- 15 Aralık 2009
- 3.964
- 61
- 163
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #34.461
en hayırlı zamanda gelsinler inşallah. sen benden öndesin 35+2 oldum benim bile hafif oluyor ağrılarım seninki normal. yicez canım kafayı az kaldı valla:)))
Selam kızlar madsad dan sonra bakalım ikinci annemiz kim olacak ve ne zaman nasıl doğum yapacağım çok merak ediyorum şimdilik herhangi bir belirti yok zaten doğum için daha 3 haftam var bakalım erken mi gelecek zamanında mı daha mı geç Allah hepimiz hakkında hayırlısını versin inşallah..
kızlar ben de bir-iki haftadır yarasa kesilmiş durumdayım. hiç uykum gelmiyor. zaten yatınca oğlum kaburgalarıma kıçını dayayıp ittiriyor. dik pozisyonda da uyuyamıyorum. ekim 2011 anneleri doğurmuş oldukları için biraz sayfalarına takıldım, neler yaşamışlar anlayabilmek için. doğum öncesi ve sonrasında. öncesi kadar sonrası da dert anacım. çoğu doğum sonrası sarılığıyla cebelleşmiş, şu anda da gaz problemi sıkıntıların başını çekiyor:) bebeği 2 saatte bir uyandırmalar, emzirmeler, alt değiştirmeler, gaz yapmasın diye yiyip içilen şeylere olan ihtimam, yedirdikten sonra bebeği sıvazlamalar, masajlarlarlarrr... aboooooww nasıl yapcam ben bunları yahuuu, okulda eğitimini vermiyorlar ki anneliğin. halbuki kesinlikle eğitim şart:)
Kubicim boşluklar derken böbreklerin olduğu yeri mi kastettin. geçmişolsun. walla sancılandım diyenlere gıpta ediyorum. benim oğlum erken gelmezse biraz zor çıkaracağım kendisi. nst ağrı var diyor ben hani nerde diyorum. acaba çok mu yüksek benim ağrı eşiğim. nstye girdiğimde kulağım da ağrıyordu heralde o çıktı diyorum eşime.
kardeşimin eşinin yanındaydım doğum sırasında...
açıklık 4 cm olduktan sonra vurdular veee kızcaüızda hiçbişi kalmadı...
doğumda da hiç bişey hissetmemiş öyle söyledi...
çıktığında gayet keyifliydi...
ben herhangi bir acı emaresi görmedim...
möaşallah arkadaşım tarihin kesinleşmiş artık bişey kalmadı yani...
Sağlıkla kavuşun inşallah...
karnımız neden taş gibi oluyo bilen var mı:26: birde bugün yeni bir ağrı icad oldu bende boşluklarım ağrıyo valla ben korkmaya başladım heee
kızlar ben de bir-iki haftadır yarasa kesilmiş durumdayım. hiç uykum gelmiyor. zaten yatınca oğlum kaburgalarıma kıçını dayayıp ittiriyor. dik pozisyonda da uyuyamıyorum. ekim 2011 anneleri doğurmuş oldukları için biraz sayfalarına takıldım, neler yaşamışlar anlayabilmek için. doğum öncesi ve sonrasında. öncesi kadar sonrası da dert anacım. çoğu doğum sonrası sarılığıyla cebelleşmiş, şu anda da gaz problemi sıkıntıların başını çekiyor:) bebeği 2 saatte bir uyandırmalar, emzirmeler, alt değiştirmeler, gaz yapmasın diye yiyip içilen şeylere olan ihtimam, yedirdikten sonra bebeği sıvazlamalar, masajlarlarlarrr... aboooooww nasıl yapcam ben bunları yahuuu, okulda eğitimini vermiyorlar ki anneliğin. halbuki kesinlikle eğitim şart:)
Kubicim boşluklar derken böbreklerin olduğu yeri mi kastettin. geçmişolsun. walla sancılandım diyenlere gıpta ediyorum. benim oğlum erken gelmezse biraz zor çıkaracağım kendisi. nst ağrı var diyor ben hani nerde diyorum. acaba çok mu yüksek benim ağrı eşiğim. nstye girdiğimde kulağım da ağrıyordu heralde o çıktı diyorum eşime.
karnın taş olması sertleşme. kasılmadan oluyor. ben çok sık yaşıyorum doktorum bana erken doğum belirtisi ayakta kalmayacaksın dedi. bir de 15 dk bir oluyorsa bu sertleşme doktora görünmek gerek. uff bir de burda böyle sancıdır doğumdur konuştukça sanki yarın doğurcak gibi hissediyorum kendimi.
hadi emzirmek, gaz çıkarmak falan okuruz bir yerlerden öğreniriz eğitiliriz de bir de tüm bunların yanında annelerin kayınvalidelerin o öyle olmaz böyle olurları. sen beceremezsin bırak tavırları. her kafadan ayrı bir ses. bunlarla mücadele ne olcak... ohoooo... Bir de bende şimdiden bebeğime kimse dokunmasın herkes ellemesin tiki var napcam bilmem.
bir bardak ılık süt içip uyumaya gayret edicem.herkese iyi gecelerrrrrr, kesintisiz iyi uykular...
sesimi duyan yok muuuuu burdasınız ama yazmıyorsunuz kalleşler :)))
hadi emzirmek, gaz çıkarmak falan okuruz bir yerlerden öğreniriz eğitiliriz de bir de tüm bunların yanında annelerin kayınvalidelerin o öyle olmaz böyle olurları. sen beceremezsin bırak tavırları. her kafadan ayrı bir ses. bunlarla mücadele ne olcak... ohoooo... Bir de bende şimdiden bebeğime kimse dokunmasın herkes ellemesin tiki var napcam bilmem.
hehehe, ben kayınvalidemle altlı üstlüyüm.. gebeliğimin başında bende de vardı aynı endişeler.aylar geçtikçe kendimi psikolojik olarak hazırladım. şu an bununla başa çıkabilecek durumdayım:) sonuçta bu kaçınılmaz. herkesin kendi yaşam tecrübesi var illaki bunu dayatacak. hem ne kadar kötü olabilir ki. benim annem de ilk ablamı doğurduğunda 17 yaşındaymış. babanem bırak yaşını, kırkı çıkmamış bebeğe yumurta, bal, tereyağı vermiş,inek sütü, kemik suyu içirmiş, sarılık geçirince sarı bez örtmüşler. ne cahillik ama sonuçta bişi olmuyor. babaneminde 7 tane çocuğu vardı.
kayınvalidemin eli çok ağır, görümcemin çocuklarını severken bir vuruyor, çocuklar yere yapışıyor. hemen anne valla oğlumu böyle sevdirmem haberin olsun, içim gidiyor diyorum. o da farkında pişman oluyor. yere yapışan torunları da alışmış bu duruma. hiç gıkları çıkmıyor. geri geliyorlar annanelerinin koyunlarına, tekrar vursun diye. sanırım herşey alıştırmakla alakalı.
canım kendini hazırla. öyle olacakki, netten okuduklarımız, doktorların tavsiyesi falan bir yerde tıkanacak. yok gazı geçsin yok ağlaması dursun diye bebeğe kimyon,nar suyu artık daha ne varsa biz de vereceğiz. belki azıcık daha uyuyabilelim diye annelerimizin, kayınvalidelerimizin kucağına kendimiz vereceğiz bebeklerimizi.
işte böyle düşüncelerle aylardır telkin ediyorum kendimi
dayan bacım dayan,sık dişini verme canını
ah çok şükür biri geldi mersinli dayancam da dakikalar geçmiyor yaf bu idrar nasıl tutulacak söyle bana. tutmazsam da bir işe yaramıyacak
aklını uzaklaştır çişinden.başka şeyler düşün.bu arada sen konyada real civarında mı oturuyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?