2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
haber vermeseydiniz keşke, üzülürsünüz diye haber vermedik derdiniz::)onlar kasım 25 e kadar beklesin:)

haber vermeseydiniz keşke, üzülürsünüz diye haber vermedik derdiniz::)onlar kasım 25 e kadar beklesin:)

ahahahahhah ii fikir yahu bak hiç düşünmemiştim :)
Fatmacığım
2 gece yatışmış şimdi aradım hastaneyi :)
anam ben napçam ki 2 gece orda çok sıkıcı

benim hastanede yatış bir gece, sezeryanda da normalde de bir gece yatırıyolarmış... bencede 2 gece çok sıkıcı olabilir.. ama avantajıda var, geleceklerin çoğunu hastanede ağırlamış olursunuz, evde telaşe daha az olur

ahahahahhah ii fikir yahu bak hiç düşünmemiştim :)
Fatmacığım
2 gece yatışmış şimdi aradım hastaneyi :)
anam ben napçam ki 2 gece orda çok sıkıcı

2 geceyse ilk gün gelmem ben.. basın kalabalık olur saskın olursun..

1 gece ana olda .. öyle gelir görürüm seni..

sonra gelir anlatırım burda :))))))))))

gelir orda da dogururmusm kız bide heyecandan..

2 geceyse ilk gün gelmem ben.. basın kalabalık olur saskın olursun..

1 gece ana olda .. öyle gelir görürüm seni..

sonra gelir anlatırım burda :))))))))))

gelir orda da dogururmusm kız bide heyecandan..

gel gel kız :)
ne güzel olur anammmmm
doğurma ama tut şeyini :) + bizim koloni hep orda olur
şimdiden panik halindeyim ben rezil olduk acıbademe die
10-15 kişi doğuma gitçez len yuhanda

aman benim derdim dert zaten
annem hayatta bırakmaz gece
kocam da bırakmaz
yatacak yer 1 kişilik ikisi de yatmaz birbirine kıyamaz ben de onlar yatmıo die yatmam
öle uykusuz dururuz valla

ilk gece hepiniz heyecandan uyuyamazsınız zaten.. 2. gece kocayı yollarsın eve, annen rahat rahat dinlenir bari.. aksi bi durum olmazsa tabii

ne güzel olur anammmmm

niyemiş..
hic de rezil olmazsın bi kere..

kalabalık olmak iidir.. nasılsa dısarda olurlar sen görmezsin pek..

bide sen niye sezeryandan korkuyosunn.. genel olmayacak nasılsa..

millet normalden korkar sen sezeryandan ne cins karısın ha..

hayatta gitmez eve yatmaya ah ah bilirim ben malımı :)

gitmesin zaten kalsın senle..

3 gün dogum izinleri var onu da ayrımı gecirceksiniz..

annen sonra evde sana destek olur..

bizimki şimdiden annesine dedi.. biz hastanede ailece kalcaz fatma ben sare..

sonradan sıkıntı cıkmasın diye..

kızım normal olsa o anın şoku ile salak olacağım anlamayacağım
mal mal doorup gelcem die düşünüodum
şimdi herşeyi bilcem korkuorum işte !

kalsın kalsın
sinek kadar kocam olsun başımda olsun :)
bunun 15 gün izni var
Allah vere de onu almaya

mrb canım soruma cevap yazdığın için teşekkürler,ya 4 cm açılmada da mı ağrı hissetmemiş..
ben yanındaydım zaten 2cm açılması vardı...sancıyı hafif verdiler...hemşire diyorki sancın var mı kız yo diyor...
ama nst de görünüyordu sancı olduğu...bi bi saat kadar hafif yüzü değişti o kadar

tövbeee...böyle şey duymadım...destek mi köstek mi belli değil densiz...
ya insanlar ne çabuk unutuyorlar hamile psikolojilerini anlamıyorum ki..
san güç vereceği yerde...

vallahi bacım kaynanan bi acaip laf etmiş sebebini merak ettim...
insan anne şefkati ister yanında seni napsın...
tam dayaklık, sopalık...
manyak kadın sen kendi kızına bakmadın mı?
lider olmaya çalışıyor herhalde...

günaydın kızlar....sağlıklı,musmutlu,huzurlu günler olsun hepimize.......

POZER teyzeeeeeeeee faceden mesaj attık sana duy sesimizi,aydınlat bizi

tatlım bana gelen mesaj yok face den. tekrar denesene. baktım gelen giden yok

olduuu deseydin, salağa bak anamı çağırmıcam seni çağırcam en özel anımda senin suratını görcem. tüpürseydin suratına

eşinin tepkileri süpermiş allahtan anasına çekmemiş. bizdede tuz var sanırım ama çamur mamur duymadım ben

2012 dicektin sen :))

ne güzel olur anammmmm

walla bizde ablamda ööleydik hayatım bişi olmuyo, alışıo hastane, sadece odada bekleyin diolar :)))

anne yüreği dayanamazmış ben kaynanayım dayanırım annen üzülmesin diyo pehhh buda yeni moda oldu zaar
kendi kızına bakmazmı şekerim kış mevsimi diye evine bile göndermedi kızını getirdi kendi evinde baktı iyileştirip gönderdi

allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar ne olur birbirimize dua edelim başka çare yokkkkk ben de kaçım bari yarın sabah 7 de kahvaltı sofrası hazır olcak sabır az kaldı

Allah aşkına Kubi valla ben sinir oldum. ne demek emrediyor falan yaa sen hamilesin sen mi hizmet etcen ona o sana yardım etsin ayol aaaa bırak yapma kendi sağlığına bak sen ne derlerse desinler. sıkma kendini hiç bir mecburiyetin yok sen kendin rahat oll...

sen yazma bize yazma :)
seni teskin edeceğimize kudurtuoz hepten :)
ama tam zopalık kadın heee
nereli bunlar
konyalı diilse samsunludur kesin

Selam 2011 Kasim anneleri,
Ben de 2010 Kasım annesiyim. geçen sene bu zamanlar sizler gibi tatlı bir telaş, heyecan içinde beklemekteydim.
Karnım iyice büyümüş, hareketlerim ağırlaşmış ve kısıtlanmış, gece uyuyamaz, sağa sola dönemez, yemek yiyemez vs. bir haldeydim. Sizin gibiydim kısacası.
Zaman ne kadar çabuk geçiyor :)

Oğlum şimdi 11 aylık. 9 Kasım'da yaşımıza gireceğiz.
Umarım hepiniz sağlıkla kucağınıza alıp bütüyün bebeklerinizi...

Geçen sene bu zamanlar sizler gibi internette dolaşır, aman doğum nasıl olacak, yanıma neler almalıyım, bebek için neler olmalı yanımda benzeri tüm yazıları bulup okuyama çalışırdım (Doğumdan sonra da 1 aylık, 3 aylık, 5 aylık, 10 aylık vs. durumlarına başlayacaksınız :)) İstedim ki yaşadıklarımdan hareketle sizlerle paylaşımlarda bulunayım. Biliyorum özellikle doğum yaklaştıkta her kafadan bir ses çıkar, her okuduğunuz, her söylenen farklı şeyler anlatır. (Aslında ben de onlardan biri olacağım ama yakın bir zamanda anne olmuş birinin paylaşımları da ilgi çeker belki :)

Bu topikte şu anda 2900'e yakın mesaj var. Geçmişe dönük bunları okumak mümkün değil elbette. Bu anlamda benim paylaşımlarımın bir kısmı belki tekrar olacak sizler için. Şimdiden kusura bakmayın.

Konuşmayı da yazmayı da severim ben. Bu nedenle (kuvvetle muhtemel) biraz uzun bir yazı olacak. Bölüm bölüm yazmaya çalışacağım:

DOĞUM:

Normal doğum yapamadım ben. Doktorumla birlikte normal doğum kararıyla yola çıktık. Doğum zamanı geldiğinde de normal doğum diye yattım hastaneye. 8 saat sancı çektim. Sonunda suyum iyice bitince ve oğlumum kalp atışları etkilenmeye başlayınca alıverdiler sezaryenle... :)

Tüm hamileliğim boyunca normal doğum, sezaryen hikayelerini okudum, dinledim. İlla da normal doğum ya da sezaryen diye tutturan biri olmadım. Doktoruma hep güvendim. O da (sağolsun) başından beri "normal doğum olarak düşünelim, gidişata göre ne olacağına bakarız" dedi. Hamileliğimin 38+4 gününe kadar da bu şekilde devam ettik. (BURAYA DİKKAT!) 38+4 günü 08 Kasım 2010 akşam üzeri saat 18:00 civarında "suyum geldi" (Bildiğiniz su. Bacaklarınızın arasından akıp gidiyor ve aniden geliyor. Herhangi bir acı, öncesinde bir belirti falan olmadı. Neyse ki o sırada evin kapısından içeri girmek üzereydim. Yanımda kendi annem ve babam vardı. Dışarıda olsam ya panik olurdum ya da çevredekileri panikletirdim herhalde. Çünkü az uz bir su değil. Resmen paçalarınızdan aşağıya akan litrelerce su. Kot pantolon vardı üzerimde. Sırılsıklam oldum). Hemen üzerimi değiştirdim ve doktorumu aradım. Telefonda bana ilk sorduğu "sancın var mı?" oldu. "Hayır" dedim. "Hemen atla gel bekliyorum" dedi (SAT'ım 11 Şubat'tı ve beklediğimiz doğum tarihi 18 Kasım'dı). (BURAYA TEKRAR DİKKAT--Normalde beklenen anne adayının önce sancısının başlamasıdır. Suyun gelme olayı sancıdan sonra olur. Ben sancılanmadım. Önce suyum geldi. Sizler de aynı durumu yaşayabilirsiniz. Doktorumun sonradan söylediğine göre günümüzde anne adaylarında sıklıkla görülmeye başlayan bir durum haline gelmeye başlamış bu. Sakıncası var mı? Tam olarak araştırma yapmadım bu konuda ama suyumun erken gelmesi, erken bitmesine de yol açtı sanırım. Doktorum suyum bittiği için bebeğimi sezaryenle almak zorunda kaldı).

Suyum geldikten yaklaşık 1 saat sonra hastanedeydim. DİKKAT-- Bunun nedeni "bügün hazırlarım, yarın koyarım, onu mu alsam, bunu mu koysam", diye diye bir türlü doğum çantama son şeklini verememdi. Annem ve babam bu sırada benimleydiler neyseki. Annemle hemen bir kaç parça bir şey alıp çantayı hazır ettik :)

Bu noktada çantanızda ne olmalı konusuna değineceğim. Çünkü ben aceleyle hazırlanmış bir küçük çanta ile hastaneye gittim. Ertesi gün eşim eve uğradığında çantaya koymadığım ve ortalıkta duran ne varsa hepsini bir VALİZE koyup hastaneye getirdi :) Bu nedenle aman dikkat, en geç 37. haftadan itibaren çantanız hazır olsun. Bu çantada oyle aman aman şeyler gerekmiyor. 3 gece hastanede yattım ve kullandıklarım sadece şunlardı:

(Burada biraz ara vereceğim. Hem okuyanlar çok sıkılmasınlar hem de biraz çalışmalıyım (işteyim). Devamını en kısa zamanda yazmaya devam edeceğim)

hemen deniyorum canım.

Ya işte şimdiki psikolojim fena. sadece kayınvalidem için değil kendi anneme de diyorum. herşeyde sabırlıyımıdr ama çocuğum konusunda sabredemicem gibi geliyor. şimdiden alıştırıyorum ikisini de benimle inatlaşmayın lohusa psikolojisi kalbinizi kırarım diye ama bakalım neler olcak. bugün geliyor kayınvalidem. görümcemin kızına baktı ben herşeyi en iyi biliyorum diyor ama bence değil daralık bir durum. alışçaz atlatıcaz ama bakalım nasıl. valla kimse umrumda değil diyorum bazen oğlumdan değerli kimse yok kimseyi takamam. belki de zamanla dediğin gibi biz bırakcaz çocukları. inşallah öyle olur sıkıntımız olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…