2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

can_tugba dediğin gibi artık cırt cırt girilmiyor nete, azıcık zaman buldum mu kendimi wc ye anca atıyorum. azıcık daha zaman bulsam kişisel bakım yapacam, dağılmış bir durumdayım şimdilik cümbür cemeat sadece bebeme bakıyoruz. benimki sezaryen oldu, seninkinden farkı plansız oldu. aslında doktorum planlıyordu ama gün vermemişti. bayramda da kendisini bulamadık zaten. nöbetçi doktor gitmemle beni kesmesi bi oldu. kurbanda raylı sistemle dana kesildi ya, o gün hastaneye 9 doğum geldi, 7si cırt cırt kesildi.insan hakketen kendini mezbada hissediyor. walla diğer sezaryenlileri bilmem, normal doğumluları hiç bilmem ama beni hala yataktan eşim doğrultuyor. doktor banyo yapma dedi, neden bilmem ( hoş ben kendisini dinlemedim yaptım, 2 gün emziremedim çünkü,damla süt yoktu,göğüs ucu yok), perişanım. şu saatte de süt sağıyorum oğluma elek. pompa ile. ilk 2 günki trawmalarımı saymazsak hakketen muhteşem bir duygu anne olmak.
bu arada ultrason ölçümlerine çamur atmaktan vazgeçtim. 4350 gr,51 cm doğdu oğlum. hoş doğru emzirememktn ufaldı yawrum. yarın kontrolulümüz var. baalım doktor ne dicek. arada aptamil vermek zorunda kalıyorum. oğlumun sesi geldi. ben kaçtım.

kzlar selam bu saatte burda ne işin var derseniz beni esir alan 14 gunluk bir bebeğim var :)
dun geceden beri kızım kakasını yapaıyordu dun gece neredeyse ağlıcaktım daha öncede yazdığım gbi rezeneye başamıştım ama kakasına fayda etmedi burdan başka bir topikte anneler bebişin kıçına zeytinyağ sürmüşler 1 çay kaşığıda içirmişler ikisinide hemen denedim ve nanılmaz bir gökgürlemesi meydana geldi miniğim acayip rahatladı mutlaka yapmalısınız şimdide emiyor uyumak üzere inşalla bende uyucam artık dunden beri 2 saatlik uykuyla duruyorum ama mutuyum :)

Bende bu durumdan hep muzdariptim .. kızım 3 yaşında aynı işlemi bende yapıyodum :))

geçenlerde eşim kızım büyüsün yaptığını anlatıcam ona diyodu

Eki Görüntüle 287912 Eki Görüntüle 287913

Son düzenleme:
Sevgili kanzy Allah bebisini nazarlardan saklasin tecrubelerini paylastigin icin de cok sagol Allah yardimciniz olsun kizlar bakalim biz neler yasayacagiz:))

Crafty cigim aklima gelen sorulari dizeleyeyim:

Suyun ne zaman geldi ve nasil geldi?
O arada neler yapabildin neler yapamadin? Fotocuyy arayabildin mi?
Cok sancin oldu mu?
Epiduralin nasil oldu tecrube olarak?
Emzirmeye ne zaman basladin?sagiyor musun?Mama durumlarina kim karae veriyor?
Uyku duzeniniz nasil?
Nil pitirimi ilk ne zaman yikadin? Evdeki genel timing iniz nasil?

Sepetinde mi yatiriyorsun? Eve gidrn gelenleri nasil karsilafin? Hem kiyafet hem ikram acisindan?

Aklima baska soru geldikce yazarim.. Cok soru sordum belki kisa kisa cevaplarsin:) diger kizlar siz de bi yazin nolur:)

Bu arada ben kendi odasinda besigine once alez koydum sonra uyku setinden cikan carsafini serdim ama ustune yorgana benzeyen minderini koydum, bebis bu minder gibi seyin ustunde mi yatacak? Carsafi hic koymasa miydim gereksiz oldu sanki di mi?

Peki kizlar siz nasil uyutuyorsunuz? Yorgan falan koyuyor musunuz? Ben ilk etapta park yataginda yatiracagim onun yorgani var ama besiginin uyku setinde yorgan yokmus alana kadar battaniyeler yeter mi? Ay cok soru sordum kusura bskmayin ve cepten yaziyorum ekran takiliyor

cnm emzirdikten sonra doymazsa mama ver biberonla
şükür nil memeyi de biberonu da alıo

Crafty Kiz bu ne hiz:))) cok sagol cvplarin icin kulagima kupe olsun:))
Yorgan olayi bana da pek sicak gelmedi sanki cok agir gelir gibi ben zayen o ozel kundaklariyla kundaklamayi planliyorum oda sicakligina gore de battaniye ayari yaparim herhalde

Cok sagol tatlim tekrardan Nil pitirima iyi bak Allah nazarlardan saklasin,bakalim biz neler yasayacagiz cok heyecanliyim biraz da gerginim boyle beklemek de cok zormus

Son düzenleme:

bende o ameriakadan gelen ile yaptım bu zamana kadar üzerine de bi battaniye oh
ama benim taze eserli bağlatmıo artık haspam

Ben de crafty'nin cevaplarını arıyorum, nerede diye. Şimdi gördüm. Sağol craftycim, bunların bir çoğunu ben de merak ediyormuşum, ama Luna sorana kadar fark etmemişim.

sat 9 şubat carsamba günüm bitiyo dün gece yarılarına kadar ev işi yaptım yinede dogrumadm ya ben arada sancı yasıyorm ama cözemiyorum ya gelip geçiooo

ben hala doguramadım
sat 9 şubat carsamba günüm bitiyo dün gece yarılarına kadar ev işi yaptım yinede dogrumadm ya ben arada sancı yasıyorm ama cözemiyorum ya gelip geçiooo

meraba arkadaşlar 3 kasımda doğuma gittim ama malesef doğuma almadılar nstye girdim ağrı çıkmadı 19 kasım normal doğumun olması gereken gün yarın yine gidiyorum belki doğuma alabilirler doğumunu yapan arkadaşlarn gözü aydın inşallah darısı benim başıma bide eskisi gibi giremiyorum baya ağırlaştım

arkadasım doguma gitmek icin nası agrın oldu benm dün aksamdan beri karnım taş gibi oluyo cocuk toplanıo acıtıyo

maşallah allah bağşlasın çok tatlı bi şey bu ya böyle gördükçe kendi bebeğimi daha çok merak ediyorum inşallah annesini daha fazla bekletmez çünkü artık son haftamdayım ama oğlum biraz naz yapıyor galiba doğuma gittim doğuramadan geldim:18:

bende o ameriakadan gelen ile yaptım bu zamana kadar üzerine de bi battaniye oh
ama benim taze eserli bağlatmıo artık haspam
Haha yerim ben onu :) haftaya 1 aylik olacak kuzuuu
Bu arada o kubdakla ilgili bir metod buldum bir iki tanidigim yapti ise yariyormus
Youtube da harvey karp paarar o choro bebe diye aratirsn ingiliceini buluyorsun cok meshur bir adam dvd sini toplam 4 video ya bolmusler 40 dk civari izleyin kizlar

5 s metodu cok uzun anlatilacak gibi degil ama video da adam cok guzel anlatiyor ingilizcesi olmayanlar da anlar
goruntulerden..
Kundakliyorsun bebegi, koluna yan yatiriyorsun, kulagina saglam bir sssst cekiyorsun, salliyorsun ama titresi gibi, sonra da ya emziriyorsun yada emzik veriyrorsun agzina...

Resmen ucizevi bir şekilde uyuyor bebek sakinlesiyor kolik bebeklerde bile ise yariyor, bakalim ben yapabilecek miyim pratikte :) bu arada emzik veriyor musunu kizlar? Amerika da hastanede bile veriyorlarmis eltim anlatti simdi yeni bir model var ortasini deligi bos soothie diyorlar ben de muallakta kaldim
Ben de crafty'nin cevaplarını arıyorum, nerede diye. Şimdi gördüm. Sağol
craftycim, bunların bir çoğunu ben de merak ediyormuşum, ama Luna sorana kadar fark etmemişim.
Canim bende dah ne sorlar var da uykuya dalmadan once geliyor aklima not alaagi artik :)

Bu arada dogurmayanlarin listesini yapali bence :)

Hatirldiklrim
1) ben luna 39. Haftam
2) princess
3) sevde
4) yuba
5)gamze

Herkes kendini eklesin :)

Bu arada fatma nin bebisini medica in syfasinda gordu coooook tatli masallah

Gollum bu sabh doguma irecekti napti acaba Allah yardimcii olsun..

Crafty acibadem tulumundan sonra kendi tulumuu giydirebildin mi?

Son düzenleme:
arkadasım doguma gitmek icin nası agrın oldu benm dün aksamdan beri karnım taş gibi oluyo cocuk toplanıo acıtıyo

canım benimde aynen öyle oluyor kendini topluyor taş gibi ağrı yapyor ama ben doğuma bu yüzden gitmedim plesantasında kireeçlenme vardı doktorum o yüzden 2 hafta önce alalım dedi bende kabul ettim sezeryan olacaktı çağırdıkları gün gittim nstye aldılar normal çıkınca gününe kadar bekleyebiliriz dedi doktorum şimdi yarın yine gidicem 4 günü kaldı artık doğması gerekiyor ama bende tık yok bi sancı girse hemen gidicem valla

eşim doğuracak artık
kocam arıo sürekli nasılsın ?ben iyiym yok mu bişey? yok diyorki sen doğurma doğurma otur sanki elimdee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…