- 10 Temmuz 2009
- 2.466
- 416
- 363
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #34.521
haber vermeseydiniz keşke, üzülürsünüz diye haber vermedik derdiniz::)onlar kasım 25 e kadar beklesin:)
ahahahahhah ii fikir yahu bak hiç düşünmemiştim :)
Fatmacığım
2 gece yatışmış şimdi aradım hastaneyi :)
anam ben napçam ki 2 gece orda çok sıkıcı
2 geceyse ilk gün gelmem ben.. basın kalabalık olur saskın olursun..
1 gece ana olda .. öyle gelir görürüm seni..
sonra gelir anlatırım burda :))))))))))
gelir orda da dogururmusm kız bide heyecandan..
benim hastanede yatış bir gece, sezeryanda da normalde de bir gece yatırıyolarmış... bencede 2 gece çok sıkıcı olabilir.. ama avantajıda var, geleceklerin çoğunu hastanede ağırlamış olursunuz, evde telaşe daha az olur
ilk gece hepiniz heyecandan uyuyamazsınız zaten.. 2. gece kocayı yollarsın eve, annen rahat rahat dinlenir bari.. aksi bi durum olmazsa tabii
gel gel kız :)
ne güzel olur anammmmm
doğurma ama tut şeyini :) + bizim koloni hep orda olur
şimdiden panik halindeyim ben rezil olduk acıbademe die
10-15 kişi doğuma gitçez len yuhanda
hayatta gitmez eve yatmaya ah ah bilirim ben malımı :)
niyemiş..
hic de rezil olmazsın bi kere..
kalabalık olmak iidir.. nasılsa dısarda olurlar sen görmezsin pek..
bide sen niye sezeryandan korkuyosunn.. genel olmayacak nasılsa..
millet normalden korkar sen sezeryandan ne cins karısın ha..
gitmesin zaten kalsın senle..
3 gün dogum izinleri var onu da ayrımı gecirceksiniz..
annen sonra evde sana destek olur..
bizimki şimdiden annesine dedi.. biz hastanede ailece kalcaz fatma ben sare..
sonradan sıkıntı cıkmasın diye..
ben yanındaydım zaten 2cm açılması vardı...sancıyı hafif verdiler...hemşire diyorki sancın var mı kız yo diyor...mrb canım soruma cevap yazdığın için teşekkürler,ya 4 cm açılmada da mı ağrı hissetmemiş..
tövbeee...böyle şey duymadım...destek mi köstek mi belli değil densiz...kıramayacağım biri, o yüzden ses etmedim ama söylenecek çok şey vardı yani:) bide kendi 37. haftada 2500 gr doğurdu sezeryanla.. bana 40 haftayı bekle 4 kilo da olsa normali dene diye baskı yapıyo sürekli.. sezeryan şöyle zor böyle zor diye gözümü korkutuyo.. sanki normal doğumu biliyor da bana normali tavsiye ediyo.. pehhhhhhh dedim yani... normal işte adı üstünde tabiiki o daha iyidir bende farkındayım ama cesaretim yok...
benim de canım sıkkın. malum doğum yaklaştı herkes akıl verme telaşında sanki fikirlerini soruyormuşumcasına...
kızının parmağı kesilse haberi olan kayınvalidem tutturdu akşam doğumunda annene haber verme diye...
ki ben hem annemle hem kayınvalidemle aynı şehirde oturuyorum ikisiyle mesafemiz arabayla taş çatlasa 5 dakikadır.
eşimin ailesiyle hep mesafeli bi diyaloğum olmuştur hiçbiriyle asla samimi olmamışımdır. tüm bunlara rağmen konuşmalara bak ya.
bu aralar annenle arana mesafe koy çok arayıp sorma ki doğumunun gününü bilmesin.
doğuma giderken haber verme sen doğurunca biz anneni arar söyleriz diyor ikidir.
her seferinde yok ben annemi ararım her anımda da yanımda olur diyorum inatla.
o da inatla aynı şeyi söylemeye devam edior üzülür kadın gerek yok diye... çok düşünüyor ya annemi.
ben katiyen anne sütünden başka bişi vermem bebeğe diye diretiyorum.
akşam tutturmuş sütün gelmezse şekerli su veririz sen merak etme diyor güya yavaştan kendini devreye sokacak.
eltim doğum yaptığında da kızın ailesini hiçe saydılar, kendi kızında zaten kimseye fırsat vermedi. aynı şeyi bana da yapmaya çalışıyor.
çok iyi bildiği ama unuttuğu ya da hatırlamak istemediği bi nokta var iş inada binince çok gıcık biri olurum.
baktım akşam lüzumsuz lüzumsuz konuşuyor akıl veriyor şöyle yaparız böyle yaparız diye kendini devreye sokmaya çalışıyor. tatlı sert çıkıştım.
çenesini kapadı oturdu yerine.eltimin çocuğunu ayağında sallayıp uyutmaya çalıştı ne lafa karıştı ne söze.
off ağzıma neler geliyor aslında da yazamıyorum burada
günaydın kızlar....sağlıklı,musmutlu,huzurlu günler olsun hepimize.......
POZER teyzeeeeeeeee faceden mesaj attık sana duy sesimizi,aydınlat bizi
benim de canım sıkkın. malum doğum yaklaştı herkes akıl verme telaşında sanki fikirlerini soruyormuşumcasına...
kızının parmağı kesilse haberi olan kayınvalidem tutturdu akşam doğumunda annene haber verme diye...
ki ben hem annemle hem kayınvalidemle aynı şehirde oturuyorum ikisiyle mesafemiz arabayla taş çatlasa 5 dakikadır.
eşimin ailesiyle hep mesafeli bi diyaloğum olmuştur hiçbiriyle asla samimi olmamışımdır. tüm bunlara rağmen konuşmalara bak ya.
bu aralar annenle arana mesafe koy çok arayıp sorma ki doğumunun gününü bilmesin.
doğuma giderken haber verme sen doğurunca biz anneni arar söyleriz diyor ikidir.
her seferinde yok ben annemi ararım her anımda da yanımda olur diyorum inatla.
o da inatla aynı şeyi söylemeye devam edior üzülür kadın gerek yok diye... çok düşünüyor ya annemi.
ben katiyen anne sütünden başka bişi vermem bebeğe diye diretiyorum.
akşam tutturmuş sütün gelmezse şekerli su veririz sen merak etme diyor güya yavaştan kendini devreye sokacak.
eltim doğum yaptığında da kızın ailesini hiçe saydılar, kendi kızında zaten kimseye fırsat vermedi. aynı şeyi bana da yapmaya çalışıyor.
çok iyi bildiği ama unuttuğu ya da hatırlamak istemediği bi nokta var iş inada binince çok gıcık biri olurum.
baktım akşam lüzumsuz lüzumsuz konuşuyor akıl veriyor şöyle yaparız böyle yaparız diye kendini devreye sokmaya çalışıyor. tatlı sert çıkıştım.
çenesini kapadı oturdu yerine.eltimin çocuğunu ayağında sallayıp uyutmaya çalıştı ne lafa karıştı ne söze.
off ağzıma neler geliyor aslında da yazamıyorum burada
şimdiden torunu kıskanmaya başlamış senin ki..benim nazım anneme geçer, annem yanımda olacak diyip kestirip at boşver.. bu arada şekerli suyu doğar doğmaz vermek iyiymiş.. doktorlar kızıyo ama, bebek sarılığına iyimiş galiba..
çok değişik bi süreç bu ya, her kafadan bi ses çıkıyo. herkes doğru bildiğini uygulatmaya çalışıyo...
benim kaynana zaten yaşlı, ondan iş güç hiç bişey beklemiyoruzda.. geçen bana geldi, bebeğin göbeği düştükten sonra tuzlamak gerekiyomuş, bildiğin turşuluk tuzu heryerine sürecekmişiz, sonra bide nerde bi yerde bi çamur varmış onu da sürecekmişiz... niyee dedim, çocuk beyaz olurmuş:) ben diyor çocuklarıma yaptım hep diyor.( çocuklarında hepsi arap bacı gibi, bi eşim hafif beyaz, diğerleri çok esmer ).. çok işe yaramış baksana hepsi arap bacı gibi dedim bende:) bide diretiyor yapılsın diye.. eşimde tersledi biraz, doktor ne diyorsa o geç bunları bi dahada konusunu açma dedi:)
eşim böyle dedikten sonra kayınvalide nin lafını yazıyorum " o zamna sadece koltuk altlarına ve ayaklarına sürün, ter kokmaz " eşimden şahane bi bakış.. kayınvalide " o zaman bal sürün oda iyi gelir " eşiin çıldırma anı:):)
kız bizde de tuzlarlar. Ama bunu annem yapar :)
kaynana yapsa bende o bakışları atabilirim
ay dün ne oldu
eşim aradı bunu dedi 25 i fln neyse 2 dk sonra beni arıo 25 Ekim mi Kasım mı die
aaa Aralık dicektim ne kasımı 1 yaşında doorcam ben
gel gel kız :)
ne güzel olur anammmmm
doğurma ama tut şeyini :) + bizim koloni hep orda olur
şimdiden panik halindeyim ben rezil olduk acıbademe die
10-15 kişi doğuma gitçez len yuhanda
ben yanındaydım zaten 2cm açılması vardı...sancıyı hafif verdiler...hemşire diyorki sancın var mı kız yo diyor...
ama nst de görünüyordu sancı olduğu...bi bi saat kadar hafif yüzü değişti o kadar
tövbeee...böyle şey duymadım...destek mi köstek mi belli değil densiz...
ya insanlar ne çabuk unutuyorlar hamile psikolojilerini anlamıyorum ki..
san güç vereceği yerde...
vallahi bacım kaynanan bi acaip laf etmiş sebebini merak ettim...
insan anne şefkati ister yanında seni napsın...
tam dayaklık, sopalık...
manyak kadın sen kendi kızına bakmadın mı?
lider olmaya çalışıyor herhalde...
allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar ne olur birbirimize dua edelim başka çare yokkkkk ben de kaçım bari yarın sabah 7 de kahvaltı sofrası hazır olcak sabır az kaldı
anne yüreği dayanamazmış ben kaynanayım dayanırım annen üzülmesin diyo pehhh buda yeni moda oldu zaar
kendi kızına bakmazmı şekerim kış mevsimi diye evine bile göndermedi kızını getirdi kendi evinde baktı iyileştirip gönderdi
tatlım bana gelen mesaj yok face den. tekrar denesene. baktım gelen giden yok
olduuu deseydin, salağa bak anamı çağırmıcam seni çağırcamen özel anımda senin suratını görcem. tüpürseydin suratına
eşinin tepkileri süpermişallahtan anasına çekmemiş. bizdede tuz var sanırım ama çamur mamur duymadım ben
2012 dicektin sen :))
walla bizde ablamda ööleydik hayatım bişi olmuyo, alışıo hastane, sadece odada bekleyin diolar :)))
hehehe, ben kayınvalidemle altlı üstlüyüm.. gebeliğimin başında bende de vardı aynı endişeler.aylar geçtikçe kendimi psikolojik olarak hazırladım. şu an bununla başa çıkabilecek durumdayım:) sonuçta bu kaçınılmaz. herkesin kendi yaşam tecrübesi var illaki bunu dayatacak. hem ne kadar kötü olabilir ki. benim annem de ilk ablamı doğurduğunda 17 yaşındaymış. babanem bırak yaşını, kırkı çıkmamış bebeğe yumurta, bal, tereyağı vermiş,inek sütü, kemik suyu içirmiş, sarılık geçirince sarı bez örtmüşler. ne cahillik ama sonuçta bişi olmuyor. babaneminde 7 tane çocuğu vardı.
kayınvalidemin eli çok ağır, görümcemin çocuklarını severken bir vuruyor, çocuklar yere yapışıyor. hemen anne valla oğlumu böyle sevdirmem haberin olsun, içim gidiyor diyorum. o da farkında pişman oluyor. yere yapışan torunları da alışmış bu duruma. hiç gıkları çıkmıyor. geri geliyorlar annanelerinin koyunlarına, tekrar vursun diye. sanırım herşey alıştırmakla alakalı.
canım kendini hazırla. öyle olacakki, netten okuduklarımız, doktorların tavsiyesi falan bir yerde tıkanacak. yok gazı geçsin yok ağlaması dursun diye bebeğe kimyon,nar suyu artık daha ne varsa biz de vereceğiz. belki azıcık daha uyuyabilelim diye annelerimizin, kayınvalidelerimizin kucağına kendimiz vereceğiz bebeklerimizi.
işte böyle düşüncelerle aylardır telkin ediyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?