- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.121
kızlar benim oğluşum bugün 26 günlük oldu.. çok şükür.. sağlıklı ve büyüyo çok şükür.. şimdi bişi sorcam.. miniğini sünnet ettiren var mı?
ya ben doğar doğmaz yaptıracaktım hastanede 450 tl istediler bi sünnet için yaptıramadık.. şimdi de sanki kıyamıyom gibi.. çok niyetliydim yaptıracam diye ama şimdi korkuyom, canı acırmı iltihap olurmu falan diye.. yani baş edebilirmiyiz acaba diye korkuyom.. yaptıran var mıı? yani öle ağrısı sızısı oluyomu, ağlıyo mu? napacaz ki? doktorlar olmaz bişi diyo ama bide size sorayım dedim.. cvplarınızı, düşüncelerinizi bekliyom hadi bakalım fırsat bulanlar.. öpüldü hepinizin sıpası kokulu kokulu..
Günaydın herkese. inş. dediğiniz gibi olur. Allah izin verirse bugün bende kavuşuyorum. dua edenlerden Allah razı olsun. sağolun. inş. sende bebeğine kavuşursun tez zamanda qosmio.
Çok heyecanlıyım.Bakalım herşey yolunda gitsin diye dua ederek birazdan çıkıyoruz...
gözün aydın himmelcim Allah analı babalı büyütsün yavrularını. ben de sürekli takipteyim ama bir türlü yazamıyorum iki üç kere yazmaya başladım hatta uzun uzun yazıyordum her seferinde oğlan yarım bıraktırdı sonra devam etme fırsatım olmadı. emzir altını al gazını çıkar derken en az bir saati buluyor çünkü. benim de oğlum 25 günlük oldu Allaha çok şükür. genel itibariyle uslu bir çocuk 25 günün sadece 5 günü sıkıntılı geçti diyebilirim o da hiç durmadan ağlayan çocuklara nazaran sıkıntı sayılmaz aslında.
Şimdi çoğu arkadaş bebeklerimiz küçük olduğu için pek internete giremiyoruz ama ben buradaki arkadaşlığımızın devam etmesini istiyorum. Biraz rahatladığımızda burdan bebeklerimizin sorunlarını ve kendi sorunlarımızı konuşuruz yine dertleşiriz. İnşallah sorunlarımız olmaz da en azından 6 ay bitiminde ek gıdalara başlayacağız birbirimize çorba tarifleri veririz ne bileyim ordan burdan konuşuruz bebeklerimizi birlikte büyütürüz güzel olur. Neyse lafı uzatmadan keseyim oğlan uyanmadan yine mesajım yarım kalmasın :)
slm kızlar nasılsınız bebişler nasıl bende arada giriyom yazıları okuyup çıkıyorum
ben kasım annesi olamadım malesef kuzum fazla nazlı çıktı hala gelmedi doktor pazartesiye kadar bekleyelim olmazsa içeri alır sunni sancı veririrz dedi sabırsızlıkla bekliyoruz ben kasım ortalarında olur derken kuzum aralığa kaldı hayırlısı olsun sağlıklı olsundasıkıldım ama hergün telefon hergün daha doğurmadınmı diye birsürü söz sancımda yok ama inş.hayırlısıyla pazartesi kucağımda bebişim dualarınızı bekliyorum allaha emanet olun minklerle beraber
çok kısa yazabilcem
bebeği dünyaya gelen arkadaşlar anne sütünüz yeterli geliyor mu...
biz takviye mama veriyoruz..2-3 saatte bir 30-40 dk benden besleniyor ve memeden ayrılmadığı için doktor doymadığını söylediği
sağdığımda 50-60 cc anne sütü geliyor...ortalama 40-60 cc de mama içiyor..sizin bebeğiniz ortalama bir öğünde kaç cc alıyoor (mama veya süt?) ilerleyen günlerde sütün artacağı söylendi bakalım gün boyu bol sıvı ve bitki alıyorum sizde durum nasıl
Canım ne zaman doğum yaptın? aynı durum bende de var, ben 18 kasımda sezeryanla doğum yaptım. Sütüm baştan beri geliyor ama yeterli değil. Bir de benim oğlum emmedi, sarılık oldu ben mama da vermeyelim diye diretince. Hastanede yatınca verdim tabi korkup. Şimdi dediğin gibi biz de mamayla takviye yapıyoruz. Aynen mememde 1 saat duruyo, heralde yetmiyor, sağıp veriyorum ne kadar olduğunu göreyim diye. en fazla 60 cc süt çıkıyor göğsümden. geceleri mama, gündüz sadece süt veriyorum, gece sütüm birikince fazla çıkıyor ama yine de yetersiz. ne zaman artıcak acaba
Allah analı babalı büyütsün canımm..isminine koydunuz prensesin..
selam kizlarrrrrrrrr
ben gecen hafta cuma gunu 25 kasimda oglen saat 12.26 kizimi aldim kucagima sukurler olsun.normal dogum yaptim dogum hikayemi yazacagim bende bir ara kesinlikle.dogum gercekten cok zormus ozellikle normal dogum epidural felan istemedim ama dogum sonrasinda oyle bir yirtigim olduki epidural anestesi yapilip dikis atildi her yerime9 cm acilmam oldu ve kizim kafasinin yaninda bif koluyla beraber gelince rahimden tutun makatima kadar her yerim yirtilmis.cuma sabaha dogru saat 1,5 agrim tuttu tam 12 saat sonra kizimi aldim kucagima gercekten cok zordu dogumum ama kizimi kucagima alinca hepsi bitti.simdi sadece dikislerimin acisi kaldi onlarda iyilesecek insallah.
benden sonra dogum yapan herkesi tebrik ederim inanin cok guzel birseymis bu duygu cok karisik duygular icerisindeyim.tek ilgi odagim kizim oldu,ilk zamanalr cok zor oluyor bebege alismak hala alismaya cabaliyorum.
kizimda sarilik yuksekti foto terapi gordu 2 gun 4 gun hastanede kaldik.simdi sarilik seviyesi dustu emzirdikcede gececek ama kizim memeyi tutmuyor bazen memeden besliyorum bazende pompayla sIkip biberonla besliyorum.
bizden haberler boyle hepinizi optuk teyzeleri...
Masaallah barekallah pofuduguna,asilara bile baslamissiniz.kızlar ben geldimbugün tam 31 günlük olduk 40'ımıza 9 gün kaldı ve bugün hb-2 aşımızı olduk 2 bacağından iğne vurdular çok şükür ağlamadı ama ben kaçtım sesini duymayayım diye çok aramışlar beni ben dışarı kaçtım ama hiç ağlamamış sakin meleğim çok mazlum rabbim nazardan saklasın 4420gr kilosu sonra özele götürdük kalça çıkıklığı için 25 tl verdik ve çok şükür bundada bir sorun çıkmadı fiyatını yazdım bilginiz olsun diye bebğim çok sakin emiyo ve uyuyo çok şükür nete çok bakıyorum himmelin dediği gibi yazcak bişey bulamıyorum sizler nasılsınız arada bir yazın benim gibi çok şükür sütüm bebeğime yetiyo çok kilo aldım kaymaklı bisküviye dadandım acayip sütü oluyo tavsiye ederim birde emzirdikten sonra muhakkat gazını çıkarıyorum gazı olmuyo uykusunda bile çıkıyo gazı annem hep diyo biz sizin gazınızı çıkarmadık hemen yatırıyoduk bişey olmuyodu ama şimdiki zaman da gaz çıkarmadan yatırılmıyo benim şahsıma öle
Masaallah seninde ogluna canim benim.Bende düsünüyorum erken sünnet ettirmeyide bizim cocuk doktorumuz 1-1,5 ay bekleyin sonra yaarsiniz dedi bizde beklemeye karar verdik simdilik.Öyle yada böyle olacak bu olay o yüzden ne kadar erken yaparsak o kadar iyi aslinda,cünkü lokal anestezi oldugundan daha rahat oluyor ve daha cabuk iyilesiyormus bildigim kadariyla.kızlar benim oğluşum bugün 26 günlük oldu.. çok şükür.. sağlıklı ve büyüyo çok şükür.. şimdi bişi sorcam.. miniğini sünnet ettiren var mı?
ya ben doğar doğmaz yaptıracaktım hastanede 450 tl istediler bi sünnet için yaptıramadık.. şimdi de sanki kıyamıyom gibi.. çok niyetliydim yaptıracam diye ama şimdi korkuyom, canı acırmı iltihap olurmu falan diye.. yani baş edebilirmiyiz acaba diye korkuyom.. yaptıran var mıı? yani öle ağrısı sızısı oluyomu, ağlıyo mu? napacaz ki? doktorlar olmaz bişi diyo ama bide size sorayım dedim.. cvplarınızı, düşüncelerinizi bekliyom hadi bakalım fırsat bulanlar.. öpüldü hepinizin sıpası kokulu kokulu..
Hayirlisi insaallah canim pazartesi günü bebisine kavusursun dualarimiz seninle.slm kızlar nasılsınız bebişler nasıl bende arada giriyom yazıları okuyup çıkıyorum
ben kasım annesi olamadım malesef kuzum fazla nazlı çıktı hala gelmedi doktor pazartesiye kadar bekleyelim olmazsa içeri alır sunni sancı veririrz dedi sabırsızlıkla bekliyoruz ben kasım ortalarında olur derken kuzum aralığa kaldı hayırlısı olsun sağlıklı olsundasıkıldım ama hergün telefon hergün daha doğurmadınmı diye birsürü söz sancımda yok ama inş.hayırlısıyla pazartesi kucağımda bebişim dualarınızı bekliyorum allaha emanet olun minklerle beraber
Cok tesekkürler canimcim,sükür oglusumuza kavusali 10 gün kadar oluyor.Meba hanimlae.bende cepten takip ediyorum hep.pcye oturmaya firsatim olmiyor pek.himmelcim tebrik ederim hayirli olsun.
Hanimlar gaz problemi icin daha once bitkisel bir surup onermistim.
Yeni bir tavsiyem olacak,kantaron yagi ile karnina ve ayaklarina masaj yapmak iyi gelouor,aklinizda olsun.nette arastirin,forumdada yazilmis daha once.cok iyi geldi bizim minige.emme sorununuda cozduk gibi,artik tutabikiyor memeyi
Gfr artk senide bekliyoruz :)
Herkese kolay gelsin.su ilk donemleri atlatalim daha rahat girebiliriz nete herhalde
Ohhhhh masallahCnm biz sunnet ettirdik 2 gunlukken.Cok kararsz kalmistk daha minicik nası olcak canı yanıcakmı atlatrmı drkn duygusal davranmaylm saglk icin ilerisi icin dedk yaptrdkcok sukur hic bi skntmz olmadı ,oldugu gece bile rahat rahat uyudu ,agri kesici falan da verilmedi.Göbeği dustugnde iyilesmisti.Simdi iyiki yaptırmışz diyoruz.
Walla bizde beklemeye karar verdik1-1,5 ay kadar beklemeye karar verdik.canım benim de oğlum 26 günlük bugün 6 kasımda doğdu biz de sünnet ettirmeyi düşünüyoruz hastanede sorduk biz 1 aylık olduktan sonra yapılmasını tercih ediyoruz dediler çocuk iyice kendini toparlayınca yani biz de bir aylık olmasını bekliyoruz doktor da iyi düşünmüşsünüz dedi sadece o bölgeyi uyuşturuyorlarmış genel anetesiz yapmıyorlarmış bebeğe hemşire ablaları ona mama verirken sünnet 15-20 dk bitiyor dedi yanlış hatırlamıyorsam süresini pipisi de iltahap olmazmış çok nadirmiş kendi çişi de tedavi ediyormuş ayrıca ilk başta biraz yakabilirmiş gerçi ama çiş mikrop falan kaptırmazmış aksine iyiymiş bir krem veriyorlarmış onu sürüyormuş iki üç güne geçiyormuş zaten sonradan benim bir daha görmeme bile gerek yok diyor yani o kadar basitmiş. Ayrıca fiyatını hiç sormadım şimdi bu konuda beni de merak sardı. Biraz karışık yazdım ama aceleden oğlan uyanıverir diye korkuyorum da :)
Hayirlisi olsun insaallah canim benim bebis gelince cok farkli oluyor.Canım bizim tarihler aynıydı seninle.Benim kızım 7 günlük oldu.Ben de diyordum ilk doğuran belli sonuncu kim olacak?Bizim tarih Kasım sonu olunca en son ben doğuracağım galiba diyordum ama sana kısmetmiş.Hayırlısı olsun,inşallah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu.
Evet,dediğim gibi ben 25 Kasım Cuma günü Normal doğumla dünyaya getirdim yavrumu.Çok güzel bi duygu anne olmak gerçekten.Herkese selamlar.Öptük
kızlar merhaba sonunda doğurabildim.29.11.2011 gece 4te sancım geldi 6ya kadar evde bekledim sonra hastaneye gittik ve 4cm açığım vardı.8de dedoğum gerçekleşti.süre kısaydı ama ben kendimi çok kastım o yüzden biraz dikişim fazlaymş ama sayısını sormadım.ama herşeye değer oğlumu kucağıma almak.şayet ogece olmasa sabah hastaneye yatacaktık sezeryan için.rabbim gönlüme göre nasip eyledi.emme olayınıda yavaş yavaş çözüoruz.biraz gaz sıkıntısı var.onuda aktardan buz şekeri diye bişey aldık galiba işe yarıo iyi gazını çıkartıor.öle işte METE ARAS artık kucağımda çok şükür rabbim yavrularımızı korusun ...
selam kizlarrrrrrrrr
ben gecen hafta cuma gunu 25 kasimda oglen saat 12.26 kizimi aldim kucagima sukurler olsun.normal dogum yaptim dogum hikayemi yazacagim bende bir ara kesinlikle.dogum gercekten cok zormus ozellikle normal dogum epidural felan istemedim ama dogum sonrasinda oyle bir yirtigim olduki epidural anestesi yapilip dikis atildi her yerime9 cm acilmam oldu ve kizim kafasinin yaninda bif koluyla beraber gelince rahimden tutun makatima kadar her yerim yirtilmis.cuma sabaha dogru saat 1,5 agrim tuttu tam 12 saat sonra kizimi aldim kucagima gercekten cok zordu dogumum ama kizimi kucagima alinca hepsi bitti.simdi sadece dikislerimin acisi kaldi onlarda iyilesecek insallah.
benden sonra dogum yapan herkesi tebrik ederim inanin cok guzel birseymis bu duygu cok karisik duygular icerisindeyim.tek ilgi odagim kizim oldu,ilk zamanalr cok zor oluyor bebege alismak hala alismaya cabaliyorum.
kizimda sarilik yuksekti foto terapi gordu 2 gun 4 gun hastanede kaldik.simdi sarilik seviyesi dustu emzirdikcede gececek ama kizim memeyi tutmuyor bazen memeden besliyorum bazende pompayla sIkip biberonla besliyorum.
bizden haberler boyle hepinizi optuk teyzeleri...
Herkese selam. Şu anda hastanedeyim. Çok şükür bebeğim de bende iyiyiz. dün hastanede sabah 8 de suni sancı almaya başladım. ikindin 4 buçuğa kadar sabrettim ama bebek aşaği inmedi.açılma olmadı ve suyunu açmalarına rağmen gelişme olmadı. doktorum sezeryana alalım dedi. akşam 17: 20 de kızım Zülal'i dünyaya getirdim. spinalden korktum son anda genel anestezi istedim. 3500 kilo,51 cm. benim odaya gelişim akşam 7 de oldu. karnım acıyo diyormuşum 2 kez iğneden sonra gayet iyi oldum. akşam 9 da oturuma gelip emzirmeye başladım. yürüyorum çok çabuk toparlandım. Önce Allah sonra doktorumun yardımıyla iyi geçti. hiç sorun yok. yarın sabah evimize gidiyoruz. kara saçlı büyük burnu olan kızımı eve götürmenin heyecanı içinde olucaz. annem eşim yanımdalar.hastane yönünden hiç sıkıntı yaşamadık.Allah herkesi kurtarsın. doğum yapmayanlar tez zamanda kurtulun emzirin öpün koklayın. sevgiler...
canım benim Allah analı babalı büyütsün..gözün aydın kuzucuğun yanında..ben hala beklemedeyim..dualarını esirgeme benden..bebişinin o minicik ellerinden öp benim için..bol bol sütün olur inşallah :)) geçmiş olsun tekrar
herkese hayırlı doğumlar ve doğum yapmış arkadaşlara bebekleri hayırlı olsun tebrik ederim ALLAH uzun ömürler sağlıklı sıhhatlı hayatlar versin herkesin bebeğine. bende kasım annesiyim kasımın 2 sinde çok zor bir doğum yaptım ne bayramın nede bebeğimin sevincini yaşayabildim çok zor bir doğum oldu doktorum çok ilgisizdi muaynede hastası varmış bu yüzden çok aceleci davrandı bu ve beni doğum anında çok yıprattı çok üzdü böyle bişey yaşamadım duymadım ölüyorurdum ALLAH tardım etti ve en epidural istedim hastaneye gider gitmez söyledim hastanenin ve doktorun ilğisizliği yüzünden epidural vaktini kaçırdılar ben acılar içinde kıvranırken doktorum yapama epidural hem ağrının kesilmesi bir saat sürer dedi ısrarla ben yapılsın desemde nafile daha sonra sancılarımın çok olmasına rağmen bebek gelmedi o arada bebek gelmiyor gelince habe vein deyip beni odadaki hemşireye bırakıp gitti hemşirenin canımı nasıl yaktığını zaten keimelerle ifade edemem vajına ağzını genişletmek için elini döndür döndür yapma diye yalvardım resmen işkence çektim ama nafile en son bebek geliyo diye doktoru aradılar ve geldi ALLAHIM hatırlamak bile beni çok kötü yapıyor yalvardım sezeryan diye almadı yok normal dedi ama anlamıştım bişeylerin ters gittiğini ısrarla ALLAH RIZASI İÇİN DEDİM ama nafile ugraşamazdı tabi işini bi an önce bitirip gidecekti çektiğim sancılar hariç doğurmak için bir saat kaldığım doğumhanede nihayet doğurmuştum... ve işte çok sevindim mutluydum ama eşim yanıma geldiğinde bebeğimin tek kolunu kullanamadığını söyledi çok üzüldüm daha sonra eşimi ve kendimi teselli ettim geçer diye sancım bitmişti dikişler atılıyordu bende çok vajinal yırtık oluştu doktoruma yine söylememe rağmen doğum kesisi atmadı bunun için sanırım çok zor oldu çok cani bir insan canım öyle yandıkı dogumdan sonraki 3üncü gün muayneye gidemedim korkudan dikişlerimi hala aldırmadım kendisi attı başka bir jinekoloğa bile gidemedim korkudan bu insanı ALLAH'a havale ediyorum hem benim canımı çok yaktı hem bebğimin kolunu doğum hatası brekial pleksus yani doğum felci oldu yanlış bebek çekimi koldan ve boyundan asılma yanlış manevra sonucu kanala takılma sonucu oluyor oyuzden doğum felci meydana geliyor ve tedavisi uzun yıllar süren bir ömür bu hastalığın gölgesinde kalan insanlar oluyor kol işlevini tam kullanamıyorsun doğumun şiddeti nasılsa yani bebek doğarken nekadar az hasargörürsen bu hastalıktan kurtulma şansı okadar yüksek ama bu hastalıktan kolu çok zarar görmüş kolunu kullanamayan veya az kullanan çok insan var benim bebeğimde kullanamıyordu şuan fizik tedavi ğörüyoruz biraz ilerleme var inşallah düzelecek ama bir annenin yaşayacağı en kötü şey öyle pişmanımkı devlet hastanelerini kötü diyorlardı keşke devlet hastanesine gitseydim iyi olur diye özele gittim hata yaptım hemde hiç tanımadığım bir defa muayne olduğum bir doktora nereden bilebilirdim herkes hastane için çok iyi derken düşünemedim böyle sorumsuz ilğisiz bir doktorla karılaşacağımı kadınlar kulubünde araştırdım kötü diyordu bir üye ama dedim doğumda iyidir operatör sonuçta dedim hastane çok iyi dedim((((( birde dikişlerim atılırken doktorum dediki ontane sezeryan yapıyom bir normal yapmıyım bu yüzden normali sevmiyorum yırtık dikmek zor gelmişti sanırm o kadarüzüldümki anlatamam ama bütün bunlara razıydım bebeğimim kolu böyle olmasaydı evet arkadaşlar şuan bebeğim tedavi görüyor bu konuyla ilğili bebeğimi bir kaç doktora gösterdim kimisi iyi olur diyor kimisi bilemeyiz bakıcaz garanti veremeyiz diyor çok üzülüyorum bebeğim için üzteleik hastane bütün bunlara rağmen birde bizden fizik tedavi parası istedi sizler benim gibi araştırmadan bilmediğiniz bilsenizde güvenmediğiniz doktora hastaneye gitmeyin bütün bunları yapan hastane ve doktor MEDİPOL HASTANESİ KOŞUYOLUNDA DOKTORDA SİNEM BEDEN BURDA BİR ÜYE RANDEVUSU BOŞ TEK DOKTOR DEMİŞDİ SANIRIM ÖYLE LÜTFEN ÇOK DİKKATLİ OLUN SİZDE BENİM GİBİ SONRADAN ÜZÜLMEYİN SİNEM BEDEN YÜZÜNDEN BENİM MİNİCİK BEBEĞİM ACI ÇEKİYOR üstelik 1 ay gib bir zaman geçmesine rağmen dikiş agrılarım daha yeni hafifledi ben daha öncede doğum yaptım böyle bişey görmedim bebeğim için dualarınızı bekliyorum arkadaşlar çok ihtiyacım var çok
19unda normal doğum oldu..sütüm giderek arttı..bazen uzun saatler kalıyor bazen de sinirden başını sola sağa savurup memeyi tutamıyor...biz de sarılık yükselip hastanede yatınca sütün yetmiyor denip başlandı mamayabugün kontrolde kilo artımı 200 grm olcakken 700 grm arttığını görünce dr söyleminden vazgeçti...gaz sancısından dolayı memede fazla kaldığını emmenin onu rahatlattığını onun için emziğe alıştırmamı söyledi...sanırım bir öğünde 90 cc almaları gerekiyor.artık mamayı azaltıp daha sık emzirmeyi devam etcem..mamayı fazla alınca çok uyuyordu uyanınca da hali ile benim sütüm yetmiyordu...bağırsak gazı için bitkisel şuruplar ve acı elma yağı denedim..acı elma yağı ile masaj yapınca bağırsak gazının peşi sıra çıktığını gördüm..sancısı varken mememi reddediyor.çok yoruldum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?