2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

canım benim de oğlum 26 günlük bugün 6 kasımda doğdu biz de sünnet ettirmeyi düşünüyoruz hastanede sorduk biz 1 aylık olduktan sonra yapılmasını tercih ediyoruz dediler çocuk iyice kendini toparlayınca yani biz de bir aylık olmasını bekliyoruz doktor da iyi düşünmüşsünüz dedi sadece o bölgeyi uyuşturuyorlarmış genel anetesiz yapmıyorlarmış bebeğe hemşire ablaları ona mama verirken sünnet 15-20 dk bitiyor dedi yanlış hatırlamıyorsam süresini pipisi de iltahap olmazmış çok nadirmiş kendi çişi de tedavi ediyormuş ayrıca ilk başta biraz yakabilirmiş gerçi ama çiş mikrop falan kaptırmazmış aksine iyiymiş bir krem veriyorlarmış onu sürüyormuş iki üç güne geçiyormuş zaten sonradan benim bir daha görmeme bile gerek yok diyor yani o kadar basitmiş. Ayrıca fiyatını hiç sormadım şimdi bu konuda beni de merak sardı. Biraz karışık yazdım ama aceleden oğlan uyanıverir diye korkuyorum da :)

Canim benim Allah yardcin olsun dualarim seninle..

Fatmacigim tebrigin icin cok tesekkur ederim guzelim ben de tekrar seni tebrik ederim ve diger tum arkadaslarimizi.. Cepten linke girmek zor olacak canim ben 22 kasim 40+1 normal dogumla kuzumu dunyaya getirdim tekrardan yazarim hikayemi ismini yazamiyorum biliyorsun:) sare yi op benim icin

Cok tesekkür ederim canim benim.Ilk sayfadaki dogum hikayeleri kismina dogum hikayemi ekledim.Dogru diyorsun ama günde hic olmazsa 1-2 kez girip bakmaya calisiyorum.Kendi bebisin icinse masaallah de kiz annenin babanin daha cok nazari degermis,Rabbim nazardan muhafaza eylesin.Walla iyi olur dedigin gibi konusup yine paylasima devam edersek iyi olur tabiki.

Canım bizim tarihler aynıydı seninle.Benim kızım 7 günlük oldu.Ben de diyordum ilk doğuran belli sonuncu kim olacak?Bizim tarih Kasım sonu olunca en son ben doğuracağım galiba diyordum ama sana kısmetmiş.Hayırlısı olsun,inşallah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu.

Evet,dediğim gibi ben 25 Kasım Cuma günü Normal doğumla dünyaya getirdim yavrumu.Çok güzel bi duygu anne olmak gerçekten.Herkese selamlar.Öptük

kızlar merhaba sonunda doğurabildim.29.11.2011 gece 4te sancım geldi 6ya kadar evde bekledim sonra hastaneye gittik ve 4cm açığım vardı.8de dedoğum gerçekleşti.süre kısaydı ama ben kendimi çok kastım o yüzden biraz dikişim fazlaymş ama sayısını sormadım.ama herşeye değer oğlumu kucağıma almak.şayet ogece olmasa sabah hastaneye yatacaktık sezeryan için.rabbim gönlüme göre nasip eyledi.emme olayınıda yavaş yavaş çözüoruz.biraz gaz sıkıntısı var.onuda aktardan buz şekeri diye bişey aldık galiba işe yarıo iyi gazını çıkartıor.öle işte METE ARAS artık kucağımda çok şükür rabbim yavrularımızı korusun ...

Canım ne zaman doğum yaptın? aynı durum bende de var, ben 18 kasımda sezeryanla doğum yaptım. Sütüm baştan beri geliyor ama yeterli değil. Bir de benim oğlum emmedi, sarılık oldu ben mama da vermeyelim diye diretince. Hastanede yatınca verdim tabi korkup. Şimdi dediğin gibi biz de mamayla takviye yapıyoruz. Aynen mememde 1 saat duruyo, heralde yetmiyor, sağıp veriyorum ne kadar olduğunu göreyim diye. en fazla 60 cc süt çıkıyor göğsümden. geceleri mama, gündüz sadece süt veriyorum, gece sütüm birikince fazla çıkıyor ama yine de yetersiz. ne zaman artıcak acaba

19unda normal doğum oldu..sütüm giderek arttı..bazen uzun saatler kalıyor bazen de sinirden başını sola sağa savurup memeyi tutamıyor...biz de sarılık yükselip hastanede yatınca sütün yetmiyor denip başlandı mamaya bugün kontrolde kilo artımı 200 grm olcakken 700 grm arttığını görünce dr söyleminden vazgeçti...gaz sancısından dolayı memede fazla kaldığını emmenin onu rahatlattığını onun için emziğe alıştırmamı söyledi...sanırım bir öğünde 90 cc almaları gerekiyor.artık mamayı azaltıp daha sık emzirmeyi devam etcem..mamayı fazla alınca çok uyuyordu uyanınca da hali ile benim sütüm yetmiyordu...bağırsak gazı için bitkisel şuruplar ve acı elma yağı denedim..acı elma yağı ile masaj yapınca bağırsak gazının peşi sıra çıktığını gördüm..sancısı varken mememi reddediyor.çok yoruldum...

Allah analı babalı büyütsün canımm..isminine koydunuz prensesin..

teşekkür ederim ,amin inş. ismi NisaNur .40+3 de doğum yaptım kızlar normal doğumu çok istiyordum ama olmadı maalesef içimde kaldı dktrum sezeryancı çıktı bizi korkuttu günü geçti tehlikeli falan filan neyse kızımı sağlıkla kucağıma aldımya hamdolsun .

selam kizlarrrrrrrrr
ben gecen hafta cuma gunu 25 kasimda oglen saat 12.26 kizimi aldim kucagima sukurler olsun.normal dogum yaptim dogum hikayemi yazacagim bende bir ara kesinlikle.dogum gercekten cok zormus ozellikle normal dogum epidural felan istemedim ama dogum sonrasinda oyle bir yirtigim olduki epidural anestesi yapilip dikis atildi her yerime9 cm acilmam oldu ve kizim kafasinin yaninda bif koluyla beraber gelince rahimden tutun makatima kadar her yerim yirtilmis.cuma sabaha dogru saat 1,5 agrim tuttu tam 12 saat sonra kizimi aldim kucagima gercekten cok zordu dogumum ama kizimi kucagima alinca hepsi bitti.simdi sadece dikislerimin acisi kaldi onlarda iyilesecek insallah.
benden sonra dogum yapan herkesi tebrik ederim inanin cok guzel birseymis bu duygu cok karisik duygular icerisindeyim.tek ilgi odagim kizim oldu,ilk zamanalr cok zor oluyor bebege alismak hala alismaya cabaliyorum.

kizimda sarilik yuksekti foto terapi gordu 2 gun 4 gun hastanede kaldik.simdi sarilik seviyesi dustu emzirdikcede gececek ama kizim memeyi tutmuyor bazen memeden besliyorum bazende pompayla sIkip biberonla besliyorum.

bizden haberler boyle hepinizi optuk teyzeleri...

sonundaaaa :)
gözün aydın tatlım

Masaallah barekallah pofuduguna,asilara bile baslamissiniz.Kalca cikikligi icin bizim cocuk doktorumuz rutin kontrol olarak yapiyor,bir sonraki randevumuzdada tekrarlayacaklarmis.Bizim simdi konustugumuz konular bunlar gaz,ve süt
Masaallah seninde ogluna canim benim.Bende düsünüyorum erken sünnet ettirmeyide bizim cocuk doktorumuz 1-1,5 ay bekleyin sonra yaarsiniz dedi bizde beklemeye karar verdik simdilik.Öyle yada böyle olacak bu olay o yüzden ne kadar erken yaparsak o kadar iyi aslinda,cünkü lokal anestezi oldugundan daha rahat oluyor ve daha cabuk iyilesiyormus bildigim kadariyla.
Hayirlisi insaallah canim pazartesi günü bebisine kavusursun dualarimiz seninle.
Cok tesekkürler canimcim,sükür oglusumuza kavusali 10 gün kadar oluyor.
Ohhhhh masallahCok güzel yapmissiniz erkenden,bende düsünüyorumda cocuk doktorumuz az beklein dedi,hemen yaparsaniz 150-200 euro ödersiniz deyince bizde bekleeye karar verdik.Umarim bizde fazla gecmeden yaptiririz.
Walla bizde beklemeye karar verdik1-1,5 ay kadar beklemeye karar verdik.
Hayirlisi olsun insaallah canim benim bebis gelince cok farkli oluyor.

Sanada hayirli ugurlu olsun Rabbim anali babali büyütsün insaallah.

Herkese selam. Şu anda hastanedeyim. Çok şükür bebeğim de bende iyiyiz. dün hastanede sabah 8 de suni sancı almaya başladım. ikindin 4 buçuğa kadar sabrettim ama bebek aşaği inmedi.açılma olmadı ve suyunu açmalarına rağmen gelişme olmadı. doktorum sezeryana alalım dedi. akşam 17: 20 de kızım Zülal'i dünyaya getirdim. spinalden korktum son anda genel anestezi istedim. 3500 kilo,51 cm. benim odaya gelişim akşam 7 de oldu. karnım acıyo diyormuşum 2 kez iğneden sonra gayet iyi oldum. akşam 9 da oturuma gelip emzirmeye başladım. yürüyorum çok çabuk toparlandım. Önce Allah sonra doktorumun yardımıyla iyi geçti. hiç sorun yok. yarın sabah evimize gidiyoruz. kara saçlı büyük burnu olan kızımı eve götürmenin heyecanı içinde olucaz. annem eşim yanımdalar.hastane yönünden hiç sıkıntı yaşamadık.Allah herkesi kurtarsın. doğum yapmayanlar tez zamanda kurtulun emzirin öpün koklayın. sevgiler...

canım gözünaydın çok sevndm ilk hikayen geldi aklıma okur okumaz rabbim kavuşturdu evlatlarımıza çok şükür...

canım benim Allah analı babalı büyütsün..gözün aydın kuzucuğun yanında..ben hala beklemedeyim..dualarını esirgeme benden..bebişinin o minicik ellerinden öp benim için..bol bol sütün olur inşallah :)) geçmiş olsun tekrar

Sağol. Allah razı olsun. Sana bol dua ediyorum. Allah seni de bebeğine kavuştursun. senin de iyiyiz haberini burdan okumak nasip olur inş. çok farklı bi duygu bebeğinin olması. herşey yolunda gitsin sende kavuş bebeğine....

Canım Allah yardımcın olsun...okudum ve kendi yaşadığım korkuları hatırladım...
benim doğumum çok çok kolay olduğu halde bebeğim sağ kolunu kullanamıyordu doğduğunda...
sadece parmakları hafifi oynuyordu birde yakalama refleksi vardı ama zayıftı....
köprücük kemiği kırılmış doğum esnasında...
sinirler zarar görmüştür dediler...
neyse ankara da Gürsel leblebicioğlun dan randevu alıp apar topar gittik...
kırık iyileştiği için hareketler tamamen düzelmiş dedi...
çok rahatladık...
bende bu durumun yaşanması için sebep bulamadı ama tekrar doğum yaparsam aynı şeyi yaiama ihtimalim daha fazlaymış...
Dİlerim Rabbim cümlesiyle birlikte senin yavruna da şifa versin...
çok ağladım bende korkudan bilirim şu ana yaşadıklarını....
bize doktor hatası değil dedi ama senin durumun farklı seni zorla doğurtmuşlar...
o yüzden hakkınızı arayın bence...
bebek kokusu diye b,i site var orada bu durumu yaşayanlar paylaşımda bulunuyorlar...
Allah yardımcın olsun...

selam arkadaşlar 30.11.2011 de 18.18 de kızım sipinal sezeryanla dünyaya geldi normal doğum istiyordum ama nasip olmadı çatım basık ve dardı 1 gün boyunca sancılandım ve sadece 1 cm açılma oldu doktor isterseniz bekleriz ama büyük ihtimal sezeryan olacak dedi bende boşuna sancı çekmek istemedim ve sezeryana karar verdik doğum yapmayan arkadaşlara Allah hayırlı doğumlar nasip etsin en kısa zamanda bu güzel duyguyu onlarada yaşatsın inşallah

Birebir aynılarını yaşadım canım. Dediğin gibi ben de mamayı olabildiğince kestim, daha sık uyanıyor ama emdiğinde doyup memede uyuyor. böyle böyle alışıcaz demekki.. Gazı çok var benimkinin de, ben de acı elma yağını deniyim bakalım işe yarar inşallah. Ben sıcak havlu koyuyorum karnına, ondan sonra da çok rahatlıyor..

Ben de yoruldum anne olmak zormuş gerçekten.. İnsan çok üzülüyor sancıdan ağlayınca.. Allah sağlık versin de bebeklerimize, hepsi geçicek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…