- 10 Temmuz 2009
- 2.466
- 416
- 363
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #36.861
yok canim dogurmadim daha bende,valla aynen dedigin gibi oldu bizim kiz bizi cok ugrastiracak anlasilan..
doktor dedi ya ama nasil olacak bilemiyorum birde evde kaynana,ay kaynana demeyin bana cinlerim ususuyor vallahi...dogurayim hayirlisiylada toz olup gider zaten gozu gitmede gicik karinin.ben mi hamileyim omu belli degil hala benim elimden yemek yiyiyor beceriksiz.birde kendini becerikliyim diye over...
Bosver canim ya niye sIkIyon ki canini,bebisinide üzüyon kendinde üzülüyon,kismet ne zamansa o zaman gelecekler,Rabbim ne yazmissa o.Bana bile diyolar daha dogurmadin mi diye (benim 40+0 da almalari gerekiyor sekerden dolayi bekletmiyorlar,suni sanci veriyorlar yani)yok daha kismet degilmis diyip kestirip atiyorum.Saka yapan olursa uygun dille sende lafini söyle gülerek kimse bi daha bisey söylerken iki kere düsünsün.Ben burda doktoruma sordum normalde 1 hafta daha bekleyip aliyorlarmis en fazla ama Türkiyede ne kadar bekliyorlar onu bilmiyorum.
Kesinlikle aynı duyguları yaşıyorum ve artık telefonlara dahi cevap vermek istemiyorum.
40+1 deyim , bakalım hayırlısı.
Sizinde en kısa sürede sağlıkla yavrunuza kavuşmanızı Rabimden diliyorum.
Kimseye aldırış etmeyin diye destek olmak istsemde aynı dertten müzdarip olduğum için birşey diyemiyorum :)
Sevgi ve huzurla kalın...
Bu arada Kasım bebeklerimi tembel yoksa banamı öyle geliyor :)))) Off pufff....
akrep burcu bebekleri inat olurmuş bizimkiler de öyle galiba :)) ama benim bebeğim çıkmak istiyor benim rahmimde hiç açılma yok sancım da yok perşembe sabah suni sancı vermeye başlayacak doktorum inşallah perşembe doğar bebeğim allah hepimize yardım etsin.
cnm nişan kanlı sümüksü oluyor ben 37+0 da doğm yaptım oğlum erken geldi.nişanla suyum birlikte geldi.nişan olursa farkedesn zatn.öncesinde sarımsı akıntım oldu iki gn sonrada suyla nişan birlikte geldi.17 gndür doğm yaptm.normal epidural kesikli.hala iyileşemedim bi de kabızlık sorunu yaşıyorum..dikişlerim sayılamayacak kadar çok.bebişimle bile ilgilenemiyrm.sağolsn annem yanımda altını üstünü banyosunu vs.yapıyor.dua ediyorum iyileşmek için.
merhaba geçmişi okuyamıyorum bi ara bakacam artık kızım ayın 13 ünde doğdu normal doğum yaptım doğana kadar dünyanın en zor doğumu benımkiymiş gib geliyordu doğduktan sonra da unuttum gitti bi ara doğum hikayemi anlatcam darısı bekleyenlere çoook güzel bir duygu allah herkese sağlıkla nasip etsin inşallah
Arkadaşlar merhabalar,
Daha öncede yazdıgım gıbı ben ayın 11 ınde Allah'a şükür kolay bir doğum yaptım. Ancak hevesim kursağımda kaldı, kızımın ayagında deformasyon var, sol ayagı bilekten yukarı dogru basık yanı topugu duz durmuyor. Doğumdan sonrakı gun hemen ortopedıste goturduk daha 1 gunlukken radyasyon aldı.doktor çok mühim olmadığını ve oncelıkle bır ay masaj yapmamız gerektıgını soyledı sonrasında alcı olabıcegınden bahsetti. Orda tutamadım kendımı hungur hungur agladım gercı suanda da aynı sekılde aglıyorum. Ben hastanede aglayınca da gerı zekalı adam moral vereyım derkenen 1 aylık bebegını kaybettıgını sukretmem gerektıgını soyleyıp ıyıce moralımı bozdu. Ancak tatmin olmadık.Pazar gunu 10 gunlukken ankaraya gıdecegız sımdı bu konuda uzman bır çocuk ortopedisti bulduk hacettepeden bır profosor . Dualarınızı beklıyorum,
Kızlar miniğimle ilgilenmekten doğum hikayemi yazmaya fırsat bulamadım. Doğumum planlı sezaryen olacağı için -bebeğim karnımda yan duruyordu- 11 Kasım saat 11.30'da doğum yapacağım Egepol Hastanesine gittik. Yatış işlemleri yapıldı. Her şey öyle planlı ve sıradan gidiyordu ki, bir an doğum yapacağımı unuttum sıradan prosedürler arasındaSonra odama aldılar. Şansıma tek kişilik oda geldi, çok geniş ve rahattı ama ben öyle heyecanlandım ki çok üzerinde duramadım. Ameliyathane elbisemi giymemi istediler. Dedim başlıyoruz :18: Açıkçası çok korkmadım. Ama yine de hayatımda böcek tarafından bile ısırılmamış biri olarak geçireceğim bu operasyon beni hayli tedirgin etti. Sonra sedyeyle aşağı indirdiler. Annem, eşim, kardeşim, yengem, kayınvalide ve kayınpederim ameliyathanenin girişindeydi. El salladım cesaretli görünmek için. İnsanlar hayatta kalma umudunu arttırmak için ya da iyileşmek için ne zorlu ameliyatlar olurken, ben meleğime kavuşmak için bir operasyon geçirecektim. Açıkçası ağlayıp sızlamayı, naz niyaz yapmayı ayıp buldum. Önce anestezist geldi. Bana kendini ve ekibini tanıttı. Çok sevimli bir beydi. Anne babası öğretmenmiş. Branşımı sordu, felsefe dedim. Bu arada bana adım adım epiduralin nasıl yapılacağını anlattı. Prova ettik. Sırtımı nasıl kamburlaştırmam gerektiğini ve iğneyi nereye vuracağını anlattı. Bütün işlemleri dediği gibi yaptı ve acısızdı her şey. Ameliyat masasına alındım. Hayatımda ilk kez gerçek bir ameliyathane gördüm.Işıklar falan soğuk ve ürkütücüydü. Doktorum gelince rahatladım. Ekip çok neşeliydi. Herkes espriler yapıyordu. Ben de katıldım onlara. Gerçekten stresim geçmişti. Müzik açtılar. Şarkılara eşlik ettim. Bir hayli rahatladım yani.Derken önüme bir perde gerdiler. Ameliyat başlıyordu.Acı hiç yoktu ama garip çekme harketleri hissettim. Doktorum "Adı ne olacaktı küçük hanımın?" diye sorunca. "İklim Nehir" diye yanıtladım ve doktorun "Gelsin o zaman Nehir Hanım demesiyle karnımın boşaldığını hissettim. Bir ses! Ağlama değil ama, hıçkırık Ardından "ooo kakasını yaparak geldi bu cimcime" dedi doktorum ve birkaç saniye sonra kızım kucağımdaydı Bir hemşire hemen fotoğrafımızı çekti. Ağlama falan yok ama bende. Dondum kaldım öyle. Çocuk doktoru muayene edecek ve hemen odana çıkaracağız dediler. On dakika kadar sonra dikişim bitti ve beni odama götürdüler. Hemen kızımı getirdiler yanıma. 3030 gr ve 48 cm doğdu miniğim. Bir hafta erken alındı. Zaten bir hafta da geriden geliyordu ama bana o kadar küçük gelmedi. Hemşireler geldi ve geceliğimi giydirip bakımımı yaptılar. İğne vurdular. Birkaç saat bişey yememem gerektiğini söylediler. Bana öyle lağman, sonda gibi sevimsiz işlemler yapılmadı hiç.Operasyondan 2 saat sonra parmaklarımı kımıldatmaya, 3 saat sonra bacakları hareket ettirebilmeye başladım. Dördüncü saatin sonunda yürümemi istediler ve hiç zorlanmadan ayağa kalkıp yürüdüm Kendimi bu operasyonun kötü yanlarına öyle şartlamışım ki, inanamadım bu kadar kolay olduğuna. Bütün geceyi ayakta geçirdim. Sürekli yürüdüm. Kızımı kucağıma alıp gezdirdim. Hatta yanıma laptopumu götürmüştüm, ilk resimlerini nette kendim paylaştım.O gün tek sıkıntım, sütümün damla damla gelmesi oldu. Bebebğime zorunlu olarak mama verdik. Biraz canım sıkıldı ama doktorum birkaç gün içinde geleceğini söyledi. Ertesi günü taburcu olduk. Kayınvalidem beni kot pantolon ve tişörtle görünce çok şaşırdı. Rahatlıkla giyindim. Kendimi hiç ameliyat olmuş gibi hissetmedim. Eve geldik. Benim o gün de sütüm az geldi. Ama üçüncü gün bir anda arttı ve şu anda bebeğimi mamaya gerek kalmadan besleyebiliyorum. Daha çok minik ve uykuluyken memeyi kavramakta zorlanıyor. O zaman sağıp da veriyorum. Başka sıkıntımız yok. Bugün kontrole gittik doktora. Sarılığımız yok çok şükür Doğum ağırlığından 30 gr. kaybetmişiş.Normalmiş o da. İşitme testimizden de geçtik. Bu arada dört gün içinde tartıda tam 10 kilo kaybettim ben. 70 kilo ile doğuma girdim, eve geldiğimde 63tüm. Üç günde de üç kilo gitti. Bebeği emziricem diye süt sağmaktan üç gündür uykusuzum ama değer doğrusu Ben sezaryenle doğum mu, normal doğum mu derseniz, normal, adı üzerinde olması gereken olduğu için daha uygundur derim. Ama şartlar değişiyor. Bu durumda daha önce de dediğim gibi ideal doğum şekli yok, duruma göre ideal doğum şekli var. Benim sezaryenim zorunluydu ama çok rahat geçtiği için tavsiye demeyelim de, doğumunu bu şekilde yapacak olanlara üzülmemelerini öneririm. Anne aşırı panikse bile sezaryeni tercih edebilir. Bebeğin doğum kanalında fazla zaman geçirmesine dönük sıkıntılar malum. Normal doğum olayını çok da abartmamak lazım. Sonuçta ben bebeğimin bakımını ilk günden beri üstlendim. Eve geldiğimden beri ağrı kesici bile kullanmadım Bir de doğum yaptığım hastaneyi ve Doktor Gökalp Tokaç'ı bütün İzmirlilere öneririm.
büyük bir gecmis olsun canim insaALLAH sagsaglim bebisini kucagina sende ve diger arkadaslarim da alir
inan sasirdim funda hanim mi suyunu patlatmis? elhd sagsaglim kurtuldum elinden desene :) baska yerde de pek iyi birsey okumamistim onun hakkinda ama baska secenegim kalmamisti dogrusuorda yaptirdim dogumu nede olsa bastan beri oraya gidiyordum neyse hayirlisi ile kurtuldum dilerim sizlerde hayirlisiyla en kisa zamanda kolay bir dogumla kurtulursunuz insaALLAH
Arkadaşlar ;
Dün oğlumu kucağıma aldım , ne söylenebilnirki böyle bir duygu yok !
Bazı kısa bilgiler :
Dün sabah 0700 de Doktorumun planladığı gibi Hastanede odamıza yattık , saat 1500 e kadar suni sancı verildi ancak hiç bir açılma olmadı , saat 1600 da ameliyathaneye alındım , 1630 da sezaryen ile oğlumu bana uzattıkları an koptum !
Bir gece hastanede kaldım , annemde benimle :) Oğlum 50 cm ve 3020 gr , bugün saat 1500 de evimizde geldik.Eve gelir gelmez duşumu aldım , normal doğumu çok istemiştim ancak vakti geçmeye başlayınca yaşımdan dolayı riske alamadım.
Gayet rahat yürüyerek işlerimi halledebiliyorum , oğlum devamlı uyuyor :) sesi nerdeyse çıkmadı bebişimin , zorla uyandırıp emzirmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor , uyanmak bilmiyor !
Doğumunu yapmış bütün annelere Allahtan sağlık ve mutluluk ,
Bekeleyen tüm annelere de Rabbimden sabır ve sağlıklı doğumlar sağlıklı yavrular diliyorum.
Sevgiyle kalın....
Kızlar ben yrn doğuma giriyorummm.. Bana şans dileyiiinnn
Allah yardımcın olsun,Rabbim bebeğini sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin inşallah..
nefise sen doguramdn mı sancı cekiodun gal,ba ben dün geceden beri sancııyım ama sıklıgı artmıo ve siddetide seen nası oldun
Doğum yapacak arkadaşlara bol şans...
Bugün yine kontroldeydik..açılma var mı diye tekrar muayene etti ve doğumu tetiklesin diye birşeyler daha yaptı biraz ağrılı idi..açılma yoktu..bizimkinin kafası aşağıda ama karnımın orta seviyelerde hala kanala doğru ilerlememiş..yarın yine bir nst ve cumartesiye kadar bekleyelim sonrasında beklemek mantıklı olmayacak dedi...heyecan, kafa karışıklığı, telaş pek fazla..hayırlısı herkes için
hayırlısıyla kurtulmuşsun canım olacak olduktan sonra önüne geçilmez ama daha çok başından o durumdayken savması beni üzdü kendimi çaresiz yapayalnız hissettim Amin canım inşallah hayırlısıyla minişşerimiz bi dünyaya gelse
günce kac haftalıksın
ben anne oldum14.11.2011 de sabah 9:15 te oğluşum Kayra 3600g 51cm spinal sezeryanla dünyaya geldi. birgün sonrasıda evimize geldik.Doğuranları tebrik ederim. doğurmayanlarıda allah bi an önce kavuştursun.
kızlar geceden hafif sancım başladı saat 10 gibi pembe akıntı geldi doktoru aradım gel bakalım dedi gittim nst 120 lerdeydi alttan baktı 3 cm açılma varmış yatış verdi hastanede boş yatak yoktu eve git duş al eşyalarınla gel sancın sıklaşınca dedi bu gecebenimn için nöbet aldı dua edin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?