2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

ayy süper ya,darısı bize olsun.allah analı babalı büyütsün,hayırlı uğurlu olsun.

20 si olsun bari 20.11.2011...

benimki de 16-17 diyordu :))))) ama ben 20.11.2011 diye söylüyorum.Doktorla pazarlık yapıyoruz ama o kadar beklermi bilmiyorum diyor.
Zaten haftaya belli olacak diye de korkuyorum.Offf offf bana tarih verme dicem böyle giderse ben böyle mutluyum yaaaa içimde kalsın...Kafayı sıyırıyorum sanırım.

[

gözlerim doldu okurken.

Son düzenleme:

hayırlı uğurlu olsun.hediyeni güle güle büyüt

Selam kızlar normalde çalışan bir bayanım doğum iznine ayrıldığım için bir aydır evdeyim ve artık çok sıkıldım üstüne bir de asker haberlerine çok üzülüyorum anne olunca insan daha hassas oluyormuş bu konularda benim de oğlum olacak o anneler de kimbilir ne heyecanlarla taşıdılar bebeklerini ne emeklerle büyüttüler bunları düşündükçe daha çok üzülüyorum daha yüzünü görmeden kaybetme korkusunu düşünmek bile çok kötü Allah hepsine sabır versin inşallah Diğer yandan hastane çantam falan hazır ama daha bebeğimin dolabı ve beşiği gelmedi salı gelecek evde bir iki tadilat işleri vardı o yeni bitti hafta sonu da badana olacak o nedenle her yer karışık evi böyle gördükçe iyice morallerim bozuluyor ağlayasım geliyor sürekli sanırım biraz bunalıma girdim bu aralar Dışarıda birkaç alınacak ihtiyacım var onlar için bile dışarı çıkamıyorum çünkü eşim artık doğum yakın olduğu için yalnız başıma dışarı çıkmama izin vermiyor kendisi yoğun çalışıyor bir yandan ev işleriyle uğraşıyor o nedenle onunla da alışverişe çıkamıyorum, annemler de başka şehirde kız kardeşim çalışıyor annem de onu evde yalnız bırakıp gelemiyor her an, samimi arkadaşlarımla evlerimiz uzak ve onlar da çalışıyor yani çok yalnızım bu aralar evde ufak tefek işleri bile yapasım gelmiyor işte bende durumlar böyle umarım sizler iyisinizdir benim de Alllaha binlerce şükür ciddi bi derdim yok ama sanırım hamileliğin verdiği bir duygusallık var bu arada hamilelerin hastaların çocukların duaları kabul olur derler hepimiz operasyona giden ve kritik yerlerde askerlik yapan kardeşlerimize dua edelim Allah onları ailelerine bağışlasın yardım etsin inşallah

heyecanla okudum hikayeni, lifeisnoteasy.. gözünüz aydın.. Allah analı babalı büyütsün, hep güzel günlerini görün inş...

herkese merhaba,
dün bebeğin odasının nem ölüçüüyle ilgili muhabbet olmuştu.. kağan kocatepenin sitesinde odanın nem oranının %40'ın altına düşmemesi gereektiği yazıyor.. sıcaklık da 22 derece olmalı... ben arzumun sıcaklık ve nem ölçerini aldım. tavsiye ederim, 10-15 arası bir şeydi fiyatı..

bende de arzumunki var.

dün gece bizim evde kalorifer calısmıyordu ve nem oranı %73 dü..

dogrumu ölçtü acaba..tereddüt ettim ben ya..

ah canım ben yaptım o hatayı bana tam 450 tl ye maloldu...
eve gelen kadın tutturdu ben yıkadım daha önce yıkayalım dedi...ben,mde basiretim bağlandı yıkattım
kuruduktan sonra hali içler acısıydı...
kadın sonra demesin mi benim yıkadıklarım kumaştı diye...
lojmanın birde devlet malı...
yenisini yaptırdım...
perdeci dedi ki kumaşların bile yıkanmasını tavsiye etmiyoruz...
sen iyisimi sor bi perdeciye...

Son düzenleme:
Ewet ya benimde gecen haftaki doktor muayenemde sancim vardi doktor alttan muayene etti,hic canim yanmazdi biraz canim yandi,eve zor gittim.
kızlar ben geldim doğuran var mı geçmişi okum geliyorum bu arada bebğin cicilerini paylaşıyorum ciciler topiğine
Hosgeldin canim.
cicileri nasıl paylaşıcam bakalım becerebilecekmiyim kızlar buarada kaynanamla kayın peder geldiler 6 ay burdalar çok yoruluyorum artık hizmet önmli
6 ay mi ???!!! Gecmis olsun
bayanlar saat tuttum sancılarım saatte bir qeliyo bakalım nolcak yarna kadr beklerse bebişm yarn kontrole qidicem doqum qelio qaliba yalancı diilse :18: :18:
Zeynepp16 cim naptin yoksa dogurdun mu ?
Ewet canim hastaliklarda enfeksiyon icin maalesef güzel zemin hazirliyor,mesela sekerim var dikkat etmezsem mantar enfeksiyonum kacinilmaz,onunla ilgili olabilir.Ablan icinse Rabbim hayirlisiyla bebisine saglikli bir sekilde kavusmasini saglasin insaallah.
Öyle zaten catlayasi olduktan sonra catliyor,benimki bu bebiste hic catlamadi sükür.Bende hamilelige 71 ile basladim suan 75im,ondan olabilir belkide,birde ikinci hamilelik ya karnim yeterince genislemis herhalde
Ayyy bende cok merak ediyorum,yeni dogum hikayeleri okumak istiyorum
Canim önce adet sancisi gibi geliyor sonra agrinin siddeti artiyor en son doguma yakin bicak sapmasi gibi 10 dakkada 3 kez filan agri geliyor(bu zaten rahimin acilmaya basladigini gösteriyor)
sayfa 571 oldu peygamber efendimizin doğum yılı

Sayfayi görünce ilk aklima gelen buydu benimde.

lifeisnoteasy: gözün aydın canım.. hoşgelmiş sancak bey, biraz erken davrandı ama olsun, sağlıkla geldi ya..off bol bol kokla onu mis gibidir o.. sizleri okudukça heyecanlanıyorum yaa

bende de arzumunki var.

dün gece bizim evde kalorifer calısmıyordu ve nem oranı %73 dü..

dogrumu ölçtü acaba..tereddüt ettim ben ya..

bizim buralar nemli olduğu için %60'ın altına düşmüyo zaten.yazın da hep 70lerin üzerindeydi...
hava kapalı ya da yağmur yağdıysa doğrudur.

amaaann iyiki yıkamamışım o zaman.. yok yere bide o masraf açacaktım başıma... nette araştırdım biraz da, bazılarında marullanmalar oluyomuş

amaaann iyiki yıkamamışım o zaman.. yok yere bide o masraf açacaktım başıma... nette araştırdım biraz da, bazılarında marullanmalar oluyomuş

aynen ek yerlerinde marullanmalar oldu...
birde güzel kurutulmadığı için fena ezildi...
yıprandı...
tamire gidenlerden de sonuç olumsuzdu asla düzelmedi...
ağzı burnu kaydı

BÖLÜM 2

Selam herkese...
Fırsat buldum biraz daha yazayım dedim. Bu arada taze annelerimizin haberleri de gelmeye basladi (Hosgeldin "Sancak" bebek). Tum 2011 Kasım anneleri saglikla kucaklarına alsınlar, doya doya içlerine çeksinler bebeklerini...

Söyle birkac sayfa geriye gidip okudum yazılanları. Herkeste bir tatlı telaş, fiziksel şikayetler (eğilemiyorum, kalkamıyorum, yiyemiyorum, dönemiyorum vs...) Keyfini çıkarın tüm bunların. Son ayın, son haftaların fiziksel aktiviteler açısından zor geçtiği doğrudur ama siz gene de keyfini çıkarın. Bebişiniz bir daha karnınızda olmayacak çünkü... Hamileliğin o tatlı gururunu (başka hamilelerle sözsüz bakışmalarınızı, alışveriş merkezindeki güvenlik şeridinden "o da ne be, ben buradan geçmem ayrıcalıklıyım" edasıyla geçişinizi, evde olsun, dışarıda olsun etrafınızdaki herkesin cevrenizde fır dönmesini vs...) bırakacaksınız yavaş yavaş. Bunun yerini annelik gururu alacak. Annelik gururu herşeyden güzel ama hamilelik gururu da öyle inanın). Keyiflenin...

Hastane çantası diyorduk en son. Çantada neler olmalı?... Benim çantamda burada okuduğunuz, başkalarından duyduğunuz, sizin aklınıza gelen vs. ne arasanız olacaktı aslında ama benim oğlan birden bire gelmeye karar verince alacele hazırlanmış bir küçük çanta yaptık annemle birlikte ve doğru hastaneye... :) (DİKKAT - Hani demiştim ya ertesi gün eşim bir VALİZ'le hastaneye geldi diye. O valiz açılmadan aynen eve döndü :) İşte size nedenleri ve (doğum hikayesine devam ederken) satır aralarında size lazım olacaklar:

- Hastaneye gidince benim hemen odama aldılar (Ankara'da Medicana'da doğum yaptım. Sözleşmemiz gereği normal doğumsa 1 gece, sezaryense 2 gece hastanede kalacağım). Açıkçası ben doğumhaneye yatmayı falan bekliyorum (nereden bileyim ilk doğumum elbette) :) Hayır arkadaşlar, bildiğiniz odanızda doğum sancıları çekeceksiniz. Hastane personeli beni odama götürdü. Yanımda annem, babam, eşim var. Hasta önlüğü verdiler bana. Üzerimdekileri çıkarıp onu giydim (Ne gecelik ne de pijama değil yani). Bu sırada doktorum geldi. Başımdan geçenleri kısaca anlattım. "Suyum geldi, sancım yok vs.". "Tamam", dedi, "herşey yolunda, birkaç saat sonra oğlunu kucağına alacaksın merak etme". Muayene etti beni (DİKKAT - Burada bir parantez açmak istiyorum. 35. haftadan sonra doktorum demişti ki, "38. hafta gibi "çatı muayenesi" yaparız, durumuna bir bakarız". Nedeni de şu idi: Benim oğlan SAT'ıma göre hareket ederse bayramda doğacak! Bu sırada hastanede personel bulmak zor. "Böyle bir durum olursa bayramdan önce alırız", demişti doktorum. Neyse uzatmayayım. Aslında hastaneye yatmadan 1 gün önce muayeneye gittiğimde doktorum "çatı muayenesi" yaptı ve yaparken dedi ki, bu işlem bebeğin gelmesini tetikleyebilir... Ertesi gün doğum yaptım :) Kısaca arkadaşlar, eğer doktorunuz çatı muyanesi yaparsa bilin ki bebişiniz kısa bir süre sonra kucağınızda olabilir :) Doğumu tetiklediği doğru çünkü. Çatı muayenesi ile ilgili bir sürü zıt söylemler var internette. Hiç korkmayın, öyle çok acı veren ya da tiksindiren bir durum falan değil. Doktorunuz parmaklarının birkaçı ile rahminizi yoklayıp bebeğin geleceği açıklığın durumuna bakıyor ki bunu normal doğum yapacak arkadaşlar doğum esnasında yaşayacaklar zaten). Parantez oldukça uzun oldu ama anca anlattım kusura bakmayın. Kaldığımız yerden devam...

Hastane önlüğünü giydim. yatağa yattım. Öyle bekliyorum... Doktorum ben sık sık gelip sana bakacağım dedi ve gitti. Annem, babam, eşim odada birlikteyiz. Televizyon açık. Haberleri seyrediyoruz falan. Saat bu sırada 19:30 civarındadır. Arada bir hemşire gelip tansiyonumu ölçüyor. Doktorum gelip "sancıların başladı mı" diyor. Ben de sancı namıma "tık" yok (DİKKAT--Elbette benim yaşadığım bu durum herkesin başına gelecek değil. Doğum sancıları başlayıp hastaneye gitmek normal olanı aslında. Ben (daha önce de yazmıştım) suyum geldiği ve doğum süreci başladığı için odada sakin sakin yatabiliyorum). Derken 20:30 civarı hafif hafif sancılarım başladı. Öyle aman aman ağrı falan değil. Hani regl olunca karnımız, belimiz ağrır ya aynı o ağrı. İlk bir saat 10-15 dk bir bu sancı geliyor. Ama 10-20 sn sonra geçiyor. Dayanabiliyorum bir sorun yok.

Sancılarım başlayında doktorum da rahatladı. "Tamam dedi, artık bebek gelene kadar bu sancılara devam. Ben gene arada geleceğim...". Gitti... 21:30'dan sonra artık sancılar sıklaşmaya ve uzun sürmeye başladı. Ama en önemlisi şiddetlenmeye... İşte o zaman anladım ki doğum sancısı öyle çok hafife alınacak bir şey değil (Hani derler ya herkesin ağrı eşiği farklıdır, kimisinin az kuvvetle canı çok acır kimisine daha hızlı kuvvet gerekir diye. Bu sebeple şunu bilin: Doğum sancısı genel olarak herkeste ayını oranda ve şiddettedir. Sizin buna ne kadar dayanabildiğiniz önemlidir) 21:30'a kadar bana misin demeyen ben başladım bu saatten sonra hafiften ürkmeye ve bağırmaya... Bağırmak dediğin "ahh... off..." falan (şimdiik). Bu arada sancı şiddetini ve bölgesini şöyle tarif etmeliyim: Genç kızlığımdam beri regl dönemlerinde karın ağrısı ile birlikte bel ağrısı da yaşarım (yaşayanlarınız bilir). Bu ağrının aynısı ama kat be kat fazlası. Bir şey daha dikkatimi çekmişti bu sancılar sırasında paylaşmak isterim: Büyüklerimiz söyler ya da duymuşuzdur bir yerden, kız bebek karın sancısı erkek bebek bel sancısı ile gelir diye. Sanırım bu doğru. Gelen sancıların rahimde, karında değil de belde hissedildiği bir durumdu benimki. Sizler de bebeğinizin cinsiyetine göre ya karın ya da bel ağrısı çekeceksiniz sanırım. Bu arada yakın zamanda anne olacakları çok korkutmak da istemem. Ben doğumumdan önce mümkün olduğunca doğum sancısı ie ilgili bilgileri okumamaya çalışmıştım çok etkilenmemeyim diye ama şunu söylemeliyim normal doğum istiyorsanız eğer, lütfen buna hazırlıklı olun. Evet, yalan değil, ciddi anlamda canınız acıyor ama birkaç saat sonra kucağınıza yavrunuzu alacağınızı düşününce herşey vız geliyor inanın. Neyse bu ağrıların şiddeti, süresi, sıklığı artınca doktorum beni bir daha muayene etti. "Açıklığın iyi gibi ama bebek henüz gelmiyor, bekleyeceğiz" dedi. Ben tabi bu sırada can havli ile "Bu sancıları dindirelim artık, "epidural" yapalım", demeye başladım (DİKKAT: Yine hamileyken en çok merak ettiğim, yapıp yapmama konusunda kararsız kaldığım konulardan biri idi bu. Ağrısız doğum... Prensen doğum... EPİDURAL...)

Çok uzatmadan devam edeceğim yine... Görüşmek üzere...

Ewet canim bende bagirmadim en son bagir artik dedilerde biraz sesimi cikardim esim onu duymadim bile diyor:)))Dogum anini cok güzel anlatmissinönemli olan agrilar bebegin kafasi cikmaya baslayinca zaten cok büyük bir rahatlama oluyor,ondan sonra ne agri ne sanci ne sizi bitti gitti.

Canim benim bebis bir gelsin cabucak alisiliyor,yakin zamanda herkese ahkam kesmeye baslarsiniz merak etme,ne kadar ben bilmem ben etmemde desek sanki bir yerlerde depolanmis o bilgiler bebisle beraber ortaya cikiyor :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…