2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

duygular karışıyor bööle durumlarda, Allah yardımcın olsun, sağlıkla al kucağına bebeğini

ben de spinal sezeryan yapıcam da neymiş yan etkileri ya anlatabilir misinnnn?

mrb arkadaşım bende sezeryan düşünüyorum spinal nasıl oluyormuş bilgin varsa paylaşırmısın...rabbim hayırlısıyla yavrularımıza kavuşturur inşallah....

kılzar ablam spinal oldu, belden iğne yapmışlar. belki bünye ile ilgilidir ama hiç dediğiniz gibi şikayetleri olmadı, gayet iyiydi. dr u özellikle nescafe ve cola iç demişti bilginiz olsun belki faydası olur sizede

slm kızlar 1 kasım analarından haber yokmu hala inşlh kendileride minikleride iyidir

ibo, rachel, preg, helen doğurdu, diğerlerinden haber yok bildiğim kadarı ile..

canım benim her hafta geliyor, sabah 9, akşam 5.. bizim evimiz biraz büyük ama normalde de 7-8 saat kalıolar, sen şunu yap bunu yap de, yoksa mutlaka uyduruyolar, benden sölemesi :))) sürekli iş üretmen gerekio onlara maalesef.. yoksa siler, süpürü, toz alır gider

İbo'nun İpek'i, Helen'in Çağan'ı, preg ve rachel'in de bebişleri dünyaya geldiler. Umarım nickleri yanlış yazmamışımdır. :) 1.11.11 tarihinde dünyaya gelen bebişlerden benim haber aldığım kişiler bunlar, masterbully ve eeab'dan haber yokmuş sanırım. Ben de fatmakoca'dan aldım haberleri. Yeni bebeklerimiz hayırlı uğurlu olsun. Darısı başımıza inşallah...

merhba bayanlar.uzun zamadnır giremedim...
geçtiğimiz perşembe doğum yaptım çünküüü
bebeğim kollarımda kucağımda artıkkk...
darısı başınıza.
doğum yapan anneleri de tebrik ediyorum..

Merhaba canim benim kiz kardesim kullanmisti elektirikli cok iyi oluyor tavsiye edrim.

Canim hayirli ugurlu olsun insaallah,Rabbim anali babli büyütmeyi nasip etsin insaallah.Dogum hikayenide bekliyoruz en kisa zamanda.

Tatlım ben de sezaryen olucam, iki gecelik, bir de beli çooook yumuşak olan pijama koydum. Geceliklerin ikisi de kısa kollu. Doğum yapacağım hastane çok sıcakmış. Sabahlık aldım yanıma, koridorda yürüyüş yaparken falan giymek için. Kalın çorap aldım ayaklarım üşütmesin diye her ihtimale karşı. Hırka bulunduruyorum yine. Belli olmaz. Sonuçta iki gün en az kalıcam. Bir de geceliklerden birini öyle kaliteli olanlardan değil de sıradan, penye aldım. Kanama falan oluyor,ikisinin de kaliteli olmasına gerek yok diye düşündüm. Bir de önemli olan rahatlık tabi. Ziyarete gelecekler ama ben rahatımı ön planda tuttum.

Canım gözün aydın :) Allah analı babalı büyütsün miniğini. Darısı başımıza inşallah.

haklısın biraz mizacım da yumuşak, sabah geldiği gibi söylim bundan sonra yapmasını istediklerimi, ay alışkında değilim garipsiyorum ama sürekli gelcek bir ayar tutturmak lazım..ben demeden kendi işi gibi yapması hayalimdi ama yok böyle birşey sanırım :)

kızlar size gelen kadın ne kadar ücret alıyor acaba

15günde bir gelince 60 tl alıyor...arkadaşlarıma yine 15te bir 70-80 arasında gidenler var... ben adanadayım şehirden şehire değişiyordur belki

mrb arkadaşım bende sezeryan düşünüyorum spinal nasıl oluyormuş bilgin varsa paylaşırmısın...rabbim hayırlısıyla yavrularımıza kavuşturur inşallah....

ben de spinal sezeryan yapıcam da neymiş yan etkileri ya anlatabilir misinnnn?

Valla kızlar benim bildiğim herkes farklı yaşıyo sanırım bu durumu arkadaşımın yaklaşık 1 hafta boyunca baş ağrısı olmuş, kendine gelememiş ağrı kesiciler işe yaramamış
ama herkeste böyle olacak diye bir şey yok bence, ben de biraz tedirgin oldum ama yaşayıp göreceğiz, ameliyat esnasında başı oynatmamak gerekiyormuş bir de çıktıktan sonra bol su içmek gerekiyormuş, başka spinal olan varsa bize anlatsın ben de merak ediyorum:26:

peki spinalda ortaya çıkabilecek yan etkiler epidural anestezi de oluyormuymuş biliyomusunuz?

Canım bana da 15te bir geliyor yardımcı. 70 alıyor. Sabah dokuz akşam 6-6buçuk arası kalıyor. Evim 3+1. Her geldiğinde mutlaka ütü de yaptırıyorum. Kendim sadece lazım oldukça ütü yapıyorum. Sabah geldiğinde konuşuyoruz, mesela her seferinde cam sildirmiyorum, onun yerine mesela dolap içi toplattırıyorum, halı koltuk vs sildiriyorum.. Ama 6dan önce çıkmaz. Senin dediğin gibi 3 çok erken, ev küçük de olsa ütü bulaşık vs gibi iş türet bence, ya da yarım gün parası ver. Zamanla alışırsın bence, çünkü insan iş vermeyi zamanla öğreniyor..

Ayyy ne güzellll.... Hepsininnn gözü aydın, darısı başımıza sağlıkla sıhhatle inşallahhh:)

aminnn darıı başımıza inşlh bizde mi kokulu bebişlermizi alırız kucaqımıza ben dayanamıyorum artık qelsin

bende walla ben korkmuyorum doqumdan ya ilk bebişim ama hiç korku yok sanki 9tane doqurmuş qibiym allah cümlemize kolay doqumlar nasip etsin inşllah

Allah'ım ne güzel bir şey böyle sırayla doğumları duymak. her gün yeniden yeniden heyecanlanıyoruz. anne olanların sevinci bizi de sarıyor, bize ne zaman bize sıra gelecek acaba
Allah ikinize de sağlık sıhhat afiyet versin,bizim yerimize derince bir kokla bıdığını..

kızlar bu arada benim de bu gün kontrolüm vardı. 5 tane sezaryenim var bugün, istersen seni de aradan çıkaralım dedi doktor şakayla karışık. ağrım sızım herhangi bir şeyim olmadığı için bayramdan sonraya kaldık. bayramda gelmek isterse, kendisi tatilde malesef. oğlum bayramda gelmesin şeklinde strese girmiyim, yoksa gelesi yoksa da gelmeye kalkar diyorum. 5 dakikada bir gelen sancım olursa hastaneye gidecekmişim. yıl ortasında sevdiği öğretmenin tayini çıkmış öğrenci gibiyim. içim bir buruk, sezaryen bile olsa kendi doktorum doğurtsun isterim. bakalım nasibimizde ne var.
bu arada bebeğim bir haftada 100 gr almış halbuki geçen hafta 600 gr birden almıştı. gel de inan şu ultrasonlara. bu haftaki ölçümde kafası küçülmüş,uyluk kemiği kısalmış,göbeği büyümüş. doktor o kadar meşguldiki ölçümlerin kritiğini yapamadım.
kızlar akıntım o kadar sulandı ki şu sıralar, sizin de öyle mi acaba. Kubi gibi sızdırıyormuyumdur diye doktora sordum, bana pembe turnusol kağıdı verdi. eğer rengi mavi-mor bir renk olursa sızıntı var demekmiş. denedim rengi değişmedi pembeydi. demek akıntım sulanmış..
hepinize sevgiler

Son düzenleme:

15 te çıktığında yapmasını istediğim şeyleri yapmış oluyor güya ama eksiksiz tam yapmıyor, gittikten sonra fark ediyorum..aynı zamanda bizim apartmanda görevli bu aile, biran önce işini bitirip başka işlere koşturuyor..bakalım biraz daha deniycem, bazı arkadaşlarım çay-sigara-sohbet molalarından şikayetçidir, bu kadın o konuda tam istediğim gibi, öğlen 15 dk ya bende ya da evine inip yemek yiyip gelio, sonra hiç durmadan çalışıyor...bunun sadece bazı detay işlerde geçiştirme huyu var sanırım...benim için büyük bir adımdı birini başlatmam zamanla alışcam inşallah iş vermeyi yaptırmayı :)

buarada acıbadem e bebek e baktım şuana kadar sadece bugün 18 bebek doğmuş, 1.11.11 in hikmeti olsa gerek bu..sadece 3 ü erkek 15 kız bebek

kızlarr 18 ekimde oğlum dünyaya geldi herşey çok güzeldi. ama 10 gündür çok zor günler geçiriyorum. Bebebğimin kalbinde problem çıktı anjiyo olacak cumaya. yoksa ameliyat olacak. doktorlar çok küçük diye riskli dediler. ne olur rkadaşlar dua edin bebeğim için. damarlarından biri çok darmış onun açılması lazımmış. ne olur dayansın bebeğim. Lütfen dua edin arkadaşlar... sizide üzmek istemezdim ama dua etsin herkes diye söylemek zorunda kaldım. ne olur arkadaşalr atlatalım bu günleri çok korkuyorum arkadaşlar.. lütfenn dua edin...

bende aynı durumdayım canım benmde akıntım arttı we sulandı sanki arada sızdıqını hissediyorum doktoruma söyledm kontrol etti suyun qayet iyi su qelmesi yok demişti hayrlısı bakalm

Merhaba gulyc'cim ben de bugün doktora gittim. Benim oğlan da bu hafta 50 gr almış sadece geçen hafta 450 gr almıştı neden böyle oldu dedim toparlamış kendini dedi. Ne demekse artık. Bir de ölçümlerde ufacık kaydırmalar etkileyebiliyormuş. Bu hafta daha uğraşarak ölçtü 3700 gr dedi bu haliyle bile bir hafta önden gidiyor dedi. Bacak ölçümü haftasında, kafa ve karın ölçümü iki hafta önden gidiyordu. Bu hafta bacak yine haftasında, kafa ve karın ölçümü bir hafta önden gidiyor. Şimdi doğsa minumum 3200 maksimum 4200 doğar dedi. 3700'e 500 gr ekledi çıkardı yanılma payı olarak anlayacağın.
Bu arada beni korku sarmaya başladı. Halbuki cesaretim yerindeydi epeydir ama böyle doğumda yırtılma olaylarını duyunca içim kötü oldu. Kubi iyi geçtiğini söyledi gerçi. 41 kere maşallah diyorum ona da küçücük yaşıyla doğurana kadar durmadan evdekilerin hizmetiyle uğraştı etti kalktı üstüne bir de çatır çatır doğurdu valla. Allah o gücü kuvveti bizlere de versin inşallah. Bu arada kötü doğum anıları olanlar tavsiyeleri dışında şimdilik pek anlatmasın lütfen hepimiz doğuralım olumsuzlukları öyle anlatalım. İnsan ister istemez etktileniyor.
Himmel'cim senin de doğuma dair yorumlarını bekliyorum çünkü bu ara yine çok depresifim. Kimin seninle mesajlaşmasını görsem hep olumlu yorumlar yapıyorsun insan deşarj oluyor.
Güzel Allahım tüm doğum yapacaklara yardımcı olsun, hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah. Doğum yapıp da kendinde ve bebeğinde sağlık sorunları olan arkadaşlara da Rabbimden acil şifalar diliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…