2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlar sabah yazmıştım. arkadaşım ve bebeği geleceği için 10 gün falan pek giremeyebilirim.
eğer doğuran olursa kolay ve sağlıklı doğumlar dilerim. inşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız.
doğumda edilen dualar kabul olurmuş unutmazsak genel olarak kasım anneleri ve bebekleri için dua edelim birbirimize inşallah.
bu arada ayva yemek bebiş için çok iyiymiş cildi pürüzsüz olurmuş, gamzeli olurmuş. ayva çıkmış markette vardı.
bide hurma yemek doğumu kolaylaştırıyormuş. ben özellikle acve hurması getirttim umreden.
Meryem suresi okuyan da kolay doğururmuş bolca okuyalım inşallah.
hepinizi öpüyorum :54:

ya sizin 3 boyutlu, 4 boyutlu dediğiniz bebeğin şu şekilde göründüğü ultrason mu, başka bişeymi?

ay bu bebek kimin
netten mi buldun
çok güzelllllllllllllll

Serum fizyolojik ne oluyor ki?:26: Ben onu ilk kez duyuyorum. İyi birşeyse alırım tabi. :9: Ben kulaktan ölçer aldım Braun'un, kutusunda duruyor. Açmadım henüz. Ama iyidir herhalde 1 saniyede ölçüyormuş.

Kızlar size bir soru;

Eğer sezeryan olmamız gerekirse doktorun verdiği bir tarihte mi sezeryan olmak daha iyidir? Yoksa sancıları bekleyip, bebeğin normal gelmesini bekleyip o vakit sezeryana mı girmek daha iyidir? :26:

sezeryanı dr sölediği zaman yaparlar cnm sormuo onu zaten
nedeni ne bilmiorum ama 38-39 da alıo sezeryana sancı gelmeden + o sancıyı çekeceksen sezeryan niye ki

Maşallah barekallah. hadi hayırlısı. az kaldı iyice doğuma:16:

Oy maşallah, tosuncuk kocaman olmuş demek ki, Allah nazarlardan korusun. Sağlıkla gelsin. Benim kızım da 32+0da 2 kg'dı, haftaya randevumuz var, bakalım 34+1'de kaç olacak... 2500gr olur mu ki diyorum ama bilemem tabi, değişebiliyor haftalık aldığı gr'lar. Sağlıklı olsunlar da... :16:

ayy iyice heyecan bastı banada 20 kasım bekliyoduk.40 günümüz varken 20 ye düştük resmen.bende 2500 oldu mu acaba diyodumda bizimki abartmış biraz:1: ama valla 36yı beklemeden çıkmak yok diyorum. kasımı görelim barii :))

Günaydınnn.. sabahın 6 sından beri uyuyamadım.erkenciyim aç karnına uyuyamadım.eşimi işe yolladım bi güzel kahvaltı yaptım. kızım kıpır kıpır kahvaltı yapınca rahatladım.kızlar ben 1 haftadır falan yürüyüş yapmıyorum. yürüyüşe devam eden var mı merak ettim. havalar soğudu akşam yemeğinden sonra çıkıyorduk..

Biz yürüyüşlere hala devam ediyoruz, hatta sonrasında doktorun verdiği kitapçıktaki egzersizleri de yapıyorum
Zaten doktora her gittiğimde bana değil direk eşime soruyor yürüyüşlere devam dimi diye, hani böyle eşin arada sıkılsa istemese bile sen mutlaka ikna et, yardımcı ol yaptırt der gibi bir hali var doktorun
Normal doğuma faydası varmış, aylardır o kadar yürüyoruz gerçekten bir faydasını görürüz umarım

ya sizin 3 boyutlu, 4 boyutlu dediğiniz bebeğin şu şekilde göründüğü ultrason mu, başka bişeymi?

evet cnm bu, ne kadar güzel ve net bi foto bu bööle.. bizimki bööle net vermedi hiç sıpa, 7. ayda anca alabildik...

slm kızlaaaaar biz doktordan geldik oğluşumla 2900 olmuş bebişimm:53: 32+1de 2 kiloydu. 900gr almış önde gidiyo bide doktor 38 haftalık gibi görünüyo dedi bana. normal doğum olmaz artık dedi buna sevinmedim desem yalan olur :)) bende dedim doğum ne zaman olur dedi fazla bekliyceğede benzemiyo başı aşağda epey dedi.nst verdi bi tane doğum ağrısı çıkmış dedi. ben hiç bişey hissetmiyorum aslında ağrı falan yok yani:44: çoğalırsa gel yine dedi.ay tırstım valla.2 hafta sonraya randevu verdi son tahlilleri yapalım sezeryana gün verelim dedi. kasımın ilk haftası gelcek oğluş bayramı bizimle geçircekmiş :64: :64::64:

oyy maşallah kuzuyaaaa... hadi bakalım sağlıkla gelsin, bayrımı oğluşunuzla geçirin inş canım :16:

kızlar ya ben 34 haftaydayım ama bana hala 3 boyutlu ultrasyoın yapılmadı neden acaba?

benm dr da var, her gittiğimde bakıo emme göstermio kendini sıpaaa

Serum fizyolojik ne oluyor ki?:26: Ben onu ilk kez duyuyorum. İyi birşeyse alırım tabi. :9: Ben kulaktan ölçer aldım Braun'un, kutusunda duruyor. Açmadım henüz. Ama iyidir herhalde 1 saniyede ölçüyormuş.

Kızlar size bir soru;

Eğer sezeryan olmamız gerekirse doktorun verdiği bir tarihte mi sezeryan olmak daha iyidir? Yoksa sancıları bekleyip, bebeğin normal gelmesini bekleyip o vakit sezeryana mı girmek daha iyidir? :26:

dr un verdiği daha iyi sanki, normal doğum sancısı çekip sezeryan olmak daha zor gibi gelio bana

arkadaşlar ben tickerimi ekleyemedim nerden ekliyoruz?:30:

profil bölümünde çizelge var cnm, ordan ekleyebilirsin

ay bu bebek kimin
netten mi buldun
çok güzelllllllllllllll

nedeni ne bilmiorum ama 38-39 da alıo sezeryana sancı gelmeden + o sancıyı çekeceksen sezeryan niye ki

evet netten buldum canım, resmide kaldıramadım:) benim sıpanın bu kadar net resmi yokki, eli hep yüzünde...

benim en çok korktuğum şey o.. saatlrce sancı çekip, sezeryan olmak.. sezeryan olunacaksa doktoru dinlemek lazım bence.. benim daktır 38 bitsin 39 dan bikaç gün aldığında alırız dedi. tabii bi aksilik olmaza.ben doktorumun sözünden çıkmam:)

ay bu bebek kimin
netten mi buldun
çok güzelllllllllllllll

Yani doktor dese ki sezeryan olman gerekiyor, şu tarihte yapalım, bebek daha doğuma hazır değilken onu anne karnından zorla çıkartıyormuşuz gibi geliyor. Ama normal doğum vaktini beklersek o çıkmak istediği daha doğrusu çıkmaya hazır olduğu vakit onu oradan alıyoruz gibime geliyor. Yani 38. ya da 39. haftada alalım dese bebek normalde 40.haftaya kadar kalması gerekse, ona haksızlık yapmışım gibi hissederim diyorum. Saçma belki ama öyle bir korkuya kapıldım. Kaldı ki doktorum normale engel bir durum yok şuan diyor. Ben ihtimalleri düşünüyorum.:18:

Kızlar evet ya biraz daha dayanın, yormayın kendinizi. Bebikler de acele etmesin, durdular durdular, biraz daha dursunlar orada. :)

Benim kız da bu aralar çok hıçkırıyor. Resmen gece gündüz hıçkırık seansları düzenliyoruz. Uykumdan uyarıyor beni. Bu kadar çok hıçkırması iyi midir bilemiyorum.

Bir de kızlar benim geceleri çok bacaklarım ağrıyor. Aslında tam bir ağrı değil de huzursuzluk hali. Hani uykunuz gelir, bacaklarınızı nereye koyacağınızı bilemezsiniz. Öyle bir durum. Bu aralar fazlasıyla arttı. Bacaklarımın arasına yorganı alıyorum, yine rahat edemiyorum. 3.bir yastıkla yatıyoruz, onu bacaklarımın arasına alıyorum, o da olmuyor. Bazen bacaklarımı birbirinden o kadar uzağa uzatıyorum ki korkuyorum doğum filan başlar mı diye. Başlar mı sizce? Yani bacaklarınızı birbirinizden çok ayırdığınızda? Ama napıyım o kadar çok ki bu huzursuzluk hissi, bacaklarımı nereye koyacağımı bilemiyorum. :( Benden başka yaşayan var mı bunu?

Erken doğum riski taşımıyosan bacakları ayırmanın tetikleyici bir etki yaptığını düşünmüyorum ben şahsen
Her gün mutlaka gebelik egzersizlerini ve sonrasında bacak germe hareketlerini yapıyorum ben bacakları böyle pergel gibi açarak
Ki artık yarın 37. haftam bitiyor, başlasa çoktan benim başlardı heralde

günaydın hatunlar, gece 3 ten beri yağmur yağıyo burda.. zaten 2 de yatmıştım 3 te uyandım bi dahada uyuyamadım.. oğlum delirdi galiba, sabaha kadar hiç durmadı ve benide uyutmadı..artık beni sallıyo tekmeleriyle, maşallah oğluşuma..

iboum geçen gece üyamda seni gördüm, yeni seni tanımıyorum ama senmişsin güyaa..araba kullanıyodun arabanın plakasıda iboş:37::37::37::37: trafikte tartışıyoduk güya, plakanı görünce sen olduğunu anlıyomuşum.. ama çok zayıftın rüyamda:)

bu arada hala araba kullanmaya devam eden var mı.. ben kullanıyorum eşim istemiyo artık, trafikte korkacaksın heyecanlanacaksın başıma iş açacaksın diye..

Ben de hala kullanıyorum ama çok uzun mesafeli yerlere gitmiyorum, hastaneye ve yakındaki alışveriş merkezlerine filan o kadar
Zaten göbüşü sığdırmak biraz zor oluyor direksiyonun hemen önüne :9:

Erken doğum riski taşımıyosan bacakları ayırmanın tetikleyici bir etki yaptığını düşünmüyorum ben şahsen
Her gün mutlaka gebelik egzersizlerini ve sonrasında bacak germe hareketlerini yapıyorum ben bacakları böyle pergel gibi açarak
Ki artık yarın 37. haftam bitiyor, başlasa çoktan benim başlardı heralde

Ben hiç gebelik egzersizi ya da yürüyüş yapmıyorum. :( Tek yaptığım uyumaya çalışırken bacaklarımı pergel gibi açmak. Yoksa uykuya dalamıyorum. Bacaklarımdaki ağrı yüzünden. :( Ahh bir de normal doğum düşünüyorum, olursa zor olacak sanırım, gizliden korkuyorum sanırım, doktor sezeryan dese mutlu olur muyum acaba?:26:

ya ben dicektim görebilir miyiz die ama doktora o kadar soru soruyorum ki adamın benı kovmasından korktum:53: bizede bi kere suratını gösterdi bende masa üstü yaptım bakıp bakıp şaşırıyorum..benım mi bu diye:)

bu hastane nersi ya.. ay bide özelse kafayı yerim ben..

aynen bu tatlım.. ben her muayenemde alıyoruz foto ama maalesef anasının bag dokusundan kızımın net resimleri cıkmıyor senin örnekteki gibi...

aynen bu canım. bu arada bol dan haberi olan var mı?

yok maalesef.. artık işyerindede değil ki kuzenlerimi salayım caddedeki bankalara sorsun hamile biri vardı burda nerde diye..telini de bırakmamıs faceteki listeye..

slm kızlaaaaar biz doktordan geldik oğluşumla 2900 olmuş bebişimm:53: 32+1de 2 kiloydu. 900gr almış önde gidiyo bide doktor 38 haftalık gibi görünüyo dedi bana. normal doğum olmaz artık dedi buna sevinmedim desem yalan olur :)) bende dedim doğum ne zaman olur dedi fazla bekliyceğede benzemiyo başı aşağda epey dedi.nst verdi bi tane doğum ağrısı çıkmış dedi. ben hiç bişey hissetmiyorum aslında ağrı falan yok yani:44: çoğalırsa gel yine dedi.ay tırstım valla.2 hafta sonraya randevu verdi son tahlilleri yapalım sezeryana gün verelim dedi. kasımın ilk haftası gelcek oğluş bayramı bizimle geçircekmiş :64: :64::64:

oy oy masallah..

ne yedinde senin sıpa aldı 900 gr mı 2 haftada.. az de hele.. bizde uygulayalım...

sagol canım cevabın icin.. yani benim acımdan bunların kasılma olma ihtimali yok boyle kasılma mı olur dirsek hareketi balık hareketi gibi.. tamam sertlesme benim de oluyor arada ama ben resmen icimden de bebegimin oynadıgını cok iyi hissedebiliyorum...icimi ferahlattın.. beni artık haftaya sokar herhalde nst ye diye dusunuyorum dr., 35 olacagim kismetse..

verdigin bilgiler icin cok tesekkurler tatlım ben de resimlerden elijada olmadigini anlamıstım zaten o delikli yarım atlet kısmının yani sadece askıları acılıyor demek..
cunku soyle bir durum var ben yaz kıs o tarz ince askılı atletler kullanıyorum belim kapansın diye muhakkak icime giyecegim dogumdan sonra da pratik olması acısından destekli olanlarından almam gerekiyor.. is yerima yakın nbb satan bi yer var bi ara bakiim.

bu arada ben dun mothercare den normal sutyen gibi olan emzireme sutyeni aldım penye olmayan buldum yani baya destekli gibi dısarı cıktıgımda giyebilecegim.. fiyatı yuksek 44 lira ama lazımdı aldım..hatta ikinci si 50% de kampanya varmıs.. bi bak istersen...

bu arada tebrik ederim baya bir yuku hafifletmissin tatlım işlerini halletmissin :71::71::64::64:

bakayım oraya da ben.. keske tr de online alısveriş imkanı olsa mothercareden .. cok büyük eksiklik nasıl yapmazlar anlamıyorum..

teşekkür ederim canım.. böyle erken dogum haberleri olunca insan tırsıyor ve bianda hallediveriyor herseyi..

Kızlar size bir soru;

anam bizim burda boğaiçililere diyolar.. ahretlik sorular soruyosunuz diye.. seninkide o hesap..

ama bilemiceğim.. kanala girmeden alınması gerek diyolar ama normal diye girip sezeryana dönenlerde var.. demekki tarih olmasa da olur gibisinden mantık yürüttüm.. bildiğimden değil.. ciddiye almayın dra soralım mutlaka...
arkadaşlar ben tickerimi ekleyemedim nerden ekliyoruz?:30:

profildeki çizelge kısmına canımmm..

Son düzenleme:
Selam canlarım:)
Nasıl özlemişim okumayı:)
Neler olmuş neler maşallah,çok sevindim cicili adına erken merken aman olsun kavuştu ya:)
Ezken ne yaptı bilmiyorum bakıcam birazdan geçmişe biraz:)
Özledim sizleri:46::52:

Ben de hala kullanıyorum ama çok uzun mesafeli yerlere gitmiyorum, hastaneye ve yakındaki alışveriş merkezlerine filan o kadar
Zaten göbüşü sığdırmak biraz zor oluyor direksiyonun hemen önüne :9:

he he bid eo sorun var dimi:) şimdilik benim göbek sığıyo bi sorunumda yok ama eşim uyuzlanmaya başladı.. tarfikte biriyle tartışırmışım, heyecanlanırmışım.. beni mi dşnüyo oğlanı mı çözemedim ama.. oğluşu kıskancam bu gidişle:):18:

Ben hiç gebelik egzersizi ya da yürüyüş yapmıyorum. :( Tek yaptığım uyumaya çalışırken bacaklarımı pergel gibi açmak. Yoksa uykuya dalamıyorum. Bacaklarımdaki ağrı yüzünden. :( Ahh bir de normal doğum düşünüyorum, olursa zor olacak sanırım, gizliden korkuyorum sanırım, doktor sezeryan dese mutlu olur muyum acaba?:26:

normalden korkuyoruz galiba ondan sezeryan dediklerinde hemen atlıyoruz. benim dr. sezeryanolabilir dediğinde benim yüzümdeki pis sırıtmayı görmüştür herhalde:27::27: (ki ben hep normal olmak istiyorum)
bilinçaltı korkularımı salıverdim gitti:60::60:

Back
X