fmg 31+1 görünüyorsun, 31+6 da almak gerekmiyor mu? ay bu rapor mevzusu beni deli edecek![]()
canım sezeryan olacaklara 31 de diğerlerine 32 de veriyorlar raporu.
ondan 1 hafta erken alıyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
fmg 31+1 görünüyorsun, 31+6 da almak gerekmiyor mu? ay bu rapor mevzusu beni deli edecek![]()
Benim 5 hazirannnn![]()
hımmmm ii bari en son ben değilmişim...
ben 18 kilo aldım![]()
inşallah giden dişlere değer :)
alıyorum canım 3 haftadan fazla oldu kullanmaya başlayalı.
erken çıkıyomuşun ege ben 10-11 mayıs gibi çıkıyorum.
9 kilo az yaa Öyküm maşalllah sana.
benim toplam 13 kilo oldu.
ama ben şimdiden 18 kilo aldım:18::18:GEBELİKTE ALINAN KİLOLAR NEREYE GİDİYOR ?
Büyümekte olan cenin, gebelik sırasında aldığınız kiloların yarısından azından sorumludur. Kilo alma, vücudunuzdaki dokularda, sıvılarda ve vücut yağı depolarında oluşan değişikliklerin sonucu olarak da meydana gelir.
Gebelikte alınan kiloların bileşimi
Kilo alımının büyük kısmı son iki 3 aylık dönemde meydana gelir. Kadınların çoğu birinci 3 aylık dönemde 1-2 kg alır; ondan sonra haftada yaklaşık olarak 400 g’ lık kararlı bir artışla 20’nci haftada yaklaşık 4.5 kg, 30’uncu haftada yaklaşık 8.5 kg ve doğum zamanında yaklaşık 12.5 kg alınmış olur.
Ortalama 14.5 kilo alınan gebeliklerde;
Kan:1.5 kilo
Meme:1 kilo
Uterus:1 kilo
Fetus:3.5 kilo
Plesenta:1 kilo
Amniotik sıvı:1 kilo
Yağ,protein,vs:3.5 kilo
Su:2 kilo
Bebeğim geldikten sonra bütün bu kiloları nasıl vereceğim?
Fazla kiloların doğumdan sonra yerleşeceği korkusuyla, gebelik sırasında aldığınız kilolardan dolayı endişeye kapılabilirsiniz. Ne var ki, bu konuda yapılan çalışmalar, doğumdan hemen sonra ortalama yaklaşık 4 kg’ ın kaldığını ve bebeğinizin doğumundan 6 hafta sonra yalnızca 2 kg fazlanızın olduğunu gösteriyor.
Sağlık profesyonelinizin kilo almayla ilgili önerilerini izlerseniz, aldığınız bütün kiloları 8 ay içinde sağlıklı verme şansınız vardır
![]()
Ben 1 aydır rejimdeyim de ondan bence.. Birde ben hiç ödem olmadım hala alyansımı falan takıyorum.. Ondandır.. Senin kilonunda tamamı kilo değildir ödemdir..
cılek doktorun sana dogum tarıhını ne dıyorrr???eger normal olursa
canım üzülme senle aynı haftaya kadar çalışcaz :)) ben de burdayım fmg ege oykum bebeleri pışpışlarken biz çalışmaya devam ederiz haber bekleriz burda napak :))) valla şaka bi yana, en geç çıkacaz ama zaten inşallah 37.haftaya kadar çalışabilirim, daha erken ayrılmak istemem yani..
amaa biz de en son döncez işeben teee ocakta başlıcam işe
![]()
Fmg bende sendenim güzelim... Ben ilk 3 ay 1 kilo aldım... İlk 6 ay toplam 10 kilo aldım. Sonra iki kilo verdim.. Şimdi 1 kilo almışım... Allahım ne karışık dimi... Yani toplam başından beri 9 kilo almışım.. Ne komik dimi..![]()
ama senin şimdi zaten 31.hafta başlamış olmuyor mu? senin doktor farklı mı hesaplıyor acep :26:canım sezeryan olacaklara 31 de diğerlerine 32 de veriyorlar raporu.
ondan 1 hafta erken alıyorum.
canım üzülme senle aynı haftaya kadar çalışcaz :)) ben de burdayım fmg ege oykum bebeleri pışpışlarken biz çalışmaya devam ederiz haber bekleriz burda napak :))) valla şaka bi yana, en geç çıkacaz ama zaten inşallah 37.haftaya kadar çalışabilirim, daha erken ayrılmak istemem yani..
amaa biz de en son döncez işeben teee ocakta başlıcam işe
![]()
GEBELİKTE ALINAN KİLOLAR NEREYE GİDİYOR ?
Büyümekte olan cenin, gebelik sırasında aldığınız kiloların yarısından azından sorumludur. Kilo alma, vücudunuzdaki dokularda, sıvılarda ve vücut yağı depolarında oluşan değişikliklerin sonucu olarak da meydana gelir.
Gebelikte alınan kiloların bileşimi
Kilo alımının büyük kısmı son iki 3 aylık dönemde meydana gelir. Kadınların çoğu birinci 3 aylık dönemde 1-2 kg alır; ondan sonra haftada yaklaşık olarak 400 g’ lık kararlı bir artışla 20’nci haftada yaklaşık 4.5 kg, 30’uncu haftada yaklaşık 8.5 kg ve doğum zamanında yaklaşık 12.5 kg alınmış olur.
Ortalama 14.5 kilo alınan gebeliklerde;
Kan:1.5 kilo
Meme:1 kilo
Uterus:1 kilo
Fetus:3.5 kilo
Plesenta:1 kilo
Amniotik sıvı:1 kilo
Yağ,protein,vs:3.5 kilo
Su:2 kilo
Bebeğim geldikten sonra bütün bu kiloları nasıl vereceğim?
Fazla kiloların doğumdan sonra yerleşeceği korkusuyla, gebelik sırasında aldığınız kilolardan dolayı endişeye kapılabilirsiniz. Ne var ki, bu konuda yapılan çalışmalar, doğumdan hemen sonra ortalama yaklaşık 4 kg’ ın kaldığını ve bebeğinizin doğumundan 6 hafta sonra yalnızca 2 kg fazlanızın olduğunu gösteriyor.
Sağlık profesyonelinizin kilo almayla ilgili önerilerini izlerseniz, aldığınız bütün kiloları 8 ay içinde sağlıklı verme şansınız vardır
![]()
Ben 1 aydır rejimdeyim de ondan bence.. Birde ben hiç ödem olmadım hala alyansımı falan takıyorum.. Ondandır.. Senin kilonunda tamamı kilo değildir ödemdir..
31.haftamdayım canım çizelge nerden yapılıyo hiç dikkat etmedim
Ay ben teker teker yumurtluyorum ama şimdi aklıma geldi.. Gece tv izlerken uyuya kalmışım, yan yatıyorum ya kumanda girmiş göğsümün altına.. kalktım Allah'ım diyorum, göğüslerim ne kadar sert yatağa batıyo, iyice süt doldular demek ki artık.. aaa bi kaldırdım memeyi, altından kumanda çıktı :))) hamilelikten iyice beynim yandı galiba benim :)))
bi de inek gibi olduğum dün akşam iyice tescillendi, göğüsler artık ayrı bir birey gibi yatağın içinde kendi başlarına hareket edebiliyorlar büyüklüktennn![]()
Canım bende buna katılıyorum ... İlk gebelikte bende yaşadım, inanın gebelikte alınan 16 kilo ideal bence, çünkü o ilk 16 kilo o kadar çabuk gidiyor ki anlatamam.. Yani yemeye devam bile etseniz dikkat bile etmeseniz ilk 6 ay muhakkak gidiyor o kilolar.. Onun üstüne aldıklarınızda diyet gerektiriyor bence.. Yani bende öyle olmuştu.. Ama 27 kilo alan arkadaşım ise ilk 3 ayda vermişti, herhalde o çok ödem olmuştu..
benimkiler kibar kibar duruyo yerlerinde![]()