- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.341
Himmelcim cok sevındım. Masallah bebısın saglıgına kavusmus. Ben de senden sonra buhar makınesını her gece acmaya basladım burun tıkanması hafıfledı baya. Bu arada bebeklerın ucak yolculuguyla ılgılı ne dıyorsun? Ankaraya goturmem lazım kızımı bu karda arabayla cesaret edemıyoruz ama arkadaslarım korkutuyor ucaga bınmeyın kulak zarı falan fılan. ıcıme kurt dusurduler. Daha once İngiltereden bır aylık bebegını getırmıstık bırsey olmamıstı ucakta aglamadı bıle cocuk ama sımdı olmaz olmaz benı bulur dıyorum. 250 000 de 1 olan sey nasıl bulduysaAlmanyadan getırıp goturmussunuzdur belkı kızını bu kadar mınıkken falan dıye fıkrını almak ıstedım.
maşallah canım oglusun inş hasta olmaz bi daha benim minik balımında arara burnu tıkanıo ama dikkate almıorum gecio
gulycım oyle hos yazmıssın kı bır dergıde kose yazısı okuyor gıbı oldum:) sımdı hemen bakıcam tuva muzıke tesekkurler onerın ıcın:) benım doktorum da hıc bas edemezsenız arabaya atın gezdırın demıstı gercekten arabada hemen rahatlayıp uyuyor benım kızım da anasına cekmıs:) ama gece gece pıjamalarla bu sogukta cocugu sarıpp sarmalayıp arabaya bınmeyı hıc goze alamadım tabi.
canım sağol ama sanırım tek başıma büyütmek zorundayım.şikayetçi değilim de aslında hiç gelmesinler daha iyi.çünkü bana destek olmaya değil köstek olmaya gelecekler biliyorum.annem 40 gün yanımda kaldı 40 gün boyunca ağladım,lohusalığımı bahane ederek.annemden sonra ben nasıl bakacam,banyosunu nasıl yaptıracam,üstünü nasıl giydirecem diye:) 41.gün sustum seve seve yapmaya başladım.oluyomuş bi şekilde.çok becerekli tecrübel, bi insanda değilim.3kız kardeşiz ve evin en küçüğü bendim.o yüzden hiç bir iş bana düşmedi.yemek yapmayı bile evlendikten sonra öğrenmeye başladım.annemler devamlı sen küçüksün sen çalış diyip diyip durdu.sonuç ev işlerinden bi haber öğretmen kızları oldu:)sütüm içinde çok ağladım çok üzdüm kendimi.ama Allah bi gün bi rüya gösterdi ve o gün bugündür ağlamayı kestim.oğlumu sağlıkla kucağıma aldığım için şükretmeye başladım.yapacak bişey yok.evet şimdi iyiyiz alştık durumuza.oğlumla aşk yaşıyoruz resmen.ben söylüyorum o gülüyo.babası kıskanmaya başladı.
hangi mamayı kullanıyosun.pre aptamil kullanıyodum ama bu bi kaç gündür severek içmemeye başladı.sanırım değiştirecem onu yakında..kolay gelsin hepimize.analık bu kolay olacağnı kimse söylemedi bile bile doğurduk.ama kolay gelsin hepimize:)
kızlar ben,m kızımın alnında kırmızı isilik dedikleri sivilceler cıkıyo ve saclarının arasına dogru yayılmaya basladı ;( sizin bebeişlerdede var mı ? aslında evi cok sıcak yapmıyorum sapkada takmıyorum nie böle oldu ki???
Selam kizlar bugün oglusumun doktor kontrolü vardi,oraya gittik,cok sükür hersey cok iyi.Gecen haftadan burunla ilgili problem vardi hatirlarsaniz soguk buhar makinasinin icine tuzlu suyu solüsyonu koyuyorduk 2-3 günde baya farkettirdi.Simdi cok iyiyiz elhamdülillah.
arkadaşlar bişey sorucam bizim oğlanın yüzü çok kızarık sivilceler var küçük küçük dr a kontrole gittiğimizde azdı dr normal bebeklerde olur demişti ama şimdi çok arttı isilik gibi pütür pütür suratı ağladığında falan iyice kızarıyor bi fikri olan varmı cilt dr una götürmeyi düşünüyorum artık
kızlaarrrr...
birkaç gün ayrı kaldım sizlerden.. neler yapıyorsunuz bakalım.. biz çok iyiyiz çok şükür.. oğlumun miniğide :) iyileşti.. hala geceyle gündüzü karıştırıyoruz ama ben alıştım artık.. sağlıklı ya çok şükür.. artık odada dolaşırken beni takip etmeye başladı, okadar şirin ki.. gözüyle göreceği açıdan çıkıyorsam okadar hızla kafasını çeviriyor ki.. yiyecem onun minik ellerini dayanamayıp..
ya bende istiyom.. izmitli kimse yok mu ya bu topikte.. bizde buluşalım.. olmaz mı.. ben gelirim nereye ne zaman derseniz.. valla süper olur.. zaten benim görüşebileceğim pek kimse yok buralarda, ortak paylaşacak şeylerimiz olan çevre edinmek isterim bende.. süper olur.. iyi fikir.. hem sıpalar azcık büyüyünce oyun arkadaşı lazım onlara.. kişisel gelişimleri için çok iyi olur.. kaynaşmayı, paylaşmayı öğrenirler..
şaka maka benim oğlum tam 54 günlük bugün.. neredeyse 2 ayı dolacak çok şükür.. ne çabuk geçti, nasılda çabucak büyüyorlar.. doyamıyorum ki ben hiç ona.. benim oğlan sabahtan beri uyuyo, saat 10 a geliyo..benim mesai birazdan başlar.. hadi kolay gelsin hepinize..
errancım,çok teşekkür ederim, sen de çok hoş şeyler yazmışsın, bir hoş oldum walla. en etkili süt arttırıcı moral. bir birimizi allayıp pullayıp sütlerimizi arttıralım dimi ama yaa. bak yine bir hoş oldum.
bu arada canım geçmişe dönük okudum da, bebeğin için büyük geçmiş olsun. sen çok iyi araştırmışsındır mutlaka, kafanı da karıştırmak istemem. istanbulda balta limanı hastanesi var. kemik hastalıkları hastanesi. netten bir bak istersen. sadece ortapedi üzerine diye biliyorum. devlet hastanesi. falanca şöyle şifa buldu, filanca böyle çare buldu diye yazarak gebelikte ve anneliğimin ilk günlerinde kendi tecrübelerini bana dikte ettikleri için sinirlerimi hoplatan eş dost gibi olmak istemem. bu konuda da sana zilyon tane şey söylenmiştir. genel kültür bilgisi niyetine say.
ilkim_aras ben aptamil 1 ile başladım. severek içiyor oğlum. içtikten sonra ise biraz rahatız oluyor. süt alerjisi olabilirmiş. kaka nöbetlerimiz devam ediyor. bir ihtimal laktozsuz mamaya gçmek zorunda kalabilirmişiz.
benim oğlumda da oldu. doktor sebamet şampuan önerdi. kullanıyoruz. hala aynı.
ohh çok şükür. geçmiş olsun bir daha da gelmesin. buhar makineleri için tuzlu solisyon olduğunu bilmiyordum. oğlumdan çok bana lazım. ben de deneyeyim bakalım.
Selam kizlar bugün oglusumun doktor kontrolü vardi,oraya gittik,cok sükür hersey cok iyi.Gecen haftadan burunla ilgili problem vardi hatirlarsaniz soguk buhar makinasinin icine tuzlu suyu solüsyonu koyuyorduk 2-3 günde baya farkettirdi.Simdi cok iyiyiz elhamdülillah.
kızlar merhaba.biz p.tesi oğlumu kontrole götürdük ve orada kilosu3.900 çıktı doktor kilosu yetersiz dedi.mama takviyesi yap dedi.buğünde tam 1aylık olduğumuz için hepatit aşısına gittik sağlık ocağına orada ise 4.600geldi inanamadık.gerçi oğlum emdikten sonra ağlıor mama verince susuor.vermeme gibi şansım yok çok ağlıor zaten günde 3-4defa verioruz 25-30cc.çok şaşırdık yani.şimdi acaba başka doktoradamı gitsek dioruz.zaten okadar az deyince ççok şaşırmıştık çünkü baya şekli şemali değişmişti.acaba hangisinin tartısı yanlış:44::44:
kızlar asıl sormak istedğim dikişleriniz ne alemde.benm tam 1ay oldu son 2-3gündür altta bir sızlama var.birde tam vajina bitiminde 2tane top top bişey var.ama doktorada gitmek istemiorum acıtsalarda elle kontrol ediolar ya çok canı yanıor insann.ama mecbur gidecem heralde bir de durduk yere rahimde bir kasılma oluor.40çıkınca hem genel kontrol die mecbur gidecem.ama ogüne kadar merakımı gideriverin nolur
aynı durum bizdede var gece 11 de bi başlıyoruz sabah 5e kadar oturuyoruz bizim bebiş de gazını filan çıkarıyo ama uyyumuyo.ama şunu farkettim gündüz uykusunu alınca gece uyumuyolar gündüz fazla uyutmamak lazım bende herşeyi denedim bakalım bi de bunu denemeye çalışıyorum yine kalkıyo ama çok uğraştırmıyo Allah kolaylık versin artık sırt ağrısından duramıyorum kucakta uyuyo sadece yine de herşeye ama herşeye değer
bizde de var aynı sorun 1 haftadır...
sabah 4 te yattı dün gece öğlen 1 e kadar emdi uyudu...
kolik yok...
gündüz çok uyuyor...melek gibi..
bizde şimdi uyandırmaya çalışıyoruz...11 e kadar uyanık tutmaya çalışıcaz ki belki uyur...
işi yararsa yazarım sonucu..
gözünden uyku akıyor ama uyuyamıyor...ağlıyor...tam uyudu diye seviniyoruz 10 dak sonra gözler faltaşı gibi...
bana da gece uykusu lazım...valla peişanız 1 haftadır...
gece 10 da yarım saat uyuyor..sanırım o uyku ona yetiyor....
arkadaşlar bişey sorucam bizim oğlanın yüzü çok kızarık sivilceler var küçük küçük dr a kontrole gittiğimizde azdı dr normal bebeklerde olur demişti ama şimdi çok arttı isilik gibi pütür pütür suratı ağladığında falan iyice kızarıyor bi fikri olan varmı cilt dr una götürmeyi düşünüyorum artık
Kızlar anne olmak güzel olduğu kadar çok da zormuş. Böyle güzel ve sağlıklı bir oğlum için çok mutluyum ve çocuk istediğime hiç pişman değilim ama bazen gün içinde çok moralim bozuluyor kendimi kötü hissediyorum. Sizinkileri bilmiyorum ama benim oğlumun uyku düzeni hiç yok. Kimi gün hiç uyumuyor kimi gün çok uyuyor. Çoğu zaman gece 23.30-24.00 gibi uyuyor sonra bir kere arada emmeye kalkıyor ve sabah 05.00-06.00 gibi gaz sancısıyla ağlayarak bir uyanıyor bir daha gece aynı saatlere kadar uyumuyor. Aradaki 5-10 dk. uyumaları saymıyorum çünkü onları toplasan 2 saat anca eder. Böyle günler tuvalete gitmek, yemek yemek öyle zor oluyor ki. Ev işlerini hiç saymıyorum en basiti çamaşır ve bulaşıkları makineye bile atamıyorum temizlik yapmak şöyle dursun. Bazı günler de çok iyiyiz uyudukça uyuyor ama genelde uyanığız. Gaz için şurup damla falan da fayda etmiyor. Kızlar ya böyle günlerde ayrıca devit-3 vitaminini vermeyi unutuyorum oğlanla uğraşmaktan aklıma gelmiyor yani düzenli içiremiyorum vitamini bu da vicdan azabı yapıyor bende. Annem artık memlekete döndü 1 hafta oluyor eşim sabah 10.00 gibi işe gidiyor ve 24.00'de eve geliyor yani bütün gün yanlızım. Burda hiç akrabam da yok, arkadaşlarımın hepsi çalıştığım yerde karşıyakada oturuyor ben bucada otuyorum ayrıca çalıştıkları için de anca arada hafta sonları geliyorlar yani ben de çok yalnızım. Hiçbir destekçim yok. Annemin yanına gitmek istiyorum ama eşim oğluna çok düşkün onu ayırmak istemiyorum oğlundan hem o da ayrılmak istemiyor ama bana da yazık ya bu gaz sıkıntılı dönemleri yalnız geçirmek çok zor. Ayrıca şuruplardan damlalardan mı bilmiyorum kimi zaman oğlum 3 gün hiç kaka yapmıyor ardından 2-3 gün de dolduruyor. internetten araştırdım normal bir durummuş bu aylarda kabız sayılmazmış ama yine de kafaya takıyorum. Belki de oğlumun uyku problemleri sırf bu yüzden, sıkıntı yapıyor herhalde. Ve kendimi iğrenç hissetmeye başladım her istediğimde banyo da yapamıyorum eşimin gelmesini bekliyorum o geldiğinde de çoğu zaman oğlan yeni uyuduğu için bitkin oluyorum uyuyakalıyorum benim banyo kalıyor çok sinir oluyorum. Fazla uzatarak anlattım galiba ama çok sıkılıyorum durmadan ağlayasım var sütüm kaçacak diye korkuyorum.
Şu an sütüm iyi maşallah oğlan da emiyor büyümesi de gayet iyi ama biberon ve süt sağma aleti almak istiyorum dışarıya çıktığımda kullanabilmek için tabi onun için de hafta sonu müsait bir zamanında annemin gelmesini beklemem gerekiyor ya neyse. Bana önerebileceğiniz markalar var mı biberon kaliteli olsun istiyorum ama süt sağma makinesinin çok özellikli birşey olmasına gerek yok çünkü arada sırada kullanmayı düşünüyorum.
Ayrıca İzmirli arkadaşlarla ben de görüşüp tanışmayı çok isterim ama sanırım baharı-yazı beklemek lazım hem biraz büyürler hem de havalar güzelleşmiş olur.
kızlar merhaba.biz p.tesi oğlumu kontrole götürdük ve orada kilosu3.900 çıktı doktor kilosu yetersiz dedi.mama takviyesi yap dedi.buğünde tam 1aylık olduğumuz için hepatit aşısına gittik sağlık ocağına orada ise 4.600geldi inanamadık.gerçi oğlum emdikten sonra ağlıor mama verince susuor.vermeme gibi şansım yok çok ağlıor zaten günde 3-4defa verioruz 25-30cc.çok şaşırdık yani.şimdi acaba başka doktoradamı gitsek dioruz.zaten okadar az deyince ççok şaşırmıştık çünkü baya şekli şemali değişmişti.acaba hangisinin tartısı yanlış:44::44:
kızlar asıl sormak istedğim dikişleriniz ne alemde.benm tam 1ay oldu son 2-3gündür altta bir sızlama var.birde tam vajina bitiminde 2tane top top bişey var.ama doktorada gitmek istemiorum acıtsalarda elle kontrol ediolar ya çok canı yanıor insann.ama mecbur gidecem heralde bir de durduk yere rahimde bir kasılma oluor.40çıkınca hem genel kontrol die mecbur gidecem.ama ogüne kadar merakımı gideriverin nolur
ayy bende öpüyorum şapır şupur dayanamıyorum napim yaa. babası da öpüyo anneannesi de. zibidinin de hoşuna gidiyo öpülmek :)benim kızımda da var canım.. sivilce bile cıkıyor cenesinde.. ya cok sıcak tutuyorsun.. ya da sütün yağlı dedi dr bana..fazla öptüğümü sölemedim tabi.. onun da etkisi olabilir..tutamıyorumm kendimi napimm..
bizde ara ara yasıyoruz annem sütünle sil demişti bize hep öyle yapmış cilt problemi yasamadım hamileliğe kadar
bende ara ara sütümle siliyorum bir tülbent yada pamuk yardımıyla dogal antibiyotik
deneyebilirsiniz kızlar ama sütü mutlaka temizleyin yüzünde kalmasın....
günaydın herkese ne zamandır yazamıyodum başlarda takip ediyodum ama çok kalabalık olunca ipin ucu kaçtı bende 11.11.2011de ikinci kelebeğimi aldım kucağıma elif DEFNEM vardı ayşe DEREN oldu 3140gr ağarlığında 50cm boyunda toplmada 10 kilo aldım hatta amelyata girerken 9du sezaryen oldu ilkide öyleydi iyi geçti şükür ama çok dinlenemedim malum bi tane olunca annem yanımdaydı 40 gün ama yinede olmuyo ilklerde daha dinlenebiliyosunuz şükür bi sıkıntımız olmadı biraz süt sorunu oldu mama takviyesi yapıyorum ama yinede ablamıza göre daha fazla ablamız mamayla büyüdü desem yeridir ablamız başlardab iyiydi kardeşinin mevlütünden sonra değişti agresif hbırçın oldu benim sakin uyumlu kızım gitti başka kız gelsi neyse d.günü yaptık ona ondan sonra düzeldi 3yaşında oldu herşey iyi güzel derken nazara geldim galiba herkes oo iki çocukla süpersin hem yaktasın hem güzelleştin hem idare ediyosun derken
dün apandist amelyatı oldum bi gece önce hiç uyuyamadım sabahı sabah ettim karın ağrısı mide bulantısı yediğim bişey dokundu dedim ama sonra kasığıma bi ağrı girdi yürümekte zorlandım sabahta bastırınca acıyodu şüphelednim apandistmi diye sağlık ocağına gittim doktorda şüphelendi hastaneye gitmende fayda var dedi eşimle acile geldik hemen (tabi ne pijama ne bişey bi tel bi cüzdan) tahliller tomografi derken apandist şişmiş iltihaplanmış alınmaı lazım 12de geldik 5te amelyat oldum
Tatlım emin ol bu sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz. Benim annem yanımda, çalışmaya başlayacağım için bu sene bizimle kalacak, biraz daha şanslıyım. Uyku sorunun doktorumun tavsiyeleriyle aşıyorum. Akşam banyo yaptırıp masaj yapıyorum, şarkılar söyleyerek biraz vakit geçiriyoruz ve uyuypr meleğim. Uyku düzeni oluşturmak için yeme düzeni oluşturduk biz. 2.5-3 saatte bir sütünü veriyorum. Ben genelde sağarak veriyorum, memeden yeterince alamıyor kızım. Pompa olarak özellikli bişey istemiyorsan avent manuel öneririm ama ben ameda lactalinedençok memnun kaldım. Biberon olarak da kesinlikle dr. browns. İçindeki mekanizma gaz oluşumunu engelliyor. Ben 4 adet aldım, başka markaları kullanamadık çünkü. İlk günden beri%90 biberonla beslediğimden bu konuda uzman oldum artık :) Canını sıkma hiçbir şeye, geçecek bu günler de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?