2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Tuba´cim aynen katiliyorum sana eldivene bende karsiyim bebekler dünyayi önce ellerini tanimakla baslar,yüzünüde cizdi ama yinede giydirmedim.Biz 2 ayimizi yeni doldurduk ama elleriyle oynamaya basladi,eline bisey verince tutuyo cok bilincli degil ama aliyo en azindan bakmaya calisiyor gözlerini sasi yapiyor :)))) Emerken memeyi tutuyor,kucagima alirken düsmekten korkarsa eger tshirtümün yakasini yakalayip cok sIkI tutuyor,birkac kere öperkenede halka küpelerimi yakaladi cok canimi yakti zorlana acabildik parmaklarini :)))
Oyun halisi alsam mi diye düsünüyorum bende bu hafta burda bi alisveris merkezinde indirime girmis 19 € ucuz geldi alsam mi diye düsündüm bende.Oglumun bu hafta asisi vardi ama doktorumuz yok bu hafta izinde ,baska doktora gitmeyi düsünüyorum ama ablasindan nezle bulasti bizim oglana asisi olurmu olmazmi bilmiyorum.Edibe85 masaallah barekallah bebisine

benim oğlanın da elleri buz gibi. bizim eski doktor da ilginçtir eldiven takın demişti. walla ben dinlemedim. takmadım. çıngırak tutuyor, beni yakamdan tutyor,halasının saçını çekiyor,maşallah.hergün yüzünü çiziyor,ama Allahın hikmeti ertesi gün hiiiç iz kalmıyor bu ay çok farklılaştı oğlum. pek bir ballandı. bir de kızlar beni ayırt ediyor. dün ablamlarda uyanınca anne anne (hakketen anne diye ağlıyor) diye ağlamış,oyalayamamışlar. ben kucağıma alınca sustu.sizinkilerde de var mı benzer hassasiyet.böyle giderse mahfoldum demektir.

kuzum hiç o kadar uzun uyumadı daha, gaz sancılarımız çok şükür çok azaldı, kakasınıda emerken yapıyor, günde en az 3en fazla 5 defa yapıyor. gece de kakasını yapıyor sabah ,öğleden sonra ve akşam muhakkak yapıyor bazen altını aldıktan 10 dak sonra tekrar yapıyor hiç şikayetçi değilim aman yapsn nazar değmesin 2 hafta öncesine kadar her kakasını yapacağında ağlayıp sızlanıyordu kırk türlü şekle sokup masaj yapıyorduk şükür şimdi o kadar değil. peltemsi birşeyler kakasında bizdede var. sarılık için çokşükür kan değerlerimiz iyi çıktı sadece anne sütü aldığı için 4. ayına kadar geçmeye biliyormuş.

evt cnm var merak etme önceden eşime cok gülerdi onda kalmaya bayılırdı simdi sürekli beni izlio benimle konussun die şirinlik yaqpıo ben tepki vermeyince bir kaç kere seslenio sonra ağlıo cevap verince gözündeki yaşla gülüyo cok tatlı o hali:) bende kendime aalıştırmayım çalışıyorum sonra halası bakarken zorlanır diorum ama en dogal olay bu ne yaparsam yapayım annesiyim(bunu sölemekte cok hoşmuş bu arada) bana alışmayacakta ne yapacak tadını cıkarsn şu izinli günlerimin raporda alamazsam ayrılmAK zorunda kalırsam die üzülüyorum ve bana doysun bari bugünlerinde minicik haketmiyo mu?

kızlar benim bebiş elini ağzına cok götürüo sırf bu yüzden emziğe alıştırdım ama yine götürüo parmak yapısı bozulur yada hiç vazgeçmez die korkuorum yaaa

kızlar iklim arasa tesekürler tavsiye ettiği markayı çok beğendim sizede tavsiye ederm fiyatlarıda cok uygun ürünlerde gercekten hoş organik dio ama organik olmasada ona yakın madde cok fazla boya yok plastik karısımı az makanın tanıgtım yüzü oldum nası tanıttım sanki benm

kızım 2,5 aylık ama uyumuyor.gündüz 2 kere yatıyor enfazla 45 dakika uyuyoor ortalama 25 dk.akşam 8,5 da tekrar karnımda yatıyor 1,5 saatte bir uyanıyor hep inleyerek ıkınarak denemediğim gaz damlası kalmadı rezene çayıda içiyorum.kucağımda uyutuyorum beşiğine yatırınca direk uyanıyor.uyumadıkçada huysuzlanıyor.acaba kolikmi?sebepsiz ağlamalarıda oluyor ama kucağa alınca susuyor genelde ssatlerce süren bir ağlama değil yani.sinirlerim çok bozuk hiç yanından ayrılamıyorum ya memede ya kucakta ya gaz çıkarıyorum ya alt değiştiriyorum .tüm zamanım onu uyutmakla geçiyor eeeeeee demekten dilim damağım kurudu ama o 30 dk uyuyunca sanki 5 saat uyumuş gibi cin gibi kalkıyor anlamadım gitti.hiç beşiğinde yatmıyor ya yanımda ya kucakta ya karında.kucağa alışırmı hep böyle mi olacak.benzer durum yaşayan varsa paylaşsın lütfen çıldırmak üzereyim

2,5 aylık kızım gündüzleri 2 defa en fazlada 45 dakika uyuyor.45.dakika kurulu saat gibi kalkıyor bazende 25 dk uyuyor.asla beşiğinde yatmıyor ya kucakta yada karında yatıyor.gece 1,5 ssatte bir kalkıyor çok huzursuz.hep bir eylem içinde ya memede ya kucakta ya uyutmaya çalışırken ......eeeeee demekten dilim damağım kurudu ama o asla uyumak istemiyor.denemediğim gaz damlası kalmadı kan ve idrar tahlilleride temiz çıktı çıldırmak üzereyim.acaba kolikmi dicem ama saatlerce süren ağlaması yok ama huzursuz 45 dk uyusa 5 saat uyumuş gibi dinç kalkıyor anlamadım.akşam 8,5 da gözler kapanıyor sabah 7 e kadar ama öyle derin uyku değil karnımda inleye inleye ıkına ıkına uyumaya çalışıyor...benzer durum yaşayan varmı bir fikir verin ne olur

kzm 06 bbekler bir süre sonra gece gündüz uykusu ayıredio benmki cözdü gece uyuyo gündüz dediğin gibi az uyıuyo gaz sorunu varsa nerdeyse dediğin gibi hiç uyumuo bişey demek için doktora sormak lazım ama bence kolik agzından cıkaramıyosa uyurken uyandırıyo benmki kendi agzından cıkaramıo genelde her agladıgında meme verme emziğe alıştırdın mı peki?

emziği denedim kesinlikle almadı.ağzından gazını dediğin gibi çok zor çıkarıyor.günde 3-4 kere ancak çıkarıyordur.genelde alltan ıkınarak gazını çıkarıyor.açmı diye bugün sütümü sağarak verdim bakalım uyuyacakmı.sol memeyi almıyor az geliyor diye.bir defada ne kadar süt emmeli 2,5 aylık bebek acaba?60cc verdim 2 saat götürecekmi bakalım.her ağladığında meme veriyorum anca susuyor emmesede emzik niyetine kullanıyor oda gaz yapıyor herhalde.mamada alıyor oda gazman yaptı çocuğu....kucaktan indirdim beşiğinde oyalaıyorum hareket ederse gazı daha kolay çıkar belki....

ben de emzik konusunda çok tereddütlüydüm annem ısrarla alıştır sen çalışırken napcak bu çocuk deyip durdu psikolog bir arkadaşım var ona da sordum bizimki de elini emiyor emziği çok emmek istemiyordu ama bazen de tutuyordu arkadaşım da elini emmesi kendinden bir parça olduğu için daha iyi demişti ama çok da farketmiyormuş emzik de verebilirsin fakat bırakacağı dönemde kendiliğincden bırakması gerekiyor mühim olan o dön em dedi ben de verdim bi kaç kere tutarak verdim öğürüyor ve alıyordu şimdi bayağı alıyor hatta eli yumruk halinde oluyor eliyle ağzına ittiriyor emziği biraz tutarak dene derim çıkarttıkça sok ağzına ama kusmasın dikkat et kusup yutabilir bizimki bazen kusmak için emziği atıyor çünkü zorlarsan boğulur çocuk:) gece uykularımızda da bizim de artık sorun yok ama hep 10dan sonra gece uykusuna geçiyordu sabah da 8buçuk9 gibi kalkıyordu bu gece erken uyuttum 8buçukta uyuttum gece uykusu düzenini oturtmaya başlıcam 3-4 aylık olunca alıştırın diyorlar ama çocuk düzene girecek gibi görünüyor ben de denicem gündüzleri de bazen çok uyuyor bazen az ama gece uyusunda gündüz hiç sorun değil. gaz sıkıntımız da yok bizim maaşallah bayağı çıkarıyor fakat fazla kusuyor işte gazını çıkarabilen bebek de kusuyor sürekli üstünü değiştiriyoruz yani

ya bi de benim bebek bi gece uykusuna yattı mı 5 6 saat uyanmıyo..ben simdi onu yenidogan gibi uyandırıp emzircemmi..bizim yeni doğanlıgımız bitti di mi..bebek uyanmıyo...rahatca uyuyo..emmese olmaz mı

Merhaba bende kasım annesıyım buradanda herkese bır slm vermek ıstedım 08.kasım da 38+5 de normal dogumla 17:56 da 50cm 3730 gr olarak oglum omer alı dunyaya geldı rabbım ısteyen herkese tattırsın bu duyguyu

arkadaslar hala bizim gibi gaz sancısı çeken varsa..yeni bi formul..
acıyosunuz powertürk son ses..alıyosunuz prensinizi kucağınıza ve dansa başlıyosunuz...
ayımız ve gelişimimiz itibari ile artık güle güle gazını cıkarıyo kahkahalarla..
MURAT BOZ GİBİ SALINIYO vallaha bebek..
ilaç sektörünün iğrençliklerini mesleğim icabı bildiğim için alternatif tıbbı deneyin derim...
müzik ruhun gıdasıdır.doğal rahatlama...

canım benm oğlanda çok gazlıydı artık rahat atıor.benm denediklerim;muskatla nöbet şekeri aktardan aldık (hem emziğinede batırıorz-alıştı böylece),zinco kullanıoruz.önemli olana agızdan çıkartması bence.biz artık her emmeden sonra çıkartıoruz.kucakta sırtını ova ova.ayrıca benm doktor 2saatten önce emzirme dedi.oda gazı çok arttırır dedi.emziğe alıştır dedi.biz alıştık nerdeyse bazen inat edior gerçide.gecede saat 10da ışıkları söndürüoruz,ayakta sallıorum ben çünkü boyun fıtığım var çok kucakta tutamıorum.yavaş yavaş uyuyor.gecede emmeye uyanıor.herhalde gazdan uyuamıordur.birde çörek otu diolar,kaynatıp suyunu biraz bebişe verecekmişiz.humananın gece çayını bir dene bakalım.işllhh şifa olur canım ama unutma buğünlerde geçecek

ya bi de benim bebek bi gece uykusuna yattı mı 5 6 saat uyanmıyo..ben simdi onu yenidogan gibi uyandırıp emzircemmi..bizim yeni doğanlıgımız bitti di mi..bebek uyanmıyo...rahatca uyuyo..emmese olmaz mı

kız ben sana ne diyim, ne güzel işte uyuyo, tabiki uyandırıp emzirmeyecen.. o artık acıktığında uyanacak kadar büyüdü annesi.. onun uyanmasını bekle, öyle emzir.. unutma gece uykusunu ne kadar iyi uyursa o kadar huzurlu bir gün geçirecek..
benim oğlan gece 11 de emiyo 12 de uyuyo, öğlen 13:30 a kadar.. bu yaklaşık 15 saatte sadece 3 defa emiyo.. güzel güzel uyuyo işte, hiç ellemiyom valla.. maşallah yerinden kalkmıyo, kollarım ağrıyo bazen oynarken... sorun yok yani, uyandırma sen sakın..

şu gaz sorunu da bende senin gibi yapıyom sayılır, ben sırt üstü yatıyom, oğluşumun kolları ve kafası karnıma gelecek şekilde yanıma oturtuyom onu.. yüz üstü karnıma yatırır gibi yani.. ayakları yatakta oluyo, diz çökmüş gibi.. sırtına hafif vuruyom, gerçi vurmasamda bir gaz çıkarıyo sesine babası uyanıyo.. maşallah oğluma diyo dönüp arkasını yine uyuyo.. kakasını da öyleyken çok rahat payıyo tavsiye ederim.. gündüzleride bazen elimi karnına tam kaburgalarının altına koyup yani tam midesine, havaya kaldırıyom yada dizime falan yaslıyom elimi, dediğim gibi biraz ağır, sonrada poposuna vuruyom.. alttan alttan sertçe.. doktorumuz söylemişti bunu bize, gaz böyle çıkarılır diye, ben beceremiyordum ama artık yapabiliyom bende.. hemen 2 3 vurmaya çıkarıyo zaten, şok oluyom çıkardığı seslere.. aslında kucağa alıp hoplatmakla aynı etkiyi yapabilir, çünkü vurdukça çocuk aşağı yukarı gidiyo zaten..
neyse işte böle, oğlum uyanmadan bi çorba yapayım ben.. herkese kolay gelsin..
bu arada fotoğraf makinamı bulur bulmaz oyun halısının fotolarını atacam, aklımdasınız unutmadım..

bizde 2. ay aşımızı olduk 3 gün önce ben hiç mama ermedim .bazen yarım saatte bir bazen 1 saatte bir bazen iki saatte bir emiyor fakat bu gundüzleri böyle geceleri araları daha uzuyor.gecede sabaha kadar 3 kez uyanıyor.yalnız benim kız sabah 5-6 gibi kalkıp 1-1,5 saat uyanık kalıyor.emdiginde en fazla 25 -30 dk memede kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…