- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #34.421
Crafty de belli oldu demek hakkında hayırlısını diliyorum.
Benimde bugün randevum vardı...Haftaya nts ye gireceğiz ve doğum şekli sanırım belli olacak...Herşey normal şu anda ama crafty gibi son dakka sezeryan derse üzüleceğim sanırım, yine de hakkımızda herşeyinn hayırlısı diyelim.Yiğitin kilosu 2700 çıktı.2 haftada 500 gram almış maşallah diyin teyzoşları.
Ya ben kendimi sanki doğuma çoook varmış gibi şartlamışım.Normal bile olsa 3,5 haftam kalmışş off çok gerildim.Ben onu içimden çıkarmak istemiyorum
Bir an önce doğum iznine ayrılıp doğum moduna girmem lazım...
maşallah yiğitçiğe canım benimki de senle aynı sayılır 2 gün gerideyiz 2600 gr çıktı. bu arada kızım sen delimisin bende tam tersi olay günüm gelsin de doğurayım diye içimde olmasını değil kucağımda olmasını istiyorum çok rahatsızım ayol sen nasıl rahat ediyon
yazmak isterdim ama herkez doğursun öle yazım zordu benim doğumum
Bebeğinizin ilk günleriBebeğin doğduğu ilk günlerde deneyimsiz anne ve babaların kafalarında birçok soru işareti oluyor. Göbek düşmesi, gaz şikayetleri bunlardan sadece birkaçı. Doğan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Karahasanoğlu akıllara takılan pek çok sorunun yanıtını veriyor.
Paylaş Tweet Bebeğin doğduğu ilk günlerde deneyimsiz anne ve babaların kafalarında birçok soru işareti oluyor. Göbek düşmesi, gaz şikayetleri bunlardan sadece birkaçı. Doğan Hastanesi Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Karahasanoğlu akıllara takılan pek çok sorunun yanıtını veriyor.
bebek.com: - Bebeğin göbek bağına nasıl bakım yapılmalıdır?
Dr. Özlem Karahasanoğlu Göbek bağı anne karnında bebeğin anneden besin ve oksijen alışverişini sağlar.Bebek doğduğunda bu bağın uygun şartlarda belli bir uzaklıktan kesilmesi gerekir. Bu işlem sırasında gerekli kurallara uyulmaz ise anneden bebeğe veya tam tersi bebekten anneye fazla miktarda kan transferi olarak ciddi sorunlara yol açabilir. Yine kordonun kesilmesi sırasında steriliteye dikkat edilmez ise tetanoza kadar varabilen son derece ciddi infeksiyöz sorunlar oluşabilir.Tüm bunlardan dolayı göbek bağı uygun bir şekilde bağlanıp kesildikten sonra da belli bir süre bakımına devam edilmelidir. Göbek düşene dek günde 2 kez % 70’lik alkol ve steril gazlı bez ile pansuman yapılmalıdır. Pansuman için mersol veya batikon da kullanılabilir. Göbekten kötü bir koku gelmesi halinde veya kanama oluşması halinde doktora başvurulmalıdır. Göbek yoluyla bebeğin vücuduna birçok mikrop girebileceği için göbeğin temiz tutulması ve pansumanı son derece önemlidir.Pansuman sırasında sadece klampın altındaki ve üstündeki göbek kordonuna pansuman yapılmalıdır.
bebek.com: - Göbek bağı ne zaman düşer?
Dr. Özlem Karahasanoğlu Göbek kordonu 3-20.günler arasında düşebilir.Kordonun çok geç düşmesi bazı problemlere işaret ediyor olabilir.
bebek.com: - Kordon düştükten sonra da pansumana devam edilir mi?
Dr. Özlem Karahasanoğlu Kordon düştükten sonra da pansumanlara devam edilmez.Göbeğin üstü steril gazlı bir bezle kapatılarak temiz tutulur.Kordon düştükten sonra kanama oluşursa bir doktora başvurulmalıdır.Bebek doğduktan sonra kanamaları engellemek için yapılan K vitamini enjeksiyonunun tekrarlanması gerekebilir. Bazen de kordon düştükten sonra sarımsı akıntılar görülebilir.Bu genellikle granülom olarak tanımlanan yaradaki bir kalıntıdan kaynaklanır.Granülom’un ortadan kaldırılması için gümüş nitrat kalemi ile kimyasal olarak doktor tarafından yakılması gerekir.
bebek.com: - Bebeğin ilk banyosu ne zaman yapılmalıdır?
Dr. Özlem Karahasanoğlu Bebek doğduğunda vernix caseosa denilen kremsi bir tabaka ile kaplıdır. Bu özellikle prematürlerde belirgindir.Bu tabakanın bebeğin ısısının korunmasına ve enfeksiyonlardan korunmasına yararı vardır.Bebeğin ilk 2 gün yıkanmaması bu tabakanın korunması açısından yararlıdır.Ondan sonra bebek mümkünse her gün yıkanmalıdır. Ancak kordon düşene kadar banyo sonrasında göbek bakımı çok dikkatli yapılarak enfeksiyon oluşumu önlenmelidir.
bebek.com: - Bebek ne kadar zamanda bir yıkanmalıdır?
Dr. Özlem Karahasanoğlu Bebeklerin cilt yapısı erişkinler kadar gelişmemiş olduğundan çok hassastır.Gözenekler hemen tıkanabilir.Pişik, isilik ve konak gibi sorunlar olabilir.Bu nedenle günlük banyo çok önemlidir ve bebeği rahatlatır. Banyo sırasında bebeğin cildine uygun hassas ürünler kullanılmalıdır. Kokulu , parfümlü ürünler tercih edilmemelidir.Banyo sonrası bebek losyonu veya yağı cildin nem dengesinin korunmasında yararlı olur. Benim önerim banyo sırasında bebeği içine koyduğumuz suyu değil ama durulamak amacı ile başından aşağı döktüğümüz suyu kaynatmaktır. Çünkü bu suyu yutarak ishal olan bebekler bilmekteyim. Bu yolla bebek enfeksiyonlara karşı daha az korunaklı olduğu ilk aylarda korunabilir.
bebek.com: - İlk aylarda bebekte neden gaz sorunu görülür?
Dr. Özlem Karahasanoğlu Barsaktaki gazın büyük bir kısmını ağız yolu ile yutulan hava ve normalde de barsaklarımızda yer alan bakterilerin oluşturduğu gazdan oluşur. Bebekler özellikle ilk aylarda sadece anne sütü veya biberon ile beslendikleri için emme sırasında ister istemez bol miktarda hava yutarlar.Bunu önlemek için emme sırasında hava yutulması azaltılmaya çalışılmalıdır.Anne memesinin sadece ucu değil çevredeki kahverengi dokunun önemli bir kısmı da bebeğin ağzına verilirse yutulan hava miktarı azaltılabilir.Aynı amaçla biberonla mama verilirken biberon bebeğin başına 45 derece bir açı ile tutulmalı ve emziğe yakın kısmın tamamen mama ile dolu olduğu gözlenmelidir.Aksi takdirde bebek hava yutacak, yutulan bu hava barsak içinde hava baloncuklarının oluşumuna yol açarak gaz sancısına neden olacaktır.Her emzirme sonrası bebeğin yuttuğu hava mutlaka çıkarılmalıdır.Bunun için bebek kucağa alınarak geğirme duyuluncaya kadar sırtı sıvazlanmalıdır. Bebeklerin çok gazlı olmasının bir diğer nedeni de bebeğin yürüme eylemini gerçekleştirememesi nedeni ile barsakların yer çekimine karşı fazla etkin olarak çalışmamasıdır.Bu nedenle gaz çıkarma erişkinlerden daha zordur.Emme sonrası bebeğin dik pozisyona getirilerek gazının çıkarılması bu açıdan önemlidir.Ayrıca bacaklara yaptırılan hafif bisiklet çevirme egzersizleri de yararlı olabilir.Bu egzersizin rahat uygulanabilmesi için bebeğe rahat bir giysi giydirilmelidir.Bebeği fazla sarmak, kundaklamak bacak hareketlerini zorlaştırarak gaz sancılarını artırabilir.Belden lastikli giysiler yerine komple tulumlar giydirmek daha uygundur. Hem anne sütünde hem de formül mamalarda bulunan laktoza (süt şekeri) karşı toleransızlık durumlarında da gaz sancısı ve karında şişkinlik fazla olur.Bu tip durumlarda annenin süt ve yoğurdu fazla tüketmemesi , mamalardan da düşük laktozlu olanları tercih etmesi yararlı olabilir.
bebek.com: - Bebeğin alt temizliğinde dikkat edilecek noktalar nelerdir?
Dr. Özlem Karahasanoğlu Yenidoğan bebekler çok hassas bir cilde sahip oldukları için bezlerinin sık sık değiştirilmesi gerekir. Temizlemede su, özel temizleyici sıvılar veya alkolsüz hassas alt değiştirme bezleri kullanılabilir.Bebeğin altını sildikte sonra yumuşakca kurulamalı ve idrarın tahriş edici etkisinden korumak için uygun bir bebek kremi kullanılabilir.Bebeğin altının sık sık sabun kullanmaksızın duru su ile yıkanması da iyidir. Bebeğin altının bir süre havasız kalması halinde pişik olacağı ve pişik durumunda da hemen mantar üreyebileceği unutulmamalıdır. İyileşmeyen pişiklerde doktor önerisi ile mantara karşı bir krem kullanılması gerekebilir.
bebek.com: - Bebeğin yattığı oda kaç derece olmalıdır?
Dr. Özlem Karahasanoğlu Bebeğin yattığı oda 22 derece olmalıdır.Gereksiz yere çok sıcak yapılan odalar bebeğin sağlığını bozabilir.Solunum sisteminin uygun fonksiyonunu gösterebilmesi için oda içi nemin %45 ler civarında olması gerekir..Oda çok ısıtıldığında nem oranı %15 lere düşer. Bu da solunum yollarını kurutarak hastalıklara zemin hazırlar.
bebek.com: - Bebeğin giyiminde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Dr. Özlem Karahasanoğlu Bebekler kışın aşırı giydirilip sarılmamalıdır.Erişkinlerden sadece bir ince kat daha fazla giydirilmelidir.Kundak yapılmamalı, hava almayan tüylü, sentetik battaniyeler kullanılmamalıdır.Pamuklu battaniyeler tercih edilmelidir.
Yaz aylarında ince penyeler giydirilmelidir.Ilıman zamanlarda içe bir zıbın veya body, üzerine ince bir tulum giydirilmelidir.Çok sıcak havalarda ise sadece yarım kollu bir body ve ayakta çoraplarla tutulmalıdır.Ya-kış şapka giydirilmemelidir.Devamlı şapka kullanımı saçlı derinin havalanmasını engelleyerek konak ve pullanma oluşumuna yol açabilir.Serin akşamlarda çok ince bir penye tulum giydirilebilir.Kullanılan battaniye mutlaka penye olmalıdır.
canim merak etme elinde sonunda gelir basina birsey gelmedigi surece paketin...bende baktim istanbul gumruk diyor ayrica kaynanamada gondersen bukadar uzun surerdi cunku kaynanamda hollandada yasiyor...
benimki dun ulasmis serraya cok sukur bende merak ediyordum paket ne halde nerelerde diye...
seninkide ulasir yakinda elime...
slm kızlar bizi kimse merak etmemişama ben yine yazayım. :26:bugün aile hekimine gittik.herşey iyiydi ama son an ayaklara bakınca ödem var dedi gerçi bende sürekli çarşılardayım neyse tuzu kescen dedi.sonra eşim beni başka bi doktora götürdü.malum kafası çok önde gidiyo diye korkmuştuk. gittiğim doktorda çok önde olduğunu söyledi bpd şu an 40hafta uyumlu çıkıyo. hc de37lerde neyseki sağlık sorunu yok sadece koca kafa acık :) oda zaten bikaç mm farkediyo dedi.sadece haftaya vurunca çok gibi geliyomuş.karın çevresi falan normal.suyumuz plesantamızda iyi. bu doktorda sezeryan dedi normal doğum çok zor olurmuş.pazartesi kendi doktorumuz tarih vericek artık.ayy sağ sağlim bi doğduğunu görsem öyle rahatlıycam koca kafalı oğlum diye seviyo artık babasıda.
fatmacım sen göztepe medicalde devam ediyosun di mi?ben bıraktım gökmeni tamamen.zaten başından beri iki dr a gidiyodum fiyatta burası daha makul olduğundan burayı (central kozyatağı)tercih ettik.başak hanım da çok iyi ilgili bi dr hastane süper,çok ilgililer.doğum yapanlar çok memnun olumsuz hiç bişe duymadım.medicalde en son fiyat görüştüğümüzde 5 milyarı buluyodu nerdeyse.epidural sezeryan istiyodum ben.pazarlık yaptık ancak %5 olur o da belki dediler.bende kusura bakmayın dedim:)hayırlısı olsun hakkımızda.
kızlar facede varmı burdaki herkes? grubu bulamıyorum ben facede. kasım anneleri yazıyorum, kasim anigeri diye bi kişi çıkıyo yabancı
2011-2012 anne ve anne adayları var ama o da sadece bu grup değil karışık
merhaba arkadaşlar allah doğuranlara şifa biz bekleyenlere sabır versin:)kafam çok karışık son kontrolde hastanedeki ebelere ve gece dr una güvenmediğimden (kendi drum gece ve haftasonları gelmio)sezeryan istedim spinal yapmayalım genel olsun dedi niye acaba ekibine güvenmiyo mu?1 kasıma gün verdi(38+6)önce olursa burda olursam normal deneriz dedi.oğlum 3200 52 cm olmuş başı aşağı yerleşmiş.bu saatten sonra hastane ve dr değiştiremem ama kafam çok karıştı yapabilir miyim diye?sizce?
merhaba kızlarrrr...bakalım bende buyuk olasılık sezaryan olcam suyum azaldıgı ıcın doktor sınırda dedi..p.tesi tekrar bakcak idara etmezse hemen sezo olabilirim..ben yınede doğuma gıdıyomus gibi hazırlancam ne olur ne olmaz..bide bişe sorcam..akıntım var..ama iki gündür..wc den cıktıktan sonra bı bakıyorum kılodum ıslak..acaba suyum mu acıldı da ben farkında değilim?sizde aynı durummlar var mı bilgi verirsenız sevinirim..
mrb kızlar geçmişi okuyamıyrm.vücudum çok yorgn.hastaneden çıktık.ama bebeği doğuramadım henüz.açılmam 1 cm di durdu.1 kere tuşe olmak istemeyen arkadaşlar var aramızda.hastanede en az 20 kere yaptılar şu catı muanesini.her saat başı tuşe.kilolarca serm yedim çok bitkinim evimi özledm.doğmdan korktum kızlar.yanımda iki kişi doğurdu normal olarak.bağırtıları sitrese soktu.sezaryandan da korkuyrm zatn.her iki şeklide zor doğumun.suni sancı verdiler.kasılmalar artsn die.120 lere kadar çıktı test amaçlıymş sancı.tuşeden nefret ettim.
kızlar pek katılamasamda sohbetlere devamlı takip ediyorum sizi..
face de de takip etmek istiyorum ama hesabım yoktu, açtım bi tane şimdi..
gruba nasıl üye olcam ?
Bu arada zuzuu naapti kizlar? Canim Allah yardimcin olsunnnnn zuzuuuu.. Dualarimiz seninlee
face yi takip edemeyenler icin yazim bari crafty nin dogum tarihi belli olmus. 25.10.2011 catisi dar oldugu icin sezeryan olacakmis.
crafty basindan beri kendini normal doguma alistirmis biri icin üzüntünü cok iyi anliyorum canim.. bizim icin en hayirlisi neyse o olsun.. saglikli bi sekilde alalim kucaklarimiza bebislerimizi yeter.
Kizlarrrr ben geldim acele acele yazip cikacaim esim yolda..
Oncelikle sehitlerimize rahmet ailelerine sabir yaralilara da acil sifa diliyorum..
Artik kacinci yazisimiz sirf bizim hamileliimizde kacinci teror olayi sayamadim.. Allah indan bulsunlar.. Baska da bi sey demiyorum..
Crafty ciim ilk senin haberini okudum hemen yorum yapayim dedim canim.. Nihayet gunun belli olmus cok sevindim... Sakin sezaryen olacagim diye moralini bozma tatilm zaten her zaman 50% sans vardi.. Ben de hep ayni dusuncedeyim niyetim normal ama kismet belki benim de catim dar olacak belli mi olur?
Nasil gecti cati muayenen tatlim? Transferden daha mi acili? Nolur yaz..
Bi yandan sevindim aslinda tarihin belli olmasina.. Ona gore kendini hazirlayacaksin.. Kizina suslenip pusleneceksin di mi cicimfotocun hazir her syin programli kuzun kollarina gelecek..
Peki fulya da mi olacak bu doğrultuda?
merhaba kızlar,
doğum yapanlar listesi gün geçtikçe artmış, doğumu yaklaşan, sancıları olan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum..
dün doğum yapmayı planladığım hastanede nst mi yaptırdım ve sadece bir tane 40larda anlamsız bir sancı çıktı..bir önceki hafta sık sık kasılmalarım oluyordu azaldı bu hafta...su tüketimi ile ilgili de olabilir gerçekten geçen hafta ciddi azalmıştı su içmelerim ve evi toparlama işlerine koyulmuştum..dinlenmek ve su içmek benim kasılmalarıma iyi geldi..
herhangi bir acıbadem de doğum yapacak arkadaşlar bebeklere giydirdikleri acıbadem logolu kıyafetlerin yıkanıp, ütülenme işini sordunuz mu? ben dün sordum kesinlikle yıkanıp ütülendiğini çünkü bu kıyafetlerin sıfır ürün olmadığını defalarca kullanıldığını söyledi (hediye diye çıkışta verdikleri sadece sıfır paketliymış) :44: :44: şimdi kafam karıştı ben çantaya bebek için kıyafet koymuştum ama ilk onlarınkini kullandırırım benim ciciler az kirlenir demiştim. başka bebeklerin giydiği sonrasında yıkanıp ütülenen giysileri sizler giydirmeyi düşünüyormusunuz? keşke sormasaydım bilmeden giydirebilirdim şimdi bile bile giydiremem sanırım
crafty hoşgeldin canım hayırlısı olsun 25 ekimde doğum olcakmış..kavuşcan yavruna:)
merhaba kızlar,
doğum yapanlar listesi gün geçtikçe artmış, doğumu yaklaşan, sancıları olan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum..
dün doğum yapmayı planladığım hastanede nst mi yaptırdım ve sadece bir tane 40larda anlamsız bir sancı çıktı..bir önceki hafta sık sık kasılmalarım oluyordu azaldı bu hafta...su tüketimi ile ilgili de olabilir gerçekten geçen hafta ciddi azalmıştı su içmelerim ve evi toparlama işlerine koyulmuştum..dinlenmek ve su içmek benim kasılmalarıma iyi geldi..
herhangi bir acıbadem de doğum yapacak arkadaşlar bebeklere giydirdikleri acıbadem logolu kıyafetlerin yıkanıp, ütülenme işini sordunuz mu? ben dün sordum kesinlikle yıkanıp ütülendiğini çünkü bu kıyafetlerin sıfır ürün olmadığını defalarca kullanıldığını söyledi (hediye diye çıkışta verdikleri sadece sıfır paketliymış) :44: :44: şimdi kafam karıştı ben çantaya bebek için kıyafet koymuştum ama ilk onlarınkini kullandırırım benim ciciler az kirlenir demiştim. başka bebeklerin giydiği sonrasında yıkanıp ütülenen giysileri sizler giydirmeyi düşünüyormusunuz? keşke sormasaydım bilmeden giydirebilirdim şimdi bile bile giydiremem sanırım
kızlar sezaryanda kaç gün hastanede yatırıyolar?
Ewet canim bu ara bendede var sancilar son doktor kontrolunde nts de sanci cikmisti,doktorum yavastan baslar artik dmisti,benimde haftasonu sürekli oldu sancim bende sancinin artmasini bekledim artsaydi doktora gidecektim.Yarin icinse güzel haberlerini bekliyoruz canim benim.
merhaba hanımlar bugün buraya yazdıktan sonra bebeğin kıpırdamaması kafama takıldı baya bir bekledim sonra baktım olmayacak yakındaki devlet hastanesine gittim,malum benimde durum riskli biraz.
nst'ye bağladılar sonucu aldım doktorun yanına giderken dışarıdaki merdivenlerden kaydım ve düştüm yağmur yüzündensırtımı çarptım vede kalçamı.hemen yatırdılar beni bir odaya baktılar falan neyse doktor geldi nst'ye baktı normal dedi.sonra ultrasona aldı bebeğe baktı bir sıkıntı yok dedi.ama ben nasıl ağlıyorum çok korktum bir şey olacak diye.birde ilk 2-3 dakika konuşamadım nefes alamadım düşünce iyice korktum.ama karnımı çarpmamıştım neyse ki ondan biraz içim rahattı.
sonra eşimi aradım apartopar geldi beni eve getirdi.bebişte kıpırdıyor şimdi ama sabah hiç hareket etmedi saatlerce.eve geldim sıcak bir banyo,tabi tüm vücudum ağrıyor yürüyemiyorum kalça,sırt ağrısından.bugünlerde daha da dikkatli olun.ben hiç düşeceğimi tahmin etmezdim ama oldu bir anda.aman ayağınızı yere iyi basın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?