- 15 Aralık 2009
- 3.964
- 61
- 163
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #21.021
Kesinlikle çocuk 3 yaşına gelene kadar 2. dil öğrenmesi diretilmemeli.3 yaşından sonra 2. dil verilmesi gerekiyor.Bir yabancı dil öğretmeni olarak söylüyorum.İlk 3 yıl çocuğun anca ana dili oturuyor.Bu çok hassas bir konu.
Ay Luna..
bende aynı seyi yapmayı düşünüyordum.. bizim GMY anlattı kendiside oğlu için yabancı dadı filan tutmus..temizlik içinde ayrı bi kadın calısıyormus evde.. bi gün annesi oglunu yemeğe cagırmıs .. içerden gelen ses ''No mum oyun oynuyok '' olunca bu işte bi yanlıslık var demiş.. ve her iki calısan işten cıkarılms.. cocuk tutarsız oluyormus.. kreslerde de yavas yavas baslıyorlar dil öğretmeye nasılsa.. önce ana dilini düzgün öğrensin bebişler bocalamasınlar..
madem iş hukukundan sorular sorulmuş.. bi soruda benden gelsin.. şimdi ben bi yapıdenetim şirketinde çalışıyo görünüyorum.( doğru değil biliyoum ama yapı denetimlerde işler böyle yürüyo) sigortam tam yatıyor, ama ücrteimi eksik alıyorum, gidip çalışmadığım için.. bu doğum iznimi almak zorundamıyım ben.. ben doğum izni alırsam onlar benim imza hakkımı kullanamıyolar.. kısaca doğum iznini hiç kullanmama hakkım var mı.. zaten çalışmadığım için benimle ilgili bi sorun yok, izinli görünürsem onlar madur oluyor?
Ya öyle tabi de ben birtane beyaz beğendim hem kıza hem erkeğe uyar diye sonuçta beşik ortadan kalkınca bebek odası olduğu çokta belli olmaz diye düşünüyorum..hem 10 sene kullansak yetmezmi acaba :) sonrada genç odası alınır..Zaten şimdiki mobilyalarn ömrü nedirki ?
doğumdan sonraki 8 haftayı kullanmak zorundamıyımm peki? izinli olduğm sürede işveenin ödediği ssk düşüyor mu, bunu bilen var mı, istirahatte göstermesi gerekiyo ya?
evt cnm ta kendisi( allah ıslah etsin ne diyim.
kızlar 32. haftadamı ayrılacaksınız hep?
Önceden sorsalardı bebek hamilelik aman uff sıkıcı derdim:)
Hiiiç öyle anaç bi yanım yoktu:)
Kendime çok şaşırıyorum şimdi.
Bebeğimden başka bir şey düşünemez oldum.
Onu görmek ona bakmak için acayip sabırsızlanıyorum
Ve Fatmacım ağlayıp duruyoyorum böyle fotoları görünce,ya da bebekle ilgili şarkılar dinleyince:)
Bana erkek fatma derlerdi yav:)
Noldum ben böyle:)
Ama çok mutluyum ya:)
beni şimdilik 1 yastık arada da kocişim idare edio
bu soruyu crafty arkadaşımıza bırakıyorum
Ben 37 de düşünüyorum.. Allah güç kuvvet verirse tabi..
ay ben dogdugumd bile aglamamasım...
doktora götürmüşler bu kız aglamıyor diye ..
2 gün yatıp uyanmadıgım olurmus
annem tas kalpli der bana hep o yüzden..
ama bu ara değiştim cok ya.. ota b.ka aglayasım var..
dün gece nasıl agladım.. korkuyorum nasıl dogurcam bu cocugu diye..eşimde sasırdı garibim napacagını bilemedi.. ama nasıl aglıyorum hıckıra hıckıra..
kapıyı pencereyi kapattı benbişey yapıyorum sanacak komsular diyor.. bi yandan gülüyor halime..
ama ben cok ciddiyim .. cok felaket korkuyorum.. nasıl dogurcam .. sonrası nasıl olacak ..içimde kalsın hep yavrum.. tasırım onu sonsuza kadar. ayrılmamıs oluruz hem..
Ben 37 de düşünüyorum.. Allah güç kuvvet verirse tabi..
ay ben dogdugumd bile aglamamasım...
doktora götürmüşler bu kız aglamıyor diye ..
2 gün yatıp uyanmadıgım olurmus
annem tas kalpli der bana hep o yüzden..
ama bu ara değiştim cok ya.. ota b.ka aglayasım var..
dün gece nasıl agladım.. korkuyorum nasıl dogurcam bu cocugu diye..eşimde sasırdı garibim napacagını bilemedi.. ama nasıl aglıyorum hıckıra hıckıra..
kapıyı pencereyi kapattı benbişey yapıyorum sanacak komsular diyor.. bi yandan gülüyor halime..
ama ben cok ciddiyim .. cok felaket korkuyorum.. nasıl dogurcam .. sonrası nasıl olacak ..içimde kalsın hep yavrum.. tasırım onu sonsuza kadar. ayrılmamıs oluruz hem..
daha önce başıma gelmediğinden mali müşaviri arattırıyom bacıcavcav
Off normal doğumdan bende çok korkuyorum, normal doğumu beceremezmişim gibi geliyo, bide zaten tombulun tekiyim,kilo normal doğumu zorlaştırıyormuş galiba... Off ffatma yine aklıma getirdin, ben nasıl doğurcam bu çocuğu.. Içimde mutluyum ben yaaa:)
KİMİN İÇİNDE KALMIŞ BEBEKKKKK
İlla doğurcan meraklanma
okurken hem güldüm hem üzüldüm
ben de cok korkuyorum dogumdan ozellıkle normal dogumdan:26:
bu gıttıgımde doktora ben vagınısmus tedavısı oldum tekrar aynı travmayı yasamak ıstemıyorum normal dogum yapmıcam desem ne der acaba
tedavı olmadım ama eger o kadar pıtımı kurcalarlarsa tedavılık olurum kesın
hanı su 9 ay psıkolojıkmen bızı hazırlayacaktı,
ben daha beter oldum gıtgıde
may daktır der kiii
kilolu bayan özellikle normal doğum yaparsa sağlıklı olurrr
sezeryanda kilo dikiş yerlerine enfensiyon kaptırabilirrrrr
OFF BİZİM DAKTIR LAR AYNIMI ACABA:):) AYNI KAFADANLAR EN AZINDAN.. BENİMKİDE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYO AMA BENİM CESARETİM YOK.. ablamın doğumunda yanındaydım, ablamda çok idealistti, normal doğurcam ben dedi.. berbat bid oğum geçirdi... acaip korkuyorum öyle olacak diye..
ayy tırsıyorum napim.. kesecek bicecekler beni.. sonra her biryanım agrıcak.. birine muhtac olcam.. yavrumla nasıl ilglencem.. o an bayılırım gibi geliyor..
bende yaklastıkca kötü oluyorum..
sen sezeryan yap bacım bence..
yani ben normali zaten mümkün değil yapamam..
sezeryanıda tam uyutsalarmı yoksa epiduralmi olsa arada kaldım.. o anı görmek istiyrum ama uyuyup uyanıp hersey olsun bitsin alayım kucağıma kızımıda istiyorum..
ama KORKUYORUMMMMM...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?