2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
paşagönlün bilir canım ben sadece paylaşmak istedim

Canım ya, keşke bu karar paşa gönlüme kalacak bi karar olsaydı Benim ilk bebeğim..Çevremde de çok fazla danışacak insan yok..Olanlarda hep farklı şeyler söylüyor..Sağlık ocağındaki doktora çok fazla güvenemiyorum çünkü kendisi de uzman bir doktora gitmemiz gerektiğini söyledi..Ben esasen İstanbulluyum..Mersine geleli henüz 3 yıl oldu..Ben sadece doğum yaptığım hastaneyi iyi bildiğim için bu hastanenin çocuk doktoruna gidiyorum..Eğer ona şimdi güvenim olmazsa yarın öbürgün başka konularda da kararsız kalırım...Şimdi diyebilirsin "bana ne diye bu kadar açıklama yapıyorsun. bana ne ki" diye Ben esasen şunu demek istiyorum..Kimsenin aklını karıştırmak ya da yanlış yönlendirmek istemem..Sadece bildiğimi söylüyorum..Hele ki bilmişlik yapmak gibi bir niyetim asla yok..Bende hergün yeni birşeyler öğreniyorum burda sizlerden.. Herneyse, çok konuştum..

Kızlaaar bebişler sizden ayrılınca ağlamaya başladılar mı? Ben çalışıyorum, beni gördüğünde seviniyor ama daha arkamdan ağlamıyor... Bu çocuk benii sevmiyor mu diyorum sizinkiler ne durumda, daha erken mi yoksa ağlaması için, bir yerde okudum 8. aydan sonra başlıyormuş ama çocuklarımız aynı zamanlarda doğduğu için sizlere sormak istedim:)

Yok cnm ağlamıyo ,dedğn gibi görünce seviniyo ama 8.aydan sora da başlamasa keşkee

Benim oğlumda beni görünce seviniyor, gülüyor..Gerçi anneannesini görünce de yapıyor aynısını İnternette bir psikolg bebeklerin annelerini 6. aydan itibaren tanıyabileceğini söylüyordu.Bilmiyorum ki ne kadar doğru...

Selamlar güzel anneler Ya uzun zamandır aklıma takılan bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Ek gıdalara daha başlamadık biz. 6. ayın dolmasını bekliyoruz ama ben şimdiden araştırıyorum. Kızımın doktoru ile de konuşmadık bu durumu ama kendi hazırladığı sitede 6 aylık bebek kahvaltıları bölümünde verdiği tariflerde hep içine bebe bisküvisi diyor. Bildiğim kadarıyla ilk bir yıl tuz ve şeker yasak. E bu bebe bisküvileri de malumunuz şeker deposu. Ben bile yiyemiyorum tatlılığından. Sanırım bebekte alışkanlık yapsın diye bu tarz mamülleri özellikle ekstra şekerli yapıyorlar. Bebe ekmeğini de araştırdım. İçinde hidrojene bitkisel yağ var ve bu bildiğimiz margarin. Eve yapayım bebe bisküvisini diyorum, pekmezle falan, nette bulduğum tariflerde hep kolay erimediklerinden bahsedilmiş. İşin içinden çıkamadım. Ekmeğe de ihtiyacı var. Siz neler vermeyi düşünüyorsunuz? Netteki pek çok kahvaltı tarifinde bebe bisküvisi diyor çünkü. Ben eşime, anneme bile margarin yedirmiyorum, basit şekerlerden uzak tutmaya çalışıyorum, minicik bebeğe bunları nasıl yedireyim? Ya da yerine ne koyayım? Doğal ekmeği fırında kurutup ılık anne sütüyle ıslatarak kahvaltı bazı oluşturmak, üstüne de işte peyniri, yumurta sarısını falan eklemek mantıklı olur mu acaba?

Son düzenleme:

canım tamda dediğin gibi yap ben mama ve bebe bisküvisi vermedm vermicem de benim sütüm yetio ama yinede ek besine başladım peynir yumurta sarısı falan veriorum pirinc unuda pişiriyorum pekmezle karıştırıp yediriorum bugün kuru fasulye ezip suyuyla verdim üstünede iki caqy kasıgı cacık yemekleri sevdi galiba ama yogurt sevmio bende ayran seklinde veriorum katkılı cok bişey vermeye gerek yok bence

gamzee goş geldin yoktun batadır kız kuru gaz yapmazmı bide üstüne cacık valla yapmıyosa bide verelim bizim sıpa sebze çorbasını sevmiyor

Ayyyyy ağlamasın zaten ya, kıyamam. Ben şimdiden kara kara düşünüyorum o günler gelince napıcam diye. Ben de ağlarım artık onunla Eminim sen de o zaman tercih etmeyeceksin. Ama arkadaşların dediği gibi, henüz erken.Benimkimki de beni görünce seviniyo. Bir de karnı acıktığında veya uykusu geldiğinde, kimin kucağında olursa olsun bana bakıp kuru kuru ağlamaya başlıyo şebek, çok komik Ben evdeyken uyumak istemiyo falan. Ben de Tracy uygulayamayanlardanım bu yüzden. Emerek uyumaya alıştı. O da uzun uzun emdikten sonra dalıyo ancak. Öyle yani. Dönem dönem anneye aşırı bağımlılık geliştiriyorlar, o da çok fena oluyor.

Çok sağol ya. Takıntı mı yapıyorum diyorum ama doktorlara bile güvenemiyorum artık bu konuda. Çelişkiler yumağı hepsi Oyyy kıyamam demek kuru fasülye bile yiyooo Yoğurdu, yaz meyveleriyle birlikte de verebilirsin belki, çıkınca. Şeftali falan çocukların damak zevkine çok uygun oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…