- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #36.921
Arkadaşlar ;
Dün oğlumu kucağıma aldım , ne söylenebilnirki böyle bir duygu yok !
Bazı kısa bilgiler :
Dün sabah 0700 de Doktorumun planladığı gibi Hastanede odamıza yattık , saat 1500 e kadar suni sancı verildi ancak hiç bir açılma olmadı , saat 1600 da ameliyathaneye alındım , 1630 da sezaryen ile oğlumu bana uzattıkları an koptum !
Bir gece hastanede kaldım , annemde benimle :) Oğlum 50 cm ve 3020 gr , bugün saat 1500 de evimizde geldik.Eve gelir gelmez duşumu aldım , normal doğumu çok istemiştim ancak vakti geçmeye başlayınca yaşımdan dolayı riske alamadım.
Gayet rahat yürüyerek işlerimi halledebiliyorum , oğlum devamlı uyuyor :) sesi nerdeyse çıkmadı bebişimin , zorla uyandırıp emzirmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor , uyanmak bilmiyor !
canım allah bağışlasın hayırlı olsun:))mutlaka sık sık uyandır sen uyuyo diye bırakma sarılık olmasın.Yerim ben onu ya ilk doğdukları zmaan ne kadar da çelimsi zoluyorlar dim.benim 1 ay olacak 10 gün sorna öyle çabuk alışıp öğreniyorlar ki herşeyi.artık altı pis olunca ağlıyo benim bebişim mesela
Çok teşekkür ediyorum.Allah hepimizin yavrusunu bağışlasın.İlk günler çok zor nedense :) Uykuyu unuttum ama hiç önemli değil , Seninkide altını pisletince alarm vermeye başlamış ne mutlu , benimkide henüz üç günlük olduğundan daha bilemiyor.
Ama bana kalırsa her anın her günün ister yeni doğmuş olsun , isterse 3 yada 6 aylık veya yaşında , hepsinin çok ayrı güzelliği olduğunu düşünüyorum sanırım bütün anneler bana katılırlar :) Allahım acılarını göstermesin her anlarını yaşayalım , hala doğumlarını yapamamış bekleyen arkadaşlarıma da sevgiler gönderiyorum.Az kaldı hanımlar , sonucu muhteşem.
inş canım benim dua etmekten başka bişey gelmio zaten elimizden bende her zaman her aklıma geldiğinde benim gibi çocuk özlemi çeken herkese dua ediyorum Rabbim kucağımızı boş bırakmasın
iyi aksamlar kizlar dun aksam benim nisanim geldi,hastaneye gittik nstye bagladilar kizimin kalp atislari iyidi cok sukur.5 dk arayla iki buyuk sancim geldi o kadar beni eve yolladilar simdide 1-2 damla kanamam oluyor pedim bile batmiyor ama sancim felan yok kizlar neyapacagim ben ya?
evdeyim sancilarimi bekliyorum ve bu halimle kaynananin kahrini cekiyorum gelmez olsaydi Allahim anlatacak cok sey var ama su anda vaktim yok... 1 saat nstye baglandim o anda bile beklemek zor geldi cadiya uykusu gelmis karinin.ay bu kadin birde benim dogumumu bekleyecek guya dogursamda defolup gitse,zaten kendide gitmek icin can atiyor...cenesiyle basimin etini yedi,yediiii...
stressden doguramiyorum sanirsam...
Kizlar merhaba eskilerden dogurmayan kaldiysa beni tanir :) ben de hala bekliyorum allah hepimize yardimci olsun aminnnnn
iyi aksamlar kizlar dun aksam benim nisanim geldi,hastaneye gittik nstye bagladilar kizimin kalp atislari iyidi cok sukur.5 dk arayla iki buyuk sancim geldi o kadar beni eve yolladilar simdide 1-2 damla kanamam oluyor pedim bile batmiyor ama sancim felan yok kizlar neyapacagim ben ya?
evdeyim sancilarimi bekliyorum ve bu halimle kaynananin kahrini cekiyorum gelmez olsaydi Allahim anlatacak cok sey var ama su anda vaktim yok... 1 saat nstye baglandim o anda bile beklemek zor geldi cadiya uykusu gelmis karinin.ay bu kadin birde benim dogumumu bekleyecek guya dogursamda defolup gitse,zaten kendide gitmek icin can atiyor...cenesiyle basimin etini yedi,yediiii...
ah canım hadi bakalım senin belirtiler baslams benm nstde sancılar cıktı ama hersey normal dedi acildeki kontrolde eve gönderdi zaten sancım dayok ben salıya kadar yne beklicem bakalım nolcak
Kizlar normal dogumdan sakin korkmayin evin icindede olsaniz yuruys yapin ve sancilar geldigi zaman zamaninda ve dogru yerde nefes alin normal dogum gibisi yok kizlar bunu unutmayin
Bnm birinci dogum normal oldu
Ikinici dogumda bebek kanala yerlesemedi o yuzden mecburi sezeryan oldu
Ucuncu dogum normal oldu fakat bebekten sonra esi gelmedi megerse es rahimdeki kesik yerde buyume yapmis ve kesik olan yerin icinde buyuyunce gelmedi ve dr asilinca koptu geldi icerde parca kaldi ve ben 3 sefer kurtaj oldum anca temizlendi rahim ve iki unite kan verdiler ölümden döndum
Dorduncu gebeligimde gecirdigim kurtajlardan dolayi rahimde zedelenme oldugu icin ki aradan 5,5 sene gecmisti..ve 10. Haftada bebegim beslemedi ve kalbi durdu
Size anlatiyorum ki ibret olsun sakin normal yolla dogum yapmayi ihmal etmeyin mecburiyet olmadan sezeryan olmayin abla tavsiyesi......
yok kizlar dogum mogum yok daha kizim nazlaniyor gelmeye,hayirlisiyla bir gelse prensesim.ne sanci var ne su oturuyorum hindi gibi dusunuyorum.
dogumu tetikleyecek seyler yiyorum kuru hurma,ananas ve acili yiyecekler cildirdim sanirsam...
maşallah annesi..herşeyin yolunda olmasına sevindim..benimki erkek..sanırım küçük doğacak..kilosu 3100 ...ist.da yaşıyorum sen?
yok kizlar dogum mogum yok daha kizim nazlaniyor gelmeye,hayirlisiyla bir gelse prensesim.ne sanci var ne su oturuyorum hindi gibi dusunuyorum.
dogumu tetikleyecek seyler yiyorum kuru hurma,ananas ve acili yiyecekler cildirdim sanirsam...
HOŞGELDİN DORUK BEBEK
Her şey 166 rakamıyla başladı aslında
224'ler,695'ler izledi bu ilk rakamı
Artık koyduk rakamlar bir kenara
Başladık beklemeye
Değişiklikler baş gösterdi sırayla
Senin varlığını sürdürdüğünün bir kanıtıydı her biri
İlk büyük gün geldi çattı ve senin bir erkek olduğunu öğrendik
80 gün sonra Doruk devri başlamıştı ÖZCAN ailesinde
Ve "ben burdayım" demeye başladın 4. ayında
KArmakarışık duygular vardı artık yüreğimizde
Mutluluk, heyecan,endişe, sevgi ve tabii merhamet
Sevgimize karşılık veriyordu küçücük yüreğin
Sesimizi ve dokunuşlarımızı hissediyordu o masum ruhun
ve 1 Ağustos gecesinde son buldu huzur ve mutluluk, çünkü sen erken gelmeye kalkmıştın.
Hastane odalarında sabahladık, endişe dolu bekleyişler
Korku, pes ediş, çaresizlik kol gezdi o odalarda
Haftalar ay, günler hafta olmuştu bize
Dedim ya sayılarla başladı herşey ve sauılarla da devam etti.
Bu kez can alıcı rakam 26 idi.
Sırasıyla yaşadık her haftayı, bir ay gibi, bir yıl gibi
Hedef 32 idi bu kez; korkulan olmadı
Geçti bir bir haftalar
Ve sonunda bekleyiş sona erdi
Ne endişe, ne korku ne de rakamlar vardı artık
Evet artık rakamlar yoktu, SEN VARDIN OĞLUM...
HOŞGELDİN DORUĞUM...
SENİNLE MUTLULUĞUN DORUKLARINDAYIZ...
BERRİN ÖZCAN - 02.11.2011
merhaba semfoni...nasılsın?doğum belirtilerin başladı mı?bu arada bebeğin hareketleri bende oldukça azaldı..sendede durum aynı mı?
slm qosmio, iyiyim hala bi belirti yok, beklemeye devam, salı gününe randevum var, çok fazla hareket yok sadece dedğim gibi kasmalar ve itmeler var karnımda o kadar... sende durum ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?