2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Bugün hava güzel diye herkes geziyor herhalde..

Denis, kızın daha iyidir umarım..
Chromaggus, verdin mi bebişe dün gece ek gıda? Nasıl oldu uyku durumu? Biz dün gece 5 kere uyandık yine

Degirmendere, mümkün olduğu kadar emiyorsa o bile kardır zaten..Maşallah kızına..

Evt canım daha iyi ilaç iyi geldi en azından emiyo @azda olsa bişeyler yediriyorum istanbulda hava serince biraz dışarıyı istiyo gibi ama çıkarmak istemiyorum ara mevsimlerde üşütme ihtimali artıyo

Günaydın güzel anneler Bebeklerimiz için dönüm noktası sayılacak ek gıda dönemine bazılarımız girdi, bazılarımız girecek. Dolayısıyla paylaşımlar hep bu yönde. Ancak yaz da geliyor ve fazlalıklar bir kilo da olsa, birkaç kilo da olsa incecik kıyafetlerin altından daha fazla gözümüze batar oldu. Bu durumla da ilgili yakınmalar görüyorum. Çok yakın arkadaşım uzman bir diyetisyen ve ben onunla olan iletişim sebebiyle bu degeli beslenme işine yıllardır önem veriyorum. Herkesin bildiği bir takım doğrular var elbette. Diyetin diyetisyen kontrolünde yapılması gerektiğine de inanıyorum. Ama en azından değişmez birtakım ilkelere uyarak, kendimizi aç bırakmadan, kısa zamanda büyük kilolar vermeyi beklemeden ve beslenme alışkanıklarımız olumlu yönde değiştirerek güzel başlangıçlar yapabiliriz diye düşünüyorum. Süt verdiğimiz için başka türlüsü zaten doğru olmaz. Aşağıdaki diyet, sağlıklı beslenme ilkelerine uyan, kişisel tercihlerimize uygun olarak esnetebileceğimiz, süt üretimimize zarar vermeyecek bir diyet. En azından denemeye değer.

ALINTIDIR...

Doğum sonrasında hamilelik esnasında alınan kilolardan kurtulmak için uygulanabilir bir diyet olan “Emziren Anne Diyeti“ne göre “Emziren Anne” günde en az 2.5, 3 litre sıvı tüketmeli ve 2000 kalori almalıdır.
Bu diyet doğumdan en az 2-3 hafta sonra uygulanmalıdır.

Bir haftalık örnek “Emziren Anne Diyeti” ise;

Birinci gün:
Kahvaltıda; 1 bardak şekersiz süt, bir yumurta, küçük bir parça beyaz peynir ve bir dilim kepekli ekmek.
Öğlen; 1 porsiyon yağsız etli türlü, yağsız küçük porsiyon makarna, bir kase yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek.
Akşam; 1 tas domates çorbası, ortaboy bir balık ızgara, bolca salata ve meyve.

İkinci gün:
Kahvaltıda; 1 bardak şekersiz süt, bir yumurta, bir kaşık bal, domates ve bir dilim kepekli ekmek.
Öğlen; 1 porsiyon yağsız etli fasulye, bir tabak yağsız pilav, 1 kase komposto ve bir dilim ekmek.
Akşam; 1 kase tarhana çorbası, 4-5 adet ızgara köfte yanına biraz patates püresi, 1 kase yoğurt ve 1 tabak kayısı. Yatmadan önce ise 1 bardak şekersiz süt.

Üçüncü gün:
Kahvaltıda; 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu, küçük bir parça beyaz peynir, 1 yumurta ve 1 dilim kepekli ekmek.
Öğlen; 1 porsiyon etli bezelye, küçük bir kase cacık, küçük bir parca börek, komposto ve 1 dilim kepekli ekmek.
Akşam; Yayla çorbası, 1 adet haşlanmış tavuk but, 2 adet havuç, 1 adet domates ve salatalık, marul ile hazırlanmış salata.

Dördüncü gün:
Kahvaltıda; 1 adet yumurta, 1 dilim beyaz peynir, domates, 1 dilim kepekli ekmek ve 1 bardak çay.
Öğlen; 1 porsiyon barbunya pilaki, 1 dilim kepekli ekmek, bolca salata ve küçük bir kase kaymaksız yoğurt.
Akşam; 1 porsiyon bonfile yanına patates haşlama, 1 porsiyon taze fasulye, cacık, 1 dilim kepekli ekmek ve 1 domates.

Beşinci gün:
Kahvaltıda; 1 bardak şekersiz süt, 1 yumurta, biraz beyaz peynir, 1 dilim kepekli ekmek ve şekersiz çay.
Öğlen; 5 6 adet yağsız köfte, 1 kase kaymaksız yoğurt, süt ile hazırlanmış püre ve bir portakal.
Akşam; 1 kase mercimek çorbası, tavuk göğüs haşlama, 1 tabak taze fasulye, cacık ve bir elma veya portakal.

Altıncı gün:
Kahvaltıda; 1 bardak süt, 7-8 adet siyah zeytin, 1 dilim beyaz peynir, 1 dilim kepekli ekmek ve şekersiz çay.
Öğlen; 1 tabak yağsız etli türlü, cacık, küçük bir kase yağsız pilav ve 2 adet portakal.
Akşam; 1 adet alabalık haşlama, 1 dilim kepekli ekmek, biraz yağsız makarna ve salata.

Yedinci gün:
Kahvaltıda; 1 bardak şekersiz süt, 1 dilim kepekli ekmek, domates, beyaz peynir ve şekersiz çay.
Öğlen; 1 tabak taze bezelye, 1 dilim kepekli ekmek, cacık, salata ve haşlanmış patates.
Akşam; 1 kase domates çorbası, 1 orta boy bonfile, 1 dilim kepekli ekmek, salata ve meyve.

Ara öğünlerde; Diyet yaparken gün içerisinde acıkırsanız herhangi bir meyve, 1 bardak süt yada salata yiyebilirsiniz.

selam güzel anneler..
uzun zamandır sizi takip ediyorum ama yazma fırsatım olmadı bende kasım annesiyim 11.11.11
mama sandalyesi alan yada almayı düşüne var mı hangi markayı önerirsiniz?
biz çok kararsız kaldık kraft idol, chicco çift kılıf arasında..

arkadaşım bende veriyorum pirinç unu filanda pek sevmiyo sen ne marka veriyosun...
ülker gogly sade pirinç unu verdim. a paketi bitti. bu sefer 12 tahıllısını yada elmalısını almayı düşünüyorum. ilk kaşıkta direniyor ama
sonra tadına bakıp hoşlanınca yiyor.

bebekmat biz bebişle bikaç mama sandalyesi test ettik.chihicco almayı düşünüyoruz hemde alışık olduğumuz bir marka. ama ayak kısımları da sabit olmasın tekerli olsun istiyorum.
mama sandalyesi sorun değil de en çok düşündüren bebek arabası

Günaydın güzel anneler ve tatlı Kasım bebekleri :119:

gününüz ve haftanız güzel geçsin... bebekleriniz uslu, eşleriniz yada başka çocuğunuz varsa uyumlu olsun emi

bebemat hoş geldin. Mama sandalyesi benim de almam lazım, geçen İKİA ya gittik, antilop a yakından bakınca çok uyduruk geldi, kız kardeşim oğluna kullanıyor memnun ama 2.5 yaşında oğlu, bizimkiler çok ufak,tam oturamıyor daha yumuşak pofidik bir şey almak lazım, sağlam dengeli. Şimdilik pusette yediriyorum, zor oluyor, gerçi pek yediği de yok ama. Ya sizin çocuklarınız açım diye ağlıyor mu? benim oğlum normalde de çok ağlamaz, açken hiiiçççç çocuk sesimi çıkarmıyımda annem bişi vermesin diyo. Ben öyle ısrarcı falan da değilim, az diliyle ittirse bırakıyorum, azar azar veriyorum, anlamadım:44:ne yapmam lazım yemek sevmesi için, yoksa mizacımı böyle... Kızım bu aylarda iyi yerdi, oğlum farklı geliyor şimdi, bu böyle çok zor.Yarın bakıcı başlıyor bakalım, inşallah onun elinden yer...

Günaydın canlarım
Gerçi saat bayağı bir geç oldu ama biz yine bütün gece süründüğümüz için güne yeni adapte olduk
Hoşgeldin bebekmat..Bende kısa bir zaman içinde mama sandalyesi almaya niyetliyim..Muhtemelen de Chicco alacağım..

Değirmendere, bebek arabası konusunda sana alman için değil ama almaman için fikir verebilirim.. Pierre Cardin..Ben yandım sen yanma

Kemece, canım valla annem hep der, iştahsız bebek zor diye..Ama dediğin gibi, belkide huyu budur..Acıkınca illa ki yiyecektir..Umalım da zamanla ablacığına benzesin..Bu arada merak ettim, bakıcı tanıdığınız biri mi?

canım sağol, inşallah hep böyle gitmez yemek ayırt etmeyen bir çocuk olur.Bakıcıyı tam tanımıyorum, daha önce 1-2 kere temizliğe gelmişti, bir de yakıın oturuyor bize.Gerçi biz önce işe aldık, sonra sorduk soruşturduk iyi diyorlar bakalım,mayısta başlarım demişti, yarın başlıyor. Bende bu hafta ve önümüzdeki haftaya evdeyim, birlikte bakacağız, 14 mayısta işe başlıyorum. İnşallah iyi birisidir, oğlumla iyi anlaşır

İnşallah..Bir süre beraber bakmanız iyi olacaktır tabi..Hiç değilse tavırlarını gözlemlemiş olursun..Çalışan annelerin işi zor hakikaten, Allah kolaylık versin..Gerçi ablanın büyük olması da iyi..Hani, o da göz kulak olur kardeşine..Ne kadar arada ilgi bölünüyor diye hafif kıskanıyor olsa bile muhakkak ki kardeşine gözü gibi bakacaktır, elinden geldiği kadar..

Kızlar, birşey soracağım size..Gerçi baştan beri vardı ama bu aralar oğlumun ensesi ısınıyor ve terliyor..Özellikle de meme emerken..İnternette d vitamini eksikliğinden olabilir diyor ama öyle birşey olsa doktor farketmez miydi ki? Esasen sürekli olmuyor ama yine de huzursuz oldum..:44:Sizin bebişlerde de oluyor mu hiç?

canım hava sıcak ondandıre efor sarfedio bide emmek için

slm kızlar ben yokum forum ilerlemio farkettm kızımla dübn düğüne gittik o kalabalıktra masada uyuttum daha dogrusu bi yerde salladım masada uyudu cok ses vardı bebişime kullaklarını kapattım daha emeklemio ama caba sarfedio en azından her gün bi sürü kaka yapıoz hala bu arada bu kız ek gıdayı pek sevmio ben hersey yesin diom ama yok iştahsız bakalım nolcak bugnde gündüZ UYUMADI bakalım nolcak

canım benim de oğlum öyle, gece de gündüzde. ben de havalar ısındı bir de ten teması daha sıcak oluyor ondan diye düşünüp üstünde durmamıştım. Birde ben devit i hergün düzenli vermiyorum. Daha doğrusu ferro sanol u düzenli verince onu biraz bıraktım gibi, ikisini birden takip edemiyorum birde zaten kusan bir çocuk. Güneşe hergün çıkarıyorum son bir aydır, sahi yazın vermesek ne olur acaba, dr a sormak lazım

gamze hoşgeldin, ne yaptın ev işi tadilat falan? bitirdin herhalde düğünlere bile gitmişsiniz maşallah size

hoşbulduk cnm btmedi ama kaba işi bitti iyiyim valla sen nasılsın ben devitte ferro sanolda vermiom nedense vermicem eltimin kızı kullanmadı mas 2 yasında yasıtlarındn gelişimi iyi o yüzden vermek isteemdm hem yaz geldi d vitamini alıyolar günesten

Selam bayanlar,
Ben de birsey soracağım avent marka elektrikli pompa kullanan var mı..pompa alırken bir arkadaşımın tavsiyesine aldım ama sanki çekiş gücü az gibi geliyor bana.dipteki sutu alması zaman alıyor .hastanede bir pompa kullanmıştım göğüs uçlarımı acitacak kadar çekiyordu.acaba normali nasıldır bunun..pompalar arasında bariz çekme farkı oluyormu ..herkese mutlu bol gülücüklü günler..

Gamze, hoşgeldin canım..İşleri kolaylamanıza sevindim..Bebişe de maşallah, düğünde bile uyuyabilmiş

Kemece, bende d vitaminini bir süredir bir veriyorum, bir vermiyorum..Artık düzenli dışarı çıkıyoruz diye çok fazla önemsemiyordum ama internette böyle birşey okuyunca aklıma takıldı..Bende doktora gittiğimde soracağım d vitaminini..
Gerçi terleme olayı seninde, Gamze'nin de söylediği gibi sıcaktan da olabilir..Bugün Mersin 30 dereceyi geçmiş diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…