak şeker
Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmıycak kadar kıvamda yumuşak bi hamur yapıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yuwarlak şekil verip diziyoruz. 170 C önceden ısıtılmış fırında 10 dk üzerleri çatlayana kadar pişiriyoruz. Benimki 15 dk da pişti.
Şeker ve sütü ayrı bi kapta karıştırıyoruz.AMA KESİNLİKLE OCAĞA KOYMUYORUZ, PİŞMİYCEK YANİ ŞERBET.. Sadece bi kapta karıştırıyoruz . Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz şerbete batırıp çıkarıyoruz ve bi kaba diziyoruz. kalan şerbeti de üzerlerine gezdiriyoruz. Ilıyınca yiyoruz. Kalanları buzdolabında saklıyoruz
Eliff ben tarife margarini yazmamışım :44: :44: margarinsiz yaptım dün ama gayet güzeldii :44:
Bende yarıya indiricem margarin miktarını böyle çok kalorili oluyo :)
eheheee zyv margarinsiz nasıl oldu ki acaba? bana da fazla geldi yarım paket olsa dha iyi olur galiba
Yaa ben çok beğendim, margarinin bi eksikliğini hissetmedimsadece unu fazla almadı doğal olarak, 15 tane kurabiye çıktı margarinsiz haliylee, bundan sonra da koymam heralde nası olsa bu halinin tadına alıştım
herkes güzelde,seni bide görseydik canım
bENİM 28 tane filan çıktı.
Herkese merabalar, 10 gündür buraya yazamadımm. Birisi hamileymiş galiba, ama kim olduğunu anlayamadım. Ahsenmi hamile? Hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün. Darısı hepimizin başına. Tabi mümkünse benimki tayinim çıktıktan sonra olsun:)
Gelişmeleri anlatayım. Eşim çiçek gönderdikten sonra yumuşamadım hemen. Teşekkür ettim ama trip atmaya devam etti. Geçtiğimiz hafta sonuna uçak biletim vardı ama gitmeyeceğimi söyledim. Neyse günlerce konuştu beni ikna etti bindim uçağa gittim.
Arkadaşının arabasını ödünç almış, beni havaalanından almaya gelmiş. Saç sakal tıraşı olmuş, ceket gömlek giymiş. (Son zamanlar eşofmanla beni almaya geliyodu, ben saçıma fön çektirdiğime, topuklu giydiğime pişman olurdum). Eve gittik evi toplamış, herşey düzenli. Açmısın yemek hazırlayımmı dedi. bütün hafta sonu sakal tıraşı oldu, film izliyoruz mutfakta gizlice mısır patlatıp süpriz diye içeri giriyor. Pazar günü uyandığımda tostlar yapmış, çayı demlemiş, süper bi kahvaltı hazırlamış, gelip beni uyandırdı. Valizimi hazırlarken yardım etmeye geldi. Yemeklerimizi birlikte yaptık, bulaşıkları birlikte yıkadık, yürüyüşe çıktık. Çok güzel bir hafta sonu geçirdim. Haftalardır uyuklayan kocam bianda sevgiliyken olan halimize döndü:) Demekki erkeklerin ara sıra ayarlarıyla oynamak gerekiyomuş.
Gerçekten son zamanlar ne zmn gitsem evimize döndüğümde sinir küpü oluyordum. Bu hafta sonu niye yıllarca onunla evlenmek istediğimi hatırladım:) Tekrar heyecan geldi, alyansımı gördükçe parmağımda heyecanlandım. Tayin çıkınca alacaklarımızı planladım tekrardan. Herşey işallah güzel olacak..
Burdan hamile olan arkadaşı tekrar tebrik ediyorum. Darısı hemen isteyenlere olsun:)
Kızlar burda bi topikte gördüm forum takipe bakarken. İlişkiye girmeye parise gitmek diyolarNerden buldularda bu terimi hoş olmuş. Akşam kocamla parise gittik gezi mükemmeldi filan diyolar
böyle bi topik bende görmüştüm tam olmadıysa türkiye turu falan diyorlardı ama topik kapatılmıştı...okuması zevkliydi onları:)
nerden gördünüz yaa ben görmedim öyle bi topic. demek parise gitmek.. ya ben burda kızlık zarını dikterenlerin topiğini bile gördüm çok acayip gelmişti birbirlerine destek oluyorlardı, evlenmeden kaç gün önce gitmeliyim doktora falan diyolardı.. o bana çok tuhaf gelmişti, ne günlere geldik yaa, bizim çoluğumuz çocuğumuz neler yaşayacak neler görecek acaba..
Töbee töbee ,
gerçekten çocuk yetiştirmek çok zor, böyle şeyler okuyunca ben de korkuyorum, ama çocuğa vicdan muhasebesi yapmayı öğretirsen zaten o kendi kendine doğruyu yanlışı görecektir, allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin..
canım sıkıldı benim yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?