2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Sağol Canım. Artık üzülmemeye çalışıyorum. İnan ki bebek sahibi olacağımı unuttum, heyecan falan kalmadı son günlerde. Bugün oturdum, "benim bebeğim olacak yaa" deyip gülümsedim kendi kendime. İyi geldi :)

Sorma ya, dönmedi sıpa. Nasıl istedim normal yolla doğmasını ama olmayacak gibi. Kısmet... Benim kızım 37. haftasının içinde, 2900gr. Normal dedi doktor. Sezaryen olursa 3 kilo civarı doğar dedi. Doğumdan sonra da kaybediyormuş kilo. Miniminnoş bişey olacak herhalde, nasıl bakıcaz bilmiyorum :)

Çok şanslısın Tatlım ya. Benim müdürüm hamile bir de 5 aylık. Son dönemlere gelsin, anlayacak halimi de. Gerçi aradı, özür diledi bugün. İki ay sonra dönücem işe, arayı iyi tutmaya çalışıyorlar. Kıyamadım yine gittim toplantıya, verdim seminerimi. Seminerin adı da "Etkili anne baba olmanın 40 yolu" Karnım burnumda anne-baba olmayı anlattım, çok manidar oldu doğrusu

Oyyy kıyamam ben kuzucuğa. O da hassastır şimdi annesi. Ben de annemi, eşimi mahvediyorum resmen. Sonra kendime kızıyorum. Geçecek tabi de...

Ya sorma, biz de eşimle hep oğlan istemiştik. Ailemde kız çok. Baba tarafımda 7 kuzenim de kız. Onların da toplam 5 kızı var, benimkiyle 6 olacak Kendim öyle süslü püslü bişey değilim ama kızıma kıyafet alırken uçtum resmen Ama oğluşlar de pek bi şeker oluyorlar ya, küçük adam gibi Anneye de daha yakın oluyorlar. Buhar üfleyiciden ben de aldım. İyi etmişsin. Tazecik ciğerleri daha.

Doğru Canım. Ama biliyo musun iyi geldi. Çıktım işten, yürüdüm sahilde. Öyle geldim eve. Ohhh dedim, canımdan, bebeğimden kıymetli mi? Birkaç saat dinlendim, gittim yine. İşimi yarım bırakmam dedim, verdim seminerimi. Havamı bile attım yani Gerçekten rahatladım ama. Zaten herkes delidir ne yapsa yeridir modunda bana karşı bu aralar. Ben de tadını çıkarayım azcık

gulyc eline sağlık canımm :)))

senemgy canım bizimkide aynı kiloda gerçektende minicik bir şey olacaklar :) bakalım bizimki nekadar duracak.Allah sağlık versinde büyürler sen hiç merak etme doğana kadara 3 ü geçer zaten.bizimkide büyümeye devam eder inşallah.

KUBI, senin düzenleme ekranında gelişmiş seçenekler görünmüyordu. sağ altta Cevapla-Önizleme butonları var ya, sen de Gelişmiş Düzenleme seçeneği de vardı. ona tıklayınca mesaj yazdığımız yerin üst kısmında tablo ekleme simgeleri de göründü. lakin pasifti. onu aktif yapabilmek için A/A (ilk simge) ona tıkladım.(switch editör wys... mode yazan). tablo ile ilgili simgeler aktif oldu. oradan tablo düzenle ile senin listene border (kenarlık) ekledim.
gerisini sen halledersin sanırım biraz daha düzenlemeye ihtiyacı var. en altta BEBEKlerimiz yazıyordu. onu yanlışlıkla silmişim.
canım bu tabloyu sürekli güncellemek ciddi mesai işi. walla helal olsun sana

bgugün doktor kontrolüm vardı, sanırım son kontrolümdü.. sezeryan için gün aldık, 4 şubat, haftaya cuma..
ağlaya ağlaya şiştim akşamdan beri.. ölüyom korkudan.. bebeğin şuan kilosu kaç onu bile hatırlamıyorum.. çok korkuyom, zaten stresten uyuyamıyorum kaç gündür ya sezeryan derse doktor diye.. bide şimdi sezeryan kesinleşti ya ölecem korkudan stresten.. bebeğimide üzmek istemiyom, onu da sıkıntıya sokuyom üzüyom diye daha çok üzülüyom.. öle sürekli ağlıyom işte herşeyi takıp.. haftaya cuma 39+0 olacağım.. bi hafta erken aldırmak da istemiyom hiç, ya sütüm gelmezse, ya oğlum nefes alamazsa, ona bişi olursa diye düşün düşün .... offfffffffff.....

ultrasonda o kadar şirindiki sıpam, yanakları sarkıyo artık tombişlikten.. eliylede kapatmaya çalışıyo suratını, pek bi utangaç olacak herhalde..

doktorumda bi dengesiz konuştu, onada kafam takık.. hem sen doğurabilirsin, boylu poslusun, istersen normal deneyelim olmazsa sezeryan yaparız dedi, sonra ama kafası çıksada omzu takılabilir, ben kaç bebeğin köprücük kemiğini kırdım öyle, hem ilk bebeğiniz cinsel hayatınız etkilenecek, yok ilerki yaşlarda idrar tutamama sarkma gibi problemlerle gelecen falan..eşim bunları duyunca hemen tamam sezeryan için gün alalım dedi, panik zaten adam ya ben işteyken bişi olursa diye.. bide bu saçma sapan hikayeleri duyunca gözü korktu,sezeryan olsun diye oda başladı beni ikna etmeye.. bende sonunda tamam demek zorunda kaldım.. resmen tongaya geldim yani..

tamam oğlum iri bir bebek, ama benim annemde 4 çocuk doğurmuş en minik doğan benmişim, 4,5 kilo doğmuşum, hepsi normal ve ben en küçük kardeşim.. abimler daha iriymiş ve doğurmuş normal dikişsiz mikişsiz 10 dakkada çıkardım doğumdan da baban inanmazdı der.. annem doğurduysa bende doğururum diyom..

ama doktorun anlattıkları da korkuttu açıkçası, benim saplantım yüzünden oğluma bişi olursa ölürüm herhalde vicdandan..
ya ben 38+0 ım bugün itibariyle, doktor bana ne çatı muayenesi yaptı, ne nst ye soktu.. neye göre karar verdi ben anlamış değilim.. eşim başka doktora gitmeyede karşı çıkıyo bu saatten sonra, zaten korkuyon şimdi başkasına gidipte kafanı karıştırma bu saatten sonra oluruna bırak, haftaya cumaya kadar belki sancın gelir normal denersin diyo, resmen ağzıma bal çalıyo işte..
offfffffffffff ooofffffffffffffffff... valla içim şişti, yine sabaha kadar uyku yok bana, gözlerim sızlıyo vallaa acıyo deligibi ağlamaktan.. hayırlısını diliyorum hep Allahtan, cümlemiz için..

Kizlar bugün cd lerin arasinda ilk bebisimin dogum cd sini gördüm.Esim ve amcasinin kizi cekmislerdi dogumda.O kadar farkli geldiki ve cok hostu gercekten insan anlamiyor o anda neler yaptigini,neler konustugunu.Ben sürekli uyuyordum sanci aralarinda Esimde onu cekmis önce filan sonra bebis disaari ciktiktan sonrasini cekmeye baslamis kizimin göbekbagini anneme kestirmislerdi.Tartisi,boyunu filan ölcmüsler,ilk meme emmesi filan acayip bisey gercekten.O ani yasamakta müthis bir olay anlatilmaz.Hepimiz insaallah bebislerimize kavusuruz saglikli ve kolay bir sekilde.

Ayyyy kıyamam nasıl da stres yapmışsın. Bugün ben de doktorum programında izledim. Kadının biri aradı ve bir yaşındaki oğlunda normal doğum sırasında sinir zedelenmesi olduğunu ve kolunun sakat kaldığını söyledi. Programın sunucularından olan doktor da kendi deneyimlerinden böyle bir örnek verince korktum ben de. Gerçi sezaryen gibi görünüyor benim, seçme şansım olmayacak gibi ama gördüm ki Allahtan hayırlısını dilemekten başka çare yok. Her iki doğum türünün de avantaj ve dezavantajları var. Önemli olan doktorumuzun doğru kararlar konusunda bizi iyi yönlendirmesi. Hiç sıkma güzel canını. Böylesi daha hayırlı de geç bence. Benim de kasımın dördü ile on ikisi arasında olacak büyük ihtimalle. Pazartesi karar verecek doktorum.

Nasıl imrendim. Sanki o an hiç gelmeyecek gibi... Bazen unutuyorum bebeğimin olacağını, aklıma gelince saf saf gülüyorum. İşi gücü bırakıp hayaller kuruyorum Benim de fotoğrafçı bir öğrencim var. Doğum öncesi ve sonrasını fotoğraflayacak kısmetse. Ne güzel mutluluklar bunlar...

can_tugba inanamıyorum yaa, birebir aynı yaşadıklarımız. benim doktorda ne çatı ne başka bir şey yaptı. aynı sana dediklerini dedi. kemik kırıklıkları iyileşir ama sinirsel arızaların geri dönüşü yok dedi.misal kolu ömür boyu felç kalabilirmiş.o riski göze alabilirmiş miyiz? benim eşim de bay panik. adamın rengi attı. siz nasıl uygun görürseniz dedi. dün başka doktora gidecektim ona da karşı geldi.kafam karışmasın diye. 4100 gr idi salı günü benim oğlan, önümüzdeki salı yine gidicem, ne ağrım ne sızım var işin aksi. belki bu hafta gelir umudum vardı ama hiç oluru yok gibi. birsürü yürüdüm. walla bir zıplamadığım kaldı. salı bir ihtimal doktorum gün verecek. vermese bile biz isteyeceğiz. bayram bayram gelmeye kalkarsa oğlum doktor moktor bulamayız. sezaryen kaçınılmaz oldu bari gününü biz belirleyelim dedik. doktor bişi demezse perşembe ya da cuma al diyeceğiz.
canım evet sezaryen hoş bir şey değil, ben daha önce oldum. heleki genel anestezi ile gerçekten zor. ama ben kist doğurmuştum. bebek doğuranlar hemen topluyor kendini, hırpalama üzülme o kadar. epiduralli spinalli sezaryenden mucize diye bahsediyor herkes. prenses doğum deniliyormuş. zaten benim etrafımda normal doğum yapan yok, alayı bu yöntemle doğurdu, 1 gün içinde keklik gibi sekerek baktılar bebeklerine. doktor da haklı bir bakıma. rahim yırtılmaları ya da vajina deformeleri de kadınların psikolojilerini olumsuz etkiliyor.
ayy canım ağlama walla yaa, inan ben de çok üzülüyorum.. bebeklerimizi risksiz alacağız onu düşün. 2. bebeklerimizi normal yaparız inşallah. 2. bebeklerimizde daha az şeker tüketiriz. benim arkadaşım ilkini 4300 gr idi, doğuramadı ( bıngıldak ana karnında kapanmıştı,kafa kanalda takılı kaldı ). 2. yi normal yaptı, ama yiyip içtiklerine çok dikkat etti. şeker tüketmemem 500 gr kazandırdı dedi.az değil gene 3850 gram doğurdu ama, ana baba yapılıysa bebekte iri oluyor ne yapacan canım.. bana da dikkat etmemi söyledi dikkat etmiş halim +18 kg

harika bir şey yaa. benim eşim hayatta doğum odasına giremez. sakın bana böyle bir teklifle gelme walla bayılır kalırım dedi. sürekli mide asitlerinden muzdaribim ya, ahhhlayıp ufladıkça panik oluyor doğum sancım mı başladı diye. nerdeee. benim görümcem de sırf yeğeninin doğum sonrası resimlerini çekebilmek için yarı-profesyonel foto makinesi aldı ama o kadar çok opsiyonu varki eğitimsiz kullanmanın hiç bir faydası yok. bir günbatımını yarım saatte ayarlayıp çektik ki hakketen gün batmıştı artık
bebişlerimizin resimlerini koyarız artık geldikten sonra.. hiç hayal edemiyorum oğlumu..esmer oğlanlara çok baktım gebeliğimde, bakalım bakalım kutumuzdan ne çıkacak

ya bu adamlar deli mi?????
bak şimdi daha çok sinirlendim.
ilk doğumunu yapacak bi anneye bunlar anlatılır mı ya? daha makul bi yolu yokmudur yani normalden vazgeçirmenin.. valla psikolojimi bozdu manyak ya, hayır bide spinal diyo bayıltmıyolarmış..
bende kapalı alan fobisi var, ama benimki biraz daha ileri, dar alanlarda da, kalabalıkta falan çok sıkış tepiş nefes alamam.. elim kolum başlı kalamam kesinlikle, bayılırım.. ayrıca kan verirken bile derin derin nefes alırım bayılmamak için, iğneden bile korkarım..
2 sene önce apandistim patlamak üzereymişti, gece 1 de acil ameliyata aldılar beni, ben ameliyat olamam bırakın gideyim acım sızım kalmadı diye ağlıyordum, ölecem olmazsam, düşün yani o derece tırsıyom..

ya şimdi sezeryanda spinalde herşeyi duyuyormuşun, ben ruhumu teslim ederim bebek çıkana kadar, hadi ondan sonra bebeği görünce farkına varmam gerisinde napıyolar, ama o gelene kadar deliririm, bırak nefes falan alamazsam ne olacak, ki bide ağlamaya başlarsam kesinlikle nefes alamam..

aaayyyyyyy, valla normal yapayım parçalana parçalana, anestezisiz bağıra bağıra, bundan iyidir benim için anlayacağın.. ama işte ordada bebeğimi düşünüyom, ya bişi olursa diyee... bide vicdan yapıyom, niye kendimi düşünüyom oğlumu düşünmeliyim diye.. amaaaan iki ucu .. .. ..

ya sanada sezeryan demesinin tek sebebi bebeğin iri olması dimi? anladığım kadarıyla, hiç bişiy yapmadığına göre sanada.. ya millet 38. haftaya kadar 40 kes nst ye giriyo, ben daha görmedim bile.. belki benim sancım var bebek sıkıntı çekiyo.. ne dangalak bu doktorlar yaa, gelde güven..

ya halimize bak, bebekler sağlıklı, iri, tombiş diye sevinemiyoruz bile.. millet bebeğine kilo aldırabilmek için deli gibi beslenme programı yapıyo, ben üzülecem nerdeyse niye bu kadar iri diye.. ne hale getirdiler bizi yaaa....

evet canım, bana da sezaryen demesinin tek sebebi iri bebek. 2 kere nts ye girdim. o da ikincisinde doktor doğumdaydı. ister heralde diye düşünerek onu beklerken girdim. zaman kaybetmemek için. zaten sancı falan çıkmadı. kafası 20 gün önce kemik çatıya yerleşmiş diyince ultrasonda, kayınvalidem memlekete gidecekti gitmedi, eşimi erken doğurmuş torunumda erken gelecek dedi, sevindik, kilosu gene fazlaydı ama hiç olmazsa doğurbilincek sınırdaydı. bu salı kafa aşağıda ama çatıda değil dedi. tabi hep ultrasondan bakıyoruz. walla çatı ölçümünün düşüncesi de geriyor beni ne yalan söyleyeyim. ama sanırım doktorum benim aşağı köyümle hiç muhatap olmadan temizcek halledecek doğum işini

ya ben artık rahvana bıraktım. eski topraktan ben 4- 5 kilo doğurdum diyen çok var. 6 kilo- 7 kilo doğurdum diyenlere ciddi yaklaşmıyorum, inandırıcı gelmiyor. kayınvalidem iri bebek kolay doğar diyor ama 4 kilo doğan kızını evde doğurmuş, ve az kalsın ölüyormuş. kayınpederimde, eşimde o günlere tanık oldukları için gebelik onlar için inanılmaz kutsal ve zor bir süreç. eşimin aklı gidiyor doğumdan.ben kendime güveniyorum diyorum ama doktorum kendine güvenmiyor. kalmış şurada 14 gün. kimi bulucan bu saatten sonra. eşimin ebe teyzesi bile sezaryen ol diyor.

ben teslim olmaya karar verdim. ama bir daha gebelik yaşarsam Allah nasip ederse, bolca egzersiz yapacağım ve az kilo almaya çalışacağım.

bu arada benim de astımım var.kalabalığa gelemem.kapalı ortamda duramam kesinlikle. ama genel anestezi ki apandisitten bilirsin adamı serseme çeviriyor. sadece bebeğine odaklanmaya çalış, belki o zaman üstesinden gelmek daha kolay olur.

yazdıklarımı okuyunca sanki seni sezaryene ikna ediyormuşum gibi geliyor ama aslında kendimi de hazırlamaya çalışıyorum canım. inşallah hakkımızda hayırlısı olur. ama o gün gelene kadar gireceğin sıkıntının,yaşayacağın huzursuzluğun sana da bebeğine de faydası yok. ne uykundan ol, ne keyfinden.

maşallah 41x Çağanıma...

masallah oğlusuna ..
kuzu sen dogum için 8 saat yol mu gitcen..
kordonun boynuna dolanmasında sorun yok.. düğüm olursa sıkıntı oluyormus.. takma o yüzden..

Eki Görüntüle 279989

kızlar benim şeker böyle 90 kuruşa yaptırdım hem badem şekeri hem de lavantası var magnetli nasıl?

cok güzelmiş.. Allah dağıtmayı nasip etsin o gün geldiğinde hepimize inşallah..

ağladım kız sabah sabah..

zaten duygusala bagladımm iice..

öperim Nilimi..

günaydın kızlar...

sabahın 8inde işe çağrıldımmm..

Allah bugün bana sabır versin..

sinir katsayılarım tepemde...

benım bıberon avent bal rengınden emzik nuk ıkısını bırden kayanayan suya attım 5 dk sonra cıkardım.erime filan olmadı için rahat olsun

kaynayan suda 10 dakika beklemeli diye biliyorum ben. 5 dakika az olabilir. doktoruna danışır mısın?

bir de sterilizatörler aslında çok işe yarıyor. sütteki bakteriler çok zararli. ilk 6 ay bebeğin steril dönemi. ben bu dönemi sterilizatörle atlatmıştım. aventin içindekileri 24 saat steril tutan bir sterilizatörü vardı, ondan çok memnun kaldım. buydu: Philips - Dijital Buharlı Sterilizatör 220-240V - SCF276/42 - Sterilizasyon cihazları - Beslemeye hazırlık - Anne ve çocuk bakımı
o kadar işin arasında su kaynatma derdi ile uğraşmıyorsun. sabahtan topla at icine, sonra ihtiyacın oldukca al kullan. cocuk hareketlendikce ocakta kaynayan su da olması tehlikeli olmaya basliyor.

cam cok iyi bir malzeme tabii ama biberonda onemli olan anne gogsune benzemesi ve ilk gunler icin yenidogan akisli emziginin olması (ki sutu rahatlıkla cekemesin, bebeis memeden sogumasin). ben de aventin bal renkli olanından kullanmistim. emzirme ve memeden beslemeyi rahatlıkla beraber goturebiliyorsun.

bugun cok güzel bir smsle güne basladım
ASKIS dün oğluna kavusmus.....
normal dogum denemişler olmamış aksam sezeyanla 3500kg oğlu dünyaya gelmiş.....
sizinle paylaşmak istedim....

Herkese günaydın kızlar :)))
hepimize hayırlı Cumalar olsun dualrımız kabul olsun inşaallah ...
şimdi kahvaltı zamanı açıktık kızımla

ay iki türlü çekmekte zor önce normal dene sonra olmazsa ki zaten o kadar acıyı yaşıyosun ordan sezeryan işte bende bundan korkuyotum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…