2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Ewewt canim1,5 aylikken ucaga binmistik kizimla,hicbisey olmadi,normalde yutkundumu kulaktaki basinc azalir ya bizde agzina emzik verdik hicbisey olmadi.Bir problem olsa ucak sirketleri su kadar ayliktan sonraki bebek filan derler yok öyle bisey.Gönül rahatligiyla bindirebilirsin canim benim.Bu arada senin bebisinede gecmis olsun.

Son düzenleme:

errancım,çok teşekkür ederim, sen de çok hoş şeyler yazmışsın, bir hoş oldum walla. en etkili süt arttırıcı moral. bir birimizi allayıp pullayıp sütlerimizi arttıralım dimi ama yaa. bak yine bir hoş oldum.
bu arada canım geçmişe dönük okudum da, bebeğin için büyük geçmiş olsun. sen çok iyi araştırmışsındır mutlaka, kafanı da karıştırmak istemem. istanbulda balta limanı hastanesi var. kemik hastalıkları hastanesi. netten bir bak istersen. sadece ortapedi üzerine diye biliyorum. devlet hastanesi. falanca şöyle şifa buldu, filanca böyle çare buldu diye yazarak gebelikte ve anneliğimin ilk günlerinde kendi tecrübelerini bana dikte ettikleri için sinirlerimi hoplatan eş dost gibi olmak istemem. bu konuda da sana zilyon tane şey söylenmiştir. genel kültür bilgisi niyetine say.

ilkim_aras ben aptamil 1 ile başladım. severek içiyor oğlum. içtikten sonra ise biraz rahatız oluyor. süt alerjisi olabilirmiş. kaka nöbetlerimiz devam ediyor. bir ihtimal laktozsuz mamaya gçmek zorunda kalabilirmişiz.

benim oğlumda da oldu. doktor sebamet şampuan önerdi. kullanıyoruz. hala aynı.

ohh çok şükür. geçmiş olsun bir daha da gelmesin. buhar makineleri için tuzlu solisyon olduğunu bilmiyordum. oğlumdan çok bana lazım. ben de deneyeyim bakalım.

benim kızımda da var canım.. sivilce bile cıkıyor cenesinde.. ya cok sıcak tutuyorsun.. ya da sütün yağlı dedi dr bana..fazla öptüğümü sölemedim tabi.. onun da etkisi olabilir..tutamıyorumm kendimi napimm..

arkadaslar kızımın alnında isilik cıktı demişti ben çözüm buldum sütümü sağıp pamukla sürdüm iki güne hiç bişey kalmadııı gulyc sende dene istersen

ne güzel ogluşun büyüyo kocaman oluo demekki benim kızımda yarın 40 günlük oluo ama genc kız oldu nerdeyse gülüyo agu dio ne tatlı bu minikler:) bu arada ben ankaradayım ankarada olsaydın görüşürdük:2:

Bu özel bir buhar makinasi canim bebek ve kücük cocuklar icin maskesi filan var agzina burnuna tutuyoz,tuzlu su solisyonu ise bildigimiz 5 ml lik solisyonlardan 2ye 3e filan bölerek kullaniyoruz,ama aslinda bakmak lazim baya fark ettirdi büyükler icinde varmiki bu makinalardan

kızlar merhaba.biz p.tesi oğlumu kontrole götürdük ve orada kilosu3.900 çıktı doktor kilosu yetersiz dedi.mama takviyesi yap dedi.buğünde tam 1aylık olduğumuz için hepatit aşısına gittik sağlık ocağına orada ise 4.600geldi inanamadık.gerçi oğlum emdikten sonra ağlıor mama verince susuor.vermeme gibi şansım yok çok ağlıor zaten günde 3-4defa verioruz 25-30cc.çok şaşırdık yani.şimdi acaba başka doktoradamı gitsek dioruz.zaten okadar az deyince ççok şaşırmıştık çünkü baya şekli şemali değişmişti.acaba hangisinin tartısı yanlış:44::44:
kızlar asıl sormak istedğim dikişleriniz ne alemde.benm tam 1ay oldu son 2-3gündür altta bir sızlama var.birde tam vajina bitiminde 2tane top top bişey var.ama doktorada gitmek istemiorum acıtsalarda elle kontrol ediolar ya çok canı yanıor insann.ama mecbur gidecem heralde bir de durduk yere rahimde bir kasılma oluor.40çıkınca hem genel kontrol die mecbur gidecem.ama ogüne kadar merakımı gideriverin nolur

çok öpmemeye çalışıyoruz ama bilemiyorum alerjisimi var ki bişeye
bakalım bugün dr a götürücem sonucu yazarım yine

Gözün aydın canım. Allah hepimizin evlatlarına sağlık iyilik versin inişallah ve tabiki bizlere de onlara bakabilelim :)

oğlunun kilosu epey farklı çıkmış canım muhakkak birinin ki yanlış ama hangisinin bizim burda sağlık ocağında bebeği kıyafetleriyle tartıyorlar gittiğim doktorsa sadece çıtçıtlı badisi ve beziyle tartıyor oradan fark olabiliyor ama senin ki de öyle mi bilemiyorum
sana da çok geçmiş olsun canım ben normal doğum yapmadım bilemiyorum durumunu ama her neyse sıkıntın mutlaka doktora git çünkü şimdi korkuyorsun muayeneden ama önemli birşeyse ve ilerlerse daha zor bir muayene ve tedavi ile karşılaşmaktan kurtulmuş olursun diye düşünüyorum

Kızlar anne olmak güzel olduğu kadar çok da zormuş. Böyle güzel ve sağlıklı bir oğlum için çok mutluyum ve çocuk istediğime hiç pişman değilim ama bazen gün içinde çok moralim bozuluyor kendimi kötü hissediyorum. Sizinkileri bilmiyorum ama benim oğlumun uyku düzeni hiç yok. Kimi gün hiç uyumuyor kimi gün çok uyuyor. Çoğu zaman gece 23.30-24.00 gibi uyuyor sonra bir kere arada emmeye kalkıyor ve sabah 05.00-06.00 gibi gaz sancısıyla ağlayarak bir uyanıyor bir daha gece aynı saatlere kadar uyumuyor. Aradaki 5-10 dk. uyumaları saymıyorum çünkü onları toplasan 2 saat anca eder. Böyle günler tuvalete gitmek, yemek yemek öyle zor oluyor ki. Ev işlerini hiç saymıyorum en basiti çamaşır ve bulaşıkları makineye bile atamıyorum temizlik yapmak şöyle dursun. Bazı günler de çok iyiyiz uyudukça uyuyor ama genelde uyanığız. Gaz için şurup damla falan da fayda etmiyor. Kızlar ya böyle günlerde ayrıca devit-3 vitaminini vermeyi unutuyorum oğlanla uğraşmaktan aklıma gelmiyor yani düzenli içiremiyorum vitamini bu da vicdan azabı yapıyor bende. Annem artık memlekete döndü 1 hafta oluyor eşim sabah 10.00 gibi işe gidiyor ve 24.00'de eve geliyor yani bütün gün yanlızım. Burda hiç akrabam da yok, arkadaşlarımın hepsi çalıştığım yerde karşıyakada oturuyor ben bucada otuyorum ayrıca çalıştıkları için de anca arada hafta sonları geliyorlar yani ben de çok yalnızım. Hiçbir destekçim yok. Annemin yanına gitmek istiyorum ama eşim oğluna çok düşkün onu ayırmak istemiyorum oğlundan hem o da ayrılmak istemiyor ama bana da yazık ya bu gaz sıkıntılı dönemleri yalnız geçirmek çok zor. Ayrıca şuruplardan damlalardan mı bilmiyorum kimi zaman oğlum 3 gün hiç kaka yapmıyor ardından 2-3 gün de dolduruyor. internetten araştırdım normal bir durummuş bu aylarda kabız sayılmazmış ama yine de kafaya takıyorum. Belki de oğlumun uyku problemleri sırf bu yüzden, sıkıntı yapıyor herhalde. Ve kendimi iğrenç hissetmeye başladım her istediğimde banyo da yapamıyorum eşimin gelmesini bekliyorum o geldiğinde de çoğu zaman oğlan yeni uyuduğu için bitkin oluyorum uyuyakalıyorum benim banyo kalıyor çok sinir oluyorum. Fazla uzatarak anlattım galiba ama çok sıkılıyorum durmadan ağlayasım var sütüm kaçacak diye korkuyorum.
Şu an sütüm iyi maşallah oğlan da emiyor büyümesi de gayet iyi ama biberon ve süt sağma aleti almak istiyorum dışarıya çıktığımda kullanabilmek için tabi onun için de hafta sonu müsait bir zamanında annemin gelmesini beklemem gerekiyor ya neyse. Bana önerebileceğiniz markalar var mı biberon kaliteli olsun istiyorum ama süt sağma makinesinin çok özellikli birşey olmasına gerek yok çünkü arada sırada kullanmayı düşünüyorum.
Ayrıca İzmirli arkadaşlarla ben de görüşüp tanışmayı çok isterim ama sanırım baharı-yazı beklemek lazım hem biraz büyürler hem de havalar güzelleşmiş olur.

Son düzenleme:

ahh kızlar yazamadım son durumları ama kızım KOLİK olmus
bizim sıkıntılar 2gün ara verdi oh tamam dedim demseydimkeske
daha sonra gittikçe arttı ve işin içine büyük tuvaletini yapamama girdi artık bi aksam çığlıklar durmayınca solugu hastanede aldık
lavman yapmak zorunda kaldık miniğime ve neredeyse 4 bez yaptı
rahatlar sıkıntı buymus dedik yine yanıldık
ve kolik gercegiyle yüzleştik aksam 6 gece 12-1 bazen 2 aglama bagırma neredeyse hergün
Biogaia kullanıyoduk dr damlayı değiştirmemizi önerdi Sab simplex kullanmaya basladık
yine sıkıntılar devam ediyo ama az şiddetle
dr her damla her bebege iyi gelmez dogru damlayı bulmak önemli demişti umarım sab bizde işe yarar
simdi daha sakin geçiriyoruz

önceleri bende gece gündüz kavramını yapamıyo diye düsünüyodum
ama biz bi adım öteye tasıdık umarım sizler Koliğe tutulmazsınız
sadece uyku düzeni bozuklugu olsun

birde birgün çıldırdı o aglıyor baktım gözünde yas bende basladım tabi
arkadasımdan kurutma mak. çalıştırmanın sakinleştirdiğini duymustum son çare kaptım
ve onun sesiyle zorda olsa uykuya daldı
buna alışmasını istemiyorum o yüzden son çare kullanıyorum
aklınızda bulunsunnnn

bebişlerinizi ve sizi öpüyoruzzzz

Son düzenleme:

bizde ara ara yasıyoruz annem sütünle sil demişti bize hep öyle yapmış cilt problemi yasamadım hamileliğe kadar
bende ara ara sütümle siliyorum bir tülbent yada pamuk yardımıyla dogal antibiyotik
deneyebilirsiniz kızlar ama sütü mutlaka temizleyin yüzünde kalmasın....

Tatlım emin ol bu sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz. Benim annem yanımda, çalışmaya başlayacağım için bu sene bizimle kalacak, biraz daha şanslıyım. Uyku sorunun doktorumun tavsiyeleriyle aşıyorum. Akşam banyo yaptırıp masaj yapıyorum, şarkılar söyleyerek biraz vakit geçiriyoruz ve uyuypr meleğim. Uyku düzeni oluşturmak için yeme düzeni oluşturduk biz. 2.5-3 saatte bir sütünü veriyorum. Ben genelde sağarak veriyorum, memeden yeterince alamıyor kızım. Pompa olarak özellikli bişey istemiyorsan avent manuel öneririm ama ben ameda lactalinedençok memnun kaldım. Biberon olarak da kesinlikle dr. browns. İçindeki mekanizma gaz oluşumunu engelliyor. Ben 4 adet aldım, başka markaları kullanamadık çünkü. İlk günden beri%90 biberonla beslediğimden bu konuda uzman oldum artık :) Canını sıkma hiçbir şeye, geçecek bu günler de.

günaydın herkese ne zamandır yazamıyodum başlarda takip ediyodum ama çok kalabalık olunca ipin ucu kaçtı bende 11.11.2011de ikinci kelebeğimi aldım kucağıma elif DEFNEM vardı ayşe DEREN oldu 3140gr ağarlığında 50cm boyunda toplmada 10 kilo aldım hatta amelyata girerken 9du sezaryen oldu ilkide öyleydi iyi geçti şükür ama çok dinlenemedim malum bi tane olunca annem yanımdaydı 40 gün ama yinede olmuyo ilklerde daha dinlenebiliyosunuz şükür bi sıkıntımız olmadı biraz süt sorunu oldu mama takviyesi yapıyorum ama yinede ablamıza göre daha fazla ablamız mamayla büyüdü desem yeridir ablamız başlardab iyiydi kardeşinin mevlütünden sonra değişti agresif hbırçın oldu benim sakin uyumlu kızım gitti başka kız gelsi neyse d.günü yaptık ona ondan sonra düzeldi 3yaşında oldu herşey iyi güzel derken nazara geldim galiba herkes oo iki çocukla süpersin hem yaktasın hem güzelleştin hem idare ediyosun derken
dün apandist amelyatı oldum bi gece önce hiç uyuyamadım sabahı sabah ettim karın ağrısı mide bulantısı yediğim bişey dokundu dedim ama sonra kasığıma bi ağrı girdi yürümekte zorlandım sabahta bastırınca acıyodu şüphelednim apandistmi diye sağlık ocağına gittim doktorda şüphelendi hastaneye gitmende fayda var dedi eşimle acile geldik hemen (tabi ne pijama ne bişey bi tel bi cüzdan) tahliller tomografi derken apandist şişmiş iltihaplanmış alınmaı lazım 12de geldik 5te amelyat oldum

cnm meraba bende normal dogum yaptım 20 kasımda bir sürü dikişim var arada benmde sızlıodu karnımda agrıyodu dikişler cok gec düştü bugn kırkım cıkıo en büyük korkum eşimle aramızdaki ilişkide acı duymak büyük ihtimallede acı olcak bende senin gibi doktora gtmekten korkuyorum ama ilişkide sorun cıkarsa esim gitmekte ısrarcı bakalım ins düzeliriz biraz özel oldu ama :18:

ayy bende öpüyorum şapır şupur dayanamıyorum napim yaa. babası da öpüyo anneannesi de. zibidinin de hoşuna gidiyo öpülmek :)

ne kadar kalcak yüzünde peki canım?

nazo geçmiş olsun Allah kolaylık versin iki çocuk+ameliyat

Haklısın canım, dediğin gibi herkes bu problemleri yaşıyor. Aslında herhangi bir sıkıntımda annem alo desem 2 saate yanıma gelebilecek mesafede Allah'a şükür ama çocuğun aşırı huysuz olduğu günler heyheylerim geliveriyor işte :) Dediğin gibi bugünler de geçecek. Şimdi gaz sıkıntısı var o geçecek. Bir de sünnet ettirdik oğlanı o geçti çok şükür. Ardından dişiydi, aşısıydı, yemesi içmesiydi telaşlar bitmeyecek. Şu yaşımıza geldik annelerimiz hala bizimle uğraşıyor baksana. Evlendirdiler ettiler bir de çocuğunun çocuklarına bakıyorlar. Yani girdiğimiz bu güzel yolun telaşı hiç bitmeyecek. Allah sağlık versin de ilgilenelim biz de annelerimiz gibi yavrularımızla. Bu arada biberon ve göğüs pompası markaları için teşekkür ederim.

benim kizda kolik ya bende cildirmanin esigindeyim sanirsam o cigligi basiyor bende agliyorum...
damla kullaniyoruz 2 saat iyi oluyorsa 4 saat durmuyor ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…