2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ewet yaa aslında benım dr normal olma konusunda bıraz ısrarlı yoksa sımdıye alırdık ıllakı catı muayenesı yapacak onu beklıo gun ıcın acayıp derecede korkuom o muayeneden emınım benımcatım dardır yıne sezeryan olacam ama bakalım yarın ne olacak kesınlıge kavusacak
bız dr gıdecez senle dıcak kı haftaya gel alalım ole olacak heralde bu gıdısle dıom crafty bılmıom onun normal olabılır o beklıyebılır bızınkıler koca kafalı oldugu ııcn ole olacak gıbı:)

Benimki değil kafa küçük hatta benimkinin bi hafta geride. Crafty'nin Nil'i çıktı çıkacak o kadar girdi yani kanala. Onada banada normal diyorlar. Ama benim zaten normal doğurtamazlarsa sezeryana alınan bir hastanem var. Devlet politikası. Perşembe gidicem bende. Konuşucam artık. Boru mu 38 oluyoruz dimi ama.

Kafası kocamandır. Bu kadar. Bİ sorun olsaydı doktor söylerdi. Çünkü doktorlar olumsuzluklara duygusal açıdan bakmıyorlar. Direkt süprizle karşılaşmayalım diye baştan söylüyorlar kötü olan herşeyi. İçin rahat olsun. Kocan tarafından birileri vardır mutlaka koca kafalı (:27:) ona benzemiş de çık işin içinden kocan bile olsa moralini bozmasına izin verme. Ve gerçekten benim kızımında bir böbreği diğerinden biraz büyük genişleme var pattadanak söylüyorlar. iyice incelensin önemli olabilir dedi doktor diğer doktor sınılar dahilinde merak edilecek bir şey yok dedi. Yani olaya duygusal bakmıyor doktorlar.

canım benim doktorun yorumu
" heyttt beee tam türk bu kız koca kafalı !"

Ya zaman azaldıkça ben çok heyecanlanıyorum. Çok merak ediyorum kızımı. Doktorumuzu değiştirdik bu arada, Bodrum'da doğum yapmayacağım, İzmirDe annemin yanında olacağım. Bu sebepten Egepol Hastanesinden Gökalp Bey'e gitmeye başladım. İzmir'li arkadaşlar belki duymuşlardır. Sağolsun çok ilgilendi. Bir de kzıımla ilgili yeni bilgiler verdi. Adam kafatasına bakarak ailede göçmenlik olduğunu anladı ya :9: Çok eğlendik. Bir de kuzum daha popo üstü duruyor. Böyle giderse 8-10 kasım gibi sezaryen yaparız dedi. Ama %75 ihtimalle döner dedi. Benimki hala çok hareketli, yeri geniş herhalde minnoşumun :emir_bebek: Normal çok istiyorum ben de sizler gibi. Sakıncası olmazsa epiduralli olabilir ama azıcık bile skıntı yaratacaksa bebeğime onu da istemem. Hepimizin hakkında hayırlısı inşallah. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Canım hayırlısı olsun doktorun. Ben de Egepole gidiyorum. Benim doktorum Dilek Hanım. Hamile kalmadan önce akıntı şikayetlerim nedeniyle muayene olmam gerekiyordu. ilk muayenemdi ve korkuyordum. o yüzden bayan olsun istedim. İyi ki de ona gitmişim çünkü muayene çok rahat geçti doktor hanım beni tatlı diliyle acayip rahatlattı. O nedenle hamilelikte de Dilek Hanım tercih ettim. Gökalp Bey'in de gerçekten çok iyi bir doktor olduğunu biliyorum çünkü çoğu insan onu tavsiye ediyor. Eşimin halasının kızının doğumunu da o yapmış o da çok memnun. Yani için rahat olsun derim. Bu arada doğumu normal istiyorsan mesai saatlerine denk gelmezse kim nöbetçiyse doğuma o giriyormuş. Benim de Kasımın 2. haftası gelecek bebeğim kısmetse. 8-10 kasım gibi sana sezeryan yaparız dediğine göre acaba bayramda Gökalp Bey mi nöbetçi. Eğer öyleyse benim doğumuma da girme ihtimali var. Normal doğum istediğim için doğumun mesai saatlerinde olma olasılığı düşük gibi duruyor o nedenle kendimi hiçbir doktora odaklamak istemiyorum sonra hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum neticede hepsi doktor iyi olmasalar o hastanede de durmazlar. Hayırlısı neyse o olsun inşallah..

merhabalarrrrr......
hiç okumadan önce yazayım dedim umarım ters giden birseyler yoktur
biz doktordaydık bugün kızım 47 cm ve 2550 olmus yani 2 haftada 500 grdan fazla almış en son çok kilo almıyodu bu açıdan sevindirici benim doktor taktı yine düzenlenmiş adet tarihine simdide bebiş 35 haftalık cıkıyo onun düzenlediğiyle uyumlu saglık ocagıda senin kendi adet tarihin diyo saştı yine bu iş bakalım kime göre dogacak Deniz'im
haftaya çatı muayenesi yapacak gerildim şimdiden ona göre dogum normal olur mu diye değerlendirecek simdilik hersey normal ama bizde haberler böyle.....
ayın 20sinden sonra heran bekle diyo bide....

Son düzenleme:
slm sedus benim bugün kontrol vardı iki haftada 900gr almış.2900.bende ne güzel seviniyodum ama gıcık kocam benim içime kurt düşürdü şimdi sinirlerim bozuldu resmen.doktor başı büyük normal olmaz dedi hatta 38haftalık gibi görünüyo dedi.bende hep iki hafta öndeydi dedim daha sonra nst falan verdi bende bebiş tombiş olmuş diye sevine sevine dolandım.eşimde taktı niye başı çok büyükmüş diye kurcalamaya başladı benim kafa zınk etti.ama olumsuz bişi varsa söylerdi demi:43: sadece iki hafta sonra gel doğum için gün veriyim flan dedi.off içim sıkıldı ben ne salağım yaa 2 hafta var daha gitmeye.gerçi 32+1de 36+2bpdsi ozaman iki dr gitmiştim normal gelişimi diyodu.ayy daral geldi bana bişeyler söyleyin :((

güzelim canını sıkma, dr asla saklamıolar bişi varsa, pat die sölüolar. sağlıkla gelsinler yeter. hem bak kocanın sülalede varmış :) hiç takılma :34:

hayırlı geceler arkadaşlar ne zamandır uğramadım aranıza nassınız bakim???

canımmmm hiç üzülme ben kızımı plesenta yaşlanmasından sezeryanla 37 haftalıkken doğum yaptım en son gittiğimde artık bebek hiç beslenemiyor müdehale edelim dedi doktorum ona güvendim bende 36+5te 2600 kg sağlıkla çıktık hastaneden her taş zamanla yerini buluyor ne olur üzülme kendini yıpratma olur mu?sen kontrollerini ol dr alalım dediğinde doktoruna güven ve al bebişini kucağına hayırlısıyla sormak istediğin birşey olursa çekinme sor cevap veririm her zaman ama üzülmek yok pozitif düşüneceksin ki öyle olsun...
şükür ki oğlumda sorun yok şimdilik hakkımızda hayırlısı...

:71: :71: :71:

teşekkür ederim canım ya,şimdilik durum normal görünüyor ölçüleri haftası ile uyumlu,kan akışı normalmiş.çarşamba gideceğim tekrar.sık kontrol etmek gerekiyormuş anladığım kadarıyla. 2 farklı doğumevinin aciline gittim oradaki doktorlar söyledi çarşambada normal muayeneye gideceğim.bakalım ne olacak bende meraklanıyorum artık.hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.şimdilik hareketleri takip ediyorum ama nekadar sakin olsamda o hareketleri takip etmek paranoyak yaptı,rüyamda hareket etmediğini görüp uyanıyorum sürekli falan. doktora gideyimde canım,aklıma takılan bir şey olduğunda sorarım sana. şuan 34+5 teyim.bakalım gidişat ne olacak teşekkür ederim ilgin için.

ARKADASLAR BENIMDE 27 HAFTA 5 GUNLUKKEN BASLADI pLASENTA YASLANMASI AYRICA HIERTANSIYONUM VAR ZEYNEp KAMILDE DOGUM DUSUNUORUM SUANDA 32 HAFTALIK OLDUM BAZI DOKTORLAR ERKEN DOGUM YAARSINDIOLAR BAZILARI TANSIYONDAN DOLAYI SEZERYAN OLUR DIO, BAZILARIDA 40 HAFTAYA KADAR BEKLENEBILIR DENIO KIME INANICAGIMI SASIRDIM BASIDAN BÖLE BISEY GECEN VARMI LUTFEN YARDIM ETSIN:50::50::50::50:

canım bende aynı durumu yaşıyorum erken yaşlanmayı yani bana doktorun dediği şuydu: bundan çok daha kötü durumdaki bir plasenta ile 40 haftalık doğumda yapılabilir ama bundan daha iyi durumdaki plasentanın bebeğe faydası olmayabilir ne olacağını bilemeyiz dedi.doğumevine gitmem gerektiğini söyledi,40 hafta bekleme riskini her doktor göze almaz bebeğe kan gitmemesi ihtimaline karşılık.sen 37yi doldurursan alırlar büyük ihtimalle dedi.daha sonra 2 farklı doğumevinin aciline gittim.şuan durumun normal olduğunu söylediler ( uumarım öyledir) çarşamba günü doğumevinde muayeneye gideceğim bakalım ne diyecekler.açıkçası bende 40 haftaya kadar bekleme riskini göze alamayabilirim.çünkü çok ilerlediğini bu haftalarda 2 seviye olması gerekirken bendekinin 3. yani en fazla seviyede olduğunu söyledi acildeki doktor.bilemiyorum artık ne olacak

elcinalpaslan canım gördüğün gibi aynı problem bizde de var.ne güzel doktorun içini rahatlatmış,bizim gidişatta aynı görünüyor yani erken anne olacağız sanırım.sende gelişmeleri buraya yazarsan birbirimizi rahatlatırız enazından.gidişatı bildir tamam mı?

ayrıca kızlar akıntı bende de var.kaşınma koku falan yok sadece yoğun bir akıntı.doktor bana haricen kullanılacak bir krem verdi ama bende mantar yok biliyorum bunu.daha sonra 2 farklı doktora daha gittiğim için,idrar tahlillerinde idrar yollarım temiz çıktı zaten.anladığım kadarıyla akıntı normal.

güzelim canını sıkma, dr asla saklamıolar bişi varsa, pat die sölüolar. sağlıkla gelsinler yeter. hem bak kocanın sülalede varmış :) hiç takılma :34:

evet kocam ve kardeşleride koca kafalı zaten. ay ne bileyim bana stres yaptırdı boşuna.doktoruda yeni değiştim ya tabi başından beri böle ilerlediğini bilmiyo diyede böyle dedi herhalde. biraz önce tüm ultrason kağıtlarımı çıkardım. 30da 34, 32de 36, 34te de38 çıkmış bpd yani baş çevresi. diğer doktorumda hep normal dediğinden kafaya takmamıştım şimdiye kadar.

evet kocam ve kardeşleride koca kafalı zaten. ay ne bileyim bana stres yaptırdı boşuna.doktoruda yeni değiştim ya tabi başından beri böle ilerlediğini bilmiyo diyede böyle dedi herhalde. biraz önce tüm ultrason kağıtlarımı çıkardım. 30da 34, 32de 36, 34te de38 çıkmış bpd yani baş çevresi. diğer doktorumda hep normal dediğinden kafaya takmamıştım şimdiye kadar.

Ağladığına değdimi :50::50::50: Babasına benzicekmiş işte. Benimde geçende doktor değişti. Kadın deli etti yok böbrekte büyüme şöyle yok plesaenta biraz önde gibi. Felaket tellalı mübarek. Birde aşağıya inin orda daha kapsamlı baksınlar dedi. İndim gebe polikliniğine herşey normal haftasıyla uyumlu plesenta normal böbrekteki büyüme çok sorun değil sınırlar dahilinde dedi. yani doktor değişince de olmuş olabilir. Eşin önce kendi sülalesine baksın. Küs ona seni üzdü diye.

iyi akşamlar kızlar..
bu kasılma denen şey nasıl oluyo? bugün acaip bişiler hissediyorum
hep bebeğin ayağı falan zannediyordum tam midemin orada oluyor?
orada bi şişlik oluyo sonra gidiyo? nedir sizce? 33.haftamdayım.

Ağladığına değdimi :50::50::50: Babasına benzicekmiş işte. Benimde geçende doktor değişti. Kadın deli etti yok böbrekte büyüme şöyle yok plesaenta biraz önde gibi. Felaket tellalı mübarek. Birde aşağıya inin orda daha kapsamlı baksınlar dedi. İndim gebe polikliniğine herşey normal haftasıyla uyumlu plesenta normal böbrekteki büyüme çok sorun değil sınırlar dahilinde dedi. yani doktor değişince de olmuş olabilir. Eşin önce kendi sülalesine baksın. Küs ona seni üzdü diye.

çemkirdim kendisine zaten sen koca kafasın oğlunda senin gibiymiş demek dedim. doktor değişimi çok zor gerçekten diğeri başından beri gelişimini bildiğinden hep normal normal diyodu.bu insancık böle ortadan konuşuyo diye anlayamıyomda. insan ikilemde kalıyo.sanada geçmiş olsun bu arada neyseki normalmiş şükür.

iyi akşamlar kızlar..
bu kasılma denen şey nasıl oluyo? bugün acaip bişiler hissediyorum
hep bebeğin ayağı falan zannediyordum tam midemin orada oluyor?
orada bi şişlik oluyo sonra gidiyo? nedir sizce? 33.haftamdayım.
kasılmaya benziyo ama önemli olan kasılma olması ya da olmaması değil sıklığı ve düzenli olup olmadığı. günde bir kaç kerenin bi sakıncası yok ama sık oluyosa doktora görün derim benim gibi bi kaç arkadaş daha var burda kasılma engelleyici ilaç kullanıyoruz.

bnm gbı bas agrısı ceken varmı kızlar ya..? bı yandan kasılıyorum bı yandanda bu agrı neredeyse saat 5 ten berı boleyım..

kasılmaya benziyo ama önemli olan kasılma olması ya da olmaması değil sıklığı ve düzenli olup olmadığı. günde bir kaç kerenin bi sakıncası yok ama sık oluyosa doktora görün derim benim gibi bi kaç arkadaş daha var burda kasılma engelleyici ilaç kullanıyoruz.

bu akşam başladı, sanki midemin orda kafası duruyo sonra geri çekiyo gibi, çok sert karnım.
sonra bi hareketlenme oluyo, bebeğin hareketi bu diyorum ama.burda okuduklarıma da bakarsak kasılma da olabilir.
ayırt edemiyorum.

bnm gbı bas agrısı ceken varmı kızlar ya..? bı yandan kasılıyorum bı yandanda bu agrı neredeyse saat 5 ten berı boleyım..

ayyy bennn!!! saatlerdir agrio :58: ögleden sora az uyudum kalktigimda ince ince agriodu gecer dedim gecmedi bi minoset attim hafifledi ama gecmedi simdi yine siddetlenio bitane daha icicem üfff :95:

ayyy bennn!!! saatlerdir agrio :58: ögleden sora az uyudum kalktigimda ince ince agriodu gecer dedim gecmedi bi minoset attim hafifledi ama gecmedi simdi yine siddetlenio bitane daha icicem üfff :95:

hemen arkasından 1-2 kesme şeker ye hemen kana karışıp etki etsin

Sanada cok gecmis olsun canim benim,umarim gecsin diyecem ama gecmiyor maalesef Artik tek ilacimiz sabir hepsi bitecek insallah..

amin canım benim, sabretmekten başka çaremiz yok haklısın, sıkıntı yaşadıkça hayırlı evlatlar olurlar diye dua ediyorum, Rabbim hastalıklarımıza şifalar verir bebeklerimiz iyi olur inşAllah, senin bebişi nasıl döndürücekler annesi, vakitte az kaldı değil mi döndürmek için, inşAllah sıkıntısız sonuç alırsınız, güzel haberler verirsin himmelcim ben bu durumdan sıkıntı yaşayınca kimse yaşamasın diye dua ediyorum

sonunda okudum geçmişi şükür iyi herkes
Tarkul cum geri sayım başlamış insallah saglıkla kavusursun yavruna

Askıs paketi cumartesi kargoya verdik umarım iyi günlerde kullanır oğlusun

Simiramiscim kaynanalarla ilgili tavsiyene uyuyorum cvp için tsk ederim

bende kendim yazıp kendim okuyorum ama neyse yazıcam yinede
haftasonu seker siparişini verdik deniz yıldızı seklinde telde foto var atabilirsem pc ye ekleriim burayada simdi hazırlayacaklar dogum olunca haber vericez yarım saat içinde etiketleyip gönderecekler
kapı için tülde aldım
bugünde halıları gönderdim doktorum iyisin artık deyinde temizlik işinide hallettireyim dedim Antalya da hava berbat o yüzden cumartesi yapılacak temizlik...
babişkomda mobilyalarla ilgileniyo 7ila10 içinde oda da geldimi hazırız tabi bide anneanne gelsin diye bekliyoruz böyle işte bizdende....

Son düzenleme:
Canım hayırlısı olsun doktorun. Ben de Egepole gidiyorum. Benim doktorum Dilek Hanım. Hamile kalmadan önce akıntı şikayetlerim nedeniyle muayene olmam gerekiyordu. ilk muayenemdi ve korkuyordum. o yüzden bayan olsun istedim. İyi ki de ona gitmişim çünkü muayene çok rahat geçti doktor hanım beni tatlı diliyle acayip rahatlattı. O nedenle hamilelikte de Dilek Hanım tercih ettim. Gökalp Bey'in de gerçekten çok iyi bir doktor olduğunu biliyorum çünkü çoğu insan onu tavsiye ediyor. Eşimin halasının kızının doğumunu da o yapmış o da çok memnun. Yani için rahat olsun derim. Bu arada doğumu normal istiyorsan mesai saatlerine denk gelmezse kim nöbetçiyse doğuma o giriyormuş. Benim de Kasımın 2. haftası gelecek bebeğim kısmetse. 8-10 kasım gibi sana sezeryan yaparız dediğine göre acaba bayramda Gökalp Bey mi nöbetçi. Eğer öyleyse benim doğumuma da girme ihtimali var. Normal doğum istediğim için doğumun mesai saatlerinde olma olasılığı düşük gibi duruyor o nedenle kendimi hiçbir doktora odaklamak istemiyorum sonra hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum neticede hepsi doktor iyi olmasalar o hastanede de durmazlar. Hayırlısı neyse o olsun inşallah..

Haklısın, pek şartlamıyorum kendimi. Dilek Hanım da iyiymiş. Zaten hastane genel olarak iyi görünüyor. İçim rahat benim. Bodrum'da doktor bulmak zor. Buradaki doktorum da çok iyiydi ama doğum için 3500 TL. istedi. Bir de hastaneye verilecek. Allahtan benim de eşimin de ailesi İzmir'de. Gökalp Bey ve Egepol şans oldu benim için. Doğum da normal olsun da, kim doğurtursa doğurtsun:9: Zaten doktorum maharetli olması asıl sezaryende önemli. Annem kardeşimi evde, mahalle ebesiyle doğurmuş, hastaneye yetişememiş de. Ama kendi yatağımda olmak müthiş rahatlattı beni diyor. Ne güzel olurdu aslında :9:

kızlar size bi soru sormak istiyorum bende akıntı oluyor çok acayip bi şey sizlerdede oluyormu acaba son iki aydr var

canım bende akıntı bir ara çok olmuştu özellikle çok hareket edince ve yürüyünce yine çok akıntı oluyorum hatta bazen korkuyorum yogun nemlilik hissedince acaba suyum mu geldi nişanım mı geldi diye, ama yine doktora sor canım ihmal etme, normal bir durumdur inşAllah

Back
X