2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ya kış bebişi olcak bizimkiler o açıdan önemli gibi geliyo bana
oda için sıcaklık-nem ölçerde aldım ama klimada kesin gerekli haftasonu cıkarsak bakayım bi

ben aldım arzum nem sıcaklık ölçerden.

odaya su koyun diyolar bazen o da yeterli oluyormus..

şimdiden ölçsene nem oranı kacmıs.. benimki 2 gece önce %52 filandı kalorifer +klima calısmasına ragmen..(klimayı 15 dk filan calıstrmıstım ama )

Allah o cesareti verir merak etme..3 kg bulur 2 hafta varmış daha...

canım çooook geçmiş olsun
öyle düşünme insallah saglıklı bir sekilde dünyaya gelir bebişin
bende yaptırdım çatı 1 kez korktugum gibi değildi ama seninki artık çok olmus güzel dinlen ve bu psikolojiden kurtulmaya çalıs güzel bir dogum olur insallah
peki şimdi ne zaman olacak dogum ne diyo doktorlar

elcin canım sen şimdi kaçıncı haftadasın,yaşlanma ne durumda bebeğinin gelişimi nasıl? bende de aynı durum var malum,erken doğum olabilir diyorlar ama daha erken alacağız demedi doktor durum gidişat normal dedi.bende korkuyorum hani sezaryen yapmamak için sallamasın beni diye ama o riske atmaz herhalde.durumunu banada bildirir misin?

kızlar bir şey soracağım son 2-3 saattir kalçamdan ince bir sızı giriyor çok kısa sürüp geçiyor ama arada bir yokluyor sızı.korkmaya başlıyorum sizce bu olağan mı yoksa doğum riski var mıııı sık olmuyor ama gelip gidiyor arada bir.o değil ağdacıya gidecektim haftaya hazır olsun artık diye yoksa bugün gitsem mi hazır olsam mı? ne yapsam sizce ??

gecmiş olsun canımm.. senin suyun mu geldiki.. sorun nedir ??

canım doğmasın zaten daha cok erken değil mi..

yani 1 gün var aramızda seninle..

39. haftayı gör derim ben..

bende arzum aldım canım aynı belkide
biz bişey çalıştırmıyoruz henüz suan %34 lerde
ama geçen günlerde %70 bile gördüm iyi fikir bi klima calıstırıp deneyeyim bakalım nasıl olacak
acaba nem oranı kaç olunca zararlı olur ki
aslında bi çocuk doktoruyla konusmak lazım

kızlar pek katılamasamda sohbetlere devamlı takip ediyorum sizi..
face de de takip etmek istiyorum ama hesabım yoktu, açtım bi tane şimdi..
gruba nasıl üye olcam ?

cnm tuşrde bazı doktorlarn eli çok hafif.bazılarıda canın o kadar yanmasına rağmen zorladıkça zorladılar.benim belirli bi doktorm vardı.kasım annesi olcaktı ve ayrıldı işten.ortada kaldm.en sonunda çok kötü kanamam oluştu tuşelenmektn.önemsemediler ve kısmende devam ediyor kanama.4 cm açılma,su gelmesi,yoğn kanama olması durumunda çağırdılar.bu gn nts de sancılarm 40-50 lerdeydi.normalmş.pisikolojim bozuldu

bebek.com: - Bebeğin yattığı oda kaç derece olmalıdır?
Dr. Özlem Karahasanoğlu Bebeğin yattığı oda 22 derece olmalıdır.Gereksiz yere çok sıcak yapılan odalar bebeğin sağlığını bozabilir.Solunum sisteminin uygun fonksiyonunu gösterebilmesi için oda içi nemin %45 ler civarında olması gerekir..Oda çok ısıtıldığında nem oranı %15 lere düşer. Bu da solunum yollarını kurutarak hastalıklara zemin hazırlar.

ayrıca arkadaşlar 22.haftadan sonra özel doktor da bulamıyosunuz.36.da olduğumuz için kimse kabul etmedi maalesef.ortada kaldm

ya bu kadın madem hamileydi niye devam ettin ki güzelim sen de başka birini bulsaydın yol yakınken

33 haftada dönmemişti doktorum dönmesı bıraz zor ama yinede bekliycez dedı normal dogum çok istiyorum inşallah dönmuştur oglusum cuma kontrolum var

dönse ben hemen anlarim zaten.. kaburgalarim altinda koca kafasi avucumun icine cuk diye yerlesiyo resmen. oturmami engelliyo, nefes almami engelliyo. istahim sürekli kapali o yüzden.zorla yiyorum ve hep bi mide bulantisi var.
benim doktorumda 35. haftadan sonra yeri iyice daraldigindan dolayi dönme sansinin gitgide düsecegini söyledi. hamileligin basindan beri kendimi normal doguma alistirmis ve normal dogumu cok isteyen biri olarak ne kadar üzgün oldugumu tahmin edebilirsin

gecmiş olsun canımm.. senin suyun mu geldiki.. sorun nedir ??

canım doğmasın zaten daha cok erken değil mi..

yani 1 gün var aramızda seninle..

39. haftayı gör derim ben..

cnm saol.10 dk da bir düzenli kasılmalarım vardı.bebeğin kalp atışları 120 lerdeydi.1 cm de açılma olunca hastanede yatmam gerekiymş.açılma arttığnda doğuma alcaklardı.artmadı.

aman dikkat et kendine belki doktordanda kaynaklanıyo benimki oldukça itti elini ama hissetmedim acı duyacak kadar
sen rahat olursan bebekte rahat olur kötü düşünme ama ihmal etmeden en ufacık birseyde git o kadar suni sancı falan kolay değil
tekrar geçmiş olsun burayı habersiz bırakma
bende netten baktım şimdi sen daha çok yaşa emi
simdi %30lardaysa biz yandık kesin %15 in altına iner haftasonu çözcem bu işi
normalde antalya oldukça nemli dediğim gibi bazen %60-70lerde oluyo
ama kış ya çözelim bu işi

Selam canim hadi hayirlisi tarihi almissin,sana da en güzel dogumgünü hediyesi geliyor desene
Bisey degil canim.Anliyorum derdini aslinda benimde en büyük korkum sezaryan doktor banada söylese belki de ilk tepkim böyle olurdu ama madem kesin demis doktor bebisten baska bisey düsünmez olurdum bende.Ewet canim az önce geldim doktordan,benim bebis döndügü icin problemim yok cok sükür bebisi kontrol ettiler,benim sekerden dolayi filan,hersey cok güzel dedi doktor gönderdi sükür.

Canim dogum sancisi öyle inceden girmez sanci hissedersin daha cok kasiklarda daha sonra 10 dakkada en az 3 kez keskin sanci gelir.Birde sanci hissedince biraz bekleyin agri artarsa kesin dogumdur,eger artmazsa korkma.

anam oraların nemi cok olmalı.. adanadan biliyorum ben çünkü.. ama klima kurutur..

ay sana lazım bencede .. ya da bekle duruma göre alırsın..

bebek için durmadan bişeyler alıyoruz.. masraflarımız zaten cok .. gerekliyse almak mantıklı.. ben bicok seyi bekliyorum mesela..

bebek bezini bile 2 paket aldım ki bakayım kızımın teni hangisini kabul edecek deneyerek görcem..

nemide Sarenin dogumundan sonra ölçmek lazım benim suan ihtiyac yok gibi duruyor ama nasıl olur kasım sonu yada kısın tam anlamıyla kalorifer calıstıgında bilmiyorum..

seninki düşükmüş şimdiden de bugn için öyle olmusda olabilir..

cnm arkadaşıma devrederim çok ii bi doktor dedi.arkadaşına gittim ilgilenmedi.doğuma da girmeyeceğini söyledi.bi cep tel.ni bile vermedi.bende gitmiyrm.

kıyamam ya..

şimdi nasıl olacak peki.

kim yapcak dogumunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…