- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.741
canım benım bebeğimde de oldu 1 aylıkken yüzü kulakları önce isiliktir dedik sonra yumurta alerji yapmıştır dedik bir kaç gün içinde kulaklarına ensesine doğru yayıldı vücudunda yoktu ama doktora götürdük doktor atopik egzama dedi ben bir hafta süt ve süt ürünlerini kestim bebişe de krem verdi onu kullandım geçti sonra tekrar süte başla bakalım ondan mı dedi başladım tık yok çok şükür ama ondan sonra daha doktora gitmedik sen de bi git görün derim belki başka bişeydir bizimki gibi olabilir ne olur ne olmaz benım de canım çok sıkılmıştı ama geçince rahatladım Ben çikolatadandır diye düşünüyorum o dönemde çooook abartmıştım da:) yediklerini de bi düşün acaba dokunacak bi,şey yedin mi?
selamlar kasım anneleri oğlum şuan kucağımda uyuyor yatağına yatırınca uyanıyor çok nadir yatağında uyuyor. kalorifer evi ısıtmadığı için en küçük güneş gören odayı oturma odası yaptık kuzuyla beraber uyuyoruz bu arada gaz sancıları için kucağa alıp çıkardık 1 ay özellikle eşim çok yardımcı oldu sonuçta eşimin ve benim kucağımızda uyuyor yatırınca uyanıyor kucağımda emiyor ve hemen uyuyor genelde gece gündüz ayarsız uyuyor çok şükür eskisi kadar gaz sancımız olmuyor.ilk eşime güldü. 24 ocakta 2.aşımız ama ben 28 kasımda doğum yaptım sağlık ocağından yanlış yazmış olabilirlermi? Benimde göğsüm yumşuyor bu aralar ben hipp içiyorum içince sütüm artıyor oğlum kakasınıda çok rahat yapıyor başka kullanan oldumu ilk bebeğim ve çok bilgim yok.[/QUOT
verem asısının belirli günleri varmış ondan erken cagırmıslardır senıde.ben 14 kasımda doğum yaptım 12 sınde çagırdılar benıde olduk asılarımızı.gitmeden ates dusurucu surup verdım 1 cay kasıgı aksam mızmızlandı bıraz huysuzdu.asıdan sonra normale döndük çok şükür.
çok teşekkür ederim.
canım süt yapsın diye bitki çayları içiyordum şerbetçiotu ile ısırgan otu tohumu onların alerji yaptığını düşündüm bir ara verdim değişme olmadı tekrar devem ettim bugünlerde iyi gibi ama dediğin gibi doktora görünmemiz lazım en kısa zaman da götüreceğim inşallah alerji falan değildir
slmlar
öncelikle Allah analı babalı büyütsün
evlatlarınızı size bağışlasın
benim de doğumum yaklaşıyo
gittikçe bi telaş sardı
ilk gebeliğim çok tecrübesizim
özellikle ilk günleri beni çok korkutuyo
normalde kardeşlerime kuzenlerime filan baktım ama
sanki kendi bebegimi o küçücük haliyle bakamayacakmışım gibi hissediyorum
neler bilmeliyim
nelerle karşılaşacağım biraz bilgilendirin lütfen
canım bende hipp natal kullanıyorum çok faydasını gördüm bence devam et bu arada gaz sancıları bizimde azalmaya başladı benimde oğlum 15 kasımda doğdu herhalde yavaş yavaş rahalayacaklar bu arada bizimkide kucağa bayılıyor kucağında uyuttuktan sonra iki kolunu yana açıp rahat nefes alabileceği bir pozsyonda yüzüstü yatırabilirsin çok rahat ediyor bizimki gazınıda çıkarabiliyor ama bu pozisyonda yalnız bırakma muhakkak yanında ol kolay gelsin hepimize
bebeğinizi kucakta uyuttuktan sonra yatırdığınız yer soğuksa uyanabilir bende yatağına bırakırken uyanıyordu ama sıcaksu torbası yapıyorum uyutmadan önce koyuyorum ılık tabi sıcak oluncada çok sıcağı istemiyor birde ben kollarını yumuşak battanıye ile fazla sıkmadan sarıyorum çünkü el kol hareketleride uyandırıyor birde yatağına bırakırken kulağına usulca şşşşşşş diye fısıldıryorum yatırdıktan sonra biraz daha devam ediyorum oda faydalı oluyor gaz sıkıntımız azaldı anneden geçer çok dediler cok cay süt içip portakal suyu içiyordum 10 gündür nerdeyse cay hariç diğerlerini bıraktım cayıda acık ve az içiyorum süt yapması içinde kesinlikle tavsiye ederim hurma bildiğiniz medine hurması günde beşle sekiz arası yiyorum boza içiyorumnazar: nazar değmesin :) ) sütüm taşıyor resmen
canım ben geç götürdüm diye pişman oldum ilacı iki kere sürdüm resmen geçti sonrasında da alerji yapabilecek herşeyi kestim doktor süt ve ürünleri demişti ama ben herşeyi kestim sonra önce yumurtaya başladım yüzü iyileşince bişey çıkmadı süte başladım tabi doktor söyledi başla diye ondan da bişey çıkmadı çşkolata da arada yiyorum ama dönemdeki kdr abartmıyorum çıkmıyor çok şükür ama dedim ya ben fazla abartmıştım o yüzden çıktı bence gerçi şampuanını falan da değiştirdik tamamen organik forever living diye bişi var aloeveralı hiçbir katkı maddesi yok ambalajları bile organik onu kullanıyorum göz de yakmıyor TAVSİYE EDERİM
Senin de içtiğin bitkiler olabilir cnm çıkanlar azalmaz ama bırakınca yeni çıkacakları engeller herhalde
BUARADA BUGÜN 3LÜ AŞILARINI OLDU BEBİŞ ATEŞİ FALAN YOK AMA HALSİZ GİBİ UYUYOR UYANDIRIP EMZİRİYM DİYORUM GERÇİ BEN BİRAZ FAZLA ABARTTIM EMZİRME İŞİNİ TOK DA OLABİLİR UYANIRKEN HUYSUZLANIYOR ÜFF ÇOK CANIM SIKKIN YAA AŞI OLURKEN DE BABASI TUTTU BEN TUTAMADIM YAZIK YAVRUM FAZLA DAYANIKLI HERHALDE AZICIK AĞLADI HEMŞİRE ÇOOOK AĞLAR DEDİ AMA BEBEĞİM DAYANIKLI ÇIKTI ALLAHIM İNŞALLLAH BÜNYESİ DAYANIR DA HASTA DA OLMAZ
Moralini yüksek tut şimdilerde bebeğinle konuşuyorsundur kolay rahat bir doğum olacak sen çabucak geleceksin diye bence konuş duş alırken suyu da çok seveceksin diye güzel hep olumlu konuş. ben öyle yaptım kontrole gider gibi gidelim hemen doğum yapıp gelelim diyordum çok korktuğum için çok dua ettim ve öyle de oldu. (keşke çok ağlama gazını kendin de çıkart deseydim) sancılarım gece 12 de düzenli olmaya başladı eşime söyledim, hep elimden tuttu komşumu arayıp sordum ebeymiş hemşire olarak çalışıyordu sabahı bekle daha doğurmazsın dedi 3 te 5 dak. düşünce eşim ark. aradı hastaneye götürdü arabamızda yoktu doğum başlamış 3 cm açıklık vardı ben yarım saat uzaklıkta başka bir ilçenin doktoruna gidiyordum eve gittik annemi alalım diye anahtarı almamışız zil de bozuktu duyuramadık ve doğuma ikimiz gittik nasılsa sabaha olmaz diye 4 te herzaman gittiğim hastanedeydim 06:10 da oğlum kucağımda eşime nekadar tşk etsem az doğum anı hariç hep yanımda olup elimden tuttuğu için tabiki oğluma da tşk ederim söz dinleyip çabuk geldiği için. doktor bile çok şaşırdı 2. doğumun gibi gelişti diye. Normal düşünüyorsan bağırmak yerine gerçekten ıkın sadece . doğumdan sonra bakması kolay ama çok duygusallaşıyorsun herşeye ağlıyorsun sürekli bebeğe veya sana birşey olacak gibi veya daha abuk sabuk şeylerde düşünüyorsun geçmiş olsuna gelenlerin herdediğine kafaya takma lütfen muhakkak çok dikkat et yalnız kalma lohusanın mezarı 40 gün açık olur diyorlar sonra sen kafanda kurmaya başlıyorsun tabiki doktorunun verdiği ilaçların etkiside oluyor böyle düşünmene.ben kendimi 2. gün mutfağa attım kafayı dağıtmak için bu kez de yok sen üşüdün sütün üşüdü diyorlar iyice sıyırıyorsun doğumdan sonra muhakkak yanında bir büyük oluyor yıkamana giydirmene alt değiştirmene yardım ediyorlar hatta sana bile düşmüyor sen sadece emziriyorsun gazını bile çıkartmıyorsun sonrada kendine güvenin gidiyor o yüzden ağrıyan yerin olmazsa yapabildiğin kadarını yap hastanedeyken herşeyi eşimle yaptık nasıl yaparız bile demeden eve geldikten sonra yapamamaya başladım annem gittikten sonra 20 gün sonra yine cesaret edip herşeyi yaptım ve dün tek başıma yıkadım daha 2 aylık bile olmadı hemde. unutkanlık oluyor sakladığın önemli şeyler varsa kağıda not al yerini eşine söyle ben kpss ye hazırlanıyordum çalıştığım yerleri bile unuttum şimdi fırsat buldukça göz gezdiriyorum ve zor oluyor. bunlar benim düşüncem ve yaşadıklarım o yüzden kimseyi kırmak istemem yanlış bilgilendirmek te istemem çünkü bende acemiyim ilk bebeğim araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. İnşallah sen ve diğer hamile arkadaşlar çok kolay ve tek avazda doğurursunuz Allah yardımcınız olsun dua etmeyi eksik etme . uzun oldu kusura bakma artık.
canım ben geç götürdüm diye pişman oldum ilacı iki kere sürdüm resmen geçti sonrasında da alerji yapabilecek herşeyi kestim doktor süt ve ürünleri demişti ama ben herşeyi kestim sonra önce yumurtaya başladım yüzü iyileşince bişey çıkmadı süte başladım tabi doktor söyledi başla diye ondan da bişey çıkmadı çşkolata da arada yiyorum ama dönemdeki kdr abartmıyorum çıkmıyor çok şükür ama dedim ya ben fazla abartmıştım o yüzden çıktı bence gerçi şampuanını falan da değiştirdik tamamen organik forever living diye bişi var aloeveralı hiçbir katkı maddesi yok ambalajları bile organik onu kullanıyorum göz de yakmıyor TAVSİYE EDERİM
Senin de içtiğin bitkiler olabilir cnm çıkanlar azalmaz ama bırakınca yeni çıkacakları engeller herhalde
BUARADA BUGÜN 3LÜ AŞILARINI OLDU BEBİŞ ATEŞİ FALAN YOK AMA HALSİZ GİBİ UYUYOR UYANDIRIP EMZİRİYM DİYORUM GERÇİ BEN BİRAZ FAZLA ABARTTIM EMZİRME İŞİNİ TOK DA OLABİLİR UYANIRKEN HUYSUZLANIYOR ÜFF ÇOK CANIM SIKKIN YAA AŞI OLURKEN DE BABASI TUTTU BEN TUTAMADIM YAZIK YAVRUM FAZLA DAYANIKLI HERHALDE AZICIK AĞLADI HEMŞİRE ÇOOOK AĞLAR DEDİ AMA BEBEĞİM DAYANIKLI ÇIKTI ALLAHIM İNŞALLLAH BÜNYESİ DAYANIR DA HASTA DA OLMAZ
medine hurması aklıma gelirse bir tane yiyorum ben cennet hurması yiyorum. kuru incir ve üzüm yarım ayva dan hoşaf yaptım kabuk tarçın 3 yemek kaşığı şeker ekledim şeker hiç koymasamda olurmuş bana şekerli geldi nazar değmesin benimde sütüm taştı çok fazla şekerli şeyler yemiyorum yememeyede çalışıyorum gebelikte şeker çıktı diyetle tamamladım hamileliği bazen ölçüyorum dikkat etmediysem yüksek çıkıyor portakalın bir defa sadece tadına bakmakla yetindim
bir tane portakal bişey yapmaz bence ben sıkıpta bardak bardak içiyodum vitamin olsun diye su içer gibi süt içiyodum mutlaka faydası vardır ama gaz yapıyor işte benim yengem kolada süt ayran ne bulursa yiyip içti yiğenimde hiç gaz sıkıntısı olmadı ama ben ne yesem kıvrandı çocuk gaz yaptığını duyduğum şeyleri kestim o hafta rahatladı yavrum hoşafı bende çok içiyorum normaldede severim gaz problemi bitti rahatladık dicez diş cıkıcak inşallah yavrularımız onu sıkıntısız atlatır
gaz bitsin de diş te rahatım ben meslek icabı..su gaz bitsin..bu aglamalar insallah huy haline gelmez...kızlar sizin bebişleriniz bu aralar uyurken sıcrıyor mu
benim oğlumda sıçrıyor kapı gıcırtısı ve öksürük gibi sesleri duyunca
kızlar bebişleriniz nasıl.uyku sorunları var mı?öğlen uykuları nasıl.benim oğlum her öğünden sonra uyumak istiyo ama yarım saat ya da 45 dak.fazla değil.çok nadir 1saat oluyo.şu an için normal mi?2-3 saat uyumaları gerekmiyo mu yoksa benim beklentim mi fazla??*
bizim kıllar da duruyor ben de kulağındakiler dökülse diyom saçı uzun arada havaya kaldırıp şekil veriyom. saçları sanki tek tük dökülüyo gibi çişi arada kokuyo gibi sünnet işini ne güzel halletmişiniz bizim duruyor o iş.
aynen ya cok tatlı ama popiş ve kulagındaki kıllar gitse fena olmaz haniiii
bu arada daha sizin de zamanınız var cocuk bilinçlenmeden ve pipi de gayet buyukken sünnet yaptırın bence..hem cocuk narkoz almıyo acı hissetmiyo agrı kesici bile almadan 5 güne iyileşiyo hem de suan pipileri cok buyuk cok rahat hallediyo doktorlar...bir yasında falan pipi küçülüyo..öneririm..biz cok rahat ettik.tertemiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?