2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
nette oyun halısı yapmını anlatan yazılar var. biz baktık, yaptık. süper güzel bişi oldu. elimde hiç malzeme yoktu. 15 liraya maletim. elimizdeki oyuncakları,çıngırakları astık. oğlum şimdiden oyuncaklarıyla konuşmaya başladı bile. eli koluyla yakalamaya çalışıyor. bir ara resmini atarım.

yaa arkadaşlar ben bişi sorucam bizim oğlan ne emzik emiyor ne biberon tutuyo napıcam naıl alıştırıcam özellikle biberona
yeni doğduğunda biberon emiyodu şimdi sütüm yetiyo diye bayadır biberon vermiyodum unutmuş heralde emmiyor ağzına sokunca öğürüyor nasıl yapsam fikir verirmisiniz

ya canım en azından malzemelri yazsan bende yapmak istiorum.

benim oğlanda emzik almıyor çok az alıp öğürüyor memeyi sakız gibi sündüre sündüre haşin bir şekilde emerken yine yara etti bugün sağıp deneyecem biberonla vermeyi nekadar sağmam lazım bilmiyom bakalım biberonuda öğürecekmi

merhaba bizim aşıların yapıldığı akşam ateşimiz biraz çıktı bir süre soyduk falan baktık geçmiyor melis de çok huzursuz fitil verdik bir saat sonra düştü gece de rahat rahat uyudu ama benım başım bütün akşam ağrıdı stresten üüffff çok zor allah bebeklerimize sağlık versin azıcık ateşlenmede bile ne kadar stres yaptım darısı olmayanlara artık

oyun halısı kesinlikle çok güzel ve geliştirici bişey ama herkesin dediği gibi gereksiz pahalı yapan bi arkadaş vardı ondan ricam malzemeleri ve yapılışını netten bulmuş linkini bize de yollasa da biz de yapsak hepimiz seve seve yaparız yani:)

uykudan bahsetmişsiniz benımki geceleri sadece emmek için kalkıyor sabah 9 da kalkıyorama gündüzleri bazen güzel uyuyor bazen hiç uyumuyor bi de hep kucakta durmak istiyor oyun halısı alırsam nasıl durcak orda hiç değilse yaparsam da durmazsa o kadar parayı boşa vermemiş olurum:)

kızlar ben beğendiğim oyun halısına bakarak yapmaya karar verdim yorgan gibi bişi yapcam bazı bölgelerinepoşet boncuk gibi şeyler yerleştircem oyuncak askam için de bişi yapıp bulduğum oyuncağıasacam bi de tef gibi bişi yapcam ayağıyla vurması için bi de ayna gibi bişi(tabi kenarları kaplanmış)yerleştirdimmi tamamdır anneme de anlattım iyi düşünmüşsün yaparız beraber dedi hiç boşuna o kadar para vermeyin yapın bence basitmiş biraz baktım da...

ya canım en azından malzemelri yazsan bende yapmak istiorum.

canım çift en 110 cm nevresimlik kumaş aldım(10tl). içine seccade içine dikilen kumaş gibi elyaf olur ya ondan aldım. 1 m fazlasıyla yetiyor. 3m elektrik borusu aldım.1 tl ye. elektrik borusunu ortadan ikiye kestim. elyafla kaplayıp artan kumaştan üstüne diktik. boruları kumaşa sabitlemek için halının üstüne annem yine kumaştan yuvalar yaptı. dikiş makinamız çalışmıyordu.yoksa 1 saatlik iş. biz herşeyi elde yaptık.evde de 4 tane çocuk olunca cinnet geçirmeden yapmak 4 saatimizi aldı.

aşağıdaki linkten faydalandım. yanlız yapan bayan süslemek için ve oyuncaklar için keçe kumaş kullanmış.doğrusu ben keçe kumaş bulamadım. aşağıdaki linkten faydalandım.
oyun halısı yapımı.
başka linkler de var ama hanımlar öyle hamaratki görseniz hazırlara taş çıkarır. enfes şeyler yapılmış. doğrusu ne ben de yetenek ne annem de sabır var.

NOT: kızlar elektrik borusu kırılabiliyor. bir kere kırıldımı sabitlemek çok zor oluyor.bizim uşaklar balık boruyla balık tutucaz, avizeye dokunacaz derken benim boruyu kırdılar. zor sabitledim. daha parlak fikriniz olursa paylaşın,çünkü ben tekrar boru alacağım. selamlar..

ölçü olarak 90x90 cm yaptık. 100x100 büyük geldi gözüme. zaten odalar ufacık. boru yuvalarını da 10 cm içerden yerleştirdik, resimde görüldüğü üzere.oyuncakları don lastiğiyle asıyorum. bu arada nehirada arkadaşıma katılıyorum. hazır oyun halılarında çok güzel oyuncaklar var ama elde avuçtakini asınca da aynı etkiyi gösteriyor. günde yarımşar saatten toplam 1 saat anca oyalarsınız bebeğinizi. benimki biraz konuşuyor,eliyle koluyla yakalamak için uğraşıyor,yakalayamayınca ağlamaya başlıyor. maksimum 3 ay kullanır tahminim..
hanımlar nette keçeden yapılmış enfes oyuncaklar var. oğlumdan ziyade kendimi oyalamak için yapmak istiyorum. baya dolandım ama keçe kumaş bulamadım. tek bir yerde vardı o da gereksiz pahalıydı. belki netten sipariş ederim. bir ara incelemenizi öneririm, çok eğlenceli gözüküyor.

Son düzenleme:
ellerine sağlık çook güzel olmuş.. ama benim onu yapacak hiiç vaktim olmuyo valla, kaşımı bile alamıyom ki.. :) kimse yok benim yanımda, herşeye yalnız başıma yetişebilmek için netten parmaklarla iki tık tık anca yetişiyo.. şimdiii ben oyun halımın siparişini verdim sonunda karar kıldım.. ahanda bu..
Playgro Playgro Müzikli Oyun Halısı (KARGO ÜCRETSİZ) | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler

fiyatıda diğerlerine göre daha uygun, bakalım bi gelsin yorumlarımı paylaşırım sizinle.. asıl sizlerle paylaşmak istediğim önemli nokta şu, oyun halısına bakarken aynı sitede chicco nun kızılötesi ateş ölçerinin kanpanyada olduğunu farkettim.. çok istiyodum böyle bişey ben, pahalı çok diye alamamıştım, şimdi bi tanede ondan aldım hemen.. bu ateş işi pek ihmale gelcek bişi değil çünkü, bende de şu 10 liralık koltuk altından falan ölçülen basit termometrelerden vardı, açıkçası güvenemiyodum.. tavsiye ediyom, ihtiyacı olan varsa benim gibi bu fırsatı kaçırmayın derim ben.. işte oda şu..
Chicco Chicco Kızılötesi Easy Touch Termometre Bebek Ateşölçeri | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler

hadi bakalım, şimdilik bu kadar, oğluşumla oynayacağız azcık.. öpüyom bebişleri..

pek sakin artık burası..bebeklerden de pek fırsat olmuyor sanırım. bugün 2.ay aşımızı yaptık. bebeğim 3.400 doğmuştu, anne sütü yetersiz diye ara mama kullandık. ilk ay kontrolünde 4.300 dü, bu ayki kontrolde 5.700, doktor mamayı kesmemi, 1 hafta 10 gün sadece anne sütünü denememizi istedi. daha 5 gün oldu, ilk günler sürekli memede idi. uyuyup uyanıp tekrar memede duruyordu. iki gündür beslenme arasındaki süre artıyor gibi. doktor bir öğün 30 dk ı geçmesin diyor ama 30 dk da memeyi boşaltamıyor az az çekip yoruluyor gibi ve hiç bir zaman doyup ağzını kapatmıyor uyuklasa bile ağzı hep emme pozisyonunda..sütüm çok fazla deil ama sağınca ucu ucuna yetiyor beslenmesine..iki memeden 80-90cc arası çıkıyor...biberon şaşkınlığını atlattı gibi iyi kavrıyor memeyi..iki sorum var biriri;sizlerin bebeklerinin memede kalma süresi nedir, yada biberonu boşaltma süresi? bir de kaç kilo doğup kaç kilo aldılar bebeşleriniz?..umarım sadece anne sütü yeter de şu biberon temizleme ve mama suyu hazırlama yükünden kurtulurum.

Canım ya ben bu elektrik borusuna takıldım.Bu boru böyle yarım daire şeklinde mi satılıyor?Alırken adamlara ne istediğimizi söyleyeceğiz?Elektrik borusu deyince bunu mu veriyorlar?Bir de son olarak boruları yapıştırarak mı sabitliyoruz kumaşa?Kusura bakma çok soru sordum ama...Şimdiden teşekkürler.Bebişine de hayırlı olsun,güle güle kullansın.

bizde 2. ay aşımızı olduk 3,400 doğmuştu 1, ayda 4,600 dü şimdi 5,700 sadece anne sütü veriyom benimki de sürekli meme istiyor hatta şimdi iki meme çatlamış çok acıyor çok mızmız aşıdan dolayı sarılığımız tam geçmemiş öle dediler yarın dr. götürcem karaciğer değerlerine baktırcam.

arkadaslar merhaba sizinle burdan görüşmek ii gelio haliyle çalışmayınca hadi onu geçtim dışarı cıkamayınca insan garip oluyomuş hatta dirayetli olmasam depresyona girebilirim.. ya bu küçücük kızlar bir sürü cocuk yapıo nası bakıo ne yapıo acaba ben mi cok mükemmeliyetci oldugum icin bu kadar yoruluyorum.. kızım o kadar huysuz deil aslında ama ben cok bunalıyorum ben garip bi insan oldum lohusalıkta ilk başta bunalıma girdim sütüm gelene kadar çok şükür geçtiii...ama şimdi sanki yine girmek üzereyim annem uzakta kayınvalidem ilçede orası soguk orayada gidip kafa dağıtamıyorum oda gelemiyo görümcem yakında haftada bir ya onlar gelio ya biz gidioruz ama ben kafamı dağıtamıyorum arabamız yok ev aldık araba olmayınca Alışveriş merkezlerine de gidemiyoruz... eee tabi bu arada ankara karlııı ne deyim daha anne olmaktan çok şikayetçi gibi oldum değilim ama bebişimle eski hayatımı yaşamak istiyorumm.....eski gamze olmak istiyorrum ben bu arada evde ebru şallının sitesinden pilates yapmaya başladım zayıflayımda kendimi mutlu hissedeym bari yazın herşey güzel olcak diye kendimi avutuyorum benm durumumda olan var mıııı:2:

canım önerilerin icin saol ben oyun halısı almayı düşünmüyorum daha önceden söylemiştim ... chicco ateş ölcer güzel ama dijital normal ateş ölçer var bende chicco cok pahalı bir marka ya niye böleler ellerine fırsat geçiyo ya insn kendine almasada yavrusuna en iyisi olsun diye kıyamıo kullanıyorlar .. neyse bebişini öp güle güle kullan aldıklarını ucuz paylaşımlarının devamını beklyorum...

Hadi ya sarılık ilk günlerde olur biter diye biliyordum ben. Çok geçmiş olsun. uzun süre memede durması çok yorucu, bazen tuvalete koşa koşa gidip geliyorum :) bi de süt olsun diye sıvıları arttırınca :) meme+ mama yaptığımız günlerde 3 saat ara ile acıkıyordu bana da zaman kalıyordu. mama vermek ilk başta içime sinmiyordu, ama böyle hep memde kalacaksa, sütüm ona yetmiycekse mama onu da beni de rahatlacak..yada sağıp sağıp vercem...bakalım bir haftamız dolsun kilosu ne kadar artcak

canım elektrik borusu tek parça 3m olarak satılıyor.içi boş boru. elektrik borusu diyince adamlar ince kalın hangisi diyor. kalınını aldım. eve getirmesi zor oldu. çünkü öyle hortum gibi çember yapamıyorsun. kocaman bir çember oluyor.elim kolum doluydu,boynuma hulahuup gibi geçirip geldim. 1tl .sonra onu evde bıçakla tam 2 ye böldüm.üstünü elyafla kapladım,çok sıkıcı bir işti.elyaf kumaşı 6cm eninde kesip boruya dolayıp dağılmasın diye iple sardım. sonra kumaşı boruya uygun kesip dikip geçirdik. kumaşa sabitlemek zor olmadı. resmi yakından incelersen halıya kısa boru kılıfı diktik. yuva görevi görüyor sadece. bildiğin silindir kumaş. kumaştan bardak yaptık say. borular içine giriyor.istediğin zaman çıkarıp yıkayabilirsin böylece.
yanlız boru zorlarsan bükülüyor. bizde çoluk çocuk çoktu.iki dakkada kırdılar. bükülünce daha da iflah olmuyor. doğrusu başka arayışlar içindeyim.

Çok teşekkür ederim canım.Malzemeleri alıp deneyeceğim.İnşallah kızım beğenir de boşa uğraşmış olmam.

ya su sab simplex cocugu fena halde uyutuyo..uyanıkkende inanılmaz bi karın agrısı yasıyo oglan..bu normal mi ya..

tatlım çocuk rahatlamıştırda ondan uyuyordur.. yoksa ilacın böyle bir yan etkisi yok.. merak etme.. karın ağrısınıda gelince her ilaç her bebeğe yaramayabiliyomuş.. fazla gelmiş olabilir.. sen 7 damla değilde 5 damla ver her seferinde.. sen sakın telaşlanma, dediğim gibi bebiş anca rahatlamıştırda ondan uyuyordur mışıl mışıl.. güsel rüyalar bebişine..

canım iyi yapmışsın bunu almakla çok güzel iyi günlerde kullan gayet güzel benim annem yakın bana onunla yaparız diye düşündüm benim kız bazı günler dışında çok sıkıntı da çıkartmıyor o yüzden yapabilirim diye düşündüm bi de okul öncesi öğretmeniyim üniversitede bir yığın oyuncak yaptık o dönem arkadaşlar bundan da yapmışlardı da ben dolgu minder yapmıştım keşke yapsaymışım şimdi rahat rahat kullanırdım neyse şimdi de not için değil bebeğim için yapacağım:) ateş ölçer de uygunmuş umarım hiiiiiç kullanmak zorunda kalmazsın da yine de insan napcanı şaşırıyor geçenlerde aşı sonrası ateşi çıktı bebeğimin sıkıntıdan başım ağrıdı çok kötü yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…