- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #36.721
aman da amaaannn.. süpersiniz kızlar.. bi baktım da geçmişe şöle bi maşallaah epey doğuran var.. senem, gulcy tebrikler.. gulcy seninki bayramı yakalamış yani... normal mi oldu sezeryan mı.. ay inanamıyorum yaa.. tabi bebişler geldi, artık cırt cırt girilmiyo nete.. hem gelen giden, hem iş güç, hem bebiş.. vallaa fırsat olmuyo.. azcık düzene girsin hayatımız daha rahat takip edecez inşallah forumu.. herkese kolay gelsin, doğumu bekleyenlere de Allah sabır versin.. Bütün bebişleri uzun sağlıklı huzurlu bir ömür bekliyordur umarım.. Analı babalı sevgi dolu bir ömür diliyom miniklere.. grşrz..
kzlar selam bu saatte burda ne işin var derseniz beni esir alan 14 gunluk bir bebeğim var :)
dun geceden beri kızım kakasını yapaıyordu dun gece neredeyse ağlıcaktım daha öncede yazdığım gbi rezeneye başamıştım ama kakasına fayda etmedi burdan başka bir topikte anneler bebişin kıçına zeytinyağ sürmüşler 1 çay kaşığıda içirmişler ikisinide hemen denedim ve nanılmaz bir gökgürlemesi meydana geldi miniğim acayip rahatladı mutlaka yapmalısınız şimdide emiyor uyumak üzere inşalla bende uyucam artık dunden beri 2 saatlik uykuyla duruyorum ama mutuyum :)
Herkese merhabalar,
önceleri sıkılmaktan hep buralardaydık şimdi saçımı taramaya vakit bulamıyorum :)) çok şükür bu günümüze
sarılıkla uğraştık bizde spinal sezeryan oldum hemen sütüm geldi ama yine de sarılık oldu kuzum bi de 35,5 hafta da geldiği için oldu dediler. şu an itibariyle prematil mama ve süt veriyoruz. hastanede küçük kadeh dedikleri ölçekler var onlarla verioruz ama döke saça içio tabi. eşim de bi kaç gece biberonla vermiş yiyemiyor diye. şimdi bizde ikilemdeyiz biberonla emmeyi bırakır diyolar etrafımızda veren arkadaşlar var hem biberon hem meme bırakmamış kararsız kaldık anlayacağınız. süt için bende humana stil tea kullanıyorum.
gaz problemimiz çok yok ama olduğu zamanda acı elma yağı kullanıyoruz. mucizevi bişey şiddetle tavsiye olunur. adaçayı yağı diyede geçio karnına ve ayak tabanlarına masaj yapıyorum anında rahatlatıyor.
şimdilik bu kadar kızlar tecrübelerimizi buradan paylaşmak güzel olacak bundan sonra
Sevgili kanzy Allah bebisini nazarlardan saklasin tecrubelerini paylastigin icin de cok sagol Allah yardimciniz olsun kizlar bakalim biz neler yasayacagiz:))
Crafty cigim aklima gelen sorulari dizeleyeyim:
Suyun ne zaman geldi ve nasil geldi? 22 Ekim saat 03:45 :) solumdan sağıma dönerken yatakta foşşş
O arada neler yapabildin neler yapamadin? Fotocuyy arayabildin mi? çok sakindim, hatta salaktım diyelim çantamı kapadım pijamaları koydum eşimin kıyafetlerini hazırladım duş aldım şekerleri poşetledim bu arada eşim aval aval bana baktı :)
Cok sancin oldu mu? hiç sancım olmadı 3-4 kere belime vurdu gitti
Epiduralin nasil oldu tecrube olarak? ÇOKKK KOLAYDI
Emzirmeye ne zaman basladin?sagiyor musun?Mama durumlarina kim karae veriyor? 22 ekimde doğdu tam olarak emmeye 26 ekim de başladı mama verdim o ara hala çok nadir yani günde 1 kere fln çok ağlarsa veriorum , sağacak kadar sütüm olmadı daha bekliyorum :)
Uyku duzeniniz nasil? Dengesiz :)
Nil pitirimi ilk ne zaman yikadin? Evdeki genel timing iniz nasil? Doğduğunden beri her gün yıkandı
Sepetinde mi yatiriyorsun? Eve gidrn gelenleri nasil karsilafin? Hem kiyafet hem ikram acisindan? Gece sepet gündüz odasında yatırıorum
eve daha çok gelen giden olmadı ama pijamalarımı giymiorum altıma eşofman üzerime body fln giyiyorum
en son gelene tramisu yaptım :) börek baklava şerbet kurabiye de var evde
çay yanı ya da kahve yanı ikramlar yapıorum
Aklima baska soru geldikce yazarim.. Cok soru sordum belki kisa kisa cevaplarsin:) diger kizlar siz de bi yazin nolur:)
Bu arada ben kendi odasinda besigine once alez koydum sonra uyku setinden cikan carsafini serdim ama ustune yorgana benzeyen minderini koydum, bebis bu minder gibi seyin ustunde mi yatacak? Carsafi hic koymasa miydim gereksiz oldu sanki di mi?
iyi yapmışın ser, yatırırken altına battaniye seriosun bende senin gibi yaptım battaniye serip uyutuorum
Peki kizlar siz nasil uyutuyorsunuz? Yorgan falan koyuyor musunuz? Ben ilk etapta park yataginda yatiracagim onun yorgani var ama besiginin uyku setinde yorgan yokmus alana kadar battaniyeler yeter mi? Ay cok soru sordum kusura bskmayin ve cepten yaziyorum ekran takiliyor
yok yorgan olmaz battaniye ile kundaklayacaksın evin ısısına göre bi battaniye daha atarsın üzerine
Crafty Kiz bu ne hiz:))) cok sagol cvplarin icin kulagima kupe olsun:))
Yorgan olayi bana da pek sicak gelmedi sanki cok agir gelir gibi ben zayen o ozel kundaklariyla kundaklamayi planliyorum oda sicakligina gore de battaniye ayari yaparim herhalde
Cok sagol tatlim tekrardan Nil pitirima iyi bak Allah nazarlardan saklasin,bakalim biz neler yasayacagiz cok heyecanliyim biraz da gerginim boyle beklemek de cok zormus
meraba arkadaşlar 3 kasımda doğuma gittim ama malesef doğuma almadılar nstye girdim ağrı çıkmadı 19 kasım normal doğumun olması gereken gün yarın yine gidiyorum belki doğuma alabilirler doğumunu yapan arkadaşlarn gözü aydın inşallah darısı benim başıma bide eskisi gibi giremiyorum baya ağırlaştım
Eki Görüntüle 287123
Kızlar ben bugün doğum yaptım. Bebeğimiz İklim Nehir'in resmini koyduk. Allah bekleyenlerin kucaklarında görmeyi nasip etsin.Zamanım olduğunda tekrar girip ayrıntıları yazarım.
Haha yerim ben onu :) haftaya 1 aylik olacak kuzuuubende o ameriakadan gelen ile yaptım bu zamana kadar üzerine de bi battaniye oh
ama benim taze eserli bağlatmıo artık haspam
Canim bende dah ne sorlar var da uykuya dalmadan once geliyor aklima not alaagi artik :)Ben de crafty'nin cevaplarını arıyorum, nerede diye. Şimdi gördüm.Sağol
craftycim, bunların bir çoğunu ben de merak ediyormuşum, ama Luna sorana kadar fark etmemişim.
sat 9 şubat carsamba günüm bitiyo dün gece yarılarına kadar ev işi yaptım yinede dogrumadm ya ben arada sancı yasıyorm ama cözemiyorum ya gelip geçiooo
arkadasım doguma gitmek icin nası agrın oldu benm dün aksamdan beri karnım taş gibi oluyo cocuk toplanıo acıtıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?