- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #36.201
Kasım anneleri merhaba bugün 1 kasım doğum yapıcak çok arkadaşımız var sanırım allah hepsinin yardımcısı olsun yavrularına kavuşsunlar inş.Bizim de bugün son kontrolümüz vardı 3600 gr olmuş kızım yarın biz de kavuşucaz Allahın izniyle meleğimize spinal sezeryan olucam heyecanlıyım biraz da korkuyorum kızım hem çıksın istiyorum artık bazen de içimde olmucak artık diye ağlamaya başlıyorum çok değişik karışık duygularmış
ben de spinal sezeryan yapıcam da neymiş yan etkileri ya anlatabilir misinnnn?
mrb arkadaşım bende sezeryan düşünüyorum spinal nasıl oluyormuş bilgin varsa paylaşırmısın...rabbim hayırlısıyla yavrularımıza kavuşturur inşallah....
slm kızlar 1 kasım analarından haber yokmu hala inşlh kendileride minikleride iyidir
merhabalar
sabah nst yapıp kontrole gittik, daha önceki ölçümleri abartılı yapmış olmalı dr çünkü fl değeri dışındakiler pek değişmemiş gibi..fl 40+2 uyumlu, kilo ortalama 3200 üç hafta önce 3000 kilo demişti. beklemeye devam edelim dedi. cuma tekrar nst istedi..hafif kasılmalar sonrası bebek kalp atışları 180lere çıkıyor nst de..kısaca herşey yolunda dedi ve biz yine eve geldik...hayalimde şu tarihte bebeği alalım demesi ve hastaneyi arayıp sezeryan için randevu almak vardı ama olmadı :) beklemeye ve gece doğumla ilgili garip rüyalar görmeye devam
belki alakasız ama sizlere danışmak istedim. ben çalıştığım dönemde hiç eve yardımcı almadım. eşya kalbalığımızda yok eşimle birlikte hallediyorduk işleri..geçen ay itibari ile ilk defa evime temizlik için biri geldi..genel olarak pratik, hızlı işini hallediyor, az konuşuyor, mola vermiyor...2 haftada bir gelcek genel temizlik ve ütü dışında bir geldiğinde camları silcek, diğerinde de daha detaylı mutfağı dökecek...bazı tanıdıklarıma sabahtan akşama kadar gelen kişi kalıyor...şimdi bana gelen bu kişi sabah 9da gelince 3gibi bitiriyor işini,hızlı olduğu için mi çabuk bitiriyor, işim mi az yoksa ben daha fazla mı müdahele etmeliyim bilemedim...alışkın değilim evde yabancı birinin olmasına onun için bir an önce işi bitirip getmesi işime geliyor ama o gittikten sonra banyo ve mutfakta yarım yamalak birkaç şey görünce de moralim bozuldu..bir daha geldiğinde daha dikkatli yapmasını söyliycem ama özellikle benzeri yardımcısı olanlar kaç saat sürüyor temizlikleri merak ettim :)
buarada göğüslerimde çok az şeffaf su geldi..sonra sertleşip kristalleştiler, çıkartmaya çalışınca yine az şefaf sıvı geldi ben de dokunmuyorum artık
beklemek çok sıkıcı...
bugün dünyaya gelen bebeklerimizin ve annelerinin durumlarını öğrenenler olursa bizimle de paylaşsın..
Merhaba canim benim kiz kardesim kullanmisti elektirikli cok iyi oluyor tavsiye edrim.selam arkadaşlar
38 haftalığım yarın kontrolüm var dr 16 kasım gibi sezeryan dedi kocakafalıymış oğlum:) sezeryan ol dio. en son 3kiloydu bakalım nasıl bu hafta.
kubi ve edayhan gözünüz aydın allah analı babalı büyütsün ben de artık kavuşmak istiyorum oğluma
medela marka süt pompası alan oldumu?elektriklide hangisini önerirsiniz?
merhba bayanlar.uzun zamadnır giremedim...
geçtiğimiz perşembe doğum yaptım çünküüü
bebeğim kollarımda kucağımda artıkkk...
darısı başınıza.
doğum yapan anneleri de tebrik ediyorum..
Kızlar merhaba.malum kış ayındayız doğum için gecelikmi pijama takımımı hazırladınız.gecelikler uzun mu kısa kollumu??doğum çantasına kaç adet koymak gerekir sizce?benim sezaryan olacak bu arada doğum şeklide önemli sanırım
darısı başınıza.
duygular karışıyor bööle durumlarda, Allah yardımcın olsun, sağlıkla al kucağına bebeğini
canım benim her hafta geliyor, sabah 9, akşam 5.. bizim evimiz biraz büyük ama normalde de 7-8 saat kalıolar, sen şunu yap bunu yap de, yoksa mutlaka uyduruyolar, benden sölemesi :))) sürekli iş üretmen gerekio onlara maalesef.. yoksa siler, süpürü, toz alır gider
kızlar size gelen kadın ne kadar ücret alıyor acaba
mrb arkadaşım bende sezeryan düşünüyorum spinal nasıl oluyormuş bilgin varsa paylaşırmısın...rabbim hayırlısıyla yavrularımıza kavuşturur inşallah....
ben de spinal sezeryan yapıcam da neymiş yan etkileri ya anlatabilir misinnnn?
Valla kızlar benim bildiğim herkes farklı yaşıyo sanırım bu durumu arkadaşımın yaklaşık 1 hafta boyunca baş ağrısı olmuş, kendine gelememiş ağrı kesiciler işe yaramamış
ama herkeste böyle olacak diye bir şey yok bence, ben de biraz tedirgin oldum ama yaşayıp göreceğiz, ameliyat esnasında başı oynatmamak gerekiyormuş bir de çıktıktan sonra bol su içmek gerekiyormuş, başka spinal olan varsa bize anlatsın ben de merak ediyorum:26:
merhabalar
sabah nst yapıp kontrole gittik, daha önceki ölçümleri abartılı yapmış olmalı dr çünkü fl değeri dışındakiler pek değişmemiş gibi..fl 40+2 uyumlu, kilo ortalama 3200 üç hafta önce 3000 kilo demişti. beklemeye devam edelim dedi. cuma tekrar nst istedi..hafif kasılmalar sonrası bebek kalp atışları 180lere çıkıyor nst de..kısaca herşey yolunda dedi ve biz yine eve geldik...hayalimde şu tarihte bebeği alalım demesi ve hastaneyi arayıp sezeryan için randevu almak vardı ama olmadı :) beklemeye ve gece doğumla ilgili garip rüyalar görmeye devam
belki alakasız ama sizlere danışmak istedim. ben çalıştığım dönemde hiç eve yardımcı almadım. eşya kalbalığımızda yok eşimle birlikte hallediyorduk işleri..geçen ay itibari ile ilk defa evime temizlik için biri geldi..genel olarak pratik, hızlı işini hallediyor, az konuşuyor, mola vermiyor...2 haftada bir gelcek genel temizlik ve ütü dışında bir geldiğinde camları silcek, diğerinde de daha detaylı mutfağı dökecek...bazı tanıdıklarıma sabahtan akşama kadar gelen kişi kalıyor...şimdi bana gelen bu kişi sabah 9da gelince 3gibi bitiriyor işini,hızlı olduğu için mi çabuk bitiriyor, işim mi az yoksa ben daha fazla mı müdahele etmeliyim bilemedim...alışkın değilim evde yabancı birinin olmasına onun için bir an önce işi bitirip getmesi işime geliyor ama o gittikten sonra banyo ve mutfakta yarım yamalak birkaç şey görünce de moralim bozuldu..bir daha geldiğinde daha dikkatli yapmasını söyliycem ama özellikle benzeri yardımcısı olanlar kaç saat sürüyor temizlikleri merak ettim :)
buarada göğüslerimde çok az şeffaf su geldi..sonra sertleşip kristalleştiler, çıkartmaya çalışınca yine az şefaf sıvı geldi ben de dokunmuyorum artık
beklemek çok sıkıcı...
bugün dünyaya gelen bebeklerimizin ve annelerinin durumlarını öğrenenler olursa bizimle de paylaşsın..
İbo'nun İpek'i, Helen'in Çağan'ı, preg ve rachel'in de bebişleri dünyaya geldiler. Umarım nickleri yanlış yazmamışımdır. :) 1.11.11 tarihinde dünyaya gelen bebişlerden benim haber aldığım kişiler bunlar, masterbully ve eeab'dan haber yokmuş sanırım. Ben de fatmakoca'dan aldım haberleri. Yeni bebeklerimiz hayırlı uğurlu olsun. Darısı başımıza inşallah...
günaydın cnmaynen benim bacaklardada aşırı ağrı ve kasılma var ayak bileklerim kaçgündür sürekli şiş dizlere doğru çıkıyo
sancım arada oluyo ama hafif adat sancısı gibi 34haftalıkekn doktor sancıların başlamış heran olabilir dediğinde çok korkmuştum ozamanlar çoktu sancım o korkuyla bişeycim kalamadıhayırlısı bakalım tek tek arakadaşlardan güzel haberler geliyo darısı bizlere
Bağırtacak kadar olunca gel demiş ya doktorun sesle güldüm vallaAğlancak halimize gülüyoruz Allah hayırlısı ile çok can yakmadan bebişini kucağına almayı nasib etsin canım benimde bugün zannediyordum kontrolü yarınmış günler şaştı :44:
darısı başınıza.
Canım bana da 15te bir geliyor yardımcı. 70 alıyor. Sabah dokuz akşam 6-6buçuk arası kalıyor. Evim 3+1. Her geldiğinde mutlaka ütü de yaptırıyorum. Kendim sadece lazım oldukça ütü yapıyorum. Sabah geldiğinde konuşuyoruz, mesela her seferinde cam sildirmiyorum, onun yerine mesela dolap içi toplattırıyorum, halı koltuk vs sildiriyorum.. Ama 6dan önce çıkmaz. Senin dediğin gibi 3 çok erken, ev küçük de olsa ütü bulaşık vs gibi iş türet bence, ya da yarım gün parası ver. Zamanla alışırsın bence, çünkü insan iş vermeyi zamanla öğreniyor..
kızlarr 18 ekimde oğlum dünyaya geldi herşey çok güzeldi. ama 10 gündür çok zor günler geçiriyorum...
Allah'ım ne güzel bir şey böyle sırayla doğumları duymak. her gün yeniden yeniden heyecanlanıyoruz. anne olanların sevinci bizi de sarıyor, bize ne zaman bize sıra gelecek acaba
Allah ikinize de sağlık sıhhat afiyet versin,bizim yerimize derince bir kokla bıdığını..
kızlar bu arada benim de bu gün kontrolüm vardı. 5 tane sezaryenim var bugün, istersen seni de aradan çıkaralım dedi doktor şakayla karışık. ağrım sızım herhangi bir şeyim olmadığı için bayramdan sonraya kaldık. bayramda gelmek isterse, kendisi tatilde malesef. oğlum bayramda gelmesin şeklinde strese girmiyim, yoksa gelesi yoksa da gelmeye kalkar diyorum. 5 dakikada bir gelen sancım olursa hastaneye gidecekmişim. yıl ortasında sevdiği öğretmenin tayini çıkmış öğrenci gibiyim. içim bir buruk, sezaryen bile olsa kendi doktorum doğurtsun isterim. bakalım nasibimizde ne var.
bu arada bebeğim bir haftada 100 gr almış halbuki geçen hafta 600 gr birden almıştı. gel de inan şu ultrasonlara. bu haftaki ölçümde kafası küçülmüş,uyluk kemiği kısalmış,göbeği büyümüş. doktor o kadar meşguldiki ölçümlerin kritiğini yapamadım.
kızlar akıntım o kadar sulandı ki şu sıralar, sizin de öyle mi acaba. Kubi gibi sızdırıyormuyumdur diye doktora sordum, bana pembe turnusol kağıdı verdi. eğer rengi mavi-mor bir renk olursa sızıntı var demekmiş. denedim rengi değişmedi pembeydi. demek akıntım sulanmış..
hepinize sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?