- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.841
Yok canim bebk acikirsa aglar zaten özellikle uyandirmana gerek yok yani,bundan sonrada uyukusu max 6. aya kadar oturacaktir.ya bi de benim bebek bi gece uykusuna yattı mı 5 6 saat uyanmıyo..ben simdi onu yenidogan gibi uyandırıp emzircemmi..bizim yeni doğanlıgımız bitti di mi..bebek uyanmıyo...rahatca uyuyo..emmese olmaz mı
Bizim gaz konusunda cok fazla problem olmadi cok sükür.Emdikten hemen sonra gazini cikariyorum,gazini ckarmadan yatirmiyorum,bir ara sab simplex kullandim(Ama burdaki kizlar 5-6-7 damladan bahsedior,bize ebemiz ilk verdiginde 3 haftalik filandi 10 damla emmeden önce 10 damla emdikten sonra ver baya ise yarar kilo aldikcada arttir damla sayisini demisti)Bir ara kaka yapamama problemi yasadik o biraz zorladi ama o sorunuda asti benim oglusum.emziği denedim kesinlikle almadı.ağzından gazını dediğin gibi çok zor çıkarıyor.günde 3-4 kere ancak çıkarıyordur.genelde alltan ıkınarak gazını çıkarıyor.açmı diye bugün sütümü sağarak verdim bakalım uyuyacakmı.sol memeyi almıyor az geliyor diye.bir defada ne kadar süt emmeli 2,5 aylık bebek acaba?60cc verdim 2 saat götürecekmi bakalım.her ağladığında meme veriyorum anca susuyor emmesede emzik niyetine kullanıyor oda gaz yapıyor herhalde.mamada alıyor oda gazman yaptı çocuğu....kucaktan indirdim beşiğinde oyalaıyorum hareket ederse gazı daha kolay çıkar belki....
Caresizlik insanlara ne cok ilginc yöntemler bulduruyor yaw cok hos gercekten :))))))arkadaslar hala bizim gibi gaz sancısı çeken varsa..yeni bi formul..
acıyosunuz powertürk son ses..alıyosunuz prensinizi kucağınıza ve dansa başlıyosunuz...
ayımız ve gelişimimiz itibari ile artık güle güle gazını cıkarıyo kahkahalarla..
MURAT BOZ GİBİ SALINIYO vallaha bebek..
ilaç sektörünün iğrençliklerini mesleğim icabı bildiğim için alternatif tıbbı deneyin derim...
müzik ruhun gıdasıdır.doğal rahatlama...
kız ben sana ne diyim, ne güzel işte uyuyo, tabiki uyandırıp emzirmeyecen.. o artık acıktığında uyanacak kadar büyüdü annesi.. onun uyanmasını bekle, öyle emzir.. unutma gece uykusunu ne kadar iyi uyursa o kadar huzurlu bir gün geçirecek..
benim oğlan gece 11 de emiyo 12 de uyuyo, öğlen 13:30 a kadar.. bu yaklaşık 15 saatte sadece 3 defa emiyo.. güzel güzel uyuyo işte, hiç ellemiyom valla.. maşallah yerinden kalkmıyo, kollarım ağrıyo bazen oynarken... sorun yok yani, uyandırma sen sakın..
şu gaz sorunu da bende senin gibi yapıyom sayılır, ben sırt üstü yatıyom, oğluşumun kolları ve kafası karnıma gelecek şekilde yanıma oturtuyom onu.. yüz üstü karnıma yatırır gibi yani.. ayakları yatakta oluyo, diz çökmüş gibi.. sırtına hafif vuruyom, gerçi vurmasamda bir gaz çıkarıyo sesine babası uyanıyo..maşallah oğluma diyo dönüp arkasını yine uyuyo.. kakasını da öyleyken çok rahat payıyo tavsiye ederim.. gündüzleride bazen elimi karnına tam kaburgalarının altına koyup yani tam midesine, havaya kaldırıyom yada dizime falan yaslıyom elimi, dediğim gibi biraz ağır, sonrada poposuna vuruyom.. alttan alttan sertçe.. doktorumuz söylemişti bunu bize, gaz böyle çıkarılır diye, ben beceremiyordum ama artık yapabiliyom bende.. hemen 2 3 vurmaya çıkarıyo zaten, şok oluyom çıkardığı seslere.. aslında kucağa alıp hoplatmakla aynı etkiyi yapabilir, çünkü vurdukça çocuk aşağı yukarı gidiyo zaten..
neyse işte böle, oğlum uyanmadan bi çorba yapayım ben.. herkese kolay gelsin..
bu arada fotoğraf makinamı bulur bulmaz oyun halısının fotolarını atacam, aklımdasınız unutmadım..
canım benm oğlanda çok gazlıydı artık rahat atıor.benm denediklerim;muskatla nöbet şekeri aktardan aldık (hem emziğinede batırıorz-alıştı böylece),zinco kullanıoruz.önemli olana agızdan çıkartması bence.biz artık her emmeden sonra çıkartıoruz.kucakta sırtını ova ova.ayrıca benm doktor 2saatten önce emzirme dedi.oda gazı çok arttırır dedi.emziğe alıştır dedi.biz alıştık nerdeyse bazen inat edior gerçide.gecede saat 10da ışıkları söndürüoruz,ayakta sallıorum ben çünkü boyun fıtığım var çok kucakta tutamıorum.yavaş yavaş uyuyor.gecede emmeye uyanıor.herhalde gazdan uyuamıordur.birde çörek otu diolar,kaynatıp suyunu biraz bebişe verecekmişiz.humananın gece çayını bir dene bakalım.işllhh şifa olur canım ama unutma buğünlerde geçecek
Yok canim bebk acikirsa aglar zaten özellikle uyandirmana gerek yok yani,bundan sonrada uyukusu max 6. aya kadar oturacaktir.
Bizim gaz konusunda cok fazla problem olmadi cok sükür.Emdikten hemen sonra gazini cikariyorum,gazini ckarmadan yatirmiyorum,bir ara sab simplex kullandim(Ama burdaki kizlar 5-6-7 damladan bahsedior,bize ebemiz ilk verdiginde 3 haftalik filandi 10 damla emmeden önce 10 damla emdikten sonra ver baya ise yarar kilo aldikcada arttir damla sayisini demisti)Bir ara kaka yapamama problemi yasadik o biraz zorladi ama o sorunuda asti benim oglusum.
Caresizlik insanlara ne cok ilginc yöntemler bulduruyor yaw cok hos gercekten :))))))
Kizlar bende aldim bu oyun halisindan 19 euroya,cokta sekermis,oglusumun baya ilgisini cekti.
bayanlar mantar hastalığı gebeliği önlermi hamile kalmayı?
bu arada benim kızım 3 kilo doğdu ilk kontrolünde 4 kilo olmuştu ikincide 5.500
bayanlar mantar gebeliği önlermi bilginiz varmı?
Canim tam olarak gebelik olmamasi icin sebep degildir ama spermin yumurtaya tasinmasini engeller vede spermin canli kalma süresini kisaltir,yani anlayacagin isinizi oldukca zorlastirir,tedaviside o kadar abartilcak bisey degildir,bebk düsünüyorsan tedavini yap sonra bebk olsun.
çok teşekkürler.. aklıma takılmıştı iyi oldu
Önemli degil canim.Herkese günaydiinnn bu arada.Biraz sonra doktorda randevumuz var aslinda asi cindi ama benim oglusum birazcik soguk alginligi var,ikisi icinde gidiyoz bakalim.
Kesinlikle canim,her bebek birbirinden farklidir düzen oturtma asamasinda fikir alinip uygulanabilir ama dedigin gibi düzen oturmussa bozmanin anlami yok.Benim kayinvalidem hep sen nasil biliyosan öyle yap der,birde 1 yasina kadar emzik emmek bebegin stresini dagitirmis sonradan aliskanlik yaparmis(tabi denemek isteyen icin)slm kızlar nasılsınz haftasonu giremedm genelde haftasonları çok yorucu geçiyor bizim saolsun eşim sıkılmayım diye görümcemlere gidelim dedi çok yakın oturuyoruz ama ankara kar kış 4 sokak aşıp onlara ulaşana kadar resmen bebiiş arabasında ralli yaptı ama biz stres olduk neyse gittik sonuçta çocuk soğuga kalabalıga da alıssın kar havası almış oldu .... sonrasın da görümcemlerde güzel vakit geçirdik buraya kadar hersey güzel .. emziğe alıştırdım bebeğim sakin gece uyuyo gündüzde idare eder gaz problemi var ama bizimki sakin cok aglamadan halledioo demiştim ya işte görümcemlerden geldikten sonra söylediğim bütün o güzel olaylar tersine döndü cocuk gaz cıkaramadı 3 saat ağladı toplam 5 saat uykusuz etrafta gezdik normalde saatli emziririm ama sırf cocuk üzüldü diye saatini beklemedim ben emzirdim o gazdan inlendi o inledi babsı kucağında gezdirdi çocugu görmelisinz o ssakin cocuk sanki canavar oldu benim sinirler yıprandı eşim yüksek lisans tezi yapıo ona da sinir oldum gel şu çocuguna bak ağladıkça dayanamıyorum kuzuma die bagırıyorum sebep ne peki görümcem '''biz emzik emdirmedik hep yanındaydık ya sende emdirme çocuğa zararı olur aman her istediğinde emzir hemen büyüsüün elinden çıksın çalışmaya başlayınca napcaksın emziği bırak dedi'''
hadi o çok bilinçli deil o cocuklarını benim annemin zamanında büyütmüş annemle yaşıt ben nie dinledim çocuğa vermedim zaten 4 ay olup gaz sorunu geçince emziği alırım daha çocuk büyük olmadığı icin emzik alışkanlığı da olmuyo kolay bırakır.. hem doktorumda demişti elini emip yapısını bozar ve onu bırakması daha zor olur emziği bıraktırırsın demişti onu dinledim rahat ettim .. ama millet böyle söylüyo seni baskı altına alıo birde eşinin ailesi ya yarın o bakacak ona yaranayım die çocugumu mahvettim.. en son çocuğuma dedim kimseyi dinlemeyecegm söz ,eşimede bi daha emziği bırakın derlerse dikkate almyacagım dedim.. eşim tabiki sen daha iii bilirsin kendi çocugunu dedi ... neyse velhasıl her insan kendi şahsına münasır siz siz olun düzeninizi oturtunca onun bunun dediği herşeyi uygulamayın..
burda paylaşımlarımız güzel yarayacağını düsündüğünz bilgiyi kullanın ama şu böyle dio die herşeyi yapmayın çocuğunza hele bilinçsiz çocuk yetiştirmişlere de çok boyun eğmeyin .. dinlemeyin demiyorum küçük falanda görmiyorum o halası bebeğimin kötülüğünü istemedi dişleri için dedi belki ama herkes herşeyi kaldıramıo bence benim bebişim kadıramadı...
sonuç: bebeğim emziğiyle gece mışıl mışıl uykuya geçti sonra uyuyunca kendisi attı gece emmiyo zaten sabaha karşı beşikten zırtttttttttt ve bebeği mutlu gerisini boşverr
geçmiş olsun canım evde hasta olanlar pek yaklaşmasın dikkat et hemen kapıo bebişler:2:
Kesinlikle canim,her bebek birbirinden farklidir düzen oturtma asamasinda fikir alinip uygulanabilir ama dedigin gibi düzen oturmussa bozmanin anlami yok.Benim kayinvalidem hep sen nasil biliyosan öyle yap der,birde 1 yasina kadar emzik emmek bebegin stresini dagitirmis sonradan aliskanlik yaparmis(tabi denemek isteyen icin)
Ewet canim kizim anaokulunda kapiyo aninda hooop bebege geciyor,soguk buhar makinasi kullanacagiz tekrar iyi geliyor cok sükür,burda ilac vermemek icin büyük caba harciyorlar minik bebisler icin.
en iyisini yapıyorlar emin ol burdada keşke öyle yapsalarda arkadaşlar sürekli en ufak bişeyde ilaç öneriyorlar kullanıyorlar evet saolsunlar iyi niyetle ama bu cocukların bağışıklık sistemi nasıl güçlenecek değilmi?
anaokulları malum hastalık doluiyiyki çalışmaya daha başlamadım bende yooksa anaokulu müptelasıyım (okul öncesi öğrtmenym) bebişim emin ol seninkinden daha çok hasta olurdu ama yapcak bişey yok kızın eve girer girmez kıyafetlerini değiştirsin ve elini yüzünü yıkasın çok bulaşıcı hastalıkalr varsa eğer su çiçeği gibi mutlaka duş aldır ve okula gönderme çünkü bebişin aşılıda olsa kapabilir ve bu hastalıklar tehlikeli canım bu arada çocuklar anaokulnda geçen yıl aşılanmasına rağmen yıllar sonra kızamık bile cıkardı herkese bulaştı nerdeyse ben bile oluyordum düşün aşılı die güvenme benim söyleyecegm tedbirler bunlar öptüm
kızlar merhaba.biz dün doktordaydık.çok şükür herşey güzeldi.kilosu falanda iyi.benm oğluş emzik kullanıor.doktor emmesi güzelse sıkıntı olmaz,bırakın emsin dedi.yani emziği dert etmeyin.bizim doktor çok rahat.ellerini emior dedim,emsin ne güzel diorsünnet içinde ne kadar erken olursa okadar ii olur dedi.bende eşimi ikna etmeye çalışıorum.ya haziranda yada eylül gibi yaptırmak istiorum.
ya kızlar canım sıkılıor.allah razı olsun kayınvalidemler yardım için yanımdalar.ama kayınpederim herşeye karışıo.karnına masaj yapma acıtırsın,gaz çıkartsın diye yavaş yavaş bacaklarını kaldırıorum kaldırma karnı acır.birde dioki''annecim karnım acıoo''yani oğlumun ağzından konuşuoaltını alırken bahane bulur.birgün diyeceğim baba gel sen alıverde ben öğreneyim ama sabır diorum zaten bu hafta gidiolar.annem gelecek torununu çok özlemiş.bende annemleri özledim.ah kızlar birde grip olcam gibi işllhh olmam dua edinn:2::2:
oğlumun doğumuyla kendisini taze anne sanan,beni de bakıcısı olarak gören kaynanama burdan büyük bir alkış istiyorum
oğlumun doğumuyla kendisini taze anne sanan,beni de bakıcısı olarak gören kaynanama burdan büyük bir alkış istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?