2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün
bacakların kalınlaşmıydı senin de benimde ödem heralde çok kalın ağaç gibi
incelmeye başladı yani öylemi takmış durumdayım da

BÖLÜM 3

EPİDURAL diyorduk...

Doktorumla anlaşmıştık doğumdan önce. Şöyle ki: "Sen nasıl istersen o şekilde yapacağız doğumu", demişti. "Normal doğum, sezaryen, epidural... Her şey gidişata ve senin isteklerine bağlı olacak."

Ve doğumda...
Odamda şiddetlenen sancıların verdiği psikoloji ile "Evet dedim. Epidural yapın bana ve lütfen şu lanet sancıları bitirin... " (Bu sırada sancılarınız sırasında sevdiklerinizi yanınızdan mümkün olduğunca uzak tutmanizi tavsiye ederim -eğer yanınızdaysa anneniz dışında-. Bizdeki durum şu idi: Babam ağrılarım artınca otomatik olarak kaçıp gitti -zaten bana hiç bir zaman kıyamamıştır-. Öyle acı çektiğimi hatta küfür ettiğimi görünce kaçtı gitti valla adamcağız ne yapsın :) Eşim çaresizlik içinde ellerimi tutmaya, beni sakinlaştirmeye çalışırken bol bol papara yedi. Ben ona bağırıp çağırdıkça -inanın elinizde olmadan yapıyorsunuz- iyice panik oldu, telaşlandı, hastane personeline çatmaya başladı falan). Bu nedenle eğer sizler de benim gibi odanızda kalırsanız dikkat edin bunlara.

Bir süre sonra bir anestezi uzmanı geldi, "epidural yapacağım" diye. (DİKKAT: Epidural dediğimiz şey aslında "makinesi olan ağrı kesici" imiş. Ama ne bileyim ben o zaman matrah bir şey zannediyorum. Şimdiki aklımla acaba diyorum gerçekten ne kadar işe yaradı? Epidural olmanız için sancılarınızın başlaması şart, bunu unutmayın. Öyle epidural olayım, hiç sancı çekmeyeyim olayı gerçek değil bilmelisiniz. Söylenene (ve yazılanlara) göre epidural sancıyı kesmeyen sancının ağırısını dindiren bir uygulama. Nasıl yani?, dediğinizi duyar gibiyim. Sancı çekmeden nasıl sancımız olabilir ki? Valla arkadaşlar haklısınız. Bu konuda benim de tereddutlerim hala devam etmekte (üzerinden 1 sene geçmesine rağmen).

Uzatmayayım, uzman epiduralimi TAKTI. Takti diyorum çünkü bu aslında belinizden ince bir iğne ile vücudunuza takılan bir boru ve ucunda da bir makine var. Bu makinenin içinde de ağrı kesici mevcut. Belirli aralıklarla (otomatik ya da manuel) bu makine ve boru sayesinde vücudunuza ağrı kesici enjekte ediliyor. Bunun için yapılan işlem sırasında da kesinlikle ağrı falan duymuyorsunuz. Bu epidural üzerine bir şey daha söylemek istiyorum: Sonucta bilimsel olarak kanıtlanmış ve yaygın olarak kullanılan hiçbir uygulama yanlış ya da sakıncalı değildir. Epiduralle ilgili ben şöyle bir sıkıntı yaşadığımı tahmin ediyorum: Epidural'in uygulanma zamanı çok önemli sanırım. Çekilen sancı sıklığı ya da şiddetine bağlı olarak doğru zamanda yapılması gerekiyor. Bana uygulanması için zamanlamayı tutturamadıklarından olsa gerek ben doğum sırasında herhangi bir faydasını görmedim epiduralin (Artık vakit gece yarısını geçmişti. Hastane personelinden sadece nöbetçi olanlar vardı. Bu uzman da o gün için nöbetçiydi sanırım ve bana epidural yapması gereken zamanda başka bir hasta ile ilgilendiği için benim vaktimi geçirmişti tahmin ediyorum). Bu sebeple aman diyorum, eğer epidural olacaksanız bu durumu (uzman durumunu) hastanenizden öğrenin. Kaç tane uzman vari gerekli zamanda yanınızda olacaklar mı vs. Epiduralin doğum sırasında faydasını görmedim. Ama doğumdam sonra çok işime yaradığını söylemeliyim.

-Bu arada az once "afratafrafra" arkadaşımız mesaj yazmış. 6 gün önce doğum yapmış. Normal doğum ve 5 dk sürmüş. Öncelikle kendisine geçmiş olsun diyor, bebeğine sağlıklı bir ömür diliyorum. Gördüğünüz gibi herkesin doğum hikayesi farklı. Bu nedenle lütfen benim yazdıklarımı tatlı bir gülümseme ile okuyun ve sizin başınıza çok daha farklı (umarım çok çok kolay) maceralar geleceğini bilin :)-

Neyse bundan sonrasını çok uzatmayayım. Bir süre sonra doktorum "artık vakit geldi" deyip 02:30 civarı bir başka odaya aldı beni. Doğum odasına!. Odamla aynı katta bir başka oda idi burası. Doğum yatağı vardı burada. Doktorum artık hep yanımdaydı. Bebeğimin gelmesine az kalmıştı. Burada bir süre doğum yapmaya çalıştım ancak artık hem çok yorulmuştum hem de suyumun gelmesinden bu yana çok zaman geçtiği için zamanım daralmıştı. Birkaç denemeden sonra bebeğimin durumu da sıkıntıya girmeye başlamıştı. Bu nedenle doktorum "alayım bebeği" dedi. Hamileliğim boyunca doktoruma hep güvendiğim için tereddut bile etmeden "tamam" dedim.

Bu kez kendimi ameliyathanede buldum :) Sonuçta "sezaryen" dediğimiz şey ameliyat olduğuna göre bu durum da çok normaldi aslında. Üzüldüğüm tek nokta şu oldu. Beni telaşla ameliyathaneye indirdiler. Bu sırada ne annem ne de eşim doğuma giremedi

Birazan geleceğim yine...

kendimi birden suyum gelecekmiş gibi
patlamaya hazır bir bomba gibi hissediyorum nedense bugün
idrar torbasında ve rahimde acayip bir baskı ve kıpırtılar hissediyorum

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün
bacakların kalınlaşmıydı senin de benimde ödem heralde çok kalın ağaç gibi
incelmeye başladı yani öylemi takmış durumdayım da

benim bacaklarım ellerim yüzüm çok şişmişti şimdi neredeyse normale döndü doğumdan sonra terle birlikte atıyosunuz ama dikkat edin terleseniz bile sıkı giyinin çünkü bebeğe gaz olarak dönüyo üşüyünce

her doğum hikayesinde heyecanlanıyorum.sıra bize geliyor.kızın sağlıkla büyüsün inşaallah.

Allah razı olsun canım inşallah kolay doüumlarınız olur sizlerinde...

allah analı babalı büyütsün canım.hayırlı,sağlıklı,bahtı güzel evlat olsun inşallah.

hayırlı uğurlu olsun bebişin ne güzel kolay olmuş doğumda :)

Ne çamuru bu ayaklarına sürülen bide karınca yumurtası erkek bebeğe sürünüyomuu ? merak ettimm

güle güle büyüt darısı başımıza inş:) ya bu su gelmesi nasıl bişi?yani miktarı fazla değil mi ben anlamam diye korkuyorumda:)))

Ne çamuru bu ayaklarına sürülen bide karınca yumurtası erkek bebeğe sürünüyomuu ? merak ettimm

çamur değil kız tuz sürcen..

ter kokmasın diye.. çamura bulama Çağanımı sakın..

bide karınca yumurtasını kızlara sürcez biz.. sürcen şimdi cocuk büyüdüğünde köse olacak bide psikolojik tavma gecirtme oğlusuna..

yaa bende anlamadım karınca yumurtası yağını bebişlere mi sürceniz ben satılan ürünün karıncanın yumurtasından elde edildiğini hiç düşünmüyorum açıkçası.içinde kimbilir neler vardır. allerjen etkide yapabilir kanımca :26:

deniyosun minick bi yerde .. varsa alerjisi sürmüyosun tabi..

ya bizim bankada cok kişi sürdü kızlarına.. sonucu tabiki bilmiyoruz bi 15 yıl kadar minimum beklememiz lazım...bişey olmaz inşallah.. işe yararsa alacagım duayı düşünemiyorumm.. ölsem kızım arkamdan o kadar dua etmez sanırım bana :)))))))

:)) kızım ne bileyim belki başka şeylerede ii gelir diyee sordum, yok yok yapmam ..

kızlar merhaba şu kıl tüy olayına sinir oluyorum heleki şu halimizle doğum için yaptığımız kişisel temizliklerde kızıma acıyorum ahh annecim erkek olsaydın bu sıkıntın olmayacaktı ne güzel diye :26: benim yakın bi arkadaşımın babaannesine doğduğunda henüz 40ı çıkmamışken yeni doğmuş fare yavrusu hani şu tüysüz ve gözleri bile açılmamış olanlarından sürmüşler tüyü çıkmasın diye ve kadın bildiğin kaymak hatta üniversitede bi arkadaştan duymuştum kolumun altına bebekken fare yavrusu sürmüşler hiç kılım çıkmıyor ama diğer yerlermin maşallahı var keşke oralarada sürselermiş demişti hiç daha önceden duymamışım gibi tepki vermiştim kıza şimdi annem diyor yapalım be gamze arıyalım köylerden tanıdıkları bebeği görmeye geldiklerinde getirsinler sen bakma ben yaparım diyor ama içimde almıyor yavrumada kıyamıyorum. Ben karınca yağını 2 yıl önce kendim de kullanmıştım şu küçük şişelerde satılanlardan aktardan almıştım ve bi kerede netten getirtmiştim ve hiç işe yaramadı kızlar azaltmadı bile ama siz bilirsiniz ben sadece bildiğimi söyledim ama ben bile yapmakta tereddütteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…