- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.821
şu bebeklerin ellerini niye kapatıyosunuz ben hiç anlamadım.. nedir yani eli üşüyünce hasta mı olacak çocuk.. zaten ellerini sürekli havada tutmuyomu uyanıkken, kan gitmiyo ondan soğuyo, hayır bide soğusun yani nolcak..
şöyle ki; bizim çocuk doktorumuz daha doğar doğmaz elinde eldivenleri görüce çıkardı attı bidaha asla dedi.. çocuk kendini böyle tanıyacak, etrafını seni böle algılayacak dedi.. elini kulağına, burnuna, hatta gözüne soksun sakın elleme, tanısın kendini demişti.. bende onu dinledim, şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca iyiki de dinlemişim diyorum.. hiç eldiven takmadım ellerine.. ne yüzünü çizdi nede üşütüp hasta oldu.. şuan 3 ayını doldurmasına tam bir hafta kaldı ve eliyle bişeyleri tutuyo, ağzına götürüyo, oyun halısının oyuncaklarına uzanıyo kolları kısa geliyo henüz yetişemiyo ama uzanıyo. yakalasa doğru ağzına.. oyuncaklarını eline alıyo ve ağzına götürüyo yani.. yanıma yatırıyorum, elleriyle yüzümü tutuyo, benide yemeğe çalışıyo yaniçıkarın şu eldivenleri ya bırakın rahat rahat gelişsinler.. tabi ki bu benim fikrim.. hadi kolay gele..
benim oğlanın da elleri buz gibi. bizim eski doktor da ilginçtir eldiven takın demişti. walla ben dinlemedim. takmadım. çıngırak tutuyor, beni yakamdan tutyor,halasının saçını çekiyor,maşallah.hergün yüzünü çiziyor,ama Allahın hikmeti ertesi gün hiiiç iz kalmıyor bu ay çok farklılaştı oğlum. pek bir ballandı. bir de kızlar beni ayırt ediyor. dün ablamlarda uyanınca anne anne (hakketen anne diye ağlıyor) diye ağlamış,oyalayamamışlar. ben kucağıma alınca sustu.sizinkilerde de var mı benzer hassasiyet.böyle giderse mahfoldum demektir.
oyun halıları hakkında benim de önerm olacak.ny babıes diye bi marka var.internet üzerinden satışları da yapılmakta.oyun halısını ve bi kaç oyuncağı ordan aldım.piyasadaki giibi fazla seçeneği yok.onlar gibi gösterişli de değiller.ama iş görür.ben beğenerek aldım.fiyat olarakta gerçekten uygunlar.çin malı değil.türk malı ve ne kadar doğru bilmiyorum organik kumaşlardan yapılmış.biraz satış temsilcisi gibi oldum:)sitesine bi girip göz atın bence.seçeneğiniz olsun.
gaz sıkıntısı yaşaayan varmış halaa.drum acı elma yağı (adaçayı yağı)nı önermişti.ben pek güvenmediğim içiin kullanmak istemedim.ama olğlum bi gün çok kötü oldu gazdan.bir-iki damla elime sürüp karnına ve ayağına masaj yaptım.15 dak sonra sustu yavrum.onun etkisinden dolayı mı sustu bilmiyorum ama ben ona yordum.drunuza sorun isterseniz
kızım 2,5 aylık emziğe alıştıramadım.emziğe nasıl alıştırabilirim?????
emziği denedim kesinlikle almadı.ağzından gazını dediğin gibi çok zor çıkarıyor.günde 3-4 kere ancak çıkarıyordur.genelde alltan ıkınarak gazını çıkarıyor.açmı diye bugün sütümü sağarak verdim bakalım uyuyacakmı.sol memeyi almıyor az geliyor diye.bir defada ne kadar süt emmeli 2,5 aylık bebek acaba?60cc verdim 2 saat götürecekmi bakalım.her ağladığında meme veriyorum anca susuyor emmesede emzik niyetine kullanıyor oda gaz yapıyor herhalde.mamada alıyor oda gazman yaptı çocuğu....kucaktan indirdim beşiğinde oyalaıyorum hareket ederse gazı daha kolay çıkar belki....
ya bi de benim bebek bi gece uykusuna yattı mı 5 6 saat uyanmıyo..ben simdi onu yenidogan gibi uyandırıp emzircemmi..bizim yeni doğanlıgımız bitti di mi..bebek uyanmıyo...rahatca uyuyo..emmese olmaz mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?