2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Smurfie resmen doğum başlamış. :52: Hadi Allah kurtarsın, bir avazda inşallah... Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Bize de güzel haberlerini ver tez zamanda. Darısı başımıza. :52:

Çok heyecanlandım bu haberi okuyunca. Gözlerimden uyku akıyor. Gece pek uyuyamadım. Neredeyse 4-5 saattir de ayaktayım. Sabahın köründe kalkınca vakit geçmiyor. Bugün annem geliyor inşallah. Canım o kadar sıkıldı ki izinde annemi çağırdım. Birkaç gün kalmaya gelecek inşallah. Biz de 34.haftamızı bitirdik çok şükür. Sizi geriden takip ediyoruz. Bu daha çok heyecanlanmamıza sebep oluyor bence. Sizin sancılar girdikçe ya da sezeryanle doğumlar oldukça benim heyecanım tavan yapıyor. Sağlıkla son haftalara gelelim de inşallah darısı başımıza. Mutlu haftalar herkese...

fati terlik sormuşun ya bana ben bu sol alttaki beyazı çok beendim normalde
boynerde varmış tek crocs marka
baktım 1-2 bulamadım bide 80 TL imiş koca bidaha nerde giycen dedi haklısın dedim
içime ibo kaçtı aramaktan vaz geçtim ama terliksiz kaldım :)

Eki Görüntüle 273870
80 de cokmus bacm ya..

ben twigynin gördüm benim puanlu pijamaların deseninde 25 tl .. bugün pendik yapcaz perde için onu alayım diyorum.. önü kapalı.. pempe puanlı .. resmi bulamadım nette aksam koyarım olmadı resmini..bide parmak terlik banyoda kullanmalık evdekilerden oldu bitti..

Gunaydin herkese,

Arkadasim bu zehirlenmeninde boyutlari varmis genelde son trimester cikarmis. Belirtiler odem, el bacak yuzde sisme bunun yanin yuksek tansyon eklenince suphe artio 13-9 u bulmamasi gerekio. Bunlar olunca genelde idrarda protein ariolarlar. Ek belirtiler basagrisi dönmesi, gozun onunde ucusmalar (olurya bole cakmak cakmak bisiler), mige agrisi bulantisi....aklima gelenler bunlar. Bir sure boyle idare edilebio ama agrilasinca hastalik anne ve bebek icin tehlikleli bir durum. Tansyon bebege yansiormus kordondan beslenme zorlaniyormus ve bebek hayati organlara yonlendiriyormis kani bu yuzden karin cevresi geriden gelebiliomus...
Bole yani tatlim takibe devam simdilik iii hisediorum ama doktorum bir kac gun icnde doguk kararini verecrk, normali denicem olmadi artik hayirlisi canim....

ya bende cok oluyor ödem şişme.. ondan acaba bende de olabilir mi dedim.. tansiyonda sorun yok ama.. 9-5 hep basından beri..

dikkat et kendine zuzum.. hayırlısıyla bi dogursaydın sen.. geriliyorum walla ...

pazardan aldım valla terliğii :)) en iyisi..

en iyisi.. resim koy fikir yapsın bize..

kendime bu geceliği aldım.. çok mu kokoş ya?

MARLYN SPOR GECELK SABAHLIK TAKIM Pijama Dnyas

güle güle giy bacım...

günaydınnn
hayırlı haftalar olsun ihşallah hepimiz için
işyerindeyim bende, valla bu kadar zor geleceğini bilseydim çıkardım izine
şimdi ayın ortasındada bırakamam hesaplar çok karışır
biraz daha sabretmek lazım
bide kızımda var sabah kaldırıyorum onuda herşey zor gelmeye başladı
Allah yardımcımız olsun
bi bitseydi, havada soğumuş montlar ceketlerde olmuyo bi hırka giyiverdim
yarın kontrolum var benimde bakalım ne kadar olmuş bebiş kilosunu merak ediyorum
32+0 da 2200 demişti

Senemgy yazdıklarından dolayı senı tabiki de anlıyorum ancak burda konuşulanlar zaten herşey yolunda gittiği takdirde yapılması gereken en ideal doğum şekli konusunda yoğunlaşıyor. En ideal doğum şekli diye birşey tabiki de var o da herşey yolundaysa yapılabilen normal doğum. Eskiden sezeryan yapmak luxe girdiği için herkes herşey yolunda olsa bile sezeryana girmek istiyordu sancısız bir doğum ideal olarak algılanıyordu. Ablam ve yengem 2 şer çocuk doğurdu sezeryanla ve normal doğum düşünmediler bile.Pişmalar mı derseniz hiç değiller çok memnunlar hatta bana da ısrar ediyorlar sezeryan ol diye. Ancak biz normal doğumun yeniden yaygınlasmaya basladıgı bir dönemin hamileleriyiz ve açıkcası normal doğum konusunda cesaretlendırılmeye ve ıkna edılmeye ıhtıyacımız var.Herseyden once kendımızı ıkna etmeye calısıyoruz.Bu nedenle hepımız bılıncaltımızda aynı dusuncelerle bırbırımızı ıkna etmeye calısıp normal dogumun faydalarını sezeryanın zararlarını degerlendırıyoruz. Kımsenın kotu bır nıyetı zaten olamaz. Allah herkes için en hayırlı dogum seklı neyse onu nasıp edecektır ama ınsallah hayırlısıyla en ıdeal dogum seklı olan normal dogumu hepımıze agrısız acısız sorunsuz nasıp eder ınsallah, ben her nekadar henuz korkularımı yenıp normal dogum ısteyıp ıstemedıgıme emın olamasam da,,,
Yanlış anlatmışım herhalde derdimi. Durum için ideal olan doğum şekli vardır dedim. Kendi başına ideal olamaz hiçbir şey. Durumun gerektirdiği en ideal doğumdan bahsettim. Bir de tavsiye edenlere sözüm yok. Ama öcü gibi gösterip de moral bozulmasından hoşlanmıyorum. Ne durumda olacağımız belli olmaz. Bu gibi söylemlerin etkisinde kalıp son anda belli olan, plansız bir sezaryen doğuma girerken kaygı içinde girmeyi ne kendim adına, ne de başkalarının adına isterim. Ben hamileliğimin başında pilatese bile normal doğum istediğim için başladım. Ama elimde olmayan sebeplerden sezaryene mecbur kalırsam da buna çok üzülmek istemem. Aslında bunların hepsi boş. Ne şekilde olursa olsun doğum, nasıl acılar çekersek çekelim miniklerimizi kucağımıza alınca her şey unutulacak. O sebepten her zaman hakkımızda hayırlısı olsun diyorum. Tekrar belirteyim, derdim tavsiye verilmesi değil, moral bozulması. Hiiiiiç moral bozacak bişey yok.Ameliyatsa da dünyanın en güzel ameliyatı bu :emir_bebek:

Günaydın herkese,

Bu hafta işyerinde son haftam artık haftaya izne çıkacağım...Kızım bu haftada yerinde durur inşallah..Ya istanbula kış geldi kıyafetim yok göbekimi örtmeye...Birşey de almak istemiyorum şurda ne kaldı...Mont dersen sırtımı ancak örtüyo...Off offf bu haftada geçermi yaaa...

Yarında kontrolümüz var 36 haftalık olcaz bakalım doğum şeklini nediycek doktorumuz...Benim için çok dua edin kızım dönmüş olsun artık...Bi arkadaş forumda yazmıştı doktoru 36 haftadan sonra dönmez demiş bizimkide öyle derde sezeryan yapmak isterse diye acayip tırsıyorum....Aslında nette okuduğum kadarı ile 38 haftaya kadar döner yazıyordu da doktora diyemem sen benden iimi biliyorsun derse naparım ....

tüh yaa zamanı tutturmak zor olacak gibi gözüküyo. 3 hafta var daha o zamana kadar tekrar gözükmeye başlarlar. yaptırmasak hadi aniden geldi sancılar napıcaz :18:

bende yaptırdım gecen hafta.doktor 1 kasımda tekrar cagırdı sez olursa 11 ı gıbı dedı.o zamana kadar tekrar cıkmaz ne cıktıgı bellı ne cıkmadıgı belli olur.

iboo..

işe gelmedin mi kız.. nerdesin..

evdeyım bugun oglen doktor kontrolum var,
gece pıtım cok agrıdı ya,
bebegı cok asagıda hıssedıyorum artık,
sankı kesem patlayacakmıs gıbı:26:

bakayım bugun dr ne dıyecek,
artık gıtmem sanırım ıse,
solerım ıdare etsınler zaten bu hafta sondu:25:

Günaydın herkese,

Bu hafta işyerinde son haftam artık haftaya izne çıkacağım...Kızım bu haftada yerinde durur inşallah..Ya istanbula kış geldi kıyafetim yok göbekimi örtmeye...Birşey de almak istemiyorum şurda ne kaldı...Mont dersen sırtımı ancak örtüyo...Off offf bu haftada geçermi yaaa...

Yarında kontrolümüz var 36 haftalık olcaz bakalım doğum şeklini nediycek doktorumuz...Benim için çok dua edin kızım dönmüş olsun artık...Bi arkadaş forumda yazmıştı doktoru 36 haftadan sonra dönmez demiş bizimkide öyle derde sezeryan yapmak isterse diye acayip tırsıyorum....Aslında nette okuduğum kadarı ile 38 haftaya kadar döner yazıyordu da doktora diyemem sen benden iimi biliyorsun derse naparım ....

bızımde dönmemişti doktor 37 ye kadar dönebilir demişti.

Kızımn burnu tıkalı,boğazım acıyo diyo..iki kere kakam var dire tuvalete oturdu bişey yapmadan kalktı..
Buhar yaptırmadı,3 çay kaşlığı yumurta yarım bardak çaydan başka bişey yediremedim..multivitamin verdim...
Ayrıca sancım var....kocam sabah geldi görevden uyuyo..
müthiş bi gün yani....:((((

günaydınnn
hayırlı haftalar olsun ihşallah hepimiz için
işyerindeyim bende, valla bu kadar zor geleceğini bilseydim çıkardım izine
şimdi ayın ortasındada bırakamam hesaplar çok karışır
biraz daha sabretmek lazım
bide kızımda var sabah kaldırıyorum onuda herşey zor gelmeye başladı
Allah yardımcımız olsun
bi bitseydi, havada soğumuş montlar ceketlerde olmuyo bi hırka giyiverdim
yarın kontrolum var benimde bakalım ne kadar olmuş bebiş kilosunu merak ediyorum
32+0 da 2200 demişti

2800 olmustur kesin.. masallah şimdiden..

Günaydın herkese,

anam benim daha 3 hafta var.. bayrama kadar burdayım ben...herkes izindeykene ben burda sürüncemmmm..

evdeyım bugun oglen doktor kontrolum var,
gece pıtım cok agrıdı ya,
bebegı cok asagıda hıssedıyorum artık,
sankı kesem patlayacakmıs gıbı:26:

bakayım bugun dr ne dıyecek,
artık gıtmem sanırım ıse,
solerım ıdare etsınler zaten bu hafta sondu:25:

etsinler bencede

2 gün rapor al.. bugün zaten gitti .. canın sıkılmasın diye gidersin 1 gün.. diğer günde vedaya gidersin hafta biter ...

benim belim kopuyor dünki misafirden sonra..

kapıyı arkalarından kapattım ve yıgıldım resmen..

slm kızlar uzun zamandır giremedim foruma,merak ediyorum ne var ne yok doğum yapanlar varmı
ben 10 ekimde 34+3 de erken doğum yaptım, 2 gün önceden sancılarım başladı cuma akşam hastaneye gittik doğum sancıları vardı ve erken olduğu için hastaneye yatırıp doğumu durdurmak için ilaç serum vs başladılar,1 cm açılmamda vardı, cumartesi sancılar durdu, sancılar durduktan sonra en az 1 gün daha yatmam ve seruma devam edilmesi gerekiyordu,pazar tekrar başladı sancılar, açılmamda 2cm olmuştu,akşam 2,5 cm oldu, ilaçların dozunu artırdılar am hiçbirşey fayda etmiyordu sancılarım geçmiyordu, pazar gece 11buçukta tekrar muayene ettiler ve 4cm olmuştu,artık ilacı kesip doğum salonuna aldılar, epidural istediğimi söyledim,üniversite hastanesiydi, anestezi gelip epidural yaptı 11buçukta,sonra aniden sancılarda ağrılarda kesildi, bu kez sancımın geri gelmesi için serum takıldı hemen, saat 12de sancılar gelmeye başladı ama epidural sayesinde çok az hissediyordum,1de epiduralin etkisi geçmeye başlayınca tekrar ağrılarım başladı ve anestezist gelip tekrar ilaç yaptı, 2ye 20kala masaya aldılar, tüm gücümle ıkındım doktorumun tüm dediğini yaptım ve 10dk içinde oğlum doğdu.2000 grdı ama çok şükür küvöze ihtiyacı olmadı, şu an 1 haftalık oldu ve evimizdeyiz, dünyalar tatlısı bişet harika bir duygu. hepinize kolay doğumlar diliyor ve eğidurali şiddetle tavsiye ediyorum.vede normal doğumu,sakın korkmsyın ne kadar rahat olursanız o kadar kolay olacaktır.

slm kızlar uzun zamandır giremedim foruma,merak ediyorum ne var ne yok doğum yapanlar varmı
ben 10 ekimde 34+3 de erken doğum yaptım, 2 gün önceden sancılarım başladı cuma akşam hastaneye gittik doğum sancıları vardı ve erken olduğu için hastaneye yatırıp doğumu durdurmak için ilaç serum vs başladılar,1 cm açılmamda vardı, cumartesi sancılar durdu, sancılar durduktan sonra en az 1 gün daha yatmam ve seruma devam edilmesi gerekiyordu,pazar tekrar başladı sancılar, açılmamda 2cm olmuştu,akşam 2,5 cm oldu, ilaçların dozunu artırdılar am hiçbirşey fayda etmiyordu sancılarım geçmiyordu, pazar gece 11buçukta tekrar muayene ettiler ve 4cm olmuştu,artık ilacı kesip doğum salonuna aldılar, epidural istediğimi söyledim,üniversite hastanesiydi, anestezi gelip epidural yaptı 11buçukta,sonra aniden sancılarda ağrılarda kesildi, bu kez sancımın geri gelmesi için serum takıldı hemen, saat 12de sancılar gelmeye başladı ama epidural sayesinde çok az hissediyordum,1de epiduralin etkisi geçmeye başlayınca tekrar ağrılarım başladı ve anestezist gelip tekrar ilaç yaptı, 2ye 20kala masaya aldılar, tüm gücümle ıkındım doktorumun tüm dediğini yaptım ve 10dk içinde oğlum doğdu.2000 grdı ama çok şükür küvöze ihtiyacı olmadı, şu an 1 haftalık oldu ve evimizdeyiz, dünyalar tatlısı bişet harika bir duygu. hepinize kolay doğumlar diliyor ve eğidurali şiddetle tavsiye ediyorum.vede normal doğumu,sakın korkmsyın ne kadar rahat olursanız o kadar kolay olacaktır.

canım cok ama cok geçmiş olsun şükürler olsun ki bebişini sağlıkla kucagına almışsın:)emebiliyo mu barı..:)bide bu doğum sancısı nasıl bişey biraz tarif eder misin?

maşallah sübhanallah sağlıkla kavuşmuşsunuz...
gözünüz aydın

canım cok ama cok geçmiş olsun şükürler olsun ki bebişini sağlıkla kucagına almışsın:)emebiliyo mu barı..:)bide bu doğum sancısı nasıl bişey biraz tarif eder misin?

maşallah sübhanallah sağlıkla kavuşmuşsunuz...
gözünüz aydın

sağolum kızlar,emebiliyor çok şükür. doğum sancısı aralıklı gelen bir ağrı, karnımın alt tarafında ve belimde adet sancısından daha şiddetli ama onun gibi, kıvrandırıcı bir ağrı, ağrı girdiğinde sadece kıpırdamadan geçmesini bekliyordum hareket edemiyordum, 1cmde de 4 cm dede aynı şekilde hissettim yani çok artmadı. nasıl tarif edeyim tam bilemiyorum bıçak saplanıyor gibiydi karnımın alt kısmına,aynı anda belimde ağrıyordu en fazla 1dk sürüyordu en sık 5 dkda bir geldi, tabi doğum anında sıklaştı

ben iyice anladım sanırım 9 aydır unuttuğumuz o tanıdık ağrı geldi mi saat tutmaya başlıyoruz...
ne sıklıkla geliyor diye...

Yanlış anlatmışım herhalde derdimi. Durum için ideal olan doğum şekli vardır dedim. Kendi başına ideal olamaz hiçbir şey. Durumun gerektirdiği en ideal doğumdan bahsettim. Bir de tavsiye edenlere sözüm yok. Ama öcü gibi gösterip de moral bozulmasından hoşlanmıyorum. Ne durumda olacağımız belli olmaz. Bu gibi söylemlerin etkisinde kalıp son anda belli olan, plansız bir sezaryen doğuma girerken kaygı içinde girmeyi ne kendim adına, ne de başkalarının adına isterim. Ben hamileliğimin başında pilatese bile normal doğum istediğim için başladım. Ama elimde olmayan sebeplerden sezaryene mecbur kalırsam da buna çok üzülmek istemem. Aslında bunların hepsi boş. Ne şekilde olursa olsun doğum, nasıl acılar çekersek çekelim miniklerimizi kucağımıza alınca her şey unutulacak. O sebepten her zaman hakkımızda hayırlısı olsun diyorum. Tekrar belirteyim, derdim tavsiye verilmesi değil, moral bozulması. Hiiiiiç moral bozacak bişey yok.Ameliyatsa da dünyanın en güzel ameliyatı bu :emir_bebek:

tabiki de dünyanın en güzel ameliyatı ve dediğim gibi ben belkide herşey yolunda olsa bile sezeryan olacağım, hakkımızda hayırlısı inşallah.

Back
X