2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
bebeğim 10 günlükken tüm vucudu ve yüzü isilik gibi serpme olmuştu....2 gün abartıyla çikolata yemiştim o yapmıştı...hemde gaz yapmıştı...

canım süt yapsın diye bitki çayları içiyordum şerbetçiotu ile ısırgan otu tohumu onların alerji yaptığını düşündüm bir ara verdim değişme olmadı tekrar devem ettim bugünlerde iyi gibi ama dediğin gibi doktora görünmemiz lazım en kısa zaman da götüreceğim inşallah alerji falan değildir

canım ben geç götürdüm diye pişman oldum ilacı iki kere sürdüm resmen geçti sonrasında da alerji yapabilecek herşeyi kestim doktor süt ve ürünleri demişti ama ben herşeyi kestim sonra önce yumurtaya başladım yüzü iyileşince bişey çıkmadı süte başladım tabi doktor söyledi başla diye ondan da bişey çıkmadı çşkolata da arada yiyorum ama dönemdeki kdr abartmıyorum çıkmıyor çok şükür ama dedim ya ben fazla abartmıştım o yüzden çıktı bence gerçi şampuanını falan da değiştirdik tamamen organik forever living diye bişi var aloeveralı hiçbir katkı maddesi yok ambalajları bile organik onu kullanıyorum göz de yakmıyor TAVSİYE EDERİM
Senin de içtiğin bitkiler olabilir cnm çıkanlar azalmaz ama bırakınca yeni çıkacakları engeller herhalde
BUARADA BUGÜN 3LÜ AŞILARINI OLDU BEBİŞ ATEŞİ FALAN YOK AMA HALSİZ GİBİ UYUYOR UYANDIRIP EMZİRİYM DİYORUM GERÇİ BEN BİRAZ FAZLA ABARTTIM EMZİRME İŞİNİ TOK DA OLABİLİR UYANIRKEN HUYSUZLANIYOR ÜFF ÇOK CANIM SIKKIN YAA AŞI OLURKEN DE BABASI TUTTU BEN TUTAMADIM YAZIK YAVRUM FAZLA DAYANIKLI HERHALDE AZICIK AĞLADI HEMŞİRE ÇOOOK AĞLAR DEDİ AMA BEBEĞİM DAYANIKLI ÇIKTI ALLAHIM İNŞALLLAH BÜNYESİ DAYANIR DA HASTA DA OLMAZ

Moralini yüksek tut şimdilerde bebeğinle konuşuyorsundur kolay rahat bir doğum olacak sen çabucak geleceksin diye bence konuş duş alırken suyu da çok seveceksin diye güzel hep olumlu konuş. ben öyle yaptım kontrole gider gibi gidelim hemen doğum yapıp gelelim diyordum çok korktuğum için çok dua ettim ve öyle de oldu. (keşke çok ağlama gazını kendin de çıkart deseydim) sancılarım gece 12 de düzenli olmaya başladı eşime söyledim, hep elimden tuttu komşumu arayıp sordum ebeymiş hemşire olarak çalışıyordu sabahı bekle daha doğurmazsın dedi 3 te 5 dak. düşünce eşim ark. aradı hastaneye götürdü arabamızda yoktu doğum başlamış 3 cm açıklık vardı ben yarım saat uzaklıkta başka bir ilçenin doktoruna gidiyordum eve gittik annemi alalım diye anahtarı almamışız zil de bozuktu duyuramadık ve doğuma ikimiz gittik nasılsa sabaha olmaz diye 4 te herzaman gittiğim hastanedeydim 06:10 da oğlum kucağımda eşime nekadar tşk etsem az doğum anı hariç hep yanımda olup elimden tuttuğu için tabiki oğluma da tşk ederim söz dinleyip çabuk geldiği için. doktor bile çok şaşırdı 2. doğumun gibi gelişti diye. Normal düşünüyorsan bağırmak yerine gerçekten ıkın sadece . doğumdan sonra bakması kolay ama çok duygusallaşıyorsun herşeye ağlıyorsun sürekli bebeğe veya sana birşey olacak gibi veya daha abuk sabuk şeylerde düşünüyorsun geçmiş olsuna gelenlerin herdediğine kafaya takma lütfen muhakkak çok dikkat et yalnız kalma lohusanın mezarı 40 gün açık olur diyorlar sonra sen kafanda kurmaya başlıyorsun tabiki doktorunun verdiği ilaçların etkiside oluyor böyle düşünmene.ben kendimi 2. gün mutfağa attım kafayı dağıtmak için bu kez de yok sen üşüdün sütün üşüdü diyorlar iyice sıyırıyorsun doğumdan sonra muhakkak yanında bir büyük oluyor yıkamana giydirmene alt değiştirmene yardım ediyorlar hatta sana bile düşmüyor sen sadece emziriyorsun gazını bile çıkartmıyorsun sonrada kendine güvenin gidiyor o yüzden ağrıyan yerin olmazsa yapabildiğin kadarını yap hastanedeyken herşeyi eşimle yaptık nasıl yaparız bile demeden eve geldikten sonra yapamamaya başladım annem gittikten sonra 20 gün sonra yine cesaret edip herşeyi yaptım ve dün tek başıma yıkadım daha 2 aylık bile olmadı hemde. unutkanlık oluyor sakladığın önemli şeyler varsa kağıda not al yerini eşine söyle ben kpss ye hazırlanıyordum çalıştığım yerleri bile unuttum şimdi fırsat buldukça göz gezdiriyorum ve zor oluyor. bunlar benim düşüncem ve yaşadıklarım o yüzden kimseyi kırmak istemem yanlış bilgilendirmek te istemem çünkü bende acemiyim ilk bebeğim araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. İnşallah sen ve diğer hamile arkadaşlar çok kolay ve tek avazda doğurursunuz Allah yardımcınız olsun dua etmeyi eksik etme . uzun oldu kusura bakma artık.

kimse sesimi duymuyacak sanmıştım umudu kesmiştim tekrar bakayım dedim sesimi duyup cevap verdiğiniz için çok tşk. ederim.

medine hurması aklıma gelirse bir tane yiyorum ben cennet hurması yiyorum. kuru incir ve üzüm yarım ayva dan hoşaf yaptım kabuk tarçın 3 yemek kaşığı şeker ekledim şeker hiç koymasamda olurmuş bana şekerli geldi nazar değmesin benimde sütüm taştı çok fazla şekerli şeyler yemiyorum yememeyede çalışıyorum gebelikte şeker çıktı diyetle tamamladım hamileliği bazen ölçüyorum dikkat etmediysem yüksek çıkıyor portakalın bir defa sadece tadına bakmakla yetindim

ay canım işllhh hiçbişey olmaz bebişine valla bizde ay sonunda aşı olcaz.bende senn gibi çok korkuorum.hayatta bende tutamam babası tutar muhtemelen.bişey sorcam,3şıyı birden mi vurdular.ya benm oğluşumda pek ağlamıor ama ben o azcıkda ağlasa kıyamıorum.gerçi sağlığı için tabiikide.ah ahh yine aklıma düştü.allah yavruna güç versinde işllhh bu günü güzel güzel geçirsin..

çokçokçok teşekkür ederm uzun olması benm için çok daha iyi oldu sağolun
Allah analı babalı büyütsün size bağışlasın

bende tatlıyı bir ara abartmıştım canım oda yapabilir yeni aklıma geldi. bu arada çok geçmiş olsun bizde ayın sonunda yaptıracağız inşallah bizim bebişte dayanıklı olur geçen aşıda hemşire 2 defa vurmak zorunda kaldı iğnede sorun varmış batırdı ilaç gitmedi çıkrdı iğneyi değiştirdi tekrar yaptı yavrum çok ağladı ikincisinde kontrol etmden yapınca böyle oldu

bir tane portakal bişey yapmaz bence ben sıkıpta bardak bardak içiyodum vitamin olsun diye su içer gibi süt içiyodum mutlaka faydası vardır ama gaz yapıyor işte benim yengem kolada süt ayran ne bulursa yiyip içti yiğenimde hiç gaz sıkıntısı olmadı ama ben ne yesem kıvrandı çocuk gaz yaptığını duyduğum şeyleri kestim o hafta rahatladı yavrum hoşafı bende çok içiyorum normaldede severim gaz problemi bitti rahatladık dicez diş cıkıcak inşallah yavrularımız onu sıkıntısız atlatır

gaz bitsin de diş te rahatım ben meslek icabı..su gaz bitsin..bu aglamalar insallah huy haline gelmez...kızlar sizin bebişleriniz bu aralar uyurken sıcrıyor mu

kızlar bebişleriniz nasıl.uyku sorunları var mı?öğlen uykuları nasıl.benim oğlum her öğünden sonra uyumak istiyo ama yarım saat ya da 45 dak.fazla değil.çok nadir 1saat oluyo.şu an için normal mi?2-3 saat uyumaları gerekmiyo mu yoksa benim beklentim mi fazla??*

benim oğlumda sıçrıyor kapı gıcırtısı ve öksürük gibi sesleri duyunca

6 aya kadar sıcramalar normalmişşş..nette araştırdım..sıcrasın bıdıklar..bizim çişimiz baya bi kokuyo bazen..sünnet te olduk daha 11 günlükken yani idrar yolu enfeksiyonu falan yok..ateş yok..allah korusun ama çişimizin maşallahı var yani.

ya bi de bizim kıllar ve saçlar daha dökülmedi..ne zaman vdökülecek ..yani bi sorunum yok da..merak ettim herkes dökülür diyodu..maşallah benimki kuaföre gitse modell yapılır o kadar tatli ki...

benim ki gündüz hala yenidogan gibi uyuyo maşallah..tek sıkıntımız uyanıkken full time gazzz

bizim kıllar da duruyor ben de kulağındakiler dökülse diyom saçı uzun arada havaya kaldırıp şekil veriyom. saçları sanki tek tük dökülüyo gibi çişi arada kokuyo gibi sünnet işini ne güzel halletmişiniz bizim duruyor o iş.

aynen ya cok tatlı ama popiş ve kulagındaki kıllar gitse fena olmaz haniiii

bu arada daha sizin de zamanınız var cocuk bilinçlenmeden ve pipi de gayet buyukken sünnet yaptırın bence..hem cocuk narkoz almıyo acı hissetmiyo agrı kesici bile almadan 5 güne iyileşiyo hem de suan pipileri cok buyuk cok rahat hallediyo doktorlar...bir yasında falan pipi küçülüyo..öneririm..biz cok rahat ettik.tertemiz..

ben de 6 aylık falan olsun diyordum karşı komşum öle yaptırmış. ilk doğduğunda problem yoksa pek yaptırma tarafı olmuyorlarmış doktorlarda önermiyormuş birde bakalım burda dr bulacakmıyız buranın hast. o kadar kötüki yeniyiz pekte bilmiyom buraları diğer ilçedekileri araştırmak lazım kendi dr. da hast. bırakmış anlaşamamış en azından fikir verirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…