2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlar bişi sorcam ya benim kızın kulakları kıvrılıyor yatarken kepçe olcak sizde de olan var mı böyle normalde ailedekepçe yok doğduğunda da hatta fazla yapışık gibi gelmişti şimdi bayağı bildiğin kepçe şapka takıyorum ama artık terlemeye de başladı kafasından terliyor yine de takıyorum inşallah şapkayla düzelir

merhaba bayanlar...okuyanlar az çok bilirler.benim bebğim kolik gaz sorunu vardı saatlerde gaz ağrısından ağlayıp uyumazdı sabahlara kadar.Çözümünü bulduk sonunda bir dr.tavsiye etmiş komşumuza.bir tutam kadar çörek otunu bir çay bardağı suda kaynatın,çörek otu tadını verene kadar sonra bebeğinizin içeceği ısıda şeker koyun ağız tadına göre ve ara ara 2-3 çay kaşığı kadar daha fazla da olabilir çok iyi geliyor...Ben inanılmaz rahatladım 5 gündrü.oğlum uyuyor artık.afedersiniz gülümseyerek kakasını yapıyor gazını çıkarıyor.kıvranmıyor artık.arada oluyor tabi ama o kadarda oalcak tabii...

ebru saol cnm bzm gaz probemi hala devam edioo geçen var mı her zamankiden fazla bu ara ne zman biteceek acaba?????

oyun halıları hakkında benim de önerm olacak.ny babıes diye bi marka var.internet üzerinden satışları da yapılmakta.oyun halısını ve bi kaç oyuncağı ordan aldım.piyasadaki giibi fazla seçeneği yok.onlar gibi gösterişli de değiller.ama iş görür.ben beğenerek aldım.fiyat olarakta gerçekten uygunlar.çin malı değil.türk malı ve ne kadar doğru bilmiyorum organik kumaşlardan yapılmış.biraz satış temsilcisi gibi oldum:)sitesine bi girip göz atın bence.seçeneğiniz olsun.
gaz sıkıntısı yaşaayan varmış halaa.drum acı elma yağı (adaçayı yağı)nı önermişti.ben pek güvenmediğim içiin kullanmak istemedim.ama olğlum bi gün çok kötü oldu gazdan.bir-iki damla elime sürüp karnına ve ayağına masaj yaptım.15 dak sonra sustu yavrum.onun etkisinden dolayı mı sustu bilmiyorum ama ben ona yordum.drunuza sorun isterseniz

ebru saol cnm bzm gaz probemi hala devam edioo geçen var mı her zamankiden fazla bu ara ne zman biteceek acaba?????

gaz kolik gaz kolik gaz kolik....
cıldırcam..ya da ben abartıyomuyum bilmiyorum..
insallah 3 . ay bitince gecer allah ım ya....
kendi sütüm mü gaz yapıyo anlamadım..sütümden sogudum vaala cocugu caresizce kasılırken görünce..
bu arada bi şey sorcam ben eliml göğsümü sıkınca sütüm cıkıyo ama fıskırır gibi degil süzülüyo damla seklinde azaldı mı demek bu...
şusüt olayı da ömrğmğ yedi..acaba azalıyo mu diye korkmaktan kendimden gecicem..ya yetmiyosa endişesi zombiye cevirdi beni..bugun kontrole gidicez bakalım kac kilo almıs...
bu arada gaz tavsiyeleri için teşekkür ederim..
yalnız hepsini denicem ara ara da bi şey sorucam kimyonu kaynatıyoruz ya toz kşmyonu mu anlamadım..yani cocuga bulamaç gibi kimyon mu yutturucam..su da çözünmüyo ya..nasıl olcak o acaba..

bi de bebişleriniz artık oyuncakları tutmaya basladı mı gelişmelere ne alemde..bizimki tepesindekilere bakıyo ama uzanmıyo daha..elinin farkına varamadı daha herhalde...

bi de bebişleriniz artık oyuncakları tutmaya basladı mı gelişmelere ne alemde..bizimki tepesindekilere bakıyo ama uzanmıyo daha..elinin farkına varamadı daha herhalde...

canım birde aktardan nöbet şekeri ve muskat karışımını denesen.emziğine deydiriverrsin.kimyonuda damağına parmağıyla geyiriordu bir arkadaşım.biz zinco ve muskat kullanıoruz.pıtır pıtır çıkarıor.sütünde ancak sen gazlı şeyler yiyorsan gaz yapar.az gelse çocuk çok ağlar .zaten çocuk emmeye başlayınca fışkırırcasına çıkıor benm.3satten fazlada emmeyince mesela gece,ozaman sertleşior gögsüm.
canım işllhh en yakın zamanda geçer sıkıntıların.ayrıca benm oğlum 2aylık olmak üzere ellerini çok incelior.eldivenlerini çıkartıoruz zaten ellerinn sarılmasınıda hiç sevmior.eline çıngırak falan verince tutuor ama bilinçli değil.

sertleşme derecesi ne yani büyüyo mu yoksa seni rahatsız edecek kadar asırı sert oluyo mu..bi de kac saate bir emziriyosun gündüz..bi de ben gaz sancısı ağlaması ile aclık aglamasını bizim oglanda pek ayırt edemiyorum..hep gazlı oldugu için anlamıyorum tam..
bizim ki neden ellerini anlamadı hala aCABA...bi şey tutar gibi yapmıyo..sadece tepesindekilere öyle nazlı nazlı bakıyo..tembel mi ki bu cocuk

Cnm ben de korkuyodum azaldımı azalıcakmı die doktor kızdı bana.Böyle kafayı takmaya devam edersen zaten azalır dedi.Aç kalırsa anlamamana imkan yok zaten dedi

Kimyon çözünmüyo suda ,biz de öyle veriyoruz.Faydasını gördük çok..

kızlar oyun halısı geldi.. şu sopaların halıya bağlantı yerinin fotolarını çekecem, kendi yapmak isteyenler için güzel örnek olacak.. gönderecem resimlerini bakın yapın, çok kolay ve pratik.. ama şimdi değil, bi ara.. misafir var şimdi.. kafanıza takmayın nasıl yapacam diye, haber edeyim dedim.. hadi kolay gelsin..

kızlar gaz için kolik diye bir cd var onu öneririm kriz geldiğinde dinletmek işe yarıyormuş biz de kolik olmadığı için deneyemedim ama bende var başarabilirsem burdan göndermeye çalışıcam.
benimki de ellerini inceliyor eline çıngırağı verince tutuyor ama farkında değil el göz koordinasyonu gelişmedi henüz kızlar ellerini çok soğuk değilse eviniz muhakkak açın artık eldiven kullanmayın dünyayı elleriyle algılaması hissetmesi çok önemli mesela benimkisi 12 günlükken çıkarttımben eldivenini bayağı göğsümü iki eliyle tutup büyük çocuk gibi emiyor bi de arada bir emzik veriyorumgündüzleri uyurken o zaman da eli yumruk halinde emziği çıkınca ağzına ittiriyor
bide haluk yavuzer i tavsiye ederim eğer çocuk yetiştirme üzerine kitap okumak istiyorumdiyen varsa ben geçen gün 4 tane kitap sipariş verdim bugün geldi inceledim hemen çok beğendim hemen başlıcam tabi var olan kitaplarımın dışında bunları da beğendim yazayım isimlerini ilgilenen olursa www.kitapambarı.com da daha uygun

sabiha paktuna keskin davranışlara söz geçirmek sözsüz disiplin
haluk yavuzer çocuğunuzun ilk 6 yılı
haluk yavuzer anne olmak
senem tüten mestçi bebeğimin menüsü

yine ben :) mamadan memeye dönme mücadelemiz iyi gidiyor..gündüz beslenme araları daha düzenli..gece çok şükür pek sorunumuz olmadı.. 11 gibi uykuya geçiyor bizimki sabah 7 e kadar uyuyor...ilk ay saat 1 de 3 de ve 5 te kalkardı.. sonraa sonra böyle oldu..arada sağasola dönüp ıh mıh diyor acaba acıktı da uyanamıyor mu diye ilk zaman kucağıma aldım ama bir iki emip bıraktı...sorduğum doktor uyandırma dedi..gece rahat fakat yatmadan önce iştah patlaması yaşıyor memedeki süt yetmiyor..gece o uyurken biir gün önceden sağdığım sütü veriyorum ancak susuyor ve pelte olup uyuyor...sizinkiler de öyle mi...bir de günde 1 bazen iki-üç günde bir defa kaka yapıyor-herşeye olduğu gibi doktor buna da normal dedi..kakası çok sıvı ve çoğu zaman beyaz tanecikler var-sindirilmemiş sütten dolayıymış-eskiden mamadan dolayı süt tanecikleri var sanırdım..şimdi anne sütü ile devam edip beyazcıkları görünce sütümün yettiğine dair bu bir işaretmi bu diye sevindim..olabilir mi?

Bu arada 59cm 6200 olmusuz... Ben sutum yok mü diye cildirirken oglus likir likir icmiş demek ki.
Ası da Olduk.. Calpol falan vermedim.. Ası olur olmaz uyudu bnin cocuk.. Ne garip yaa.. Horluyo hala

Bu arada 59cm 6200 olmusuz... Ben sutum yok mü diye cildirirken oglus likir likir icmiş demek ki.
Ası da Olduk.. Calpol falan vermedim.. Ası olur olmaz uyudu bnin cocuk.. Ne garip yaa.. Horluyo hala

canım aşının ilk asaması o bizimde öyle olmustu cok huzursuzlanmadı ama verem aşısı ağrı yaptı gece artık cok sızlanıp yalvarır gibi bakınca bi kasık calpol verdm ki senin gibi benm esim ve bende ilacı cok vermeme taraftarıyız cünkü ilaca daha büyümeden bagısıklık kazanmasın dedik ama kıyamadık bi kasık bişey olmuyo sızlanırsa kolunu kaldırınca ağlarsa verirsn.....

sütün yetio merak etme bende her cocuk ağladıgında acaba süt mü az diyodum yok ya alaksı yok gaz sancılarını biz aclık sanıyoruz ee bebişlerde sancıdan dolayı emmek isteyince sütüm az mı ayol:2: korkusuna çaanak tutuyorlar.... kendini ve kalbni ferah tut elbet onu veren Rabbm sütünüde rızkınıda vermiştir... bu arada sütün birini emzirirken diğer gögüsten damlıyor mu? damlaıosa zaten coktur... sertliği ben hissedemiyorum gündüz 2 saate bir mutlaka emziriyorum zaten öyle alışınca 2 saatten cok dayanmıo saatini bilio durmuoo bazen istisna yapıorum bir bucuk ssaat ama asla arka arkaya dayamıyorum memeyi tabi emziğe alıştırmamın bunda etkisi var hic olmadı gazz sancısı tutunca emzik veriyorum.... geceleri uyanınca veriorum gecesine göre değişio bazen 3 bazen 2 uyanıo erken yatmasına bağlı bu durum.. ama sabah istisnasız 6:30 gaz ve kaka seansı yapıoruz buda 8:00 i buluyo ondan sonrada ben uyyuyamıorum.. kahvaltı falan derken uyan uyu gaz ben bu arada pilates yapıorum evde azmettim işe yarıo gibi bi haftadır yapıorum 1.5 kilo verdm aama ne kadar işe yarıo bilmiom su cok iciyorum süte cok katkısı var en az2 litre iç sütüm olmuyo piskolojisine gitmemene yardımcı oluo su iciyorum vardır die düşünüyon e azından ... bizim günümüz hep aynı off bunaldım hep aynı dönü aman neyse bebişim sağlıklı olsunda varsın ben bir süre evde oturayım ...
bu arada benm bebiş 2ayını doldurdu ben daha yeni açtım ellerini tırnaklarını vok dipten kesemiorum haliyle yüzünü cizio benide cizioo ama öle bilincli cıngırak tutamıo ama daha kücük diorum ben zzamnla yapar aksamları soguk die kaaptıorum..
kızlar hepinizi öptm bebişlerinize ii büyümeler

şu bebeklerin ellerini niye kapatıyosunuz ben hiç anlamadım.. nedir yani eli üşüyünce hasta mı olacak çocuk.. zaten ellerini sürekli havada tutmuyomu uyanıkken, kan gitmiyo ondan soğuyo, hayır bide soğusun yani nolcak..
şöyle ki; bizim çocuk doktorumuz daha doğar doğmaz elinde eldivenleri görüce çıkardı attı bidaha asla dedi.. çocuk kendini böyle tanıyacak, etrafını seni böle algılayacak dedi.. elini kulağına, burnuna, hatta gözüne soksun sakın elleme, tanısın kendini demişti.. bende onu dinledim, şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca iyiki de dinlemişim diyorum.. hiç eldiven takmadım ellerine.. ne yüzünü çizdi nede üşütüp hasta oldu.. şuan 3 ayını doldurmasına tam bir hafta kaldı ve eliyle bişeyleri tutuyo, ağzına götürüyo, oyun halısının oyuncaklarına uzanıyo kolları kısa geliyo henüz yetişemiyo ama uzanıyo. yakalasa doğru ağzına.. oyuncaklarını eline alıyo ve ağzına götürüyo yani.. yanıma yatırıyorum, elleriyle yüzümü tutuyo, benide yemeğe çalışıyo yani çıkarın şu eldivenleri ya bırakın rahat rahat gelişsinler.. tabi ki bu benim fikrim.. hadi kolay gele..

canım ele gelecek yuvarlak sertlikler oluor.büyümüor ama sert sert oluor.gündüz 2şer saat arayla emior.gece uykusu daha fazla 4-5saat uyuyor ondan süt birikior.benim oğlan acıkınca kesintisiz ağlıor durmuor hiç.ama gaz olduğunda kesik kesik ağlıor,gaz gelince sadece.canım benimkide çıngırağı tutuor ama bilinçsiz tabiiki.bizim ev sıcak ellerini açıoruz sabahları zaten elleri açıkken daha mutlu.parmağımı tutuor emerken falanda.öel öle alıştı.

canım çok haklısın da benm oğlan yüzünü bir çizdi boydan boya.gerçi 1gün içinde geçti.bizde dünden beri çıkartıoruz.eldivenler çok çabuk kirlenior zaten rahatsız oluordum.dediklerin doğruda işte insan yüzünü falan çizer diye korkuor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…